QUOTE(Natuke @ 2009 05 03, 22:58)
1.čia tikrai netiesa, nes paaugęs kūdikis tikrai gali palaukti porą valandų, kol mama sugrįš, ypatingai kai vieną mp maitinima galima jau pakeisti tyrele. Aš maitindama mp du pirmosius vaikus studijavau dieniniam, pirmą kartą į mokslus išėjau kai kūdikiui buvo penki mėn, kitą kartą - trys. O su trečiu, kuris net iš buteliuko negerė ir nečiulpė čiulptuko dirbau nuo jo aštuoniu mėn - dirbau pusę dienos - apie trys keturias valandas netoli namų.
Ketvirtą tiesiog visur nešiosi su savim vaikjuostėje
2.kur išeina energija?
1. Jei moteris raso, kad kudikis isnaudojo ja kaip ciulptuka, tai turbut pora val. palaukti negalejo
O kad jau valgom koses.......... na ir kas? Pvz. mums niekaip nepavyksta ismokti gerti is kitokios taros nei papas. Isbandziau puodeli, puodeli su snapeliu, sauksteli, netgi buteliuka - springsta, oro prisigaudo, po to riaugeja tol kol zagseti pradeda

Gavau patarima duoti kazka tirstesnio, pvz praskiesti vandeniu vaisine tyrele. Geras patarimas - gerti gaunasi (is paprasto puodelio), bet kad ji vaisiu nemegsta. Sriubtelna pora gurksniu, nusipurto, o po to jau spjaudymai prasideda. Ir kas belieka? Po koses duoti atsigert MP
2. Jei kalba eitu apie "teisinga" valgyma (kas 2-3val.), tai viskas OK. Mums taip buvo pirmus menesius

Bet jei papa kaisioji kas koki 30 min? Patyriau ta kai vargau del to kad man kruties atsisake. Oi kiek man energijos isejo
QUOTE(saturno_sesely @ 2009 05 04, 01:34)
3. sumažėjęs tėvo vaidmuo, čia rašė kažkuri mamytė, labai pritariu. gal jeigu imtų žinduką būtų kitaip, bet mūsų atveju naktį visada aš keldavaus;
4.specialios dietos nesilaikiau, bet kažkiek žiūrėjau maistą ir žinoma, kavos tiek neplempdavau.
3. Na musu atveju tai sakyciau ne tai kad sumazejes vaidmuo, bet visiskas atribojimas. Tai tik nuo tevo priklauso? Na pagalvokim

Skaitinedama SM pastebejau tendencija, kad daug moteru vakarais savo lelius primaitina misinuku, nes vakare joms "truksta pieno". Ir kiekviena proga joms aiskinama, kad vakare kudikiai buna irzliausi, o MP liesiausias, todel naturalu, kad vakarais kudikiai daug rekia ir zinda. Bent jau mano praktikoj tai sita teorija pasitvirtino visu 100 proc. Nuo 3 dukros gyvenimo savaites as vakarais nieko kito neveikdavau, kaip tik kilodavau vaika nuo papo prie papo. Kada vyras, dirbantis standartine darbo diena (8-17) turi teorine galimybe uzsiimti su vaiku?
O apie jo kelimasi naktim tiesa sakant man net minciu nekilo

. Vistik jam i darba keltis 7-7.30, o as dar galiu pamiegot iki 9.30-10.
Lieka tik savaitgaliai, bet jais velgi - treniruotes, repeticijos, irasai..... Cia jau aisku nuo vyro priklauso. Galetu nesportuot savaitgaliais, gal dar kazkokius reikalus kitaip tvarkytis. Bet visvien toks ten ir rysys, kai vaikas mato savo teva po pora pusdieniu per sav.
4. Apie savo valgyma puse metu tai patyliu

Suvalgai koki pieno produkta - MP isvemiamas fontanais, suvalgai koki vaisiu, darzove - ispustas pilvas

Dabar kai pagalvoju, tai ar virta mesa, virta bulve, morka ir burokeli, virtus ryzius ir grikius galima uzskaityti kaip pilnavertiska mityba. Nes cia daug maz viskas, kuo maitinausi. Ai dar dziuveseliu desertui su arbata suvalgydavau kartais
QUOTE(Narajana @ 2009 05 04, 18:37)
Na čia juk mes ir dalinamės savo patirtimi ir pasakojame pliusus ir minusus iš savo patirties.
manau, kad lygiai taip, kaip nėštumas ir gimdymas yra labai individualus ir pas visas skiriasi. Lygiai tas pats ir su maitinimu. Ir net tos pačios šeimos vaikai dažniausiai skirtingai gimsta ir skirtingai maitinasi.
Aš čia akcentavau trūkumus, nes man taip buvo, bet jokiu būdu negaliu pasakyti, kad dėl tų trūkumu reikia pvz. mesti maitinti. Nors privalumu gal ir mažiau, bet jie žymiai svaresni.
Ekonominė pusė, ir vaiko maistinė pusė pačios svarbiausios, manau...
Visi tie trūkumai gi trumpalaikiai ir juos galima iškęsti. Bet pasakyti, kad jų tokių nėra tiesiog negaliu...
Nors va antrą vaiką maitinu ir nesigilinu į tuos trūkumus

Maitinsiu kiek galėsiu ir kiek reikės...
Bet gi norisi kartais ir apie tai kas iš tiesų slegia pakalbėti. Tikrai žinau, kad ir kitom taip buvo kaip ir man.

Nors mano zindymo patirtis labai nemaloni, tai visai nereiskia kad nemaitinsiu savo antro vaiko (jeigu toks bus). Ir tikiu, kad viskas seksis daug sklandziau, nes turedama patirties zinosiu kaip uzbegti uz akiu tam tikroms problemoms. Bet gi norisi kartais ir apie tai kas slegia pakalbėti.