Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir karjera...

Ir aš jau keli metai viena auginu du sūnus. Iš karto po skyrybų tikrai buvo sunku. Maniau viskas - neištversiu, nepajėgsiu, nesusidorosiu viena. Nors ir santuokoje vyras prie vaikų auginimo niekad neprisidėdavo. Ale po metų gavau darbą, nors mažąjį turėjau 1,5 metukų jau į lopšelį vedžioti. Bet dabar dėl to nesigailiu. Abu vyrukai pakankamai savarankiški, susitaikė, kad mamos darbas kartais ir šeštadieniais būna. Išmoko patys pusryčius pasidaryt, pietus pasišildyt ir niekam durų neatidaryt, kai namie būna vieni. Mano alga - pagrindinis mūsų pragyvenimo šaltinis, nes tie juokingi 52 lt. vaiko pinigai ir dar juokingesni alimentai - greičiau jau pasityčiojimas iš moterų, kurios vienos augina vaikus.
Bet kokiu atveju darbą ir vaikų auginimą tikrai galima neblogai suderinti. Tik blogiau būna per visokias šventes, kai mokyklose ir darželiuose sengia susirinkimus ar pasirodymus ir dažniausiai tuo pačiu metu unsure.gif Tada jau reikia suktis per galvą kaip atsiprašyti iš darbo ir suspėti tiek pas vieną tiek pas kitą sūnų, kad nei vienas neliktų nuskriausias be mamos dėmesio. Beje... Mano sūnūs labai įtariai ir pavydžiai žiūri į kiekvieną vyriškį kuris manimi susidomi...
Atsakyti
QUOTE("burba" @ 2008 08 26, 16:14)
Ir aš jau keli metai viena auginu du sūnus.

Esi įkvepiantis pavyzdys smile.gif Man visą nėštukinę depresiją nuvyjai biggrin.gif dėkui 4u.gif pasisekė sūneliam smile.gif
Atsakyti
Koks jau aš pavyzdys... schmoll.gif Kiek naktų pažliumbta mano buvo, kiek kartų tokia menka ir vieniša jausdavausi, keikdavau visus vyrus. Prisimenu mano mažasis (tada jam apie 2 metukai buvo) plaučių uždegimu susirgo ir ligoninėn reikėjo guldyti. Tai išprašiau gydytojų, kad dėl kokios nors priežasties paguldytų ir mano vyresnėlį į tą pačią palatą. Taip naktimis vienoj lovoj miegodavau su mažuoju, šalia kitoj lovoj vyresnėlis gulėdavo, rytais tiesiai iš ligoninės į darbą bėgdavau. Dienomis mano sūnus pasikeisdamos prižiūrėdavo draugės, pažįstamos arba sesuo. Darbas buvo toks, kad neidavo nei biuletenio pasiimti, nei atostogų išeiti. Pikčiausia kad per visus šituos metus mano ex nei kartelio nėra paskambinęs ar bent jau pasidomėjęs kaip vaikams sekasi.
Taip kad pavyzdžiu menku galiu kam nors būti, nes nuoskaudų, pykčio gyvenimui pas mane širdyje dar daug likę.
Atsakyti
QUOTE("burba" @ 2008 08 27, 08:34)

Taip kad pavyzdžiu menku galiu kam nors būti, nes nuoskaudų, pykčio gyvenimui pas mane širdyje dar daug likę.

Manau pas visus zmones tas pats smile.gif ne robotai juk esam smile.gif
Atsakyti
Paguodei... aciuks.gif
Atsakyti
sveikos mamos
taip,as drasiai galiu sakyti kad darau karjera ir uz tai galiu buti dekinga gyvenimui kuris taip sudeliojo situacija jog likau vien dar besilaukdama.tai buvo geras spyris i uzpakali.supratau kad niekas uz mane nepastoves neuzstos ir pinigeliu pampersams neduos.tai gi ejau kaip tankas visur.aciu dievui,vejas man buvo palankus ir dabar skinu pirmuosius vaisius:)
del demesio stokos,taip ,galiu paskyti,kai tavo darbas yra buti matomu nori nenori laikas nenormuojamas.bet grizus namo as tiesiog bunu su vaiku,man nereikia galvoti dar apie vyra.
p.s kai uzsinoriu galvoti apie vyra as negalvoju o ji turiu.o po to vel gyvenimas teka sena vaga.
istekejusiom moterim legviau tuo aspektu,jog darydamos karjera,patirdamos kazkokias nesekmes jos visad turi i ka atsiremti.a kalbu apie normaliais seimas,be abejo.
o is tiesu taip pagalvojus jokio skirtumo ar tu vienisa ar su vaiku ar turi seima,juk karjeriste visada yra stipri asmenybe,ir sugebes isgyvent,islaviruot bet kuria situacija.
Atsakyti
Nu bet tikrai. Kai namie nėra vyro, nereikia galvoti, ką vakarienės jis norėtų, gal jam diena nenusisekė, gal reikės guosti, nors mano diena darbe gal šimtą kartų sunkesnė buvo, nei jo. Kai viena gyveni, nereikia prie kažko taikytis, neerzina visokios buitinės smulkmenos, nebūna pykimųsi, "nekalbėjimo" dienų, bambėjimų... Mums su sūnumis dabar labai gerai. Turim savo tvarką namie, savo taisykles, ritualus, tokius kaip bendra vakarienė ar kartu savaitgaliais žiūrėti senus gerus rusiškus animacinius filmukus. Pas mus namai pilni kambarinių gėlių, nors mano ex sakydavo, kad tai šlamštas neduodantis jokios naudos. Vaikai savo kambaryje prisikabinę mėgiamų herojų plakatų, o mano ex neleisdavo "gadinti" sienų net metų kalendoriumi.
Dabar su vaikais tikrai daug laiko praleidžiam kartu, nes nereikia "rūpintis" dar vienu vaiku, t.y. savo ex. Skyrybos - teisingiausias mano pasirinkimas. Dabar kartais net pagalvoju, jog kaži ar įstengčiau įsileisti į savo namus kokį kitą vyrą. Per daug jėgų, nervų, užsispyrimo man kainavo visa ko dabar esu pasiekusi, kad leisčiau kam nors patarinėti ar keisti mūsų su vaikais nusistovėjusio ir susikurto pasaulėlio tvarką.
Atsakyti
"Burba",tu mano mintis pasakei thumbup.gif Uz nieka neparduociau savo ir vaiku laisves,kaip norim,taip gyvenam ir niekas smegenu neknisa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE("burba" @ 2008 09 02, 16:31)
Nu bet tikrai. Kai namie nėra vyro, nereikia galvoti, ką vakarienės jis norėtų,...
Mums su sūnumis dabar labai gerai. Turim savo tvarką namie, savo taisykles, ritualus, tokius kaip bendra vakarienė ar kartu savaitgaliais žiūrėti senus gerus rusiškus animacinius filmukus.

o koks skirtumas kam gaminti ir keliems asmenis gaminti? Jeigu gamini kazkam daugiau nei sau, tai ir galvoti reikia ko jis/jie nores vakarienei...
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 09 04, 17:00)
o koks skirtumas kam gaminti ir keliems asmenis gaminti? Jeigu gamini kazkam daugiau nei sau, tai ir galvoti reikia ko jis/jie nores vakarienei...

Radai frazę, ištraukei iš bendro konteksto ir prisikabinai doh.gif Nu ar lengviau dabar? ax.gif Tema juk ne apie maisto ruošimą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 rugsėjo 2008 - 22:45
QUOTE(Zitlali @ 2008 09 04, 23:44)
Radai frazę, ištraukei iš bendro konteksto ir prisikabinai  doh.gif  Nu ar lengviau dabar?  ax.gif Tema juk ne apie maisto ruošimą  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 09 04, 17:00)

o tu nesusimastei, kad kiekvieno skonis skirtingas ir norai, mano mama pvz visada atskirai tevui ir atskirai mums gamindavo, o mano atveju turbut reikes visiems trims atskirai gamint arba prie vyro taikytis g.gif
Atsakyti