QUOTE(Ingusia31 @ 2008 04 07, 15:22)
Nu jeigu nelabai supranti, tai turbut tau nelabai kas ka ir paaiskins.
Yra toks amzius kai nesupranti nieko, nes nenori suprasti ir viskam priestarauji. Kodel turiu taip daryti, jei nenoriu daryti, kodel taip, o ne kitaip ir t.t.
Tai cia manau yra viena beda, o kita medalio puse yra labai paprasta, kad tautos skiriasi savo simbolika ir žydui kiaulė yra tikrai ne tas pats kas kiaulė lietuviui, balta spalva laidotuvese indui, tikrai ne tas pats kas butu lietuviu sermenyse. O ar jus eitumete i savo artimo laidotuves raudona ryskia suknele ir issaukianciu makijazu? Kodel? Juk labai jums tinka trumpa suknele isnuoginanti grazias kojas ir makijazas paryskina veido bruozus 
? Manau nelabai kuri ryztumetes, nes tiesiog ne vieta ir ne laikas butu rodyti savo "O KAS TAI AS IR DARAU KA NORIU". Gal riebiai pasakiau bet esme yra ta pati. Simbolika reiskia gyvenime daug ka ir jei nori nepaklusti tautos paprociams, tai gali daryti, bet tik per savo vestuves manau, o ne per kitu zmoniu svente. As galeciau ateiti i vestuves, jei mano drauge atrodytu kaip "mirtise", bet jei ji taip ateitu pamerge i mano vestuves, as ja labai graziai isprasyciau lauk, jei ji neturi laselio pagarbos mano sventei ir mano nuotaikai, tai kodel as ja tureciau gerbti?
P.S Vestuves ir laidotuves yra ritualai, kiekvienas ritualas turi savo prasme, kiekviena rituala lydi per amzius susikloste simboliai. Laikas juos gludina, keicia, prisitaiko, bet neisvercia visai i kita puse. Esat drasios issisokti savo pasirinkimu vestuvese (ir kai kurios net ne savo) tai kodel nepabandzius tu "MIEGANCIU, ATSILIKUSIU, KONSERVATYVIU" lietuviu sokiruoti per gedulingas ceremonijas? Argi truksta drasos? Noreciau paziureti i nors viena tokia drasia. Visdelto manau kad
pagarba nors cia bus issaugota ir akiplesu egoizmas neprasimus niekada. Tarp kitko juoda man irgi tinka bet.... as turiu dar ir galva renkantis kada ir kas....

jei eiciau i vestuves ir zinociau, kad mano drauges toks mastymas, tai, gink Dieve, nesivilkciau juodai, nes bijociau, kad dar visu sveciu akivazidoje nuraus plaukus
O jei rimtai, net nemaniau, kad yra zmoniu, kuriems tokia, mano nuomone, smulkmena, yra taip svarbu
Tiesa, (dabar jau rizikuoju "uzsirauti" ant ko nors

) cia vel tik mano nuomone, bet juoda spalva nebutinai asocijuojasi su gedulu (jei kai ka juodai apsirengusi nuotaka ir sokiruotu, tai pulke cia nematau bedos)