Įkraunama...
Įkraunama...

Ar perkate puse/visą kiaulės

QUOTE(Jovitele78 @ 2013 02 19, 21:11)
Mes irgi galvojame apie kiaules pirkima smile.gif

Po kiek 1kg kaina gal galit pasakyti? 4u.gif
Atsakyti
Tevam kaskart perkam bent po puskiaule is ukininko.Vyras isdrasko ja labai greit,ir viska susideliojam i saldiklius thumbup.gif
Sau esam ne karta pirke puskiaule,mum super variantas thumbup.gif
Atsakyti
As tai planuoju sia vasara nusipirkti kiaule.Pas mus apie 7-8 lt kg .
Papildyta:
Beje kiaulaites is geros pazystamos.Maitina sveikai,jokiu kombikormu nenaudoja.Pati sodina cukrinius runkelius,maitina pieno milteliais ir t.t...
Atsakyti
Mes perkam kiaulę jau šešti metai thumbup.gif neįsivaizduoju dbr net kokios parduotuvėj kainos blush2.gif ir galvos sukt nereikia, ir ne arklieną sumaltą vietoj kiaulės valgom biggrin.gif
Bet dbr pirksim po pusę, gaila šaldytuvo biggrin.gif o ir norisi dar ką nors užsišaldyti rolleyes.gif
Atsakyti
mes pirkome pries kelis mėnesius visa kaiulle uz 1 kg 7 lt mokėjom,irgi pirkom is pazistamu zmoniu.
Atsakyti
esu pirkus,man buvo vargas 4u.gif
Atsakyti
Jau 3 kartus pirkau po puse kiaules thumbup.gif Pirma karta dar kazkaip nedrasu buvo, bet 2-3 net nepajauciau, svarbiausia koks bus skerdikas ir kaip supjaustys mesa. Mums pasiseke, nes pas ukininka dirba superinis zmogelis, viska klausia kaip supjauti, ispjauna sonkaulius, paprasau, kad galva sukapotu, isima sprandine ir t.t. Zodziu kaip nori taip padaro, o toliau jau namuose tvarkaisi, kai atsala. Tiesa, mes neimama zarnu ir kt. viduriu, tik kepenis, sirdi, plaucius. Is kepetu ir pazandes darau pasteta, is plauciu, sirdeles ir kokiu nors nupjaustuku darau greito vartojimo desrytes. Dali mesos dedu i saldikli, siek tiek sudau rukinimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 05 23, 16:34)
Is kepetu ir pazandes darau pasteta, is plauciu, sirdeles ir kokiu nors nupjaustuku darau greito vartojimo desrytes. Dali mesos dedu i saldikli, siek tiek sudau rukinimui smile.gif


g.gif kas čia per greito vartojimo dešrytės bigsmile.gif Mes perkam, kai pažįstami užaugina arba jų kokie kaimynai. Plaučius ir galvos dalį paprastai palieku. Aj, ir dar skrandį palieku, kurį tie pažįstami kur augina pasikepina ir sako, kad labai skanu kaip grybai blink.gif smile.gif Kepenys pažandės sueina labai draugų vertinamam naminiam paštetui drinks_cheers.gif Nemoku pasūdyti parūkinimui, neturiu kantrybės, netrukus pirksim vėl, tai sakiau vartysiu ilgai ilgai tam tirpale- nu labai noriu, kad nors kartą nesugadinčiau doh.gif Bet šiaip kai tenka pirkti mėsą parduotuvėj tai nekas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2013 05 23, 21:58)
Nemoku pasūdyti parūkinimui, neturiu kantrybės, netrukus pirksim vėl, tai sakiau vartysiu ilgai ilgai tam tirpale- nu labai noriu, kad nors kartą nesugadinčiau  doh.gif  Bet šiaip kai tenka pirkti mėsą parduotuvėj tai nekas  schmoll.gif

Jokia čia problema - pipirai, druska ir česnakai. Tačiau vasarą ruošti "rūkinimui" pavojinga, reikia labai vėsios patalpos, nes mėsa gali sugesti. Kaime taip ruošiame tik rudenį-pavasarį, o vasarą pjaunamos kiaulės "keliauja" į šaldiklį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2013 05 23, 20:58)
g.gif kas čia per greito vartojimo dešrytės  bigsmile.gif  Mes perkam, kai pažįstami užaugina arba jų kokie kaimynai. Plaučius ir galvos dalį paprastai palieku. Aj, ir dar skrandį palieku, kurį tie pažįstami kur augina pasikepina ir sako, kad labai skanu kaip grybai blink.gif  smile.gif  Kepenys pažandės sueina labai draugų vertinamam naminiam paštetui  drinks_cheers.gif Nemoku pasūdyti parūkinimui, neturiu kantrybės, netrukus pirksim vėl, tai sakiau vartysiu ilgai ilgai tam tirpale- nu labai noriu, kad nors kartą nesugadinčiau  doh.gif  Bet šiaip kai tenka pirkti mėsą parduotuvėj tai nekas  schmoll.gif

Tos desrytes buna tik verdamos, bet tikrai labai skaniai gaunasi. Tik jokiu budu ten nededu kazkokiu atlieku, tik plauciai sirdis, dar inkstas, ivalytas ir ismirkintas, riebesnes mesyte, kai lieka apipjaustant, dalinant rukymui skirtus gabaliukus, druska, pipirai, cesnakai, siaip kokie megstami prieskoniai. Gaunasi labai skaniai, jeigu per daug dali pasidedu i saldikli. Tiesa, nemalu jokiu skuru schmoll.gif , viskas keliauja suniukui smile.gif
O rukymui paruosti mesyte visai nesunku, viska susipjaustai norimais gabaliukais, 1 kg. mesos sveriu 32 gr. druskos, i druska maisau siek tiek cukraus, pipirus, cesnakus ir lapelius, paruostu misiniu istrinu mesyte, pa sudedu i kazkoki inda, kuriame ji sudosi 1-2 savaites, saltoje patalpoje, kasdien pavartant. Visas menas 4u.gif Bet vasara tokio dalyko nedaryciau, nes labai silta ir visokiu vabalu ir musiu yra...
Atsakyti
Mes kai perkam puskiaule dazniausiai visa buna supjaustoma rukinimui,zaliai mesai taip pat imam puskiaule,bet mano vyras viska "isdrasko",nes jau zino kokios mesos man reikes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 23, 22:06)
o vasarą pjaunamos kiaulės "keliauja" į šaldiklį rolleyes.gif



QUOTE(ruta_zalia @ 2013 05 24, 11:03)
Tos desrytes buna tik verdamos, bet tikrai labai skaniai gaunasi. Tik jokiu budu ten nededu kazkokiu atlieku, tik plauciai sirdis, dar inkstas, ivalytas ir ismirkintas, riebesnes mesyte,
Bet vasara tokio dalyko nedaryciau, nes labai silta ir visokiu vabalu ir musiu yra...


aha, žinau, kad reikia vėsios, tamsios patalpos smile.gif Ir dar užrišu marle su gumyte prispausta, kad kvepuotu, bet nieks nepriskristu. Is esmes visa kiaule ir keliauja i šaldiklį, bet truputi visvien rūkinam.
O pjaustot ar malat desrelem tas dalis ? Aš lig šios tai nei inkstų nei plaučių neimdavau, todėl ir įdomu, kad tai gali būt skanu g.gif
Atsakyti