Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(rimimita @ 2010 02 08, 10:14)
labas mergaites  4u.gif
del vitaminu tai man gydytojas pirmo nestumo metu rekomendavo gerti tik foline rugsti iki 12sav, o paskui geriau tik magnio ir kalcio kai jo trukumas buvo.Jokiu kompleksu negeriau,nes daktaras sake nuo ju dazniau vaikuciai buna alergiski  unsure.gif  o kai ligininej daznai gulejau ir su mamytem pasisnekejau , tai gyvu pavyzdziu pamaciau,tai patvirtinanciu  verysad.gif  tad dukryte isnesiojau be vitaminu kompleksu ir viskas gerai,kai kita mazyli nesiosiu(tikiuosi taip greit bus  blush2.gif  ) irgi negersiu vitaminu.

Noriu paklausti ar kam nors buvo, kai pradejo gerti aspirina ir sutrumpejo ciklas?nes mano budavo apie 29dienos, o pradejus gert aspirina sutrumpejo iki 24dienu,net nespeju pasvajot apie leliu  doh.gif

Ir man pasidare idomu del vaistu kompensavimo  g.gif  nes dar pats A. sake kad vaistai nekompensuojami ir kaip visada burnojo ant kubiliaus  biggrin.gif

dėl vitaminų galėčiau pasakyti ir taip, ir ne. pirmąjį išnešiojau protarpiais vis pagerdama kompleksą - ir alergiškas. antrąją išnešiojau be jokių kompleksų - irgi alergiška ne mažiau. vis dėlto paveldimumas čia gal daugiau mum nulėmė, nors iki nėštumų apie savo alergijas ir nelabai žinojau, išryškėjo per nėštumus ir po jų. bet užtat su antruoju vaiku nešiodama taip nusivariau, kad teko jau paskui gerti vitaminus po gimdymo ir tik po pusės metų atsistačiau į tokią būklę, kad galėčiau gyventi nemiegodama po pusę paros. taigi, reikia žiūrti pagal sveikatos būklę ir manau nebijoti vitaminų, jei jų reikia. jei nereikia, tai aišku, kam juos gert.

o dėl sutrumpėjusio ciklo, tia man sutrumpėjo ne nuo aspirino, nežinau ar taip gali būti, man sutrumpėjo po persileidimo, buvo gal 22 dienos, jei gerai pamenu vietoj 28.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 08 vasario 2010 - 10:10
QUOTE(KIKE @ 2010 02 03, 10:59)
Na va mergytes, grizau po konsultacijos pas A.(vaziavau be talonelio): tyrimu kartoti nereikia, gydymas toks pats kaip ir su pirmu nestumu (aspirinas 100mg+Clexane atsiradus sirdies veiklai). Sake galiu leistis ir Fraxiparina, tik A. labiau patinka (dar bande itikinti, kad nesusijes su farmacinem kompanijom, jiems nedirba) Clexane, nes jis tiksliau dozuojamas pagal svori: iki70 kg - 0,2, nuo 70 kg -  0,4.
Uzklausiau del rysio AFS ir tokiu sisteminiu ligu kaip reumatas, vilklige ir kt. Jis atsake, kad kas jau serga siomis ligomis tureti AFS turi 9 kartus didesne tikimybe. Bet turint AFS ir susirgti reumatu, vilklige ir pan. tikimybe taip pat yra didesne, bet kokia - nepasake. Zodziu geriau negalvoti apie tai, sau neisiteigti ir sumazinsi rizika susirgti.
Belieka pradeti gerti foline rg. ir atidaryti fabrikeli... smile.gif
Kokius vitaminus geriat? Man gine rekomendavo Elevit, ten ieina ir foline rg.
Gal zinote, ar yra atskira tema, kur bendrauja mamytes po gimdymo turincios AFS?

Linkiu Visoms neprarasti tikejimo ir vilties supuoti savo stebukla 4u.gif

Na, Clexane dozavimas nuo svorio nepriklauso... čia biskį pats A. paprieštaravo sau, arba neturėjo ką tau atsakyti, nes ... aš traukiau per nėštumą (ir prieš) virš 100 kg, o man pakako 0,2 ml Clexane.. o A. nepripažįsta jokių folinių rūgščių.... sakė, jis jų poveikiu nelabai tiki... aš jos negėriau, net ir magnį ,,mečiau" gerti, po to kai A. pasakė, kad čia nieko ypatingo nepadės... kuo mažaiu chemijos į save thumbup.gif Yra atskira mamyčių temelė, bet jau tau gal kas kitas davė nuorodą į ją...

sėkmės visoms palniukėms ir nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2010 02 08, 16:28)
Na, Clexane dozavimas nuo svorio nepriklauso... čia biskį pats A. paprieštaravo sau, arba neturėjo ką tau atsakyti, nes ... aš traukiau per nėštumą (ir prieš) virš 100 kg, o man pakako 0,2 ml Clexane.. o A. nepripažįsta jokių folinių rūgščių.... sakė, jis jų poveikiu nelabai tiki... aš jos negėriau, net ir magnį ,,mečiau" gerti, po to kai A. pasakė, kad čia nieko ypatingo nepadės... kuo mažaiu chemijos į save thumbup.gif  Yra atskira mamyčių temelė, bet jau tau gal kas kitas davė nuorodą į ją...

sėkmės visoms palniukėms ir  nestuke.gif

Sveika,
idomu kodel tada jis taip sake... Siaip ir man taip itartina pasidare, nes Fraxiparinas irgi yra 0,3ml ir 0,6 ml, bet jis kiek zinau (prie kitu ligu) skiriamas pagal kresumo rodiklius.
O kas Tau skyre toki gydyma? A.? mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2010 02 09, 10:47)
Sveika,
idomu kodel tada jis taip sake... Siaip ir man taip itartina pasidare, nes Fraxiparinas irgi yra 0,3ml ir 0,6 ml, bet jis kiek zinau (prie kitu ligu) skiriamas pagal kresumo rodiklius.
O kas Tau skyre toki gydyma?  A.? mirksiukas.gif

kiek skaičiau internete priklauso ir nuo diagnozės, ir nuo tyrimų nukrypimo laipsnio , ir nuo svorio.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 02 08, 11:08)

o dėl sutrumpėjusio ciklo, tia man sutrumpėjo ne nuo aspirino, nežinau ar taip gali būti, man sutrumpėjo po persileidimo, buvo gal 22 dienos, jei gerai pamenu vietoj 28.

man po abrazijos jau buvo praeje keli ciklai ir nusistovejo 28-29dienos, o va su aspirinu,net nespejau pasvajoti apie leliu doh.gif ir jaudvejos taip mmm paankstejo, jauciu ir trecios jau parsibeldzia doh.gif bet kazink ne per trumpas ciklas 22d jei nori pastoti g.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
as visiska naujoke cia... paskaitinejau keleta paskutiniu lapu, siek tiek apie si sindroma ir nusprendziau parasyti. Trumpai apie save:
Turejau abrazija gruodzio pradzioj. Tai pirmas nestumas nors man jau 29 m blush2.gif Turejo buti 10 savaiciu, bet pradejau teplioti ir gydytojai mate tik tuscia puslele. Mano gydytoja sako, kad viskas cia normalu, nieko daryti nereikia, tiesiog po 6 menesiu bandyti vel... Bet labai pergyvenau po abrazijos ir vel to patirti nenoreciau. Nuejau pas dar viena gydytoja, irgi sako, kad greiciausiai tai buvo chromosomu problemos ir del to vaisius nesivyste. Ir tiketina, kad antras kartas bus sekmingas. Taciau uzklause ar neturiu problemu su venom, ar neskauda galvos. Ir va tada susimasciau, kad venos ant koju pas mane tikrai ryskios ir net galvojau, kad va senatvej tai problemu del to bus. Migrenos lyg ir nera. Taciau kai labai daug stresuoju del konors, man svaigsta galva, buvo net aptirpe puse veido blink.gif Gydytojai sako, kad tai migrenos pozymiai. Liepe gerti paracetamoli su Nimesiliu, kai uzeina tokie pozymiai g.gif
Kazodel kuo toliau, tuo labiau vis pagalvoju, kad gal man ir yra antifosfolipidinis sindromas unsure.gif

QUOTE(Law @ 2010 02 01, 16:37)
bet kartais taip tempia blauzdas kad imu viena be eilės  lotuliukas.gif ir tada atlėgsta lotuliukas.gif

va ir vakarais paskutiniu metu skauda blauzdas, nors tikrai nei daug vaikstau, nei stoviu. Ar cia irgi vienas is pozymiu?
Beda, kad manes niekas nesiuncia tirtir po vieno persileidimo unsure.gif Gal galetumete patarti kur galeciau tai atlikti privaciai? Ir ar kasnors pakonsultuotu del gydymo? As kauniete... 4u.gif

Va, issiliejau biggrin.gif nes nezinau su kuo apie tai pakalbeti... zinau, kad jus man diagnozes nepasakysit, bet gydytojai net nesiuncia tirtis. Siulo bandyti... bet nenoriu dar karta nusivilti, paskui vel alukti puse metu ir t.t. verysad.gif

QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 17:09)
O tuo laiku,kai geriau sarmini vandeni,negeriau nei tabletes aspirino,na galvoju,pabandysiu,tai dabar net nezinau ka ir galvoti  ax.gif
Na neiskenciau,turejau papasakoti  biggrin.gif

idomu but daugiau isgirsti apie sarmini vandeni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2010 02 19, 23:25)
Sveikutes  4u.gif
Beda, kad manes niekas nesiuncia tirtir po vieno persileidimo  unsure.gif Gal galetumete patarti kur galeciau tai atlikti privaciai? Ir ar kasnors pakonsultuotu del gydymo? As kauniete...  4u.gif

Sveikute 4u.gif
Pirmiausia uzjauciu del netekties ....dabar svarbiausia rasti priezasti ir nenuleisti ranku.Del AFS poziuris tikrai keistas,kad bent jau KMUK niekas netiria ,kol neistinka keletas nesekmiu,nors tyr visi vistiek mokami,bet kiek zinau Vilniuje Santariskese reikia tik zinoti,kokius tyr nori pasidaryti,susimoki pinigelius ir lauki atsakymo.Beje tyr atsakymu KMUK laukiam apie 1-1,5 menesio,o Santariskese,jei tyr priduodi pvz pirmadieni,tai lygtais jau ketvirtadieni tos savaites gauni atsakymus.Vilniuje tyr gali pakomentuoti gyd.Roglskis.Na tau netoli iki Vilniaus,jei niekas nesiuncia,tikrai nieko nelaukciau ir pasidaryciau tyr Vilniuje ir be siuntimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2010 02 20, 20:26)
Sveikute  4u.gif
Pirmiausia uzjauciu del netekties ....dabar svarbiausia rasti priezasti ir nenuleisti ranku.Del AFS poziuris tikrai keistas,kad bent jau KMUK niekas netiria ,kol neistinka keletas nesekmiu,nors tyr visi vistiek mokami,bet kiek zinau Vilniuje Santariskese reikia tik zinoti,kokius tyr nori pasidaryti,susimoki pinigelius ir lauki  atsakymo.Beje tyr atsakymu KMUK laukiam apie 1-1,5 menesio,o Santariskese,jei tyr priduodi pvz pirmadieni,tai lygtais jau ketvirtadieni tos savaites gauni atsakymus.Vilniuje tyr gali pakomentuoti gyd.Roglskis.Na tau netoli iki Vilniaus,jei niekas nesiuncia,tikrai nieko nelaukciau ir pasidaryciau tyr Vilniuje ir be siuntimo    4u.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif
Jauciu reiks taip ir padaryti... o kiek mazdaug kainuotu visi tyrimai? Kiek suprantu, mazdaug apie 200 ar ne? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2010 02 20, 22:18)
aciu uz atsakyma  4u.gif
Jauciu reiks taip ir padaryti... o kiek mazdaug kainuotu visi tyrimai? Kiek suprantu, mazdaug apie 200 ar ne?  rolleyes.gif

Na senai bedariau,bet gali buti kazkur tokia kaina.Butu gerai,kad kas is mergaiciu surasytu tiksliai,kur ten eiti,nes as Kaune tyriausi,tai nezinau.Be to tiksliai ,kokius tyr ,tiesiog susirasyti,o ir Gyd Rogalskis kazkur privaciai primineja.Gal vel Fedes atsilieps ax.gif
Ka tik radau temeles pradzioje,gal pades mirksiukas.gif

Adresas: santariskiu 2, konsultacine poliklinika, laboratorines diagnostikos skyrius (3 aukstas), tel 2365130, ant kabineto duru parašyta “mokami tyrimai" dirba 7.30-17.00, pietus 11.30-12.00
tyrimai daromi treciadieni, taip kad pridavus krauja I-III, gausite ats. jau IV, jeigu veliau, tai tik kita ketvirtadieni.
reikia daryti:
1. antikunai pries beta2glikoproteina1, 30lt40ct
2. antikunai pries kardiolipina 30lt40ct;
3. aktyvinto baltymo C rezistencijos tyrimas APCR, apie 60lt
4. lipus antikoaguliantas 1 apie 30lt40ct
5. jeigu 4. teigiamas, lipus antikoaguliantas 2 apie 30lt40ct

Tai noriu papildyti 4u.gif
Tyrimai atliekami ir šeštadieniais iki 14 val. Tik reikia eiti ne per polikliniką, nes ten būna užrakinta, o per priėmimo skyrių. Paklauskit pas budinčią moteriškę, paaiškins tiksliau, kur eiti.
Ir kainos nevisos tokios. Už pirmus keturis sumokėjau 160 Lt, o penktas kainuoja 50 Lt su centais.
Taip pat tyrimus gali paiimti kitas asmuo, tik susitarkit iš anksto, nes jos užsirašo kokiam žmogui atiduoti jūsų tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 20 vasario 2010 - 21:38
QUOTE(Kadra @ 2010 02 19, 22:25)

sveika 4u.gif gaila, kad tenka ieškoti informacijos tokiose temose 4u.gif

aš iš Kauno, bet tyrimus pati dariausi Santariškėse po pirmojo nesivystančio (irgi buvo tuščia gemalinė puslytė). Savarankiškai, nes ginius nieko nesiūlė tirtis. Paskui negalėjo patikėti, kai pamatė atsakymus. Bet labai džiaugiuosi, kad iš karto paskyrė vaistus ir nebelaukė antros nesėkmės.
sauda jau viską tau parašė, kur reikia eiti Santariškėse.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 22, 10:00)
sveika 4u.gif gaila, kad tenka ieškoti informacijos tokiose temose 4u.gif

aš iš Kauno, bet tyrimus pati dariausi Santariškėse po pirmojo nesivystančio (irgi buvo tuščia gemalinė puslytė). Savarankiškai, nes ginius nieko nesiūlė tirtis. Paskui negalėjo patikėti, kai pamatė atsakymus. Bet labai džiaugiuosi, kad iš karto paskyrė vaistus ir nebelaukė antros nesėkmės.
sauda jau viską tau parašė, kur reikia eiti Santariškėse.
Sėkmės 4u.gif

Labas, Nuk 4u.gif
ir tau rado AFS? Gydyma paskyre tavo ginekologas?
Jauciu ir as darysiuos, nebenoriu antros nesekmes schmoll.gif nors turbut niekad negarantuoja, kad ir radus priezasti, ji nepasikartos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2010 02 22, 12:20)
Jauciu ir as darysiuos, nebenoriu antros nesekmes  schmoll.gif nors turbut niekad negarantuoja, kad ir radus priezasti, ji nepasikartos  unsure.gif

pritariu tavo iniciatyvai - as po 3IVF pasidariau ir rado lupus antikoagulantis unsure.gif kai kada reikia pacioms nuspresti wub.gif 4u.gif
Atsakyti