QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 21, 18:59)
Dauguma jų priklauso ne tik anastasijiečiams, bet ir reikistams, gyvenimo menui ir t.t., taigi yra sektantai kvadratu arba kubu 

O va čia sutinku su tavim, Vaižgante, visu 100!
Kvailumas vienas nevaikšto... Traukia daugiau, tai ir kvadratinasi.
Beje - verslas yra verslas, pareigos pareigomis, bet net ne viena valdorfinės mokyklos mokytoja man kategoriškai neleido sūnaus leisti į jų mokyklą. Pasakė - jis per protingas vaikis, kad padarytum "keistuoliu". (to žodžio, kurį pasakė - nekartosiu). Ir taip atkalbinėjo ne vien vilnietės, bet ir Kauno valdorfistės. Valdorfo "geštalt pedagogie" aš domėjausi nepaviršutiniškai, tad nuomonę turiu svarią.
Valdorfo mokykla - masonų ložės kūrinukas, ir ji populiarinama visame pasaulyje. Tai - labai vieša paslaptis.
Ščetinino mokykla, taip bandoma įempti į Lietuvą - blyn! juk internatinis vaikų "dresavimas" - ne pats geriausias mokymo metodikos pavyzdys. Vaikus atskirti nuo šeimos - kas jie tampa? Visuomenės dalimi, bet ne šeimos vaikais. Turinčios vaikų, mane supras.
Bet kiekvienam savas kryžius ar problemos. Kas ką nori, tas tegul taip ir daro, tik kitaip mąstantiems ant nuospauadų lai nelipa, nes kai skauda, darosi nepatogu, o kai nepatogu - krataisi...
Jaučiu, kad šioje temoje daugiau stengsiuosi nerašyti. Televizorius yra televizorius, ir su juo nekalbama (jei protas sveikas)