Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaitote savo vaikams pasakas?

Labai patinka knygutes ir, zinoma, sekamos, skaitomos pasakaites. O patys mazieji dar kol kas nesidomi nei knygutemis, nei pasakomis. verysad.gif
Atsakyti
Aš jau baigiu nuprotėti nuo tų skaitymų - nieko jai daugiau gyvenime nereikėtų - tik knygutes skaityti doh.gif Šiaip labai džiaugiuosi, bet kad laiko kiek užima.
Labiausiai vertinamos ilgos eiliuotos pasakos - jau beveik mintinai abi mokam "Ežio namą", "Zuikių mokyklą", "Rudnosiuką", "Katinėlį ir gaidelį", "Kastantą muzikantą" ir dar kitokių visokių.
QUOTE(ciaramashka @ 2008 05 10, 20:16)
Skaitom ir labai daznai. Issitraukiu savo senas pasaku knygas, kurias skaiciau beveik iki 20 metu amziaus. Tik ten paveiksliuku maziau, nei siuolaikiskose knygose. Bet ir jas klauso labai idemiai. Svarbu, kad intonacija atitiktu turini.

Turiu visas savo vaikystės knygas, pripirkau ir naujų. O ką pastebėjau - neįdomios jai tos naujos su krūvom dažnai klaikių paveiksliukų schmoll.gif . Jai reikia tik mano suskaitytų, o ir iliustracijos ten kitokios - yra vietos fantazijai, ne vien realistiški zuikiai, vilkai...

QUOTE(gile:) @ 2008 09 06, 22:21)

Kazkada bandem skaityti Pepe ilgakojine tai pasibaisejom su vyru pertimu schmoll.gif  pvz. sedi pepe ant medzio ir meto kiausus (parasyta vietoj zodzio kriauses ir taip daug tokiu nesamoniu..... labai prastas vertimas...)

Verstinės knygos iš tiesų nemaloniai stebina baisiu pažodiniu vertimu su klaidomis doh.gif Toks jausmas, kad vaikams tai tas pats, bile paveiksliukų yra. O man atrodo, kad būtent kokybiškas tekstas yra labai svarbu. Knygynuose ilgai kuičiuosi lentynose, bet kad taip sunku kažką gero tarp tų krūvų kičo rasti unsure.gif
Atsakyti
kaip buvo mazesnis klausydavo kaip skaitydavaumo dabar griebe knyga is ranku ir sako pats g.gif
Atsakyti
mes sekam savo kurybos thumbup.gif pries miega, lb hipnotizuojanciai veikia, klauso net nemirkciodamas lotuliukas.gif , taip ir uzmiega
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2008 10 06, 10:25)
mes sekam savo kurybos  thumbup.gif pries miega, lb hipnotizuojanciai veikia, klauso net nemirkciodamas  lotuliukas.gif , taip ir uzmiega

Labai megsta kai skaitau pasakas, praso, kad vel ir vel skaityciau.
laiko uzima, bet fainas ritualas, pries miega zino, kad pasaka priklauso smile.gif tik tada miega.

Patinka kol kas kur nedaug teksto, kad lapai greiciau skleistusi. lotuliukas.gif
kur dialogas didesnis, nes tada lyg idomiau, as dar intonacijas keiciu
Atsakyti
Kol kas pasakų neskaitau, nes dar nenori susikaupti ir klausyti. Jei geriau patinka, kai vartom abėcėlę su paveiksliukais blink.gif Tai tą prieš miegą ir darom ax.gif
Atsakyti

Aš irgi skaičiau pasakaites su didžiausia kantrybe, bet kai pradėjo šnekėti, burbėti, tai nebeskaitom, nes kas žodį kartoja ką išgirsta, tai vargeli..kol perskaitom pasaką.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaD @ 2008 12 16, 17:13)
Aš irgi skaičiau pasakaites su didžiausia kantrybe, bet kai pradėjo šnekėti, burbėti, tai nebeskaitom, nes kas žodį kartoja ką išgirsta, tai vargeli..kol perskaitom pasaką.. rolleyes.gif

Aš irgi buvau užkepus skaityt pasakas,bet tokie komentarai prasideda doh.gif .Pvz,skaitai kad gaidelis su vištyte į mišką išėjo,tai stojasi lovytėj ir sako,vaizdžiai rodo:''cyp cyp plast plast toop toop toop...''.Ir aš šypseną slepiu,ir pats išsibudina.
Kažkada vėl bandžiau,jau geriau kalba,daugiau supranta,tai verkia ir sako ''babam,skauda''-čia kai akytę išmušė.Atidedu vėlesniam laikui pasakas prieš miegą,dabar tik šiaip dienos metu kokią paskaitom.
Atsakyti
Buvau padarius pasaka is lankstiniu, sulankstytu figuru is popieriaus, figuras uzrisau sniuriuku, ir sekiau savo pasaka isgalvota, vaikui ilgai neatsibodo smile.gif
Atsakyti
kiekviena diena savo sunui skaitau pasakas, ypac jam patinka eilerastukai mirksiukas.gif beje, skaityt sunui pradejau nuo 12 nestumo savaites tongue.gif
Atsakyti
Savo mergaitėms skaitau pasakas ir prieš pietų miegelį, ir vakare. Dar nėra buvę taip, kad neišklausytų pasakos iki galo. Tik tada kai baigiu skaityti, jos pasivarto dar ir užmiega. LAbiausiai patinka eiliuotos pasakos. Man irgi. blush2.gif Todėl jas dažniausiai ir renkamės.
Atsakyti
Ar pastebėjote, kad sekama pasaka priimama kur kas geriau? Ir pati mama tampa aktore, pasikeičia jos balso tembras, intonacijos, susikuria kur kas geresnė atmosfera. Yra akių klontaktas su vaiku, pats vaikas lengviau randa kur įsiterpti, mokosi pasakoti, mama nepradeda snausti ir žiovauti... ax.gif
Atsakyti