Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 15, 07:33)
Na, mes kasininkės fermentus naudojam kiekvieno "sunkesnio" valgio metu. Kadangi sutrikus kasos darbui, kasa nesugeba pagaminti reikiamo kiekio fermentų ir pablogėja virškinimas. Pankreatinas ir yra fermentukai  mirksiukas.gif

Tai kaip suprantu sitas tabletes pablogejimo atveju jei ka gert.Nors tikiuosi apseisiu be ju iki daktaro.
Aciu uz atsakymus,kazkaip visai as cia pasimetus ir su daug klausimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 15, 10:58)
Labas 4u.gif ,Nezinau ar galiu as cia i jusu buri blush2.gif  ax.gif .Turiu kasa tinginiuke(taip sake gydytoja jau seniai ir liepe karts nuo karto fermentu pavartot) ir skrandukas mano ne koks  ir gelta esu sirgus,tiesa vaikysteje. Va dabar ir manau kasa susulubavo,gal koks maistas netiko-jauciu kad nebutu Nidos zuvis,ilsejomes ten,o grizus prasidejo skausmai. Va ja savaite sad.gif.
Ka jus valgot?Patarkit rolleyes.gif

Sveikutė smile.gif
Žinoma gali 4u.gif Kuo mūsų daugiau-tuo daugiau info, o ir kartu sveikti lengviau smile.gif
Įtariu rūkyta ta žuvytė buvo? ax.gif
Užtai ir kasa supyko..
Aš asmeniškai valgau beveik viską kas troškinta, dažniausiai kokios daržovės ir mėsytė, arba žuvytė. Atsisakau kiaulienų, jautieną retai kada valgau, dominuoja paukštiena smile.gif Žiauriai mėgstu įvairias salotas. Na, maistas labai įvairus. Kažkur pirmos temos vidury(arba link galo) yra kasininkių dieta- surašyta ką galima valgyti ir ko ne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Astulyte28 @ 2009 08 15, 11:14)
Tai kaip suprantu sitas tabletes pablogejimo atveju jei ka gert.Nors tikiuosi apseisiu be ju iki daktaro.
Aciu uz atsakymus,kazkaip visai as cia pasimetus ir su daug klausimu ax.gif

Nėra už ką wink.gif Jei kažkas neaišku-visada klausk, kiek žinosiu-pasakysiu. Nes jau nemažą patirtį sukaupus kasos srityje doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 15, 12:00)
Sveikutė smile.gif
Žinoma gali  4u.gif  Kuo mūsų daugiau-tuo daugiau info, o ir kartu sveikti lengviau  smile.gif
Įtariu rūkyta ta žuvytė buvo?  ax.gif
Užtai ir kasa supyko..
Aš asmeniškai valgau beveik viską kas troškinta, dažniausiai kokios daržovės ir mėsytė, arba žuvytė. Atsisakau kiaulienų, jautieną retai kada valgau, dominuoja paukštiena smile.gif Žiauriai mėgstu įvairias salotas. Na, maistas labai įvairus. Kažkur pirmos temos vidury(arba link galo) yra kasininkių dieta- surašyta ką galima valgyti ir ko ne smile.gif
Papildyta:

Taip zuvis buvo rukyta ir labai skani jau ax.gif .Aciu uz informacija,butinai pasiskaitysiu jusu tene nup radziu mirksiukas.gif .Dabar kose avyzine kose maitinuos(pirmas valgymas siandien, bijau net valgyt), kol kas nieko verysad.gif .Vakar kol iki pietu tik skyscius geriau buvo gerai,neskaudejo, uzvalgiau biski ir amen,vel naktis bemiege. Geriu wobenzyma, nospa, kreona
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 15, 12:34)
Taip zuvis buvo rukyta ir labai skani jau ax.gif .Aciu uz informacija,butinai pasiskaitysiu jusu tene nup radziu mirksiukas.gif .Dabar kose avyzine  kose maitinuos(pirmas valgymas siandien, bijau net valgyt), kol kas nieko  verysad.gif .Vakar kol iki pietu tik skyscius geriau buvo gerai,neskaudejo, uzvalgiau biski ir amen,vel naktis bemiege. Geriu wobenzyma, nospa, kreona

Užjaučiu verysad.gif
O kaip tas wobwnzymas? Man tai jis toks geras pasirodė, nors kaina ne iš mažiausių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 15, 15:25)
Užjaučiu  verysad.gif
O kaip tas wobwnzymas? Man tai jis toks geras pasirodė, nors kaina ne iš mažiausių  ax.gif

As pasoskaitinejau apie ji,kad padeda uzdegimu atveju smile.gif .MB buvo israses gydytojas,tai jis dar turi. Geriu po2 pusvalandis pries valgi.Jooo jis brangus,jei reketu pirkt, tai kazin,dabar kai dar yra, B sako gerk. Siandien beveik visa diena miegu,nes naktis buvo bemiege su skausmais sad.gif.Negeriaus vaistu,laukiau ryto,nes kazkaip ant tuscio skrandzio nesinori gert, man tuoj ji ima skaudet. Dabar jau lig ir geriau.Aciu dievui nebe taip skauda.
O jusu 1tema skaitau stropiai nuo pat pradziu mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitydama jusu forumo dali supratau kodel man tas salkretis uzeina,vis galvodavau kas cia man. Ziurek ir pradeda purtyti visa, lendu po kaldrom ir susilt negaliu niekaip.Sianakt visa nakti salta man buvo, nors nauose nesalta,va gal ir temperaturos buvo kaip rasot, nesimatavau ax.gif .tik gulejau susirietus, apsikamsius, rankom sildziau pilvuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 15, 17:49)
Skaitydama jusu forumo dali supratau kodel man tas salkretis uzeina,vis galvodavau kas cia man. Ziurek ir pradeda purtyti visa, lendu po kaldrom ir susilt negaliu niekaip.Sianakt visa nakti salta man buvo, nors nauose nesalta,va gal ir temperaturos buvo kaip rasot, nesimatavau ax.gif .tik gulejau susirietus, apsikamsius, rankom sildziau pilvuka blush2.gif

Visi iš manęs juokiasi, aš per didžiausius karščius su kaldra miegodavau, o dabar jau su kaldra ir tokiu plonyčiu pleduku, nes be pleduko paryčiais jau jaučiu kad kratausi visa blush2.gif Neįsivaizduoju kas bus žiemą biggrin.gif O dar į paskaitas reiks važinėti, brrr, baisu ir pagalvoti doh.gif Nelaukiu žiemos schmoll.gif
Vamora, ką dar gero išsiaiškinot? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 15 rugpjūčio 2009 - 18:40
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 15, 17:40)
Visi iš manęs juokiasi, aš per didžiausius karščius su kaldra miegodavau, o dabar jau su kaldra ir tokiu plonyčiu pleduku, nes be pleduko paryčiais jau jaučiu kad kratausi visa  blush2.gif  Neįsivaizduoju kas bus žiemą  biggrin.gif  O dar į paskaitas reiks važinėti, brrr, baisu ir pagalvoti  doh.gif  Nelaukiu žiemos  schmoll.gif
Vamora, ką dar gero išsiaiškinot?  biggrin.gif

Labutis visom serganciom ir sveikstanciom . Jo jasmina geriu antibijotikus bet nelabai kas geriau daros ir rugsejo gale turiu grysti i LT pasitikrinti jei nesumazes tas spenelis nezinau ka darys . Turbut su hirurgais teks bendrauti . Nes dabar kol geriu vaistus skausmai turetu aprimt bet nei kiek skausmai uzeina ir aprimsta kad visai praeitu tai ne . gyditis maitintis ir ilsetis . verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 15, 19:40)
Visi iš manęs juokiasi, aš per didžiausius karščius su kaldra miegodavau, o dabar jau su kaldra ir tokiu plonyčiu pleduku, nes be pleduko paryčiais jau jaučiu kad kratausi visa  blush2.gif  Neįsivaizduoju kas bus žiemą  biggrin.gif  O dar į paskaitas reiks važinėti, brrr, baisu ir pagalvoti  doh.gif  Nelaukiu žiemos  schmoll.gif
Vamora, ką dar gero išsiaiškinot?  biggrin.gif

Skaitineju jusu bedas wink.gif, ka valgot, geriat ir t.t. wink.gif Skaitau ir matau,kad ir man tas pats ir pilvas issipute kaip nestuke.gif ir gurguliuoja.Kai kada net geda buna prie zmoniu kaip skrandukas ir pilvas pradeda urgzt ax.gif
As isvis slatmire esu, nepernesu salcio ax.gif .Ziuriu ziema kitos plonai apsirenge vaiksto, neisivaizduoje sustirciau arba nusipurtyciau turbut lotuliukas.gif .
o si ryta man blogai...Sugriesijau vakar blush2.gif . Neatsispyriau blush2.gif B valge mesyte, as ir gabaliuka atsipjoviau su namine duonele suvalgiau, dar kavos isgeriau(siaip arbata ir kava geriu be cukraus), pasiemiau medaus vos vos i saukstuka...Tai vakare apie puse12 taip blogai pasijutau, begau kokius 3kartus i tualeta ax.gif.Skauda pilva, sonus, nebezinau ka daryt, galvojau amen bus nakti. Dabar ryte siunciu i parduotuve, kad dziuvesiu pripirktu ir mineralinio ax.gif .Kramtysiu juos uzsigedama vandenuku ir arbatytem, labai megstu zaliaja thumbup.gif . Silna siandien biski, kairysis sonas kaip lanku apjuostas atrodo ir dusina biski. Va taip verysad.gif .Neisiu i virtuve daugiau kai B valgys verysad.gif , nes visada taip skaniai kramto kad kitiems sukelia apietita...
Na ir prirasiau doh.gif Ligu maiselis as...
O kaip jus?Kaip sveikatytes?
Atsakyti
Oi, mergaitės 4u.gif
Aš jus taip nuoširdžiai užjaučiu verysad.gif Man net baisu pagalvoti, kad kažkam irgi tokie skausmai būna, kokius aš su gerų medikų pagalba jau nugalėjau gun_bandana.gif
Tikiu ir linkiu, kad ir jūs tas pabaisas nugalėtumėt smile.gif

Renatėle2828, kaip gydytojai man nuolat sakydavo- xolad, golad y pokoj (šaltis, badas ir ramybė)- geriausi vaistukai. Aišku, kai jau bėdos su dvylikapiršte, tai gal šiek tiek kitaip ax.gif O ką leido valgyti, ko neleido? Ar dieta panaši į kasininkų? Ar davė kokią atmintinę dėl maisto? Gaila, kad vaistukai nelabai padeda sad.gif O vietiniai gydytojai ką sako?

Vamora,
O tą frazę "kasa tinginė" reiktų suprasti taip, kad kasa gamina nepakankamai fermentų? Ar ko ji ten tinginiauja? Ir kiek laiko jau gyvenat su tinginuke? smile.gif
Šiaip kavos irgi būtų gerai atsisakyti(o su sintetine galit atsisveikint jau dabar biggrin.gif ), bet aš per visą ligos laiką nesugebėjau jos atsisakyti- ir nieko, kolkas gyva ir sveika biggrin.gif
Jaučiu čia su tom dietom kažkiek individualu. Na pvz, jei organizmas toleruoja tarkim kad ir tuos pačius pomidorus, tai kodėl jų nevagyti? ax.gif Nusilupi odas ir kemši biggrin.gif
Na, žinoma aš nekalbu apie visokius riebalus, kepinius ir rūkytas blogybes ax.gif
Tiesa, kai labai skauda- galit užsidėti ledo(kokiam plastikiniam butely užšaldyto) ant skaudamos vietos, prieš tai susukusios į rankšluostį, truputį ramina skausmus.

Nepasiduokit toms zarazoms ligoms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 16 rugpjūčio 2009 - 08:15
Jammin, skaitau pirmaja temos dali...Na ir isgyvent daug teko paciai verysad.gif .Blogiausiam priesui to negali linket...
O mano kasa, tai negamina fermetu normaliai, tai kaip sake gydytoja karts nuo karto turiu pavartot ju. Tai geriu kreona, gydytoja sake sie geriau nei visi mezymai, naturalesni...O bedu su virskinimu turiu jau seniai, nuo mokyklos laiku, gastritas su sumazejusiu rugstingumu, kasa, aciu dievui akmenu ner nei tulzy nei inkstuose dar. O siaip kaip sakiau nuo vaikystes saugaus ir maisto,bet ko valgyt negaliu, gal cia ir gelta savo pridejo jauciu.Dabar keletas metu, vis cuktu paddejusi radydavo,pernai isstyriau,norma. galvoju kad cia ir del kasos tinginiukes man taip
Atsakyti
Adrute, kaip vasarėlė bėga?

Oi ta vasara beprotiškai greit prabėgo verysad.gif Atostogas seniai pamiršau ir vėl noriu poilsio ax.gif Va kas dar apie kasa primena kasdien tai greitas nuovargis doh.gif jaučiuosi kaip pensininkė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrutė: 16 rugpjūčio 2009 - 20:22