Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

Cirviniai vafliai su rugpieniu (butent tokius beveik visada kepu)

3 kiausiniai
2,5 dl cukraus
0,5 l rugpienio arba kefyro
2,5 dl lydyto ir atsaldyto sviesto
7,5 dl nusijotu kvietiniu miltu
1 as sodos

Arba:

Cirviniai vafliai su pienu

250 g islydyto ir atsaldyto sviesto
7 dl pieno
1 as kepimo milteliu
10 dl nusijotu kvietiniu miltu
2 dl cukraus 1 as vanilinio cukraus
0,5 as malto kardamono

Jei seima nedidele, nurodytu produktu kieki mazinkite per puse.

Pries kepant, tesla butinai turi uzdengta pastoveti pusvalandi saldytuve.

Man patinka, ipylus teslos i vafline ir pries ja uzdarant, primetyti razinu. Ju mirkyti nereikia.

Be to puse teslos galima perpilti i kita inda ir i ja imaisyti kakavos milteliu. Tada i vafline pilti abieju rusiu teslos, kur nekur jas kiek sumaisaint saukstu. Gaunasi marmuriniai vafliai.

Iskepusius vaflius atausinti ant groteliu (tinka groteles, istrauktos is orkaites).

Vafliai valgomi karsti vieni arba su sviestu. Arba salti su braskiu uogiene. Arba su kremu is grietineles, isplaktos su miltiniu cukrumi ir veliau issuktos su melyniu uogiene. Labai skanu su medum.

Atsakyti
Sveikutės,

nu šiaip su kepiniais nesipykstu ir nesu naujokė blush2.gif bet vafliai man nesigauna. Kepiau pagal kelis receptus - ir tą kur su grietine, sviestu, tryniai - baltymai atskirai ir t.t, ir tą kuris paprastesnis - kiaušiniai, sviestas, cukrus, miltai.
Na nesigauna man jie traškūs! doh.gif Nu susinervinau nors imk viską ir mesk lauk doh.gif Keptuvė sena, rusiška.

Na ką dariau ne taip? Vafliai skanūs, bet minkšti, o mes norėtume traškių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 08 27, 12:16)
Sveikutes 4u.gif Na ka, siandien kepiau vaflius su ta senovine rusiska vafline smile.gif Tesiu savo mamos tradicija biggrin.gif
Receptas :
5 kiausiniai
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
200g sviesto
cinamono del kvapo
vanilinio cukraus 2 arb. s.

Istirpdinti sviesta, i ji supilti cukru, vanilini cukru, isplaktus kiausinius, miltus ir cinamona. Galima dar 3 lasus kvapu vanilininiu.
Gavosi traskus vafliukai, niam niam
(si recepta su nuotraukyte taip pat idejau i tema "saldus receptai su nuotrakomis")
user posted image essen.gif

spanguolia cia maniskis receptas. As kai kepu siuos vaflius, tai man jie buna labai traskus. Kartais net vos speju karstus susukt, kad neluztu doh.gif
Nezinau kas gali nesigaut.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @zemuoge@: 04 spalio 2008 - 12:26
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 04, 13:25)
spanguolia cia maniskis receptas. As kai kepu siuos vaflius, tai man jie buna labai traskus. Kartais net vos speju karstus susukt, kad neluztu doh.gif
Nezinau kas gali nesigaut.. g.gif

Aciu @zemuoge@ 4u.gif bandysiu tiksliai pagal tavo recepciuka dabar smile.gif o kokio tirstumo tesla tu darai? Na mano buvo tokia ne per skysta, bet su saukstu irgi nepakabintum. Kadangi su vyru megejai kepti visokius saldumynus, tai jis dabar zyyyyzia i ausi, kad per tirsta tesla mes darome ax.gif
Ar tesla turi buti skystai beganti? Na bet tada irgi nesamone g.gif Na bet jei desiu viska tiksliai kaip tavo recepte, tada ir gausiu tokio skystumo kokio reikia, ar ne unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 10 04, 11:33-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2008 10 04, 11:33)
ir tą kuris paprastesnis - kiaušiniai, sviestas, cukrus, miltai.
Na nesigauna man jie traškūs!  doh.gif  Nu susinervinau nors imk viską ir mesk lauk  doh.gif  Keptuvė sena, rusiška.

Pagal tokį tikrai neturtų minkšti būt unsure.gif o kaip @zemuoge@ sako vos susukt spėji smile.gif
Viena mintis kilo, kokį sviestą naudoji? Tikrą ar mišinį? Reik tikro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 10 04, 17:02)
Pagal tokį tikrai neturtų minkšti būt  unsure.gif  o kaip @zemuoge@ sako vos susukt spėji  smile.gif
Viena mintis kilo, kokį sviestą naudoji? Tikrą ar mišinį? Reik tikro  rolleyes.gif

Naudoju visad tik naturalu sviesta g.gif

Na einu kept. Ziuresim kas gausis si karta man ax.gif

Aciu mergaites uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 10 04, 18:50-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2008 10 04, 18:50)
Naudoju visad tik naturalu sviesta  g.gif 

Na einu kept. Ziuresim kas gausis si karta man  ax.gif

Aciu mergaites uz pagalba  4u.gif

Sėkmės wink.gif Jei ką bandyk paeksperimentuot, jei jausi kad tešla per skysta, per minkšti, miltų truputi įmaišyk wink.gif
Atsakyti
Man mama davė tokį pat receptą kaip ir @zemuoge@ 4u.gif
Tik cukraus dedu mažiau, nes man per saldu.
O vafliai gaunasi skanūs, traškūs. 4u.gif
Reikia ir man pasidaryti. ax.gif
Man nepatinka tik, kad jas kepu namai pilni dūmų ar ir pas jus taip buna nuo rusiškos vaflinės? g.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 10 04, 14:40-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2008 10 04, 14:40)
Aciu @zemuoge@  4u.gif bandysiu tiksliai pagal tavo recepciuka dabar  smile.gif o kokio tirstumo tesla tu darai? Na mano buvo tokia ne per skysta, bet su saukstu irgi nepakabintum. Kadangi su vyru megejai kepti visokius saldumynus, tai jis dabar zyyyyzia i ausi, kad per tirsta tesla mes darome  ax.gif
Ar tesla turi buti skystai beganti? Na bet tada irgi nesamone  g.gif Na bet jei desiu viska tiksliai kaip tavo recepte, tada ir gausiu tokio skystumo kokio reikia, ar ne  unsure.gif

ner uz ka mirksiukas.gif tesla tokia gaunasi skystai tirsta, na net nezinau kaip aprasyt rolleyes.gif kaip grietine.. As ja kai dedu su saukstu i keptuve, tai ji beveik bega, bet neskystai, o tirstai.
Kai iskepsi parasyk kaip sekes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @zemuoge@: 04 spalio 2008 - 18:44
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 04, 19:43)
ner uz ka mirksiukas.gif tesla tokia gaunasi skystai tirsta, na net nezinau kaip aprasyt rolleyes.gif kaip grietine.. As ja kai dedu su saukstu i keptuve, tai ji beveik bega, bet neskystai, o tirstai.
Kai iskepsi parasyk kaip sekes 4u.gif

Na va - prikepiau thumbup.gif Ačiū ačiū ačiū už patarimus! notworthy.gif
Tešla gavosi vat kaip tik tokia kaip ir aprašiai, zemuoge tongue.gif
O vafliukai gavosi traškučiai, skanučiai yahoo.gif Bandžiau visaip - ir mažiau ir daugiau pakept, na ir aišku skaniausi tokie auksiniai, traškūs.
Papildyta:
QUOTE(Owly @ 2008 10 04, 18:52)
Sėkmės wink.gif Jei ką bandyk paeksperimentuot, jei jausi kad tešla per skysta, per minkšti, miltų truputi įmaišyk wink.gif

Truputį paeksperimentavau blush2.gif vyrui atrodė, kad tešla per tiršta, tai susitarėm, kad paskutiniam vafliui padarysiu skystesnę blink.gif įpilsiu vandens, hmmm.... sviesto pagailėjau eksperimentui blush2.gif
ai, na ir nieko - traškesnis tikrai nesigavo, dar tik ilgiau kepė ir tikrai pradinė tešla buvo geresnė drinks_cheers.gif
Na, man svarbiausia, kad vafliai trapūs biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Marija5 @ 2008 10 04, 19:35)
Man nepatinka tik, kad jas kepu namai pilni dūmų ar ir pas jus taip buna nuo rusiškos vaflinės? g.gif

Hmmm... pas mane nerūksta visiškai. Kepant vafliams tik toks garelis eina pro vieną kampą, tai aš garintuvą laikau įjungtą minimaliai. Namai kaip tik skaniu kepinių kvapu prisipildo tongue.gif Pas mane vaflinė tokia kombinuota, nes padukai išsiima ir tada galima mėsą kepti, "ale paninius" daryti - na šeip nekeisčiau į nieką, tik kartais pagalvoju kažin kaip su ekonomija - ji vistiek turėtų imt elektros daugiau nei tie visi šiuolaikiniai prietaisai. Ai, nu bet ne kasdien juk ax.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 10 04, 21:29-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2008 10 04, 21:29)
O vafliukai gavosi traškučiai, skanučiai  yahoo.gif Bandžiau visaip - ir mažiau ir daugiau pakept, na ir aišku skaniausi tokie auksiniai, traškūs.

Džiugu, kad gavosi thumbup.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 04 spalio 2008 - 22:00
smile.gif+2008 10 04, 20:29-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2008 10 04, 20:29)
Na va - prikepiau  thumbup.gif  Ačiū ačiū ačiū už patarimus!  notworthy.gif
Tešla gavosi vat kaip tik tokia kaip ir aprašiai, zemuoge  tongue.gif
O vafliukai gavosi traškučiai, skanučiai  yahoo.gif Bandžiau visaip - ir mažiau ir daugiau pakept, na ir aišku skaniausi tokie auksiniai, traškūs.

Saunu kad gavosi tau jie skanus thumbup.gif As ir kaip ju vel uzsimaniau.. doh.gif
Atsakyti