Sveikute, seimininkeles!
Gavau lietuvisku vafliu lakstu, yra ir receptu pertepimui prideta.Man truputi neaisku su kondensuotu pienu - jus rasot, kad verdat pusantros valandos skardine.As supratau, kas Lietuvoj kondensuotas pienas su cukrum, ar atai tiesa?Vokietijoj be cukraus, tai as nezinau, ar ji naudoti tinka, o cia mano kaime rusisku parduotuviu nera, tik didmiesciuose.Gal patarsit, kaip kitaip gaminti.
Is anksto dekoju - Amalija
Labukos,
Na kaip tyčia ir aš jau visą savaitę apie vaflius svajoju, kažkur palėpėj žinau dar už talonus pirkta vaflinė yra ir dar kokią eilę tada ją įsigyti norint reikėjo atstovėt!... tai sakau užteks jai dūlėti ten, reikia pramankštinti:) Va receptukų čia prisirašiau, tik pamenu vaikystėj būdavo tokie susukti į vamzdelį ir prikrauti kremo vafliai...mmm visos bobutės mane su jais prisijaukindavo
Va tokių ir pati pasidaryt savaitgalį noriu. Gal kas žino tokių kremų receptukų?
Seilytė taip ir tysta...
Na kaip tyčia ir aš jau visą savaitę apie vaflius svajoju, kažkur palėpėj žinau dar už talonus pirkta vaflinė yra ir dar kokią eilę tada ją įsigyti norint reikėjo atstovėt!... tai sakau užteks jai dūlėti ten, reikia pramankštinti:) Va receptukų čia prisirašiau, tik pamenu vaikystėj būdavo tokie susukti į vamzdelį ir prikrauti kremo vafliai...mmm visos bobutės mane su jais prisijaukindavo


As vafliu pertepimui darau taip:1indelis rudud(arba virto kondensuoto pieno atvesusio) ir 200g grietineles.Grietinele isplakam ir po triputi imaisome rududu.Sutepam vafliu lakstus ir paslegiam kuriam laikui.
Gal jis ir kaip idaras tiktu keptiem vaflaim, bet manau vafliai greitai suminkstetu nuo jo...

QUOTE(bravada @ 2004 12 05, 16:27)
turiu labai ivairiu receptu su varske su bulvemisir su mielemis jei kas susidomes sakykit
Bravada, tik dabar pamačiau tavo žinutę 





Kepiau vaflius pagal bea receptą. dariau kaip parašyta, bet kiaušiukai mažoki buvo, tai tešla labai tiršta gavosi..Ai, praskiedžiau šiek tiek grietinėle ir kepiau. Vafliai gavosi traškūs, labai trapūs
Čia naujos vaflinės įsigijimo proga
"Tarybinės" nebeturėjau, o naują radau įsigyt "Ermitaže" (antrajame aukšte) už 49,90 Lt.
"Ide line" firmos vaflinė skirta tiems vafliams kepti, kur į vidų ledus įdeda. Pati vaflinė apvali, bet plonučiai vafliukai gaunasi, galima ir ledus kimšt, o galima vaflį į ritinėlį ir valgyt sau išsišiepus. Visai kaip kepti "tarybinėje" vaflinėje..patiko tai, kad įdedi šaukštą tešlos ir nereikia lyginti
uždarant vaflinę tešla pati gražiai, tolygiai pasiskirsto.

Čia naujos vaflinės įsigijimo proga



NET SILPNA KAIP UZSIMANIAU VAFLIU...






QUOTE(Rasma @ 2005 03 01, 16:17)
Čia naujos vaflinės įsigijimo proga
"Tarybinės" nebeturėjau, o naują radau įsigyt "Ermitaže" (antrajame aukšte) už 49,90 Lt.
"Ide line" firmos vaflinė skirta tiems vafliams kepti, kur į vidų ledus įdeda.





Savaitgalį pirkau čirvinę vaflinę, esu baisiai patenkinta


Receptas toks:
Plakite 5 kiaušinių trynius, 5 desertinius šaukštelius pieno, 100g. cukraus kol pasidarys putos, paskui pridėkite 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir 150g. miltų. Suplakite 5 kiaušinių baltymus ir pridėkite prie plakinio.

QUOTE(vira @ 2005 03 02, 09:06)
Merginos, paaiškinkit man,stabdžiui,kas yra čirviniai blynai?
Čirviniai

einu ieskot savo senosios vaflines ir vafliuku kepti
ot bus vyreliui staigmena kai gris is darbo

