QUOTE(saulala @ 2010 01 03, 17:45)
Taip, draudžiama nėra. Man rodos, didžiausia problema su ind. veikla yra ta, kad deklaracija, pvz., už 2010 m. teikiama tik 2011 m. Jei aš išeinu atostogų rugpjūtį, ar jie paskaičiuos pašalpą, įtraukdami ir 2010 m. pajamas? Nebus taip, kad pasakys: 2011 m. pateiksite deklaraciją, tada ir matysime
Teks ir man į sodrą traukti...
Aš manau, kad turėtų skaičiuoti pagal sumokėtas ketvirtines socialinio draudimo įmokas bei su jomis pateiktas ataskaitas (ar kaip jos ten vadinasi).
Šios savaitės pabaigoje važiuosiu į Sodrą, tai parašysiu, jei pavyks ką išsiaiškinti
QUOTE(Myliukas` @ 2010 01 03, 23:58)
Su pažymėjimu tikrai neturėtų kilti problemų.Sodros internetiniame puslapyje prie motinystės pašalpų yra aprašyta,kaip skaičiuojasi pašalpos individualiai besiverčiantiems asmenims,tiems kurie dirba su autorinėmis sutartimis ir t.t.Tokiu atveju,nėštumo ir gymdymo atostogų pažymėjimo antra pusė tiesiog yra nepildoma.
ČIA ir
ČIA pasiskaitykite,netgi yra pabraukta ir paryškinta tie atvejai,kurie susiję su individualiai dirbančiais asmenimis
Taip,kaip jūs jau minėjot,tai neturint darbdavio išeiti į dekretines ir vaiko auginimo atostogas ir už jas gauti pašalpas yra tik ši išeitis - individuali veikla.Aišku,galit ir šiaip išeiti dekretinių,bet nemokant mokesčių negausite ir pašalpų,paprasta kaip dukart du
Suprantu, kad neštumo atostogų pažymėjimo antra pusė nepildoma

Klausimas buvo tame, ar išlieka teisė išeiti į dekretines (priduoti Sodrai tą pažymėjimą) ir gauti pašalpą, jei individualią veiklą prieš išeinant nėštumo ir gimdymo atostogų nutrauki.
Bet kaip ir minėjau, šį klausimą pamėginsiu išsiaiškinti pačioje SOdroje.