Sveikutes, nu ir as taip uzsimaniau tu vafliu!!! tik turiu cirvine elektrine vafline, tai parasykit kokia receptura ir siems fafliams-blynams
QUOTE (inge @ 2004 11 30, 12:01) |
Sveikutes, nu ir as taip uzsimaniau tu vafliu!!! tik turiu cirvine elektrine vafline, tai parasykit kokia receptura ir siems fafliams-blynams |
visi receptukai tinka, kurie yra parasyti, tik kad jie gausis minkstesti
as cia truputi gal ne i tema. gal kas matet kur vilniuje yra pirkti tikru vafliniu.
as siap esu ne is viniaus, bet vyras dirba vilniuje, tai man nupirktu jei suzinociau kurioje parduotuveje ju yra?
gal kas matet?
as siap esu ne is viniaus, bet vyras dirba vilniuje, tai man nupirktu jei suzinociau kurioje parduotuveje ju yra?
gal kas matet?
Užsimaniau perteptų vaflių, prisipirkau lakštų, bet niekaim nesumąstau kuo pertepti... Kažin ar plikytas kremas tiktų tokiam patiekalui? Jei nesunku, parašykit recepčiukų plikyto kremo, ar kokio kito įdaro...
Laukiu, skubiai (labai jau tų vaflių norisi)
Laukiu, skubiai (labai jau tų vaflių norisi)
Aš visada pertepu vaflius kondensuotu pienu. Kond. pieno indelį įdedu į puodą su vandeniu ir verdu apie 1,5 val. Dar karštą indelį atidarau (tik atsargiai, kad nenusiplikyti) ir kol dar pienas neataušęs pertepu vaflius. Suslegiu, trumpam į šaldytuvą ir SKANAUS . Virtas kondensuotas pienas gaunasi kaip saldainiai "Karvutė". Tad jei patiks - pabandyk.
Parasysiu ir as savo anyteles receptuka
Kremui:
250g sviesto,
250gcukraus(geriau miltinio),
4sauksteliai kakavos,
riesutu(nebutinai).
Sviestas su cukrumi gerai issukamas,pridedama kakavos,susmulkintu riesutu ir ismaisoma.Sutepti vaflius kremu,prislegti ir atsaldyti.Skanaus!
Kremui:
250g sviesto,
250gcukraus(geriau miltinio),
4sauksteliai kakavos,
riesutu(nebutinai).
Sviestas su cukrumi gerai issukamas,pridedama kakavos,susmulkintu riesutu ir ismaisoma.Sutepti vaflius kremu,prislegti ir atsaldyti.Skanaus!
Cia receptas is Tarybines moters as kepu siuos vaflius
Sventiniai vafliai
125g miltu,75g bulviu krakmolo, truputis kepimo milteliu. 150g sviesto,3 kiausiniai, 125g cukraus,1 pakelis vanilinio cukraus,4 saukstai grietines. Sviesta ,cukru,vanilini cukru gerai istrinti su tryniais, persijot miltus kartu su kepimo miltais det grietine ir viska gerai issukti,deti isplaktus baltymus ir ismaisius kepti. turiu labai ivairiu receptu su varske su bulvemisir su mielemis jei kas susidomes sakykit
Sventiniai vafliai
125g miltu,75g bulviu krakmolo, truputis kepimo milteliu. 150g sviesto,3 kiausiniai, 125g cukraus,1 pakelis vanilinio cukraus,4 saukstai grietines. Sviesta ,cukru,vanilini cukru gerai istrinti su tryniais, persijot miltus kartu su kepimo miltais det grietine ir viska gerai issukti,deti isplaktus baltymus ir ismaisius kepti. turiu labai ivairiu receptu su varske su bulvemisir su mielemis jei kas susidomes sakykit
O aš kai vaflius pertepinėju tai krema darau taip: puse bankės Rududu sumaišau su pakeliu sviesto (ta patį galima daryti su kondensuotu pienu, ar su kondensuota kava ar su kakava). Tada gaunasi ne taip saldu ir kremas geriau tepasi. Tik jei darysit su kondensuota kava, tai patarimas neprisivalgykit daug prieš naktį, nes nemiegosit
Tikrą vaflinę aš pirkau gariūnuose pas baltarusius. apie 60 lt.
Kai neturiu laiko iškepu tokius ''vaflius'' - paprastą raikytą batoną sudedu į vaflinę ir užspaudžiu kol paskrusta .Mano didžkiai tokius skrebučius tik padavai , o ir mažyliams pagraužti tinka
Kai neturiu laiko iškepu tokius ''vaflius'' - paprastą raikytą batoną sudedu į vaflinę ir užspaudžiu kol paskrusta .Mano didžkiai tokius skrebučius tik padavai , o ir mažyliams pagraužti tinka
Nepamenu, kuriai reikejo skaniu cirviniu blynu recepto, taigi:
Čirvyniai blynai
2 kiaušiniai
Šaukštas grietinės
2 šaukštai cukraus
1,5 stiklinės miltu arba tiek, kad tešla nebūtų per skysta ar tiršta
siek tiek vanilino
2 stiklinės pieno
Į miltus įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, tada pilti pieną, suberti cukrų, sudėt grietinę ir vaniliną. Tešlą reikia gerai išmaišyt, kad nebūtų jokiu gumulėlių. Tada kepama.
Čirvyniai blynai
2 kiaušiniai
Šaukštas grietinės
2 šaukštai cukraus
1,5 stiklinės miltu arba tiek, kad tešla nebūtų per skysta ar tiršta
siek tiek vanilino
2 stiklinės pieno
Į miltus įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, tada pilti pieną, suberti cukrų, sudėt grietinę ir vaniliną. Tešlą reikia gerai išmaišyt, kad nebūtų jokiu gumulėlių. Tada kepama.
Sweikutes.Keliausiu nuvalysiu dulkes nuo senosios aprukusios vaflines ir ajsiu kept.Bet gal zinot kremo tokio balto i vaflius suktus pripurkst recepta?