Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir karjera...

QUOTE(EVO @ 2008 09 05, 11:42)
o tu nesusimastei, kad kiekvieno skonis skirtingas ir norai, mano mama pvz visada atskirai tevui ir atskirai mums gamindavo, o mano atveju turbut reikes visiems trims atskirai gamint arba prie vyro taikytis  g.gif

As del tokiu smulkmenu nesuku galvos,gaminu kas yra ir is ko yra,o jus kaip sau norit,nenorit-nevalgykit,gaminkit tada pacios ka norit.Tikrai nesiruosiu virtuveje vergaut schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 09 05, 11:42)
o tu nesusimastei, kad kiekvieno skonis skirtingas ir norai, mano mama pvz visada atskirai tevui ir atskirai mums gamindavo, o mano atveju turbut reikes visiems trims atskirai gamint arba prie vyro taikytis  g.gif

Gal kam malonumas ruošti pietus ar vakarienę kiekvienam pagal poreikius smile.gif gal jai tai didelis džiaugsmas taip patenkinti savo šeimynos norus, koks kam skirtumas šiaip... rolleyes.gif kiekvienas darom kaip mum patogiau ir mieliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2008 09 05, 17:24)
Gal kam malonumas ruošti pietus ar vakarienę kiekvienam pagal poreikius smile.gif gal jai tai didelis džiaugsmas taip patenkinti savo šeimynos norus, koks kam skirtumas šiaip...  rolleyes.gif kiekvienas darom kaip mum patogiau ir mieliau smile.gif

malonumas menkas, bet kai turi but meniu toks, kad viskas pagal gyd nurodymus, man toks maistas nepriimtinas, tai ir iseina kad visiems skirtingai reikia maitintis arba kai kuriems taikytis g.gif
Apkritai is pavyzdziu aplinkui drauge vienisa padariusi karjera, klasiokes pazistamos ir visos choru sako jei diedas butu namuose butu tikrai sunkiau, o drauge neatsimena kada valgyti namuose dare, su sunum nuvaro i kavine ir viskas ir niekas neklausineja kada grisi kur buvai, svarbiausia vaikas ir darbas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVO: 05 rugsėjo 2008 - 16:46
Atsiras vyras, tai kitaip kalbės.. kiekvienu gyvenimo periodu savaip gerai smile.gif žinoma tik jei esi iš tų kurie moka džiaugtis tuo ką turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2008 09 05, 17:56)
Atsiras vyras, tai kitaip kalbės.. kiekvienu gyvenimo periodu savaip gerai smile.gif žinoma tik jei esi iš tų kurie moka džiaugtis tuo ką turi smile.gif

tai turi jos tuos diedus, bet meiluziu draugu rolej ir jos nenori visko keist joms ir taip gerai, paklausiu kaip gal norit susieit, sako ne schmoll.gif o kam ta bytavucha
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 09 05, 18:03)
tai turi jos tuos diedus, bet meiluziu draugu rolej ir jos nenori visko keist joms ir taip gerai, paklausiu kaip gal norit susieit, sako ne  schmoll.gif o kam ta bytavucha

Na, negaliu kalbėt už kitas.. bet man geriau geras meilužis nei tas pats netikusio vyro rolėje.. o kai atsiras vyras kurį norėsiu jausti visada šalia, netiks man jis kaip meilužis smile.gif gal tiesiog ne tie vyrai ir tiek... rolleyes.gif o gal ir požiūriai skiriasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 05 rugsėjo 2008 - 17:34
QUOTE(Zitlali @ 2008 09 04, 23:44)
Radai frazę, ištraukei iš bendro konteksto ir prisikabinai  doh.gif  Nu ar lengviau dabar?  ax.gif Tema juk ne apie maisto ruošimą  cool.gif

ne paprasciausiai pasidare tikrai idomu - koks skirtumas prie ko reikia taikytis?
Na kad taikytis prie kazko vistiek reikia jinai pati parase - niekas neverte.

I tema galiu pasakyti - turime kolektyve viena vienisa mama, bet jos dukra jau gan didele. Net nezinau kaip ivertinti ar jinai yra padariusi karjera ar ne. Per 10 metu nuo sekretores tapo skyriaus vadove ir yra vertinama kaip gera darbuotoja. Bet plesytis del nauju pareigu jinai nesipleso - paprasciausiai stengiasi kiek imanoma geriau atlikti savo darba. Ir sugeba suderinti dukra ir darba.

O bendrai paemus - "karjera" lengviausia daryti yra tada, kai turi kas be taves gali rupintis vaikais ( tevas, seneliai, aukle) kad nereiketu pastoviai mirk plys galvoti kaip cia ir darbus pabaigti ir vaikai pvz is darzelio pasiimti vienu metu
Atsakyti
Londone gyvenu viena su savo berniuku. Jam tuoj 2 metukai, o as istojau i universiteta studijuoti. Ir dar pasirinkau dviguba specialybe. Labai tikiuosi, kad viska suderinsiu ir nenuskriausiu savo maziuko. unsure.gif Siandien jau buvom susitike su viena aukle.
Jeigu kam idomu, galesiu parasyti kaip man seksis. rolleyes.gif
Atsakyti
noreciau padaryti karjera, bet gal to vadinamojo "spyrio i uzpakali" reikia, vis kazko bijau, nors dabar matau sunku pragyventi vienai su vaiku, reiks kazka mastyti, kad pragyventi abiems , gal reikia tiesiog pakeisti darba ir tada pradeti kazko siekti daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 09 16, 10:49)
Kaip čia jau sakė, laikas ir jėgos yra ribotos. Kuo daugiau jų skiri darbui, tuo mažiau lieka vaikui. O karjera, jei tai tikrai pareigų augimas, visada veda į tai, kad kuo aukštesnės pareigos ir aišku atlyginimas, tuo daugiau reikalavimų ir tuo pačiu laiko, kurį reikia skirti darbui. Ir kai esi tikrai aukštai, kartais tenka tuo momentu, kai reikėtų būti su vaiku, daryti kažką darbui. Man pačiai teko bėgti darbo reikalais vaiką ligoninėje po operacijos patikėjus mamos priežiūrai. Tegul tai buvo trumpas išėjimas, tegul jis buvo rūpestingos močiutės prižiūrimas, ir žvilgsnių, ir replikų buvo. O kai esi ne vieniša, tai komentuoja dar skaudžiau. Kai esi vieniša tu turi argumentą - man tą vaiką dar ir išlaikyti, išmaitinti reikia. Kai šeima, visi kažkaip vertina, kad pinigus turi parnešti tėvelis, o jau mama vaikams laiką skirti. Ir jei mama skiria karjerai, tai ne iš būtino reikalo, o iš egoizmo savo.
Bet viskas išsisprendžia, kai atsakai sau į visus klausimus. Replikos ir vertinimai skaudžiausi yra tada, kai širdies gilumoje pripažįsti, kad jie teisingi ir pati save smerki už tokį elgesį. Aš sau jau atsakiau - taip, šeima ir karjera suderinami dalykai. Mano prioritetas yra mano ir kitų šeimos narių interesų suderinimas, kai maksimaliai tenkinami kiekvieno poreikiai, tačiau ne kitų poreikių sąskaita. Kai man sako  - vaikui reikia nuolatinės mamos globos pirmais trim gyvenimo metais. Aš sau sakau, kad man reikia aktyvaus darbo nuolat, kad palaikyti gerą dvasinę ir fizinę savijautą. Aš žinau, kad man reikia pripažinimo savo srityje. Todėl aš dirbu ir savo darbo nutraukdavau dėl gimdymo labai trumpam. O kai karais išgirstu replikas, kad tokiom moterim iš viso geriau būtų negimdyti, tai dažniausiai sukelia šypseną. O jei kartais būna sunku ir tokios replikos pradeda žeisti, tada :organizuojuosi" skubią pertrauką, imu vaikus ir vykstam kur nors kartu visa šeima. Ir kai mes su vyru sėdim ką nors gurkšnodami, vaikai ramiai ir saugiai siaučia šalia ir vyras nedviprasmiškai primena, kad mūsų pagrandukas dabar už debesėlio sėdi ir prašosi į būrelį, visi komentarai apie mano, kaip mamos blogumą nuplaukia kažkur tolyn ir vėl ilgam laikui visos replikos sukelia tik šypsnį - "ką tie komentatoriai, apsikabinę vaikus ir televezorius, nusimano apie pilnavertį gyvenimą". Čia aš tikrai nenoriu įžeisti mamų, auginančių vaikus ir atsiduodančių šeimai. Tik yra taip, kad tokios mamos paprastai jaučiasi laimingos ir neieško trūkumų kitokio pasirinkimo. O komentuoja dažniausiai tie, kurie pasirinko sėdėjimą su vaikais ne savo valia, jaučia dėl to nepasitenkinimą, tai jiems ir kliūva, kad kažkas drįsta daryti kitaip ir būti laiminga bei darnia šeima.

Kiekvienas turim susikuria savo gyvenimo vizija,vienoms atrodo leime rupintis vaiku,vyru,namais(tai daro su didelia meile),kitos tai daro nes "patogu"(tiesiog sedi ir nieko neveiki),dar kitos "atsinesa"toki seimos moduli is seimos kokioje augo,yra moteru kurios nesugeba sedet vietoje,nereiskia,kad jos karjeristes ar prastesnes mamos,zmonos,tiesiog yra zmoniu kurie aktyvus,tai dar nereiskia,kad jis jau karjeristas.
As karjera pradejau"daryt"dar budama santuokoj,prie viso to dar mokinaus,bet tuo pat metu ir puikiai tvarkiaus namie.Beabejo ta karjeros pradzia buna gan sunkoka,tad be ex nebutu buve taip lengva,Jam teko ir su vaiku dazniau padraugaut,ir namus aplekt,ir pasimaitint paciam(nors savarankiskas ir taip buvo biggrin.gif tad "pabegimo"nenurasem ant mano darbo smile.gif ).Va sunkiau buvo kada darbe "uzlipau"iki maximumo,atsirado daug darbu,nauja info,nauji zmones,visu ziurejimas per padidinimo stikla,ir dar vyras paliko.Nesakau,buvo momentu,kad rodes jog sedziu duobej,ir jei jau pasirodydavo,kad tuoj islipsiu,tai te,ir pamatai,kad kopecios ne i ta siena atremtos..Teko stotis del dukros,bet tuo pat metu"gelbejo"darbas,db manau,kad man skirybos nebuvo tokios nepakeliamos nes buvau savarankiska,kad mokejau savim pasirupint,kad nebijojau likt viena.Manau moterys(didzioji dalis)bijo skirybu del saugumo,saugumo kuri duoda vyras,bet tuo pat metu yra priklausomos nuo to.Mastau ar saviraiska ir noras kazka "sukurti"savo, nebutu tas mazas indelis prevensijai pries skriaudziamas,zeminamas,nelaimingas moteris?Jei griztant prie temos,tai vienisos mamytes karjera daryti puikiai gali,Jos turi "stimula":vaika(kuriuo labiau reiks rupintis),noras parodyti tiems kas stebi ir laukia kol pravirksi(visada tokiu atsiras,kurie nores po to paduot"pagalbos ranka",juk Tu viena,silpna,moteris! biggrin.gif ),ir nora irodyti sau-as galiu,as nepakartojama mama,moteris,kad ir viena mirksiukas.gif Tai tik mano nuomone,ir ji nebutinai teisinga,tiesiog toks poziuris man labai padejo,tikiuos ir toliau pades smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ierika @ 2008 09 13, 20:01)
noreciau padaryti karjera, bet gal to vadinamojo "spyrio i uzpakali" reikia, vis kazko bijau, nors dabar matau sunku pragyventi vienai su vaiku, reiks kazka mastyti, kad pragyventi abiems , gal reikia tiesiog pakeisti darba ir tada pradeti kazko siekti daugiau  g.gif

va tai ir įsispirk sau į užpakalį. padariau karjerą įmonėje iki išeinant atostogų.
baigiau eilę aukštųjų ir toliau studijuoju, nors greit jau n-tas dešimtmetis.
Motinystės atostogų du metai kaip srutų dubuo ant mano veido privertė susimąstyti. Pinigų yra, nes savo atidirbau, o laimės...laimės maža. ir 10dienų vaikį išsivežiau su savim-kurti, tobulėti.
tie du metukai buvo naujų planų įgyvendinimo kraitis ir dabar aš viršūnėje. buitis paklota minkštai, problemų nėra, nors vaikų ir ne vienas, bet galiu svajoti apie užjūrio princą ir gyventi savo ir vaikų malonumui, tobulėjimui. Niekada prie nieko nesitaikiau, priėmiau kas yra dabar.
Mano subjektyvia nuomone visa priklauso nuo norų ir dievo duotų galimybių, jei skirta, tai aš ir pasimėmiau dar ir su kaupu.
jei labai prispiria, ieškau artimųjų, draugų(kurių ačiū yra) ,kurie gyvena kartu su mažuoju, kol manęs nėra šalia, o vyresnis su savo tėvu, su kuriuo santykiai idealūs, nes yra pagarba ir pasitikėjimas, abipusis beja.
visa suderinama, jei neprisirišti prie buvusių dalykų, o gyventi šiandiena 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglejoana: 19 rugsėjo 2008 - 16:37
QUOTE(ierika @ 2008 09 13, 20:01)
noreciau padaryti karjera, bet gal to vadinamojo "spyrio i uzpakali" reikia, vis kazko bijau, nors dabar matau sunku pragyventi vienai su vaiku, reiks kazka mastyti, kad pragyventi abiems , gal reikia tiesiog pakeisti darba ir tada pradeti kazko siekti daugiau  g.gif

pragyventi vienai su vaiku ar dviem vaikais-nera sunku, tik reikia ismokti planuoti tiksliau savo laika... turiu nuolatini darba, bet salia to, dar turiu ir papildoma darbeli, gal greiciau malonuma... mirksiukas.gif
Atsakyti