Įkraunama...
Įkraunama...

Sutvirtinimo sakramentas

Dar vienas klausimėlis - paskambino močiutė, kad esą reikia turėti žvakę (geriausiai krikšto) sutvirtinamiesiems, bet kunigas apie tai neužsiminė g.gif
gal atsimenat kas ir kaip?
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 10 06, 14:52)
Dar vienas klausimėlis - paskambino močiutė, kad esą reikia turėti žvakę (geriausiai krikšto) sutvirtinamiesiems, bet kunigas apie tai neužsiminė g.gif
gal atsimenat kas ir kaip?

tikrai jokių žvakių nereikia. Žvakės reikalingos Krikšto ir Pirmos komunijos metu. Sutvirtinimo metu vaikui už dedama dešinė ranka ant dešinio peties, o vyskupas tardamas sutvirtinamojo vardą ir pasirinktą vardą kaktą patepa Šventu aliejumi, kaip ženklu.
Sutvirtinimo sakramentas nėra privalomas. Tarkim tuokiantis bažnyčioje. Tai sąmoningai pasirinktinas dalykas ir nėra prievolė.
Atsakyti
Mielosios, gal kuri nors su tuo susidūrėte ir galite patarti, ką būtų verta dovanoti tokia proga 15-16m. paauglei?
Atsakyti
Labai atsiprašau blush2.gif , bet ši tema, pasirodo, buvo užvesta anksčiau. Bet kuriuo atveju būtų labai malonu, jei ką nors man patartumėt. Dėkui. 4u.gif
Atsakyti
O ar gali sutvirtinimo mama buti sesuo? Amziaus skirtumas 10 metu.
Atsakyti
tikrai gali smile.gif mano draugė buvo kito sdraugės sutvirtinimo mama, td jai 17 buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astuškinas @ 2007 11 21, 14:19)
tikrai gali smile.gif mano draugė buvo kito sdraugės sutvirtinimo mama, td jai 17 buvo  smile.gif


as tai manau, kad klausimas buvo būtent ar SESUO gali, o ne dėl amžiaus... smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal galit pasakyti, kiek laiko uztrunka paskaitu lankymas, kad gauti sutvirtinimo sakramenta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kukuruze @ 2007 12 19, 15:59)
Sveikos,
gal galit pasakyti, kiek laiko uztrunka paskaitu lankymas, kad gauti sutvirtinimo sakramenta? ax.gif


Siemet priemiau sutvirtinimo sakramenta per Sekmines Bernardinuose ax.gif Paskaiteles-mokymai buvo nuo spalio iki geguzes mazdaug, pries sutvirtinima reikejo dar ''pokalbi-egzamina'' aptureti su kunigu, bet viskas labai sklandziai ir gerai sekesi .. smile.gif
Dovanu is sutvirtinimo mamos gavau balto aukso kryziuka toki modernu blush2.gif
Atsakyti
kažkada seniai seniai... smile.gif
O dabar rimčiau: dėvėjau paprastą violetinės spalvos uždarą suknutę- platėjančią- truputuką žemiau kelių... Dėvėjau kojinytes iki kelių, paprastas ne aukštakulnes basutes.
Pinigai- nemokėjom nieko.
Dovanos: gavau škaplierių. Dabar net nežinau ar tokie yra- seniau būdavo- ilgai nešioau- buvo net škaplierių brolija taip vadinama... tai ant tokios virvelės 2 šventais paveiksliukas.... jau nebepamenu kas pavaizduota . Bet pasakysiu populiarias dovanas: maldynas (jei neturi) kryželis sidabrinis, auksinis- pagal galimybes ir kišenę, kai kurie net su grandinėlėmis padovanoja. Toliau iš populiarių: rožančius. Yra pirkti net kaip žiedai... Ir iš viso nueikite į specialias parduotuves (Jei Vilniuje tai jų begalės- kad ir prie Aušros vartų, ar katedroje) ir pamatysite- kad tikrai yra iš ko pasirinkti: galit nors ir Naujajį testamentą nupirkt). galima ir pasistatomą kryželį. galiausiai paprasčiausią šventą paveikslėlį.... su angelu, ar dar kokį.... Šiais laikais galima ištiesų parinkti dovanėlę pagal savo kišenę.
Atsakyti
Sveiki. Penktadienį esu pakviesta būti dirmavojimo motina, bet nerandu jokio aprašymo ką pasiruošti tokia proga ir nežinau ką galima dovanoti blush2.gif . Ačiū.
Atsakyti
Ieškok informacijos ne liaudišku, o tikru - sutvirtinimo sakramento pavadinimu. Tokiu pavadinimu yra ir temų šiame forume (pasižiūrėkite per paiešką). Bet nustatytų dovanų sąrašo greičiausia nerasi. smile.gif Ypatingo pasiruošimo aprašymų, apart to, kad pats turi būti prėmęs šitą sakramentą turbūt taip pat. Jei reikia (nors paprastai vaikai tą padaro patys biggrin.gif) galima padėti išsirinkti sutvirtinimo vardą).



Sutvirtinimo tėvai turėtų būti patys priėmę šį sakramentą, bei turėti daugiau nei 16 metų, galima sutvirtinimo tėvais kviesti krikšto tėvus.

keli atsakymai Sutvirtinimo tema

http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,2343
http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,1059
http://vilkaviskis.l.../rodyti.html,32


smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 05 birželio 2008 - 14:13