Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo patogumai/nauda ir nepatogumai mamai

QUOTE(Puccha @ 2009 04 14, 12:02)
Bandžiau  4u.gif Kiekvieną šeštadienį eidavau į kvalifikacijos kėlimo kurus. Tai mažuliukas arba pramiegodavo (5 valandas) arba išalkęs gerdavo iš buteliuko, bet vis spjaudamas žinduką. Gal dėlto, kad vyras duodavo mišinį, bet ir MP nelabai geria unsure.gif Ir pirmas mažis visai nedraugavo su buteliuku.

Gal vėliau pripras mirksiukas.gif Mano likęs su tėvu arba močiute be problemų pavalgydavo iš buteliuko, bet jeigu tik aš grįždavau anksčiau ir bandydavau pati sugirdyti tą MP iš buteliuko - neimdavo niekaip schmoll.gif Ir labai nemėgdavo rudo guminio žinduko. Pripažindavo tik AVENT silikoninius.

Aš Tavo vietoje neduočiau mišinuko, o kiekvieną kartą išeinant palikčiau MP. Manau, anksčiau ar vėliau vis tiek priprastų.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 04 07, 13:49)
Ragnez, man pienas bega visur ir visada, nakti pabundu baloj.Diena ir as uzspaudziu, kad nebegtu.

Kaip matau vel tos pacios susirinko, net neidomu skaityti, kai kisa tik savo isgyvenimus,o i kitu, net neisiklauso. Kai pasakai, kad pienas begdavo visur ir visada, sako negali buti, susireguliuoja. Tik kada? Antraja maitinau iki puses metu, kaip vaiksciojau su atsuktu laistytuvu taip ir vaiksciojau. Isimi kruti dviem rankom, nes is skausmo kitaip negali, aplaistai vaika kaip is duso pienu ir maitini, niekas nesusireguliavo. Ir ne visom gali buti taip kaip jums. As kaip prisimenu ta skausma verysad.gif verysad.gif verysad.gif man silpna. apie kokia emocine bukle dar galima kalbeti? Tai tiek. Dabar pulkit mane... draskykit, moralizuokit, isikisau, nes tema gal nesirutuliotu taip staigiai, kaip praeita. Sekmes visoms ir dideliausios sveikatos Jusu kudikeliams.
Atsakyti
mama4XL, kiekvienai savo 4u.gif Na, kaip suprantu Alabama nepaisant to maitina abu??? savo vaikiukus. Šaunu, kad ir Tu pasidalini savo patirti, kad ir bloga. Man atrodo, kad nėra nė vienos mamos, kuri priimtų, kokį nors sprendimą, kuris kenktų jos vaikui. Kartais tas sprendimas būna nutraukti maitinimą. Na ir gerai, jei nuo to visiems geriau.
O aš vis džiaugiuosi, kad naktim blūdyti su mišiniu man nereikia thumbup.gif Miegu, kaip karalienė, net nežinau, kiek kartų per naktį maitinu hihihi.gif Tik va šiandien apsigėdinau truputį, bet tarp savų, tai nieko tokio blush2.gif Žodžiu, ėjom į MB broliuko gimtadienį ir mudu su MB pamiršom maišelį su vaikų daiktais, o jame buvo mano sugertukai. Kažkaip nepavyko man užspausti bemaitinant, taip iš kitos pusės maitinat taip apsiliejau, kad teko skolintis marškinėlius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 04 17, 11:18)
Kaip matau vel tos pacios susirinko, net neidomu skaityti, kai kisa tik savo isgyvenimus,o i kitu, net neisiklauso. Kai pasakai, kad pienas begdavo visur ir visada, sako negali buti, susireguliuoja. Tik kada? Antraja maitinau iki puses metu, kaip vaiksciojau su atsuktu laistytuvu taip ir vaiksciojau. Isimi kruti dviem rankom, nes is skausmo kitaip negali, aplaistai vaika kaip is duso pienu ir maitini, niekas nesusireguliavo. Ir ne visom gali buti taip kaip jums. As kaip prisimenu ta skausma verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif man silpna. apie kokia emocine bukle dar galima kalbeti? Tai tiek. Dabar pulkit mane... draskykit, moralizuokit, isikisau, nes tema gal nesirutuliotu taip staigiai, kaip praeita. Sekmes visoms ir dideliausios sveikatos Jusu kudikeliams.

labas 4u.gif
o dėl ko skaudėjo?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 04 20, 15:56)
labas 4u.gif
o dėl ko skaudėjo?

įtariu kad dėl didelio mp kiekio. juk tais laikais liepdavo po žindymo likutį mp nutraukt doh.gif . tai ir gamindavosi to pieno be proto. pvz mano mama sakė, kad per parą kažkur po 2 litrus pieno išpildavo lauk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 04 17, 11:18)
Kaip matau vel tos pacios susirinko, net neidomu skaityti, kai kisa tik savo isgyvenimus,o i kitu, net neisiklauso.

Uoj unsure.gif

QUOTE(Puccha @ 2009 04 19, 23:52)
mama4XL, kiekvienai savo 4u.gif Na, kaip suprantu Alabama nepaisant to maitina abu??? savo vaikiukus.

Aga, maitinu abu.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 04 21, 00:12)
įtariu kad dėl didelio mp kiekio. juk tais laikais liepdavo po žindymo likutį mp nutraukt  doh.gif . tai ir gamindavosi to pieno be proto. pvz mano mama sakė, kad per parą kažkur po 2 litrus pieno išpildavo lauk doh.gif

mano mama nutraukdavo po kiekvieno maitinimo ekstra buteliuką kaimynės berniukui doh.gif
bet aš galvojau mama 4xl rašo apie dabar? g.gif ar rimtai nutraukinėjai? Nes neturėtų skaudėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 04 21, 17:30)
bet aš galvojau mama 4xl rašo apie dabar?  g.gif ar rimtai nutraukinėjai? Nes neturėtų skaudėt g.gif

tai kad jinai kitoj temoj rašė, kad mažojo nusprendė nežindyt visai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 04 10, 12:16)
Man reikėjo pagimdyti du vaikus, perversti literatūros, pagalvoti, kad suprasti, kad aš turiu inkstinktą, kurio galima pasitikėti. Nes mūsų visuomenėje yra priimta naudotis galva, žiniomis, moksliniais atradimais, kas yra gerai, jeigu mes nepamirštam vis gi savo prigimtį ax.gif Na žodžiu,  ainam mes į lauka biggrin.gif  biggrin.gif

QUOTE(ragnez @ 2009 04 10, 15:44)
ir dar, man taip pat reikejo pagimdyti antra vaika, kad ismokciau pasitiketi savo nuojauta, o ne protingom knygom, ir trecia vaika, kad is tikruju suvokciau motinystes ir vaikystes reiksme...  ax.gif

As ne kiek neabejoju, kad su antru vaiku taip pat galesiu pasitiketi "nuojauta", tik ta nuojauta dar turi kita varda - PATIRTIS biggrin.gif Nes dabar kai jau turiu savo vaika, tai atidziau pastebiu ir pazistamu panasaus amziaus lelius. Nors tie vaikai visi skirtingi, bet is tikruju ju visu elgsena tam tikrose situacijose oi kokia panasi lotuliukas.gif
O del motinystes reiksmes.... pasitikiu daugiavaikiu motinu zodziu. Bet pati nebandysiu jos atradineti su treciu vaiku tongue.gif Na nebent vyras imtu tukstantinius honorarus gauti tai gal apsigalvociau cool.gif Ir, beje, viskas reliatyvu..... Regnez suvoke motinystes ir vaikystes reiksme vienaip, mano mama, pagimdziusi mane (as jai trecias vaikas) ta reiksme galbut suvoke visai kitaip unsure.gif
O kad tas jausmas yra gana stipriai užguožiamas mūsų įsivaizdavimais, tuo ką perskaitėm, kaip įsivaizudojame gyvenimą su vaiku..... g.gif Na as asmeniskai apie nieka stengiuosi netureti kategoriskos isankstines nuomones. Man jau ne "-niolika" - gyvenimas ne syki yra pamokes smile.gif O poziuris apie zindyma buvo mazdaug: bus vaikas, yra papas.... duosiu vaikui papa ir tiek ziniu. Tikrai net minties tokios nekilo, kaip labai man nepatiks zindyt doh.gif Nors pacioj pradzioj nebuvo nei nugrauztu speneliu (tiksliau nugrauztu speneliu nebuvo isvis) , nei be perstojo prie kruties klykiancio vaiko schmoll.gif

Cia as nebandau kazko judviems irodyti. Tiesiog rasau savo pasanprotavimus ir pastebejimus sia tema 4u.gif

O papildant pasisakyma i tema, tai pasiskaitinejus kitu postus galiu pridurti dar viena "+" sau. Tai pakankamai ilgai neatsiradusios menesines.
Ir dar du "-":
1. Vyras liko nuosaly nuo vaiko auginimo.
2. Po menesio dietos, supratau ka patiria narkomanai per "lomkes", kai varvindama seile spoksodavau, kaip vyras kemsa kebaba su cesnakiniu padazu arba lapnoja jogurta dideliais kiekiais lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2009 05 01, 13:02)

O papildant pasisakyma i tema, tai pasiskaitinejus kitu postus galiu pridurti dar viena "+" sau. Tai pakankamai ilgai neatsiradusios menesines.
"-":
2. Po menesio dietos, supratau ka patiria narkomanai per "lomkes", kai varvindama seile spoksodavau, kaip vyras kemsa kebaba su cesnakiniu padazu arba lapnoja jogurta dideliais kiekiais lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Va, cia tai taip.Ir pliusas geras ir minusas skausmingas.. biggrin.gif
Atsakyti
Na, o pas mus įvyko kažkoks stebuklas biggrin.gif Man pradėjo labai patikti maitint MP ir man jau nieko nebeskauda blink.gif wub.gif Maitinu ir vis džiaugiuosi, kaip gražiai tas mano mažylis auga. Na, o praėjusią savaitę dar atradau, kad maitinti MP viešoj vietoj nieko blogo ir gėdingo thumbup.gif O dabar kai atšilo orai, mes drąsiai visur galim eiti thumbup.gif Tai viena dabar niekur neinu wub.gif Iš tikrųjų man dabar labai ramu. Nes žinau, kad MP - maistas specialiai mano vaikučiui, idealiai tinkantis, pačios geriausios įmanomos sudėties thumbup.gif
Tai va. Man reikėjo antrą kartą tapti mama, kad suprasčiau kur yra natūralaus maitinimo džiaugsmas thumbup.gif Labai ačiū Ragnez, Natukei ir Raideles, kurios labai mane palaikė, kai buvo sunku 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 01 gegužės 2009 - 16:39
nu ka pagaaliau ir as galiu pasisakyti sioje temoje smile.gif
pirmaji suneli is kruties maitinau vos 5 dienas, kadangi visai nezinde ir prasidejo didele gelta, taai nusprendziau nusitraukineti ir maitinti is buteliuko blush2.gif nusitraukinejat pienas dingo per 4 savaites verysad.gif
o va si suneli matinu kol kad pati ir tuo esu patenkinta, bet minusu yra, bet nedaug:geda2: tiesa sakant man tinkanti tik viena sugalvojau g.gif 1. negalejimas iseti kada nori, ne todel, kad ji noreciau aplikti kur nors o todel, kad jeigu einam pvz i parka ir saltas vejas kruties istraukti negaliu, nees perpus. ir taip musu ejimas baigaisi po valandos max, ir turim keliauti namo, o dickiui ten taip patinka ir tenka iseiti su didelem asarom verysad.gif
o kitus minusus tai kazkaip nelabai kreipiu demesio, maan buteliuku sterilizavimas buvo ne prblema su dickium kaip ir misinuku darymas, nes ir maitinu krutim atsisedus, nes kitaip nemoku, neiseina man blush2.gif o ir keliu atsirugti minimum2 kartus, nes jis uzmiega ir neprivalgo normaliai ir jeigu neatrugsta atpilaa laabai doh.gif
maitinant viena krutim is kitos nebega, arba nepastebiu, nes pastoviai deviu liemeneles su ideklais ir to uztenka thumbup.gif
kazkuri mergina sake kad gaili didziojo, bet ir maitinant buteliuku, tu to dmesio neskirsi tiek, kiek dickiui reiks smile.gif aas laabai bijojau aar dickis leis man ji maitinti ar nepavydes, bet mano "dickis" net plesia liemenuka jeigu mazius verkia o as dar nemaitinu ir rodydama i broli sako niam wub.gif

kitas klausimas, o kaip jus isderinat kada nusitraukti pienuko, jeigu reiktu palikti? o ar uzteks tada kitam maitinimui? nu va cia nesugalvoju, kaip reiks daryti doh.gif
Atsakyti