Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu maitinti krūtimi

QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 01, 20:16)
ir...ka cia nori tuo pasakyt g.gif

kas iki tokio amziaus vaikuti uztenka maitinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 20:16)
Dange, o koks šaltinis citatos? Man išties įdomu, kaip nustatoma, kada vaikučiui dinsta žindymo reflleksas g.gif  Kokiu būdu tiria vaikučius, kiek jų ištiria, statistinės charakteristikos ir tt.

Čia. Viena iš daugelio nuorodų, pasinaudojus googl'u, skirta plačiajai visuomenei, taigi be didesnių pretenzijų į statistinę analizę. bigsmile.gif Prisipažįstu- perskaičiusi teiginį apie šešiamečių čiulpimo refleksą išsigandau dėl savo neurologijos bazinių žinių likučių biggrin.gif Beje, "atsinaujinęs" čiulpimo refleksas ne kūdikiui, o vyresniam vaikui ar suaugusiajam- rimto galvos smegenų pažeidimo požymis.

QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 01, 20:16)
ir...ka cia nori tuo pasakyt g.gif

Norėjau paprieštarauti teiginiui, kad mokyklinio amžiaus vaikui yra būdingas čiuplimo refleksas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sanele @ 2009 06 01, 20:25)
kas iki tokio amziaus vaikuti uztenka maitinti ax.gif

Ne schmoll.gif Kad parenkamų argumentų patikimumas turi būti patikrinamas biggrin.gif
Atsakyti
Tai SM kaip visada

Vienos blogos kad maitina

kitos blogos kad nemaitina

vienos sodina ant puodo

kitos ne

ir kaip turguj vienos ant kitu doh.gif ir dar savo isvadas darom, as skaitau maitint uztenka menesi, kita skaito sesis, trecia iki septyniu metu doh.gif

dar karta, manau visokiu yra mamu, visokiu auginimo stiliu, nepateisinama neprieziura smurtas ir tt. o siaip juk ivairiai auginam ir dziaugiames maziukais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 06 01, 20:29)

Ne  schmoll.gif Kad parenkamų argumentų patikimumas turi būti patikrinamas  biggrin.gif

ai ne taip supratau,bet nesvarbu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 06 01, 20:27)
o vyresniam vaikui ar suaugusiajam- rimto galvos smegenų pažeidimo požymis.

Apie ka as ir sakiau mankiek teko susidurti su ilgai zindytais vaikais, tai...tokio vaiko as nenoreciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif atsiprasau visu kitu vaikuciu, kuriu nepazistu, bet tik tokia mano patirtis o kaip ir sakiau,-negi cia auklejimo visiems problemos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Beje mano mazylis jau puikiai geria is puodelio,stiklines thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama4XL: 01 birželio 2009 - 19:32
QUOTE(dange @ 2009 06 01, 20:29)
Čia. Viena iš daugelio nuorodų, pasinaudojus googl'u, skirta plačiajai visuomenei, taigi be didesnių pretenzijų į statistinę analizę.  bigsmile.gif Prisipažįstu- perskaičiusi teiginį apie šešiamečių čiulpimo refleksą išsigandau dėl savo neurologijos bazinių žinių likučių  biggrin.gif Beje, "atsinaujinęs" čiulpimo refleksas ne kūdikiui, o vyresniam vaikui ar suaugusiajam- rimto galvos smegenų pažeidimo požymis.
Norėjau paprieštarauti teiginiui, kad mokyklinio amžiaus vaikui yra būdingas čiuplimo refleksas  mirksiukas.gif

O vat man reikia išsamaus tyrimo aprašymo (galim ir be statistikų), kaip nustatė, kad vaikui dingo tas refleksas bigsmile.gif Nes yra skirtingų teiginių, gana kardinaliai besiskiriančių tarpusavy, kaip žinot, kuris teisingas g.gif Tas, kuris man palankiausias ir pateisina mane, kodėl nemaitinu? g.gif Iš savo patirties galiu pasakyt tiek, kad mano sūnus dabar kitaip ima krūtį, žinda tik vakare-naktį-ryte.

O valgyti iš buteliuko su žinduku, čiulpimo refleksas nereikalingas? g.gif

Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 20:39)
O vat man reikia išsamaus tyrimo aprašymo (galim ir be statistikų), kaip nustatė, kad vaikui dingo tas refleksas bigsmile.gif  Nes yra skirtingų teiginių, gana kardinaliai besiskiriančių tarpusavy, kaip žinot, kuris teisingas g.gif  Tas, kuris man palankiausias ir pateisina mane, kodėl nemaitinu? g.gif  Iš savo patirties galiu pasakyt tiek, kad mano sūnus dabar kitaip ima krūtį, žinda tik vakare-naktį-ryte.

http://209.85.129.13...B...=clnk&gl=lt smile.gif Na cia tik nuoroda, kur psichologai nerekomenduoja zindyti vyresni, nei dvieju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama4XL: 01 birželio 2009 - 19:45
1.Na manau mokyklinio amziaus vaikui jau kai kam mirksiukas.gif kitam ciulpimo reflekso igudziai stipreja.
2.TAM IR YRA FORUMAS KAD GYNCITIS IR AISKINTIS.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 01, 20:42)
http://209.85.129.13...B...=clnk&gl=lt   smile.gif Na cia tik nuoroda, kur psichologai nerekomenduoja zindyti vyresni, nei dvieju

Ten rašo:
"33. Kada reikia atjunkyti kūdikį?

Nėra nustatyta konkretaus amžiaus, kai mažylis turi būti atjunkomas. Tačiau psichologai įspėja dėl per ilgo kūdikių žindymo (trunkančio, pvz., ketverius ar penkerius metus). Visiškai ir neabejotinai normalu žindyti dvimetį kūdikį."

Tai - vienas požiūris. Psichologai, galbūt, remiasi dar ir tuo, kaip mūsų visuomenėje vertinamas ilgas žindymas.

Aš norėjau nuorodoa į tikrą mokslinį straipsnį be rekomendacijų verysad.gif

P.S. Ir dar: "35. Kokio pieno duoti nujunkytam kūdikiui?

Iki sukaks dveji metai, vaikas turi gauti modifikuoto pieno, atitinkančio motinos pieną. Jei nujunkome dvejų metų vaiką, tai pirmąsias dvi - keturias savaites duodame modifikuoto pieno, vėliau paprasto, ypač aukšta temperatūra (135-150 °C), apdoroto pieno (UHT)."

Netikiu, kad tas modifikuotas pienas geresnis, nei MP schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 01 birželio 2009 - 19:54
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 20:52)

Aš norėjau nuorodoa į tikrą mokslinį straipsnį be rekomendacijų verysad.gif

Netikiu, kad tas modifikuotas pienas geresnis, nei MP schmoll.gif

Na nesu as mokslininke blush2.gif
Šlykštu klausytis kaip moterys giriasi, kad savo vaikus maitina iki 2-3 metų, per tą laiką išgėrusios ne vieną dešintį įvairių tablečių nuo įvairių ligų, tame tarpe ir infekcinių, paragavo ne vieną litriuką, alkoholio, prasirgo ne viena liga...
Visam pasaulyje yra REKOMENDUOJAMA (atkreiptinas dėmesys, kad ne veltui tik rekomenduojama) kūdikį maitinti tik iki 6 mėn.
BEJE Čingischanas buvo žudikas...
Senovėje vaikai buvo maitinami toli gražu ne 100 proc. motinos pienu, bet ir RUONIŲ, KARVIŲ, KALNŲ OŽKŲ, ANTILOPIŲ GNŲ pienu, nes labai daug kas priklausė nuo klimato, gyvenimo sąlygų ir motinos sveikatos.
Motinos pienas ilgainiui tampa bevertis, tai yra mažiau maistingas nei pvz. elementarios karvės pienas, ir maitinti juom savo patį brangiausią žmogų vien tik dėl to, kad jis iš krūtinės, o ne iš buteliuko yra mažų mažiausiai nesveika.
Kaip JŪS MANOTE, kodėl niekas neskelbia pilnų motimos pieno tyrimų, su visais už ir prieš????
NES PAMATĘ pilnus tyrimų rezultatus JŪS RIMTAI SUSIMĄSTYTUMĖTE, ar tikrai vertą (be abejo, tik konkrečiu atveju)duoti MP.

Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 01, 20:31)
Apie ka as ir sakiau mankiek teko susidurti su ilgai zindytais vaikais, tai...tokio vaiko as nenoreciau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif atsiprasau visu kitu vaikuciu, kuriu nepazistu, bet tik tokia mano patirtis o kaip ir sakiau,-negi cia auklejimo visiems problemos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Beje mano mazylis jau puikiai geria is puodelio,stiklines thumbup.gif

STOP. Kalbam ne apie ilgai žindomų vaikų charakterio savybes, o apie nesąlyginį- čiulpimo refleksą, būding naujagimiams ir išnykstantį pasiekus tam tikrą amžių.

QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 20:39)
O vat man reikia išsamaus tyrimo aprašymo (galim ir be statistikų), kaip nustatė, kad vaikui dingo tas refleksas bigsmile.gif  Nes yra skirtingų teiginių, gana kardinaliai besiskiriančių tarpusavy, kaip žinot, kuris teisingas g.gif  Tas, kuris man palankiausias ir pateisina mane, kodėl nemaitinu? g.gif  Iš savo patirties galiu pasakyt tiek, kad mano sūnus dabar kitaip ima krūtį, žinda tik vakare-naktį-ryte.

GiedreM, esu tikra, kad internete ar padiatrijos/neurologijos vadovėliuose rasite tiek išsamų reflekso patikros aprašymą, tiek patologines būkles susijusias su jų buvimu ar nebuvimu.Čiulpimo reflekso "prigimtis" yra analogiška kitiems refleksams:griebimo, Moro, "žingsniavimo" ir pan. Ir tai niekaip nesusiję nei su "palankumu" ir su nusiteikimu ar nenusiteikimu maitinti. Tiesą sakant nesupratau, kodėl čiulpimo reflekso trukmė buvo panaudota kaip argumentas žindymui g.gif
Įkišus į naujagimio ar kūdikio burnytę pirštą(spenelį) atsiranda ritmiški čiulpiamieji lūpų ir liežuvio judesiai, lydimi ryjimo- tai refleksas, jis nevalingas, nesąmoningas ir nepriklauso nuo to, ar objektas burnoje "valgomas" ar ne. Tai norma. Pabandykit analogišką "eksperimentą" atlikti su šešiamečiu ir suprasit skirtumą mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas gali taip sumastyti kad zindyma iki 6-7 metu, visai jau pasimaise moteriskem biggrin.gif
ir prie ko cia tie zinduliai blink.gif
Man normalu iki 6 men. ir tai man jokio malonumo smile.gif
ir kas cia pasake kad pieno pakaitalas yra nenormalu... ar kuris vaikas numire ar liko durnas nuo misinuko.
ir kaip ten taip itike ta MP, kas man galetu ikaltitai i galva g.gif
lotuliukas.gif na neisivaizduoju as net maitinant vaiko 1,5-2 metu man tai nesuvokiama protu ir teik...bet cia kaip kam.. bet gal cia pavaziuoja stogas nuo to ilgo maitinimo ir dar norisi iki 7 metu maitinti.. na as neturiu kito paaiskinimo. doh.gif
Atsakyti