Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo patogumai/nauda ir nepatogumai mamai

QUOTE(Puccha @ 2009 05 01, 17:37)
Na, o pas mus įvyko kažkoks stebuklas biggrin.gif Man pradėjo labai patikti maitint MP ir man jau nieko nebeskauda blink.gif  wub.gif Maitinu ir vis džiaugiuosi, kaip gražiai tas mano mažylis auga. Na, o praėjusią savaitę dar atradau, kad maitinti MP viešoj vietoj nieko blogo ir gėdingo  thumbup.gif O dabar kai atšilo orai, mes drąsiai visur galim eiti thumbup.gif  Tai viena dabar niekur neinu  wub.gif Iš tikrųjų man dabar labai ramu. Nes žinau, kad MP - maistas specialiai mano vaikučiui, idealiai tinkantis, pačios geriausios įmanomos sudėties thumbup.gif
Tai va. Man reikėjo antrą kartą tapti mama, kad suprasčiau kur yra natūralaus maitinimo džiaugsmas  thumbup.gif Labai ačiū Ragnez, Natukei ir Raideles, kurios labai mane palaikė, kai buvo sunku  4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif wub.gif  wub.gif

Nu va, kaip šaunu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 05 01, 16:37)
Na, o pas mus įvyko kažkoks stebuklas biggrin.gif Man pradėjo labai patikti maitint MP ir man jau nieko nebeskauda blink.gif  wub.gif Maitinu ir vis džiaugiuosi, kaip gražiai tas mano mažylis auga. Na, o praėjusią savaitę dar atradau, kad maitinti MP viešoj vietoj nieko blogo ir gėdingo  thumbup.gif O dabar kai atšilo orai, mes drąsiai visur galim eiti thumbup.gif  Tai viena dabar niekur neinu  wub.gif Iš tikrųjų man dabar labai ramu. Nes žinau, kad MP - maistas specialiai mano vaikučiui, idealiai tinkantis, pačios geriausios įmanomos sudėties thumbup.gif
Tai va. Man reikėjo antrą kartą tapti mama, kad suprasčiau kur yra natūralaus maitinimo džiaugsmas  thumbup.gif Labai ačiū Ragnez, Natukei ir Raideles, kurios labai mane palaikė, kai buvo sunku  4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif wub.gif  wub.gif

Puccha, labai džiaugiuosi, kad nebeskauda ir kad atradai žindymo džiaugsmą! Ir taip pat džiugu, kad mūsų yra visas kaimas, ir galim palaikyti vienos kitas ir pagelbėti thumbup.gif
Atsakyti
Pliusai:
vaikas gauna visas medžiagas, kurios jam reikalingos.
maistas visada po ranka ir paruoštas.

Minusai:
vaikas atsisako čiulptuko, todėl vienintelis nuraminimo būdas duoti papą, nesvarbu kokioje vietoje esi.
krūtį naudoja ir kaip valgymą ir kaip nusiraminimą, priemonę užmigti.
Naktį keliasi po 10-20 kartų.
Esi visiškai pririštas bent jau iki 11 mėn., todėl, kad niekada nežinai kada vaikui prireiks MP.
Energijos išnaudoji žymiai daugiau nei plaudamas buteliukus ir pan.
Iki kol vaikui išdysta dantys dar nieko, po to pradeda kandžiotis.

Galima būtų išvardinti dar krūvą minusų, bet visgi patys didžiausi, tai kad neima čiulptuko ir dėl to, tenka maitinti bet kur kur esi, o tai na neetiška.
Gali moterys didžiuotis tuo, bet pašaliniams nuo to ne geriau, jiems vis vien tai atrodo klaikiai.
Teko visus metus taip gėdingai daryti. Su antru nei už ką to nedarysiu, bet problema ta pati išliko, čiulptuko įsiūlyti taip ir nepavyksta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 05 03, 18:16)
.
klaikiai.
gėdingai daryti.

Kaip liudna.. verysad.gif
Atsakyti
vaikas atsisako čiulptuko, todėl vienintelis nuraminimo būdas duoti papą, nesvarbu kokioje vietoje esi.
krūtį naudoja ir kaip valgymą ir kaip nusiraminimą, priemonę užmigti.

o man atrodo, taip natūraliai ir turi būti g.gif Nors labai daug žindomu kūdikiu čiulpia ir čiulptuka g.gif
Naktį keliasi po 10-20 kartų.

čia taip pat labai individualu g.gif Mano pupa pvz žindo kelis kartus per naktį, gal du ar trys - nežinau, nes mes viską darom per megus ir mums netrukdo ax.gif

Esi visiškai pririštas bent jau iki 11 mėn., todėl, kad niekada nežinai kada vaikui prireiks MP.

čia tikrai netiesa, nes paaugęs kūdikis tikrai gali palaukti porą valandų, kol mama sugrįš, ypatingai kai vieną mp maitinima galima jau pakeisti tyrele. Aš maitindama mp du pirmosius vaikus studijavau dieniniam, pirmą kartą į mokslus išėjau kai kūdikiui buvo penki mėn, kitą kartą - trys. O su trečiu, kuris net iš buteliuko negerė ir nečiulpė čiulptuko dirbau nuo jo aštuoniu mėn - dirbau pusę dienos - apie trys keturias valandas netoli namų.

Ketvirtą tiesiog visur nešiosi su savim vaikjuostėje ax.gif

Energijos išnaudoji žymiai daugiau nei plaudamas buteliukus ir pan.

kur išeina energija?
Iki kol vaikui išdysta dantys dar nieko, po to pradeda kandžiotis.

reikia auklėti mirksiukas.gif
Galima būtų išvardinti dar krūvą minusų, bet visgi patys didžiausi, tai kad neima čiulptuko ir dėl to, tenka maitinti bet kur kur esi, o tai na neetiška.

Gali moterys didžiuotis tuo, bet pašaliniams nuo to ne geriau, jiems vis vien tai atrodo klaikiai.
Teko visus metus taip gėdingai daryti. Su antru nei už ką to nedarysiu, bet problema ta pati išliko, čiulptuko įsiūlyti taip ir nepavyksta sad.gif

kas privertė tave taip klaikiai jaustis? juk galima prisidengti ir nieko nesimatys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 05 03, 18:16)

blink.gif norint galima daug minusų prisigalvoti, tačiau aš pati maitindama jų beveik nematau. tik kartais mazgė paleidžia, ima pienas bėgt per drabužius doh.gif buteliuku maitindama nesušlapčiau lotuliukas.gif
tiesa, mokausi dieniniam, todėl visiškai nesutinku, kad maitinant esi visiškai pririšta prie vaiko. nevisiškai mirksiukas.gif

man didžiausias pliusas, kad pienelio turim visur ir visada šilto, kiek tik reikia, todėl nereik planuoti, kada lėkti namo mišinuko ar pasiimt tam tikrą kiekį, visuomet galime užtrukti būdami gamtoje ir pan. thumbup.gif kiek pinigų buteliukam, mišinukam, vandenukui, žindukam sutaupom, kiek laiko.... ax.gif
vaikas išsiurbė 20kg per nėštumą priaugtus, MB laimingas (pasirodo, čia irgi pliusas, nes pvz. mano tėtis dar šiandien mamai priekaištauja, kad nemaitino doh.gif ), nėra mėnesinių, nepastoju (nors gal čia ir minusas.....)
galėčiau dar rašyt ir rašyt....
ir šiaip man žindymas yra vienas didelis PLIUSAS biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bona: 03 gegužės 2009 - 22:45
QUOTE(Heart @ 2009 05 01, 21:49)
Nu va, kaip šaunu  thumbup.gif

QUOTE(Raideles @ 2009 05 02, 12:39)
Puccha, labai džiaugiuosi, kad nebeskauda ir kad atradai žindymo džiaugsmą! Ir taip pat džiugu, kad mūsų yra visas kaimas, ir galim palaikyti vienos kitas ir pagelbėti  thumbup.gif

group.gif thumbup.gif
Narajana, vargšiukė Tu console.gif Gal Tu tiesiog labai pavargsti?
Aš irgi bijodavau maitint viešose vietose, bet sykį pabandžiau ir pastebėjau, kad niekam nerūpi kuo aš užsiimu 4u.gif Kadangi, dauguma mano draugų apie vaikus galvos tik po 5-6 metų aš jiems keistokai atrodau su tuo maitinimu. Kai ateina vyro brolis ar draugai matosi, kad kažką keistoko ta tema galvoja, nes labai keistai reaguoja, kai sakau, kad einu vaikučio maitint lotuliukas.gif O mano vyrui patinka kai aš maitinu, jis sako, kad taip seksualiai atrodo hihihi.gif Manau, kad daug kas priklauso nuo požiūrio...

Iš tikrųjų bent jau man maitinimas krūtimi labai taupo laiką, nes pas mane du vaikiukai 1,5 metų skirtumu, man daug patogiau žindyti, nei terliotis su mišinukais. Tiesa, mano vaikutis ima žinduką, moka gerti iš buteliuko, tai jei noriu, vyras visada mielai mane išleidžia, jei palieku pienuko, tiesa, jei negaliu nusitraukti, tada palieku juos su mišiniu, ir jei nėra kaip neštis mažiuko, pasiimu pientraukį, nes tualetas yra visur. Tiesa nutrauktas pienas dažniausiai atitenka vyresnėliui biggrin.gif Abu mano vaikai nuo 1,5 mėn išmiega naktį be MP... Pasisekė man blush2.gif

donna bona, Natuke, žaviuosi mamytėmis kurios gali vienu metu ir mokytis ir maitinti MP. Aš kartais irgi širdelėj turiu norą pabaigti studijas, nes taip man gerai sekėsi mokytis, bet ėmiau neplanuotai ir pastojau 2 mėnesius pastudijavus pirmam kurse. Tai va dabar aš tam pirmam kurse jau 3-eti metai kaip lotuliukas.gif blush2.gif laukiu kol mano vyras pabaigs mokslus ir paūgės mažiukai, nes aš jiems dabar labai reikalinga...
Atsakyti
įdomi tema 4u.gif

pliusai:
1. komfortas-maistas paruoštas, vietoje, be to tai ir nusiraminimo priemonė.
2. nėra mm ilgiau negu visai nemaitinusioms;
3. artumas su vaiku.

minusai;
1. apribota laisvė;
2. erzina pieno kvapas, mane dažnai iki pykinimo erzindavo;
3. sumažėjęs tėvo vaidmuo, čia rašė kažkuri mamytė, labai pritariu. gal jeigu imtų žinduką būtų kitaip, bet mūsų atveju naktį visada aš keldavaus;

specialios dietos nesilaikiau, bet kažkiek žiūrėjau maistą ir žinoma, kavos tiek neplempdavau.

Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2009 05 04, 01:34)
minusai;
1. apribota laisvė;
2. erzina pieno kvapas, mane dažnai iki pykinimo erzindavo;
3. sumažėjęs tėvo vaidmuo, čia rašė kažkuri mamytė, labai pritariu. gal jeigu imtų žinduką būtų kitaip, bet mūsų atveju naktį visada aš keldavaus;
specialios dietos nesilaikiau, bet kažkiek žiūrėjau maistą ir žinoma, kavos tiek neplempdavau.

1. Laisvę apsiribojam pačios sau, MP tikrai netrugdo 4u.gif Pažiurėk i tai kitu "kampu" ir pamatysi, kad laisvės turėsi tiek pat, kiek ir mišinuku maitindama

3. Tai tik nuo tėvo priklauso. Jei vyras nori tas ryšys nė kiek nesumažėja.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 05 03, 21:58)
čia taip pat labai individualu g.gif Mano pupa pvz žindo kelis kartus per naktį, gal du ar trys - nežinau, nes mes viską darom per megus ir mums netrukdo ax.gif
čia tikrai netiesa, nes paaugęs kūdikis tikrai gali palaukti porą valandų, kol mama sugrįš, ypatingai kai vieną mp maitinima galima jau pakeisti tyrele. Aš maitindama mp du pirmosius vaikus studijavau dieniniam, pirmą kartą į mokslus išėjau kai kūdikiui buvo penki mėn, kitą kartą - trys. O su trečiu, kuris net iš buteliuko negerė ir nečiulpė čiulptuko dirbau nuo jo aštuoniu mėn - dirbau pusę dienos - apie trys keturias valandas netoli namų.

Na čia juk mes ir dalinamės savo patirtimi ir pasakojame pliusus ir minusus iš savo patirties.
manau, kad lygiai taip, kaip nėštumas ir gimdymas yra labai individualus ir pas visas skiriasi. Lygiai tas pats ir su maitinimu. Ir net tos pačios šeimos vaikai dažniausiai skirtingai gimsta ir skirtingai maitinasi.
Aš čia akcentavau trūkumus, nes man taip buvo, bet jokiu būdu negaliu pasakyti, kad dėl tų trūkumu reikia pvz. mesti maitinti. Nors privalumu gal ir mažiau, bet jie žymiai svaresni.
Ekonominė pusė, ir vaiko maistinė pusė pačios svarbiausios, manau...
Visi tie trūkumai gi trumpalaikiai ir juos galima iškęsti. Bet pasakyti, kad jų tokių nėra tiesiog negaliu...
Nors va antrą vaiką maitinu ir nesigilinu į tuos trūkumus smile.gif
Maitinsiu kiek galėsiu ir kiek reikės...
Bet gi norisi kartais ir apie tai kas iš tiesų slegia pakalbėti. Tikrai žinau, kad ir kitom taip buvo kaip ir man.
Atsakyti
Minusus mačiau tik pirmus pirmo vaiko mėnesius. Su visais likusiais tik pliusai.
1. Prieš čiulptuką pati buvau nusistačiusi, taigi nė neturėjo nė vienas, o nuraminimui ne isad MP būtinas.
2. Nuo 3 mėn bet kurį vaiką (ir dvynukus) galėjau vyrui laisvai palikti 3 valandom pamaitinusi - tikrai išbūdavo, iš bado nemirė. Nuo 6-7 mėn tas laikas pailgėdavo (tik nelabai poreikis buvo ilgėliau dingti).
3. Miegojau visad su naktį žindančiais mažiuakis, taigi neišsibudindama pamaitindavau ir puikiai išsimiegodavau (taip , su dvynuakis tas pats).
4. MP visad kartu, kad ir kur nuvažiuotum, nueitum - jokios problemos su pamaitinimu nesu turėjusi...
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 05 03, 22:58)

1.čia tikrai netiesa, nes paaugęs kūdikis tikrai gali palaukti porą valandų, kol mama sugrįš, ypatingai kai vieną mp maitinima galima jau pakeisti tyrele. Aš maitindama mp du pirmosius vaikus studijavau dieniniam, pirmą kartą į mokslus išėjau kai kūdikiui buvo penki mėn, kitą kartą - trys. O su trečiu, kuris net iš buteliuko negerė ir nečiulpė čiulptuko dirbau nuo jo aštuoniu mėn - dirbau pusę dienos - apie trys keturias valandas netoli namų.
Ketvirtą tiesiog visur nešiosi su savim vaikjuostėje ax.gif

2.kur išeina energija?

1. Jei moteris raso, kad kudikis isnaudojo ja kaip ciulptuka, tai turbut pora val. palaukti negalejo g.gif
O kad jau valgom koses.......... na ir kas? Pvz. mums niekaip nepavyksta ismokti gerti is kitokios taros nei papas. Isbandziau puodeli, puodeli su snapeliu, sauksteli, netgi buteliuka - springsta, oro prisigaudo, po to riaugeja tol kol zagseti pradeda doh.gif Gavau patarima duoti kazka tirstesnio, pvz praskiesti vandeniu vaisine tyrele. Geras patarimas - gerti gaunasi (is paprasto puodelio), bet kad ji vaisiu nemegsta. Sriubtelna pora gurksniu, nusipurto, o po to jau spjaudymai prasideda. Ir kas belieka? Po koses duoti atsigert MP doh.gif

2. Jei kalba eitu apie "teisinga" valgyma (kas 2-3val.), tai viskas OK. Mums taip buvo pirmus menesius ax.gif Bet jei papa kaisioji kas koki 30 min? Patyriau ta kai vargau del to kad man kruties atsisake. Oi kiek man energijos isejo doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif cray.gif

QUOTE(saturno_sesely @ 2009 05 04, 01:34)

4.specialios dietos nesilaikiau, bet kažkiek žiūrėjau maistą ir žinoma, kavos tiek neplempdavau.

3. Na musu atveju tai sakyciau ne tai kad sumazejes vaidmuo, bet visiskas atribojimas. Tai tik nuo tevo priklauso? Na pagalvokim g.gif Skaitinedama SM pastebejau tendencija, kad daug moteru vakarais savo lelius primaitina misinuku, nes vakare joms "truksta pieno". Ir kiekviena proga joms aiskinama, kad vakare kudikiai buna irzliausi, o MP liesiausias, todel naturalu, kad vakarais kudikiai daug rekia ir zinda. Bent jau mano praktikoj tai sita teorija pasitvirtino visu 100 proc. Nuo 3 dukros gyvenimo savaites as vakarais nieko kito neveikdavau, kaip tik kilodavau vaika nuo papo prie papo. Kada vyras, dirbantis standartine darbo diena (8-17) turi teorine galimybe uzsiimti su vaiku?
O apie jo kelimasi naktim tiesa sakant man net minciu nekilo blush2.gif . Vistik jam i darba keltis 7-7.30, o as dar galiu pamiegot iki 9.30-10.
Lieka tik savaitgaliai, bet jais velgi - treniruotes, repeticijos, irasai..... Cia jau aisku nuo vyro priklauso. Galetu nesportuot savaitgaliais, gal dar kazkokius reikalus kitaip tvarkytis. Bet visvien toks ten ir rysys, kai vaikas mato savo teva po pora pusdieniu per sav. blink.gif

4. Apie savo valgyma puse metu tai patyliu doh.gif Suvalgai koki pieno produkta - MP isvemiamas fontanais, suvalgai koki vaisiu, darzove - ispustas pilvas doh.gif Dabar kai pagalvoju, tai ar virta mesa, virta bulve, morka ir burokeli, virtus ryzius ir grikius galima uzskaityti kaip pilnavertiska mityba. Nes cia daug maz viskas, kuo maitinausi. Ai dar dziuveseliu desertui su arbata suvalgydavau kartais doh.gif

QUOTE(Narajana @ 2009 05 04, 18:37)
Na čia juk mes ir dalinamės savo patirtimi ir pasakojame pliusus ir minusus iš savo patirties.
manau, kad lygiai taip, kaip nėštumas ir gimdymas yra labai individualus ir pas visas skiriasi. Lygiai tas pats ir su maitinimu. Ir net tos pačios šeimos vaikai dažniausiai skirtingai gimsta ir skirtingai maitinasi.
Aš čia akcentavau trūkumus, nes man taip buvo, bet jokiu būdu negaliu pasakyti, kad dėl tų trūkumu reikia pvz. mesti maitinti. Nors privalumu gal ir mažiau, bet jie žymiai svaresni.
Ekonominė pusė, ir vaiko maistinė pusė pačios svarbiausios, manau...
Visi tie trūkumai gi trumpalaikiai ir juos galima iškęsti. Bet pasakyti, kad jų tokių nėra tiesiog negaliu...
Nors va antrą vaiką maitinu ir nesigilinu į tuos trūkumus smile.gif
Maitinsiu kiek galėsiu ir kiek reikės...
Bet gi norisi kartais ir apie tai kas iš tiesų slegia pakalbėti. Tikrai žinau, kad ir kitom taip buvo kaip ir man.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Nors mano zindymo patirtis labai nemaloni, tai visai nereiskia kad nemaitinsiu savo antro vaiko (jeigu toks bus). Ir tikiu, kad viskas seksis daug sklandziau, nes turedama patirties zinosiu kaip uzbegti uz akiu tam tikroms problemoms. Bet gi norisi kartais ir apie tai kas slegia pakalbėti.
Atsakyti