Kada paskirtas MRT?
Rašyk, klausk, jei reiks kokio patarimo, gali ir a.ž., visada atsakysiu...😉
Kada paskirtas MRT?
Rašyk, klausk, jei reiks kokio patarimo, gali ir a.ž., visada atsakysiu...😉
Kol kas labai dėkui už viską
Linkiu stiprybes merginos 🎈Tai, kad daro operacija yra labai gerai ( reiskas liga nera pazengusi stipriai). Svarbiausia nusiteikti optimistiskai ( zinau, kaip tai nelengva... ). Palaikau jus 🎈As po chemospindulinio gydymo 5 men ;)
Na man kai paskambino daktarė gavus atsakymus tai sakė iskart kad reiktu salint gimda,nes konizacija antra kazi ar bepadės,nes per pirma nemazai nupjauta😕.Bet dabar skaitau,kad kitas siuncia magnetiniam ,kad paziurėt ar nėra metastaziu kitur😕tai kaip ir issigandau,manes nesiuntė,net nekalbejo apie tai,o gal reiktu,juk jei ispjaus,bet kazkur kitur iskeliavo nelabasis😕
Kur dabar gavai siuntima ? Man irgi is pradziu taip sake pagal biopsijos isvada, nuvykus pas operuojanti onkoginekologa konsultacijai jis paskyre MRT ir plauciu rentgena, po ju isvadu buvo priimtas kitoks sprendimas.
Kur dabar gavai siuntima ? Man irgi is pradziu taip sake pagal biopsijos isvada, nuvykus pas operuojanti onkoginekologa konsultacijai jis paskyre MRT ir plauciu rentgena, po ju isvadu buvo priimtas kitoks sprendimas.
Dabar tik po konizacijos uzsiregistravau konsultaciajai dėl gimdos salinimo pas onkoginekologę,ryt eisiu pas savo gine,tai tikiuos is jos gaut siuntima magnetiniui,gal pavyks islost laiko,nes kiek domejaus visur įam tyrimui eilės kosminės😕
Labai tikiuosų,kad uzteks tik operacijos😕bet jau kazkaip prisileudziu ir kitokias mintis,svarbiausia,kad pavyktu ta bruda panaikint visiskai😡namie trys vaikuciai,mazajai dar tik 8 men,ir taip jau sunkiai isivaizduoju kaip reiks i ligonine gultis ilgesniam laikui,apie kazka baisiau net galvot nepradedu.....
ManteS,manau apie peruka is savo plauku dar anksti galvoti,gal neprireiks jokio,nei is savi nei is svetimu plaukų😊
Skystoj terpėj atsakymai buna tikslesni,man bebt jau taip pasakojo gydytoja,hsil,dar nevisa reiskia blogį,uztenka konizacijos ir vėl viskas po senovei,aisku,gal dazniau pasitikrint reiks😊
Del nugaros skausmu😕pas mane jie irgi yra,bet pas mane yra isvarza,po procedurų t.y. mankstu,baseino,tas skausmas sumazeja zymiai,tai manau kad gal nugara nebutinai susijusi su aita bėda☺
O kaip daryt kad dukra nesuzinotų patart negaliu,pati audziu visokias isorijas kaip issisukt mamai nepasakius😕
Aš, kai susirgau - irgi kurį laiką slėpiau nuo mamos. Jos silpna širdis, amžius ir t.t. Kasdien susiskambindavome, ji šnekėjo, juokėsi, o man toks sunkumas ant širdies. Paskui perskaičiau David Servan Schreiber knygą "Antivėžys" ir sukaupusi jėgas nusprendžiau pasielgti kaip jos autorius su savo tėvu - pasakiau mamai, kad man vėžys, kad laukia gydymas ir tikiuosi gero rezultato... Ji pasakė, kad jautė, kad mane kažkas slegia. Nepasidarė jai blogai, nesusirgo, bet atvirkščiai - tarsi įgavo jėgų, kad galėtų man kuo nors padėti. Kaip man palengvėjo, kad nebeliko jokių paslapčių, kad galiu laisvai kalbėtis... Aš tokį akmenį nusimečiau nuo savęs. Manau, kad dabar jau turime pirmoje eilėje galvoti apie save, savo savijautą, jausmus... Ir neturime atimti iš artimųjų teisės mums padėti. Kaip jie gali padėti, jei nežino?
Panikuoti pirma laiko tikrai neverta. Reikia sulaukti tyrimų atsakymų ir tada žiūrėti toliau. Aš irgi buvau jau prisigalvojusi apie paskutines stadijas, nes nugaros skausmai baisiniai kamavo (maniau, kad gal MTS kauluose), kraujavimas, silpnumas, naktiniai prakaitavimai. O dar tas laiko tempimas - nuo diagnozės iki gydymo du mėnesiai praėjo...
ManteS, mano patirtis gana panaši. PAP parodė ASC-H, skysta terpė parodė tik nežymius pakitimus Ascus. Siuntė toliau tirtis pas onko, ten žiūrėjo kolposkopu, paėmė biopsiją. Atsakymas CIN2-3, bet kadangi pakitimai buvo mažyčiai ir gydytoja galvojo viską išgnybusi tiesiog biopsijos metu, nusprendė pakartoti PAP ir jis neparodė jokių pakitimų visiškai. Šiek tiek baisu, bet gavau leidimą pastoti (tyriausi profilaktiškai kaip kasmet, bet tuo pačiu ir prieš lialiaus planavimą).
Ką noriu pasakyti, man irgi buvo visokių minčių, nors apie vėžį minties tikrai neprisileidau. Man baisiausia buvo tai, kad tektų atidėti planavimą, operuotis, tada nežinia kaip sektųsi pagyti, o paskui ir pastoti. Faktas tas, kad visgi reikia suimt save į rankas, nepanikuoti. Negalvokit apie perukus, tikrai.
Mante, per anksti baiminates ;) hsil 80% ar net daugiau buna TIk IKIveziniai pakitimai, kurie sekmingai gydomi ;) yra tema gimdos kaklelio konizacija, ten daugybe moteru / merginu kurioms tuos pakitimus pasalino ir jos laimingai gyvena ;)
Papildyta:
Pirma karta nustatomam v lyg galioja *zalias koridorius* tad bent jau man paskyre MRT po savaites nuo konsultacijos ;)