Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
QUOTE(Letunė @ 2007 06 12, 10:40)
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
Netefloninė
Eisim per lašinius
kazi jei bandyt kept cirvineja vaflius ar gautus kas nors gero
Čirvinių blynų keptuvėje kepiau tokius ir jie gavosi panašūs į vaflius:
[quote=Letunė,2007 05 15, 13:52]Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)
250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.
[quote=Letunė,2007 05 15, 13:52]Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)
250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.
juk yra pirkti MALSENOS miltu misinio vafliams
raso kad reikia pilti vandens bet as pilu piena ir nereikia nieko makaluoti
vafliai gaunasi
Pagaliau parsivežėm iš anytos vaflinę kepsim vaflius
100 metų jų nevalgiau...
Prisikaičiau visų čia surašytų receptų ir kepiau pagal šį:
Trapiai minkšti vafliai
6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, ištirptinti margariną ir atvėsusį supilti į masę, sudėti grietinę- išmaišyti ir miltus- išmaišyti, keletas lašų romo esencijos it tešla paruošta kepimui. Pirštelius galima apsilaižyti
Trapiai minkšti vafliai
6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, ištirptinti margariną ir atvėsusį supilti į masę, sudėti grietinę- išmaišyti ir miltus- išmaišyti, keletas lašų romo esencijos it tešla paruošta kepimui. Pirštelius galima apsilaižyti
QUOTE(Raflezija @ 2007 06 07, 16:16)
LABAS,
KIEK ESU ANKSCIAU SKAICIUS TAI DAUGKAS IESKOJO PAPRASTU VIENTISU VAFLINIU PANASIAI KAIP MOCIUTES TUREJO - RADAU KAUNE!!!! SAVANORIUOSE HIPER MAXSIMOJE. FOTO

KAINA IKI 70LT
sekmes perkant ir kepan vaflius!
KIEK ESU ANKSCIAU SKAICIUS TAI DAUGKAS IESKOJO PAPRASTU VIENTISU VAFLINIU PANASIAI KAIP MOCIUTES TUREJO - RADAU KAUNE!!!! SAVANORIUOSE HIPER MAXSIMOJE. FOTO

KAINA IKI 70LT
sekmes perkant ir kepan vaflius!
Vat vat, ir as tokia radau, tik Clatronic
Siandien eisiu jos isbandyti, tik reikia recepta issirinkti
sveikutes,nusipirkau siandien is senuku vafline,ryt bandysiu kepti traskius vaflius
nu va siandien kepiau vaflius,gerai gavosi,skanus tik vienas minusas minksti.O taip norejau trapiu,nieko,kita karta gal bus geriau.Nes pirma kart kepiau
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo
prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet
Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.
QUOTE(urtea @ 2007 09 30, 18:21)
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo
prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet
Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.
Gal nepakankamai įkaitinai vaflinę? Kartais kai skubu, man pirmas vaflis irgi prikimba. Arba su tešla kažkas negerai... O vaflinės aš niekada netepu riebalais.






