Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystė

Trumparegystė nėra pagydoma ar kokiais pratimais sumažinama. Visi, kurie kažką panašaus vapalioja - "VBS" radijo klausytojai ir to radijo teorijų pasekėjai.

Trumpai. Akies optinės schemos principinė iliustracija:
1. Ragenos ir lęšiuko suminė laužiamoji geba - apie 60D. Iš jų - ragenos 60 proc., lęšiuko apie 40 proc.
2. Abiejų užduotis - suprojektuoti spindulio tašką tiksliai tinklainėje.
3. Akies ašis - tai atstumas nuo ragenos paviršiaus iki tinklainės paviršiaus.
4. Trumparegystė (miopija) - ragenos ir lęšiuko spindulio taško projekcija ne tinklainės paviršiuje, o arčiau jos. Priežastis: dėl didesnio akies obuolio, didesnė akies optinė ašis.
5. Trumparegystės pagrindinės priežastys:
- įgimta (paveldėta);
- dėl nuolatinio akių varginimo žiūrėjimu iš arti (skaitymas, rašymas, blusinėjimas, smulkių detalių įžiūrėjimas), ir dar dirbtinio, menko apšvietimo fone.
- kitos civilizacijos, technologijų ir chemijos pramonės produktų sukeltos priežastys, išprovokuojančios įvairias fiziologijos ir evoliucijos anomalijas... wink.gif

Ką daryt?
Pirma:
įmanomai sudaryt kuo palankesnes ir tokias sąlygas, kad kuo mažesni būtų krūviai akims. Ir kuo mažiau įtemto regėjimo dirbtinio apšvietimo fone.

Antra:
maistas, maistas ir dar kartą - maistas.

Trečia: melstis, kad progresavimas nebūtų smarkus, ir, kad subrendus - akies obuolys nustotų augęs.

Ketvirta: mažiau nervuotis ir kompleksuot.

Penkta: laaaabai dėmesingai ir primigtynai išsireikalaut regėjimo kruopštaus tyrimo ir tikslaus korekcinių lęšių parinkimo (siūlyčiau pas gerą oftalmologą ir už "babkes").

Šešta: O šešto ir nėra. Nes operacija iki -6,0D yra nepateisinama avantiūra ir rizika. Žinaiu garantuotai.

Va tep.

Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2009 04 13, 17:54)
Trumparegystė nėra pagydoma ar kokiais pratimais sumažinama. Visi, kurie kažką panašaus vapalioja - "VBS" radijo klausytojai ir to radijo teorijų pasekėjai.

...

Žinoma, kad ji nepagydoma taip, savaime (operacijos neskaičiuoju).
Nors kodėl, neatmesčiau varianto, kad maža trumparegystė (kokia pora dioptrijų) vėliau gali "pasitaisyti", na, kad ir vyresniame amžiuje. Bet didelė - tai schmoll.gif
Galimas tik stabilumas, neblogėjimas, kas jau yra labai gerai. Ir tam reikia pastangų, o patarimus - žr. postą aukščiau.
O mažą trumparegystę paversti didele tai jau nelabai sunku, kad ją kur...

Atsakyti
QUOTE(una @ 2009 04 13, 22:16)
kad maža trumparegystė (kokia pora dioptrijų) vėliau gali "pasitaisyti", na, kad ir vyresniame amžiuje.

Dovanokit, tačiau negailestingai paneigiu ir šitą viltį. Vyresniame amžiuje tik įsitaisysite dar ir senatvinę toliaregystę... Tiek bus geriau, kad dėl nedidelės trumparegystės, regėjimui arti (skaitymui) nereiks akuliorių dar ir su pliusiniais langais.

Trumparegystė N E I Š G Y D O M A. Tai - aksioma. Viskas. Nebent suras būdą, kaip sumažint akies obuolį, arba tinklainę "pastumt" link ragenos... smile.gif)))))

Žodžiu, laukiam technologijų progreso tiek, kad gebėtų ragenos laužiamąją gebą sumažint ne chirurginiu metodu, arba chirurginiu, tačiau be šitokios pašalinių anomalijų rizikos.

Pats esu po lazerinės korekcijos. Buvo minusas ir astigmatizmas. Didelio laipsnio. Dabar jau penki mėnesiai po operacijos. Vis dar anomalijos yra. Tiesa, silpnėja, tačiau vis dar yra. Ir nesu garantuotas, kad pranyks. Dieną matau taip puikiai, kad toliau nėra ir kur, o vat vakare, naktį - yra problemų. Va tep vat.
Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2009 04 14, 13:21)
Dovanokit, tačiau negailestingai paneigiu ir šitą viltį. Vyresniame amžiuje tik įsitaisysite dar ir senatvinę toliaregystę... Tiek bus geriau, kad dėl nedidelės trumparegystės, regėjimui arti (skaitymui) nereiks akuliorių dar ir su pliusiniais langais.

Trumparegystė N E I Š G Y D O M A. Tai - aksioma. Viskas. Nebent suras būdą, kaip sumažint akies obuolį, arba tinklainę "pastumt" link ragenos... smile.gif)))))

Žodžiu, laukiam technologijų progreso tiek, kad gebėtų ragenos laužiamąją gebą sumažint ne chirurginiu metodu, arba chirurginiu, tačiau be šitokios pašalinių anomalijų rizikos.

Pats esu po lazerinės korekcijos. Buvo minusas ir astigmatizmas. Didelio laipsnio. Dabar jau penki mėnesiai po operacijos. Vis dar anomalijos yra. Tiesa, silpnėja, tačiau vis dar yra. Ir nesu garantuotas, kad pranyks. Dieną matau taip puikiai, kad toliau nėra ir kur, o vat vakare, naktį - yra problemų. Va tep vat.

Aš tai žiūriu ramiai smile.gif Man tik nelabai aišku, kaip vienu metu "santykiauja" toliaregystė ir trumparegystė. Tarkim, mano trumparegystė tikrai didelė. Ar gali vienu metu atsirasti ir toliaregystė? Man techniškai įdomu...
Dėl korekcijos - mane lengvai priskirtų "koreguotinų" kategorijai, nes didelis minusas. Bet aš bijau būtent tų pašalinių reiškinių. Nežinau, gal apsigalvosiu kada.
O ar esat patenkintas rezultatu, taip, iš esmės? Nepaisant tų anomalijų - ar verta buvo?

Atsakyti
QUOTE(una @ 2009 04 14, 20:57)
Aš tai žiūriu ramiai smile.gif Man tik nelabai aišku, kaip vienu metu "santykiauja" toliaregystė ir trumparegystė. Tarkim, mano trumparegystė tikrai didelė. Ar gali vienu metu atsirasti ir toliaregystė? Man techniškai įdomu...
Dėl korekcijos - mane lengvai priskirtų "koreguotinų" kategorijai, nes didelis minusas. Bet aš bijau būtent tų pašalinių reiškinių. Nežinau, gal apsigalvosiu kada.
O ar esat patenkintas rezultatu, taip, iš esmės? Nepaisant tų anomalijų - ar verta buvo?

Senatvinė toliaregystė vystosi atskirai, ir dėl visai kitų priežasčių. Tai dėl to, kad link senatvės silpnėja lęšiuko raumenukai, kurie vis silpniau "tampo" lęšiuką. Todėl sufokusuoti artimą vaizdą pavyksta vis sunkiau. Būtent SUFOKUSUOTI. Todėl, artimo vaizdo matymas kompensuojamas esama trumparegyste (vaizdas itin arti trumparegiams yra išskirtinai geras). Tačiau tolimas regėjimas kaip buvo silpnas, taip ir liks. Vat primityviai taip ir iliustruojasi.

Ar patenkintas? Be abejo, mat tos anomalijos, net jeigu ir kažkiek išliks, yra smulkmena su buvusios trumparegystės ir akinių teikiamais "patogumais". Nepalyginami dalykai.

Žinot, turėjau daugiau nei minus septynis, ir su laaabai kruopščiai parinktais akiniais vis tiek taip nemačiau, kaip dabar matau po operacijos.

Be to, biškį ir pats neatsakingai "prisijuokavau" pooperaciniu laikotarpiu: praėjus keturiems mėnesiams po operacijos, sugebėjau prisibaliavot iki sąmonės netekimo. Tai po to tos beišnykstančios anomalijos atsinaujino taip, kaip buvo iš karto po operacijos. blink.gif

Kai išsigandęs pasiaiškinau, tai sužinojau, kad tų anomalijų pagrindinė priežastis yra smegenų "regėjimo informacijos apdorojimo algoritmo" perrašymo laikotarpis. Tai va, buitiškai reiškiantis, aš "ištryniau" naują informaciją jos perrašymo laikotarpiu. lotuliukas.gif

Žodžiu, pilnai išgyt reikia laiko. Ir kuo trumparegystė aukštesnė bei amžius vyresnis, tuo gijimo laikotarpis ilgesnis. Pvz: jeigu iki -4 ,ir amžiumi iki 30 metų - gijimo laikotarpis iki visiško regėjimo stabilizavimosi užtrunka nuo 3 iki 5 mėn., tai su -7 ir po 40, gali užtrukt apie 6 - 8 mėn. Maždaug taip. doh.gif
Atsakyti
Laikinas, kur placiau butu galima pasidomet apie tokius dalykus, kaip minetas "smegenu "regejimo informacijos apdorojimo algoritmas" ir panasiai? As tai esu be jokiu operaciju, su nemaza trumparegyste ir dar biski astigmatizmo, su akiniais gyvenu, bet niekaip neperprantu kame problema tokio nekokio mano matymo, baisiai sunkiai fokusuoja i toli man, tai kaip trenktas jauties, ypac nesauletom dienom.. Zodziu, o gydytojai nieko nepaaiskina kaip cia yra. Kazkada neperseniausiai rasiau zinute temoj "trumparegystes korekcija lazeriu"..
Atsakyti
QUOTE(Tom @ 2009 04 16, 00:01)
Laikinas, kur placiau butu galima pasidomet apie tokius dalykus, kaip minetas "smegenu "regejimo informacijos apdorojimo algoritmas" ir panasiai? As tai esu be jokiu operaciju, su nemaza trumparegyste ir dar biski astigmatizmo, su akiniais gyvenu, bet niekaip neperprantu kame problema tokio nekokio mano matymo, baisiai sunkiai fokusuoja i toli man, tai kaip trenktas jauties, ypac nesauletom dienom.. Zodziu, o gydytojai nieko nepaaiskina kaip cia yra. Kazkada neperseniausiai rasiau zinute temoj "trumparegystes korekcija lazeriu"..

Tai jau ir nesuprantu, ką Jūs dar norit išsiaiškint? Esat trumparegė, todėl ir nematot į tolį. O jeigu turit dar ir kitų bėdų be trumparegystės, reikia kruopštaus tyrimo. Čia jau pati turit pasistengt, kad diagnozę kuo tikslesnę nustatytų daktariukai. Nuosavais skaitiniais, be specialaus išsimokslinimo, nieko nepasieksit, tik gaišit laiką ir eikvosit nervus. 4u.gif

Ir dar: manot, kad gydytojai gali nuspėt ko Jūs nematot, ar norit matyt? Tai labai sudėtinga, labai... smile.gif
Atsakyti
Pati esu trumparege.-1,5 abi akys. Kartais pratimus darau, bet kadangi tik kartais tai pagerejimo jokio. Siaip geriu vitaminus. O kaip jums? Gal kas iveike ja be operaciju? g.gif
Atsakyti
Na yra yra smile.gif . As tokia pusiau trumparege, viena akis mato gerai (turbut virs normos), o kitai reiketu -2, bet kadangi toks akiniu stiklu skirtumas keltu nepatogumu akims (turi buti dioptriju skirtumas ne daugiau kaip 1,5), tai turiu kairei akiai -1,5, desine 0 mirksiukas.gif Akiniu pastoviai nenesioju, uzsidedu ziureti i toli, ir tai man ypatingu nepatogumu nesukelia. Nedidele cia ta trumparegyste, tai ir minciu nekyla apie linzes ar operacija. Akiniai dar tamsejantys, tai ir nuo saules labai gerai, man dar graziau tokie negu pirkti specialiai nuo saules (be dioptriju) - jie atrodo pernelyg tamsus.
Pratimai, aisku, labai gerai, ale vat kad reik juos pastoviai daryt....... blush2.gif na gal kada sukaupsiu valia ir pasirysiu........
Atsakyti
Va,o as knyga M.Norberkovo nusipirkau ir jau perskaiciau.Tai dabar darau tuos pratimus.Nezinau gal tik man taip atrodo,bet pagerejimas lyg it yra.Buna be akiniu prie kompo kartais bunu ir matau bevek kaip su akiniais.Be akiniu tai arciau buna.Bet pagal jo nurodymus(Norberkovo)tai as jau tureciau akiniu atsisakyt,tik kazkaip vistiek kai ne viska aiskiai matai diskomfortas kazkoks...Bet turiu vilciu,kad pades,nes taip nervina kai nematai gatvej pazistamu ar seip i toli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lalala947 @ 2009 06 27, 22:51)
Va,o as knyga M.Norberkovo nusipirkau ir jau perskaiciau.Tai dabar darau tuos pratimus.Nezinau gal tik man taip atrodo,bet pagerejimas lyg it yra.Buna be akiniu prie kompo kartais bunu ir matau bevek kaip su akiniais.Be akiniu tai arciau buna.Bet pagal jo nurodymus(Norberkovo)tai as jau tureciau akiniu atsisakyt,tik kazkaip vistiek kai ne viska aiskiai matai diskomfortas kazkoks...Bet turiu vilciu,kad pades,nes taip nervina kai nematai gatvej pazistamu ar seip i toli doh.gif

Kantrybes, saziningai reguliariai darykit pratimus ir turetu padet 4u.gif Sekmes Jums kuo dideliausios, tikekit tuo, ka darot, nepasiduokit nusivylimui ir kitokioms blogoms emocijoms 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina O. @ 2009 06 27, 23:30)
Kantrybes, saziningai reguliariai darykit pratimus ir turetu padet 4u.gif Sekmes Jums kuo dideliausios, tikekit tuo, ka darot, nepasiduokit nusivylimui ir kitokioms blogoms emocijoms 4u.gif  4u.gif

Labai aciu 4u.gif Pagal ta knyga per 6-8 dienas jau tureciau matyti gerai ir tada reiks dar 40 dienu adaptuotis(kaip as supratau daryti vius tuos pratimus,kad organizmas iprastu) ax.gif O Jus kolkas niekaip "nekovojate" su trumparegyste? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lalala947: 27 birželio 2009 - 22:40