Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas )

QUOTE(ievvvvaa @ 2009 05 19, 09:52)
nezau cia kas "kaltas" bet lb lb miego noriu...galvociau kad cia daugiau "issigalvojimas"...nes atseit ligai tai budinga...bet rimtai taip dar nebuvo...atsibundi ir jauti kad visai nepamiegojai...va ir dabar....11 val o imciau ir taip skaniai pamiegociau  bigsmile.gif  siaip pokyciu kazkokiu nepastebejau...na tik alkis zveriskas, bet nezau ar cia del tiroksino...is principo turetu but pagreitejusi medz apykaita, tai gal del to ir aklis kyla...bet dar tik savaite kaip geriu... 4u.gif o gal ir oras kaip tu sakai  mirksiukas.gif  kaip tu? norejau paklaust...jus tiroksina geriat ryte visada ta pacia valanda? ar valgot pusrycius? nes as visad ant tuscio, ir pavalgau po kokiu 3-4 val...geriu mazdaug 7 ryte  mirksiukas.gif

Toks oras ir mane labai slegia doh.gif Miegočiau ir miegočiau...jei kas tik leistų rolleyes.gif
O tiroksiną visada geriu ryte, nevalgius...Valanda neišeina ta pati, dažniausiai išgeriu 7.30, kai išleidžiu dičkę savo į darželį, o va savaitgaliais ir tik 9 kartais išgeriu... ax.gif
Atsakyti
Sveikutes , nu jau oras toks tai jetau mieganti vaikstau , mane zudo tas slegis pries lietu .... wink.gif as geriu 7.30 o valgau as po kokiu3- 4 val biggrin.gif ieva , manau tiroksinas tau taip padidino apetita , buvo ir man taip wink.gif o kada tau vel tyrimus darytis , po 3 men ar po pusmecio ?wink.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
sutrikusia skydliaukes veikla jau penkti metai gydau gydau, o galo nera. Tai pablogeja tai pagereja.. doh.gif Vat ir si ryta pasidriau pakartotinus kraujo tyrimus, nes pastaraja savaite ziauriai svaigo galva, labai ja skaudejo ir akys kaip kazkuri rasete "lipo" lauk, ir miegot noriu kaip isprotejus, ir apetitas zveriskas, ir svoris nekrenta o "kimba"...sirdis dauzos..na zodziu jus kogero visos suprantantat apie ka as cia kalbu...
Visiskai nera energijos sad.gif liudna kad esu pakankamai jauna, o jauciuos lyg buciau desimcia metu ar daugiau vyresne verysad.gif
Kaip ir iskur "ikvept" tos energijos, kaip ta liga "isvaryt" g.gif

p.s. L-tyroxina geriu po puse tabl. ant tuscio skrandzio. Paskui apie 30 min ar 1 val nieko nevalgau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deborah: 19 gegužės 2009 - 14:56
Pukiai tave suprantu.... as ir buna pablogejimu metu jauciuos visa 20metu senesne biggrin.gif o tau hipofinkcija ar ne , kad geri tiroksina ? mirksiukas.gif tai tu geri tik 25mg , ar pasidarei ir tth ? gal tau doze per maza ? g.gif man tai daktare sako sportuok daryk ka nori bet niekas nepades jei hormonu bus trukumas , ne norma , tai kol nesureguliuosim hormonu tol daryk ka nori bet nieko is to nebus.... verysad.gif
Atsakyti
Ievvvvaa, - aš čia turbūt vienintelė, kuri geriu tiroksiną bele kada, ir dažniausiai jau bū nu pavalgius ir išgėrus kavos tongue.gif Man būtų per sunku taip priklausyti nuo tam tikros valandos, tam tikro režimo, ir taip jau liga erzina blush2.gif Ir, žinok, veikia vaistai kuo puikiausiai thumbup.gif Tik aišku tai pastebėjimas, bet ne rekomendacija smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif nu geras Donja..... aš tai prisifantazavus , kad jau po valgio tai ne apsaugok Dieve negalima ,o tai kas blogo bus paskui lotuliukas.gif
o šeip pastaru metu pagalvoju visgi ar tiroksinas darydamas gera ar kuriam nors galui nepadaro negero ? blush2.gif mirksiukas.gif nes su chemija pvz taip dažniausia yra , kad viena gala gydai , o kita nugydai .... tai idomu g.gif kaip galvojat ? na manau mes bendrai nieko cia ir nepasakysim , reiktu pabendraut su zmogum kuris koki 20 metu jau geria tiroksina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 19, 13:50)
Sveikutes , nu jau oras toks tai jetau mieganti vaikstau , mane zudo tas slegis pries lietu .... wink.gif as geriu 7.30 o valgau as po kokiu3- 4 val biggrin.gif ieva , manau tiroksinas tau taip padidino apetita , buvo ir man taip wink.gif o kada tau vel tyrimus darytis , po 3 men ar po pusmecio ?wink.gif

as pas 2 skirtingas gyd vaikstau blush2.gif poliklinikoj (nes moket nereikia), ir pas privatu (GAL ka daugiau, geriau pasakys ) biggrin.gif tai ta privati sake ateiti rugpjuty...o poliklinikoj esu uzrasyta birzelio 1 4u.gif nu gal ir kvaila tampytis per tuos gydytojus, bet manau nepakenks blush2.gif o jus kas kiek laiko tiriates? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Donja @ 2009 05 19, 17:26)
Ievvvvaa, - aš čia turbūt vienintelė, kuri geriu tiroksiną bele kada, ir dažniausiai jau bū nu pavalgius ir išgėrus kavos tongue.gif Man būtų per sunku taip priklausyti nuo tam tikros valandos, tam tikro režimo,  ir taip jau liga erzina blush2.gif Ir, žinok, veikia vaistai kuo puikiausiai thumbup.gif  Tik aišku tai pastebėjimas, bet ne rekomendacija smile.gif

as tai pripratus kai geriau kontraceptikus...budavo miegu ir keliuosi, niekad nepamirsdavau biggrin.gif nes gerdavau 23 val blush2.gif bigsmile.gif
4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As tai nemokamai tai tik kas pusmeti , bet matau nelabai i mane demesio kreipia ....tai perdozavimas tai vel hipo... wink.gif tai galvoju kokia proga reiks kur nueit privaciai , zvalgausi daktaru , pas koki nueit galvoju biggrin.gif as tai irgi ipratusi , nors is pradziu tai galvojau oj ne pamirsiu ir neisgersiu... bet taip pripratau , kad net pvz jei pramiegu tai miegant susapnuoju kad geriu tiroksina , rimtai , taip buvo pora kart saldziai miegant biggrin.gif sapnavau kosmara kad isgeriau per daug , nes zinot kaip buna savaitgali atsibundi 7 isgeri , dar miegi , tada 11 pabudus buna net neprisimeni isgerei ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 19, 20:38)
As tai nemokamai tai tik kas pusmeti , bet matau nelabai i mane demesio kreipia ....tai perdozavimas tai vel hipo... wink.gif tai galvoju kokia proga reiks kur nueit privaciai , zvalgausi daktaru , pas koki nueit galvoju biggrin.gif as tai irgi ipratusi , nors is pradziu tai galvojau oj ne pamirsiu ir neisgersiu... bet taip pripratau , kad net pvz jei pramiegu tai miegant susapnuoju kad geriu tiroksina , rimtai , taip buvo pora kart saldziai miegant biggrin.gif sapnavau kosmara kad isgeriau per daug , nes zinot kaip buna savaitgali atsibundi 7 isgeri , dar miegi , tada  11 pabudus buna net neprisimeni  isgerei ar ne biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif
man siand taip keistai sirdi labai permuse...sedejau paskaitoj, rami, tyli, be nervu biggrin.gif ir taip nemaloniai stipriai jauciau plakima... blink.gif
man irgi idomu ka tiroksinas gali...pilnai tikiu, kad ne tik gera jis daro... g.gif
Atsakyti
g.gif jo , man rodos širdžiai ... g.gif nors nežinau... tik įtariu... nes anksčiau aš tos širdies negirdėdavau ir nejausdavau , o dabar geriant tai visko būna ... pasitranko rolleyes.gif bet daktarė sako dėl hipo taip yra , o ne nuo tiroksino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2009 05 19, 14:54)
Sveikos merginos,
          sutrikusia skydliaukes veikla jau penkti metai gydau gydau, o galo nera. Tai pablogeja tai pagereja.. doh.gif  Vat ir si ryta pasidriau pakartotinus kraujo tyrimus, nes pastaraja savaite ziauriai svaigo galva, labai ja skaudejo ir akys kaip kazkuri rasete "lipo" lauk, ir miegot noriu kaip isprotejus, ir apetitas zveriskas, ir svoris nekrenta o "kimba"...sirdis dauzos..na zodziu jus kogero visos suprantantat apie ka as cia kalbu...
          Visiskai nera energijos sad.gif liudna kad esu pakankamai jauna, o jauciuos lyg buciau desimcia metu ar daugiau vyresne verysad.gif
          Kaip ir iskur "ikvept" tos energijos, kaip ta liga "isvaryt" g.gif
p.s. L-tyroxina geriu po puse tabl. ant tuscio skrandzio. Paskui apie 30 min ar 1 val nieko nevalgau.

as metai laiko geriu, bet esu apturejus visko, ir auksta hipo, ir hiper ir visokiu kitokiu galu...o del sios ligos, sutriko man VISKAS, rasau didziosiomis raidemis,nes taip ir yra unsure.gif niekada gyvenime nesu turejus tiek ligu,kaip pradzioje sios ligos...dbr jau lyg aprimo...ptfu ptfu... unsure.gif
gydytojo paklausiau...ar visa tai tesis likusi mano gyvenima: dozes didinimas, mazinimas, vel didinimas....? atsakymas- TAIP! jei jau susirgai sia liga, vadinasi, teks visa gyvenima gerti vaistus,nebent bus keleta men,kai negersi, bet hormonai vel po truputi eis blogyn ir vel teks gerti vaistus doh.gif
taip,kad turejau susitaikyt su ta mintim jog mano gyvenimas priklausys nuo tiroxino, bet nea, ne velnio neketinu to daryti, tiroxinas manes neuzvaldys lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai kazkaip susitaikiau nes as dar niekad nesijauciau tokia bejege kokia pasijuntu su 7 ar 8 tth .... jauciuosi tada visiska bejege verysad.gif tokiom akimirkom man tiroksinas atrodo kaip stebuklas tiesiog ..... gelbetojas nuo kosmariskos busenos , nes mano matyt nervu sistema labai jautriai reaguoja kai truksta hormonu ... man buna tikra depresija , todel dabar mano tikslas yra pasiekti kiek imanoma stabilius hormonus , normoje kad visad butu .... nes tikrai sutrinka VISKAS kai jie ne normoj smile.gif
laikykimes 4u.gif isivaizduot reik kad jis tai vitaminas smile.gif
Atsakyti