Susidūriau ir aš su problema, anksčiau atrodė, kad informacijos čia tema daug, tačiau dabar man taip nebeatrodo. Kur ieškoti gydytojo gero, Vilniuje ar Klaipedoje, prašau rekomenduokite ?
Kas žinote vardą ar pavardę gydytojo iš Latvijos ?
Kokiais būdaus netradiciškais gydėtės ?
Tas žmogus kuris serga, labai nenori chemoterapijos, švitinimo, nes mano, kad gali tapti paliegęs, nedarbingas, ačiū už bet kokią informaciją
QUOTE(Liutaure @ 2013 09 21, 13:47)
Tas žmogus kuris serga, labai nenori chemoterapijos, švitinimo, nes mano, kad gali tapti paliegęs, nedarbingas, ačiū už bet kokią informaciją
Kadangi su vėžiu teko susipažinti iš arčiau, iš savo patirties galiu pasisakyti. Žaisti su netradiciniais būdais galima, jei dar yra laiko. Tačiau kartais jo nėra, tada ir chemoterapijos pagalba galima atstatyti organizmo metabolizmo pusiausvyrą, tačiau po to reikia išmokti tą pusiausvyrą išlaikyti.
Priešvėžinė mityba yra mityba, kurioje ribojami angliavandeniai. Gliukozė yra vėžio maitintoja, kuo jos mažiau, tuo mažesnė tikimybė vėžio recidyvui.
Cancer is not a collection of unrelated diseases that each need to be treated individually, cancer is one diseasea mitochondrial diseaseand diseased mitochondria prefer glucose and glutamine for fuel. Healthy cells with healthy mitochondria are flexible and can adapt to just about any fuel source, but not cancer cells. In fact, the majority of cells in our body function best when they burn fat for energy. Cancer cells are bad at burning fat, because fat burning requires respiration, which requires healthy mitochondria. Thomas Seyfried
Jei dar yra laiko siūlau pasidomėti ketogenic diet, low carb diet, paleo diet.
Tačiau pirmas dalykas, ko reikia atsisakyti- tai yra grūdai visais pavidalais.
Antras- tabu bet kokie augaliniai aliejai, išskyrus kokosų ir alyvuogių.
QUOTE(Liutaure @ 2013 09 21, 13:47)
Susidūriau ir aš su problema, anksčiau atrodė, kad informacijos čia tema daug, tačiau dabar man taip nebeatrodo. Kur ieškoti gydytojo gero, Vilniuje ar Klaipedoje, prašau rekomenduokite ?
Kuri stadija? Kiek toli pažengę? Operacija daryta? Iš esmės reikia šarminti organizmą, t.y. atsisakyti visų angliavandenių, baltų miltų patiekalų, pagrindas viso maisto turi būti daržovės, vaisiai, riešutai. Būtų labai gerai atsisakyti visų gyvūlinės kilmės baltyumų: mėsos, žuvies, pieno produktų. Ką valgyti? Dar kartą pasakysiu: vaisius, daržoves, kruopas. Bent minimaliai 30 dienų. Reikia būtinai valyti organizmą. Taip pat yra visokiausių žolių, užpilų...... Yra tikrai daug, labai daug žmonių, kurie išsigydė vėžį netradiciniais tradicinei medicinai būdais, bet tai yra darbas, tai yra tikėjimas ir tai yra visas gyvenimas. Paskaitykite http://sveikatossaltinis.blogas.lt/ . Čia rasite labai daug informacijos, naudingų nuorodų, atsiliepimų ir patarimų.
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 21, 14:24)
Tačiau pirmas dalykas, ko reikia atsisakyti- tai yra grūdai visais pavidalais.
O kuo blogas linu semenu aliejus?Kaip tik jis su grikiu kose ryte yra pats geriausias maistas sergantiems onkoligomis.Cia ne as sugalvojau, o zolininke, kuri pati issigyde 4 st. vezi, kuria labai tikiu, nes padejo ir man ir mano mamai ir mano sesei- p. Danieliene.
Skaiciau daug Jusu postu Paleo mityboje ir is tikro kai kuriu dalyku visai nesuprantu anoje temoje.Paleo mityboje reikia atsisakyti pieno produktu, o ten visos sviesta ir grietine kemsa. Cia aisku ne I tema, bet niekaip nesuprasiu kuom gali buti blogesnis linu semenu ar moliugu seklu aliejus uz grietine.
Dvi teorijos abi viena kitai is karto priestarauja.
Viena sakot tik grudus, darzoves, vaisius valgyti. Kita visai nevalgyti grudu.
Anot tos pacios Danielienes- antivezine mityba yra - angiavandeniu ir krakmolo ribojimas, kvieciu produktu atsisakymas VISISKAS.Raudonos mesos nevartojimas.Cukraus nevartojimas.
Kadangi pati tik neseniai suzinojau diagnose- vezio dar nera, bet tuoj butu buves arba kitai 0 stadija, tai butent tokia mityba sau taikau.
QUOTE(Gebe @ 2013 09 21, 16:47)
Kuri stadija? Kiek toli pažengę? Operacija daryta? Iš esmės reikia šarminti organizmą, t.y. atsisakyti visų angliavandenių, baltų miltų patiekalų, pagrindas viso maisto turi būti daržovės, vaisiai, riešutai.
tavo žiniai, visas organizmas nei šarmėja nei rūgštėja, yra buferiniai lygiai, kurie stengiasi išlaikyti pusiausvyrą. Kai jau jiems to nebepavyksta, tada ateina ligos, o vėžys ateina, kai kraujas per daug užšarmėja ir su juo teks susipažinti ne vienam, uoliai besišarminančiam.
O kultūriniai vaisiai niekuo nėra geresni nei balti miltai, fruktozės sukeliama glikacija 10 kart didesnė nei gliukozės.
Rekomenduoji riešutus? Kokius? Polinesotieji riebalai yra nuodas.
Papildyta:
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 21, 17:14)
O kuo blogas linu semenu aliejus?Kaip tik jis su grikiu kose ryte yra pats geriausias maistas sergantiems onkoligomis.Cia ne as sugalvojau, o zolininke, kuri pati issigyde 4 st. vezi, kuria labai tikiu, nes padejo ir man ir mano mamai ir mano sesei- p. Danieliene.
apie aliejus http://raypeat.com/a...ratedfats.shtml
http://raypeat.com/a...ated-oils.shtml
http://www.delfi.lt/...s.d?id=62360321
Skaiciau daug Jusu postu Paleo mityboje ir is tikro kai kuriu dalyku visai nesuprantu anoje temoje.Paleo mityboje reikia atsisakyti pieno produktu, o ten visos sviesta ir grietine kemsa. Cia aisku ne I tema, bet niekaip nesuprasiu kuom gali buti blogesnis linu semenu ar moliugu seklu aliejus uz grietine.
Riebalai sotieji yra gėris, polinesotieji nuodas, ir tikrai gali būti naudojami chemoterapijoje. Tačiau tik žinantys jais gali naudotis
Grietinė, sviestas, taukai, kokosų aliejus- sotieji. Moliūgo, sėmenų- polinesotieji.
Taunytei sėmenų aliejus ką davė? Insultą.
Esant kai kurioms būsenoms Omega3 perteklius organizme duos trumpalaikį pagerėjimą, bet žala organizmui nuo to bus didesnė, negu esant Omega6 pertekliui organizme. Skirtumas tik toks, kad skiriasi vien pojūčiai: vartojant per daug Omega6 akivaizdūs, nes esant uždegimams skauda, o vartojant Omega3 koncentruotas ir per daug degraduojantis procesas vyksta ilgą laiką nieko nejaučiant ir tik daug vėliau pasirodo visu savo grožiu kokioje nors infarkto ar insulto formoje.
Kas gali pieno produktus valgyti, tas juos ir valgo, tačiau yra tokie, kurie jų negali valgyti. Paleo jie nėra draudžiami .
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 21, 17:14)
Anot tos pacios Danielienes-
Šita Danielienė?
skaitau: sirgo žarnyno vėžiu, pasveiko valgydama daržoves.
Galima žarnyno vėžio priežastis buvo pašalinta atsisakius grūdinių. Visai logiška. O mėsa jai visai nebūtų pamaišiusi, nes tai toks produktas, kurį žmonės valgo milijonus metų. Nepalyginsi su grūdais.
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 21, 17:02)
Sita sita, bet mes ne karta su ja uz vieno stalo sedejom, tai jinai bent jau siuo metu nevalgo tik kvieciu ir ju produktu ir dar pieno negeria sviezio, rauginta galima.Grikius kaip tik ivardina kaip labai reikalinga produkta.Tiesa sakant seniau as ne del vezio su ja kalbedavau, mamai reikejo numesti svori, tad su jos kontrole numete 56 kg.
Jus nepykit ant manes, jei ka grubiai pasakiau, tiesiog klaidziojau po temas ieskodama sau kazko priimtino kaip pakeisti gyvenimo buda.Tai Paleo man kaip ir priimtina butu, bet kai kuriu dalyku protu nesuvokiu dar.Esu ir kitur skaitinejusi daug, tai PIENAS IR JO PRODUKTAI PALEO mityboj draudziami.Kokia Jus ten taisykle su tom grietinem isivede niekaip nesuvokiu, todel neprisijungiau.
O siaip tai galima gi tik taukus gyvuliu valgyti
Sakot nedraudziami? nu kaip nedraudziami, jei dar pacios susiraugintumet, sviesta susimustumet tai gerai nedrauziami- juk draudziama viskas, kas apdirbta.Kur jau ten sviesta ir grietine is maximos neapdirbta nusiperkat?
Beje, o Jus ka patartumete mano atveju?Konizacija daryta jau, ryt nuspres ar daryti pakartotine didesnes apimties ar imti gimda lauk.Baisokai skamba, laiko netradicinims budams, kad uzmusti kelias lasteles lyg ir yra, ar vistik gimda paliekant jos priedus, hormonu gamintojus nera toks svarbus reikalas ir nerizikuoti, kad nebutu veliau velu?
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 21, 21:03)
Sita sita, bet mes ne karta su ja uz vieno stalo sedejom, tai jinai bent jau siuo metu nevalgo tik kvieciu ir ju produktu ir dar pieno negeria sviezio, rauginta galima.
Raugintą pieną naudoja tie, kurie nevirškina laktozės. Jinai gal būt iš tokių.
Grikius kaip tik ivardina kaip labai reikalinga produkta.
grikių kruopos
Angliavandenių - iš viso 69.30 g
Krakmolo 60.50 g
Krakmolas yra angliavandenių klasės polisacharidas. Taigi, polisacharidai yra angliavandeniai, kurių molekulės susideda iš kelių tūkstančių monosacharidų (kaip antai gliukozė) narelių. Maiste polisacharidai sutinkami daugiausia krakmolo, celiuliozės ir pektinų pavidalais. Krakmolas sudarytas iš tarpusavyje susijungusių gliukozės molekulių.
Svarbu žinoti, koks yra tiesioginis poveikis mūsų organizmui, kai mityboje dominuoja krakmolas. Galima teigti taip: kiek gramų krakmolo suvalgome, tiek gramų gliukozės susidaro mūsų žarnyne. Jei krakmolas suskaidomas labai greitai (tai termiškai apdorotas krakmolas iš aukščiausios rūšies miltų, t.y. minkšta duona, batonas, kepiniai ir makaronai), tai dalis gliukozės jau išsiskiria burnoje, maitina emalį ardančias bakterijas ir sukelia kariesą. Taip pat ši gliukozė žarnyne rezorbuojama taip greitai, kad gliukozės, kartu ir insulino, koncentracija kraujyje pakyla lygiai taip pat staigiai, kaip ir suvalgius tokį pat kiekį saldumynų. Skirtumas tik tas, kad krakmolo per metus suvartojama kur kas daugiau nei cukraus. Jei krakmolas skaidomas lėtai (tai mažiau termiškai apdorotas arba rupesnių miltų bei kruopų krakmolas, pavyzdžiui, rupi duona, kruopos, ryžiai, dribsniai), tai rezorbuojama tik dalis gliukozės, o visas perteklius nukeliauja į storąją žarną ir ten ja minta patologinė mikroflora. Gliukoze geriausiai minta tie mikroorganizmai, kurie nėra naudingi mūsų organizmui tai ir grybeliai, ir mielės, ir rūgimo bakterijos, kurios išskiria kenksmingas medžiagas arba dujas. Nuo to ir medžiagų apykaita trinka, ir pilvą pučia ir išmatų tvaikas nepakeliamas. Žarnyno veiklos net ir įvairiausiais probiotikais neįmanoma sunormalizuoti, kol mityboje dominuoja angliavandeniai.
Svarbu žinoti, koks yra tiesioginis poveikis mūsų organizmui, kai mityboje dominuoja krakmolas. Galima teigti taip: kiek gramų krakmolo suvalgome, tiek gramų gliukozės susidaro mūsų žarnyne. Jei krakmolas suskaidomas labai greitai (tai termiškai apdorotas krakmolas iš aukščiausios rūšies miltų, t.y. minkšta duona, batonas, kepiniai ir makaronai), tai dalis gliukozės jau išsiskiria burnoje, maitina emalį ardančias bakterijas ir sukelia kariesą. Taip pat ši gliukozė žarnyne rezorbuojama taip greitai, kad gliukozės, kartu ir insulino, koncentracija kraujyje pakyla lygiai taip pat staigiai, kaip ir suvalgius tokį pat kiekį saldumynų. Skirtumas tik tas, kad krakmolo per metus suvartojama kur kas daugiau nei cukraus. Jei krakmolas skaidomas lėtai (tai mažiau termiškai apdorotas arba rupesnių miltų bei kruopų krakmolas, pavyzdžiui, rupi duona, kruopos, ryžiai, dribsniai), tai rezorbuojama tik dalis gliukozės, o visas perteklius nukeliauja į storąją žarną ir ten ja minta patologinė mikroflora. Gliukoze geriausiai minta tie mikroorganizmai, kurie nėra naudingi mūsų organizmui tai ir grybeliai, ir mielės, ir rūgimo bakterijos, kurios išskiria kenksmingas medžiagas arba dujas. Nuo to ir medžiagų apykaita trinka, ir pilvą pučia ir išmatų tvaikas nepakeliamas. Žarnyno veiklos net ir įvairiausiais probiotikais neįmanoma sunormalizuoti, kol mityboje dominuoja angliavandeniai.
va todėl yra nepriimtinas bet koks krakmolas- anei grūdų anei bulvių. Jei mano paros norma yra ~50 gr angliavandenių, tai daržovių aš suvalgysiu didelį kalną, o pasisotinti 100 gr grikių būtų sunku.
Tai Paleo man kaip ir priimtina butu, bet kai kuriu dalyku protu nesuvokiu dar.Esu ir kitur skaitinejusi daug, tai PIENAS IR JO PRODUKTAI PALEO mityboj draudziami.Kokia Jus ten taisykle su tom grietinem isivede niekaip nesuvokiu, todel neprisijungiau.
Nes kai pradejau skaityti viena mergina ten rase kaip sviesta kavinej kando is pakelio
Tai ka as zinau.Bent jau valgytumet ta sviesta kaip jogai pataria uzvirini nugriebi ir tada jau valgai
yra tokia Paleo atšaka -Primal Blueprint- ji leidžia pieno produktus. Pakol kas mūsų nėra tiek daug, kad dar skirstytumės į keletą temų. Tačiau svarbu yra ne tai kas ką leidžia, o tai, ar žmogus gali juos valgyti. Tuom reikia įsitikinti pačiai.
O sviestas vertingesnis yra nekaitintas, tačiau tie, kurie netoleruoja pieno baltymo, jį ir kaitina, tam, kad jį atskirti nuo riebalo.
Sakot nedraudziami? nu kaip nedraudziami, jei dar pacios susiraugintumet, sviesta susimustumet tai gerai nedrauziami- juk draudziama viskas, kas apdirbta.Kur jau ten sviesta ir grietine is maximos neapdirbta nusiperkat?
Va, būtent todėl aš pirkau karvutę, ją melžiu, separuoju pieną ir gaminu savo varškę ir sviestą. Mano šeima virškina pieno baltymą ir dėl to problemų nekyla.
Sviestas parduotuvėse lygtai dar normalus, tačiau dėl grietinės turiu abejonių.
va vienas Low carb pavyzdys
http://www.sveikuoli...n...&Itemid=101
Labai aciu uz issamu atsakyma, daug kas aiskiau pasidare.
Low Carb pasiskaitinejau angliskai ir patiko visai, nes nera visai tas pats kas Paleo
turbut nuo sito reiks ir pradeti.Daug mokytis reikia...
O kaip nusistatyti ta pieno toleravima/ netoleravima?
O kaip nusistatyti ta pieno toleravima/ netoleravima?
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 21, 22:08)
Beje, o Jus ka patartumete mano atveju?Konizacija daryta jau, ryt nuspres ar daryti pakartotine didesnes apimties ar imti gimda lauk.Baisokai skamba, laiko netradicinims budams, kad uzmusti kelias lasteles lyg ir yra, ar vistik gimda paliekant jos priedus, hormonu gamintojus nera toks svarbus reikalas ir nerizikuoti, kad nebutu veliau velu?
Jei pakeisi gyvenimą, nustosi maitinti vėžį, susitvarkys medžiagų apykaita, gimda kaip ir galėtų likti. O jei nieko nekeisi, išmes gimdą, bet sąlygos organizme liks tos pačios, manai, vėžys neras kur kitur apsigyventi?
Deja, visus sprendimus turime priimti patys.
Papildyta:
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 21, 22:34)
Labai paprasta- bent kokį mėnesį nevartoti jokių pieno produktų, o paskui pavalgyti jų. Ir viskas tampa akivaizdu.
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 21, 21:35)
Jei pakeisi gyvenimą, nustosi maitinti vėžį, susitvarkys medžiagų apykaita, gimda kaip ir galėtų likti. O jei nieko nekeisi, išmes gimdą, bet sąlygos organizme liks tos pačios, manai, vėžys neras kur kitur apsigyventi?
ta as suprantu, gyvenimo buda vistiek po truputi keiciu, bet labai sunku priimti sprendima, ar rizikuoti neimti, ar isimti ir tada jau labiau save myleti ir neleisti kitur tos terpes ieskoti.Beje nestumo metu turejau diabeta ir pamenu, kad per mazas anglivandeniu kiekis irgi gali buti kenksmingas, reikedavo tirtis su tokiais lakmusiukais slapima.Kai jau visai ANGLIAVANDENIU numazindavau, tai tie rodikliai slapime budavo klaikus.Dabar jau nepamenu kaip net jie vadinasi, bet paskutines dienas reikejo leistis insulina, nes jei suvalgydavau tik koki obuoli is angliavandeniu I diena tai cukrus budavo OK, bet tas ,,kazkas,, slapime budavo siaubingai virs normos.Dabar galvoju, jei sumazinsiu visai angliavandenius, ar vel nebus blogai, bet pagal gydytojus tai buvo tik del nestumo hormonu...