Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu maitinti krūtimi

QUOTE(Krista J. @ 2009 06 02, 11:02)
kaip reikes uzsidet maudymke, kai vienas papas uz kita dvigubai didesnis?

sita problema bent is dalies issprendziama segantis liemenele su pakietinimais ir papildomu idekliuku smile.gif
beje, jei krutys tikrai labai ryskiai skiriasi svoriu, tai gali kelti ne tik estetiniu, bet ir fiziniu nepatogumu - del nesimetriskai pasiskirsciusio svorio per ilgesni laika gali pasidaryti netaisyklinga laikysena, skaudeti nugara. zindymui tai jokios reiksmes neturi - kudiki pilnai ismaitinti galima ir viena krutimi, tik mamai gali buti nepatogu.

kita vertus, jei yra noro zindyti, laktacija kitoje krutyje galima atstatyti stimuliuojant - nutraukiant piena rankomis ar pientraukiu (jei sunkiai bega, galima bandyti nutraukineti tuo pat metu, kai kudikis zinda kita kruti). be to, tikrai verta prisiminti, kad mazu vaiku "nuomones" greitai ir lengvai keiciasi - sustimuliavus laktacija kudikis gali imti ir "persigalvoti" del "nemegiamos" kruties. galu gale, is "nemegiamos" kruties istraukta piena galima kaupti saldiklyje ir veliau panaudoti kosems uzbalinti.

kaip suvokiamas diskomfortas ir kaip sprendziama problema nemaza dalimi priklauso nuo mamos nusiteikimo, psichologines busenos. manau, tai galioja apskritai visiems zmonems, ne tik zindancioms ar nezindancioms moterims (tikrai nedeklamuoju enciklopediju - turejau ir tebeturiu kruva priezasciu gaileti saves, bet manau, kad man ir mano seimai tai nenaudinga).

viskas tavo rankose - del to tu neabejotinai teisi 4u.gif

Atsakyti
Sausainiuk... 4u.gif as tau parasiau i AZ - atsakykm nes skubu mirksiukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Nuelė @ 2009 06 02, 09:41)
taip, taip ka bedarytu suauges, viska galima interpretuoti, kaip nezindymo pasekme  doh.gif

O gal per ilgo žindymo? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 02, 09:54)
nu jau visai doh.gif
jai taip pradesi galvot tai ir vyras pasidarys nenormalus,ir dukra nesveika kramtydama kramtoma guma,ir dar apie sunaus "nesveika" ateiti pradesiu galvot
gyvent laiko kaip ir nebelieka doh.gif  blink.gif

Laukiu labiau apsiskaičiusių forumiečių komentarų mirksiukas.gif
Atsakyti
prasau kas nors pateikit straipsni kur parasyta kad vaikus reikia zindyti iki 4 5 6 7 metu?? nu prasau 4u.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 06 02, 13:05)
sita problema bent is dalies issprendziama segantis liemenele su pakietinimais ir papildomu idekliuku smile.gif
beje, jei krutys tikrai labai ryskiai skiriasi svoriu, tai gali kelti ne tik estetiniu, bet ir fiziniu nepatogumu - del nesimetriskai pasiskirsciusio svorio per ilgesni laika gali pasidaryti netaisyklinga laikysena, skaudeti nugara. zindymui tai jokios reiksmes neturi - kudiki pilnai ismaitinti galima ir viena krutimi, tik mamai gali buti nepatogu.

kita vertus, jei yra noro zindyti, laktacija kitoje krutyje galima atstatyti stimuliuojant - nutraukiant piena rankomis ar pientraukiu (jei sunkiai bega, galima bandyti nutraukineti tuo pat metu, kai kudikis zinda kita kruti). be to, tikrai verta prisiminti, kad mazu vaiku "nuomones" greitai ir lengvai keiciasi - sustimuliavus laktacija kudikis gali imti ir "persigalvoti" del "nemegiamos" kruties. galu gale, is "nemegiamos" kruties istraukta piena galima kaupti saldiklyje ir veliau panaudoti kosems uzbalinti.

kaip suvokiamas diskomfortas ir kaip sprendziama problema nemaza dalimi priklauso nuo mamos nusiteikimo, psichologines busenos. manau, tai galioja apskritai visiems zmonems, ne tik zindancioms ar nezindancioms moterims (tikrai nedeklamuoju enciklopediju - turejau ir tebeturiu kruva priezasciu gaileti saves, bet manau, kad man ir mano seimai tai nenaudinga).

viskas tavo rankose - del to tu neabejotinai teisi  4u.gif

vat, kad nelabai ir issprendziama ta mano problema. gal ir pati per dideliu noru netrykstu. i liemenele kaisiot papildomas pagalveles jau pabodo, o ir nepatogu, jos slysta, negraziai atrodo ir vistiek matosi skirtumas, nes krutys skiriasi turbut kokiais dviem, ar net daugiau, dydziais. stimuliuot laktacija bandziau, nutraukinejau, bet ir tai nusibodo. nutraukto pieno per buteliuka gert nenori, kosyciu dar neduodu, tai kaupt atsargas nera tikslo. o kruties vaikis vistiek atsisako, nes matyt spenelio forma nepatinka. jis truputi idubes. pavargau kankint vaika kisdama ta nemylima papa ir pavargau nuo tokio diskomforto. is sono ziurint gal viskas ir atrodo labai paprasta, bet man paciai kazin ar ilgai kantrybe laikys.
Papildyta:
QUOTE(skorpea @ 2009 06 02, 15:42)
prasau kas nors pateikit straipsni kur parasyta kad vaikus reikia zindyti iki 4 5 6 7 metu?? nu prasau  4u.gif  lotuliukas.gif  doh.gif

Ka?????? blink.gif blink.gif o dar ir taip buna??? blink.gif kas cia taip sake?

tai gal dar ir iki 18 m pradekim zindyti? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 02, 14:40)
O gal per ilgo žindymo? g.gif
Papildyta:

Laukiu labiau apsiskaičiusių forumiečių komentarų mirksiukas.gif

pati nukopinai nesamoniu ir dar nori kad butu visos apsiskaite doh.gif
zindykit y sveikata,o cia NENORINCIU skyrelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 02, 15:10)

iki 7 metu lotuliukas.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti
cia kas iki 7 metu blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 02, 15:24)
cia kas iki 7 metu blink.gif  blink.gif  blink.gif

turejau omeny zindykit i sveikata iki 7 metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2009 06 02, 14:54)

tai gal dar ir iki 18 m pradekim zindyti?  doh.gif  lotuliukas.gif

tai jo,atsirado cia tokiu moralisciu,kur pasisove kad iki 7 metu vaikus reikia zindyti,vat lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . lotuliukas.gif ..
Papildyta:
,o cia NENORINCIU skyrelis biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif dauguma to nesupranta,pvz as visai nekisu nosies i maitinanciu mamyciu tema ir neaiskinu,ak kokios jus mamos maitinat vaikus . ir pan.juk cia kiekvienos asmeninis reikalas,o cia atsiranda tokiu kurioms papai tik pieno gamybai skirti ir loja cia atejusios,kokios mes blogos,nepatinka isvis cia nosies nekiskit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2009 06 02, 11:02)
man tai kvailos tokios diskusijos. kiekviena mama zino ir renkasi tai, kas jai ir jos vaikeliui geriausia. mano mazylei 4 men. noriu ir zindau pati, bet jauciu dideli diskomforta, nes mano mazyle vienos kruties visiskai atsisake ir toj kruty beveik pasibaigus laktacija, krutis sumazejus dvigubai. dabar vasara, karsciai, prasides maudyniu sezonas, kaip reikes uzsidet maudymke, kai vienas papas uz kita dvigubai didesnis? labai noriu savo mazyle zindyt kuo ilgiau, bent jau iki 6 men, bet kaip uzmaskuot toki trukuma, ir kaip nejaust diskomforto? netgi kompleksa isivariau. pati saves nebemyliu. svartau, ar nereiketu nustot zindyt  g.gif  tai kas svarbiau, ar vaikutis, jo sveikata, ar pacios mamos sveikata, psichologine busena? juk jei mama nebus laiminga, tai ir vaikelis nesijus gerai.

Sveikutė 4u.gif
aš irgi maitinu tik viena krūtimi, bet ką darysi. Nešioju liemenuką su pakietinimu tai nelabai ir matosi tas papų skirtumas. Na o komplekso kokio tai irgi kaip ir nejaučiu, nes MB padrąsina kad vikas sugrįš į savo vietas kai baigsiu maitint rolleyes.gif
Atsakyti

Painioji nikus, kas ką rašė. Niekada niekur nerašiau, kad reikia žindyt iki mokyklos. Jei turėčiau iš kur kopint, nuorodą įkelčiau. Visur vienodas ribotumas: tiek žindančių temose, tiek nežindančių. Yra apsiskaičiusių ir ne viena, bet, gaila, čia nosies nekiša.

O apie ką šis skyrelis? g.gif
Papildyta:
QUOTE(sanele @ 2009 06 02, 19:08)
tai jo,atsirado  cia tokiu moralisciu,kur pasisove kad iki 7 metu vaikus reikia zindyti,vat lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . lotuliukas.gif ..
Papildyta:

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  dauguma to nesupranta,pvz as visai nekisu nosies i maitinanciu mamyciu tema ir neaiskinu,ak kokios jus mamos maitinat vaikus . ir pan.juk cia kiekvienos asmeninis reikalas,o cia atsiranda tokiu kurioms papai tik pieno gamybai skirti ir loja cia atejusios,kokios mes blogos,nepatinka isvis cia nosies nekiskit rolleyes.gif

Nu tik nereikia schmoll.gif Kodėl negalima ramiai padiskutuoti ir pasidalinti skaityta informacija? g.gif Man išties pasidarė įdomu dėl čiulpimo reflekso, bet panašu, kad čia niekas nieko nežino, nesidomi, tik laukia žindančių moterų, kad, kaip sarginiai šunys, galėtų aplot unsure.gif Ir ką jūs taip saugot? Argumentų nulis unsure.gif
Atsakyti