Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(Vamora @ 2009 08 16, 15:43)
Jammin, skaitau pirmaja temos dali...Na ir isgyvent daug teko paciai verysad.gif .Blogiausiam priesui to negali linket...
O mano kasa, tai negamina fermetu normaliai, tai kaip sake gydytoja karts nuo karto turiu pavartot  ju. Tai geriu kreona, gydytoja sake sie geriau nei visi mezymai, naturalesni...O bedu su virskinimu turiu jau seniai, nuo mokyklos laiku, gastritas su sumazejusiu rugstingumu, kasa, aciu dievui akmenu ner nei tulzy nei inkstuose dar. O siaip kaip sakiau nuo vaikystes saugaus ir maisto,bet ko valgyt negaliu, gal cia ir gelta savo pridejo jauciu.Dabar keletas metu, vis cuktu paddejusi radydavo,pernai isstyriau,norma. galvoju kad cia ir del kasos tinginiukes man taip

Na taip, tas prakeiktas auglys čiut manęs nenudaigojo doh.gif
Ai, bet kolkas viskas jau praeity, apie baisybes kartais primena tik didžiulis randas smile.gif

Hm, tai vadinasi kasa tinginiauja ir insuliną gamindama, įdomu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Adrutė @ 2009 08 16, 21:22)
Adrute, kaip vasarėlė bėga? 

Oi ta vasara beprotiškai greit prabėgo verysad.gif Atostogas seniai pamiršau ir vėl noriu poilsio ax.gif Va kas dar apie kasa primena kasdien tai greitas nuovargis doh.gif jaučiuosi kaip pensininkė lotuliukas.gif

Man irgi kažkaip švilpte prašvilpė vasarėlė, taip gaila, jau turbūt greit vėst pradės verysad.gif Na, bet dar yra šiek tiek laiko pasimėgauti šiluma smile.gif
Oho, dėl nuovargio, tai įdomu smile.gif Gerai, kad aš to nelabai jaučiu smile.gif Pas mane tos energijos net per daug, pradėjau sportuoti, o nuo rugsėjo pradėsiu naujus mokslus bigsmile.gif
Atsakyti
Labukas visom ax.gif

Mane sudomino tas dvylikapirstes zarnos spenelis. As ir kazka girdejau kai gulejau Klaipedoj diagnostikos skyriuje, atseit jis gali duoti auksta amilaze. Bet taip ir liko tik nuogirdos.
Jammin, man Danapiene ir pasirode, kad zino savo darba. Man KT buvo daryta kovo men, bet dabar gydytoja nusprende padaryti dar karta-kontrolini. Bus matyti kokie skirtumai nuo pirmosios. Bet as vieno nesuprantu, kodel taip auga ta amilaze, nuo 299 jau iki 539, salia auga ir p-amilaze. Kaunas man aiskina, kad pankr. didesnis rodiklis yra lipaze, o ji pas mane normali. Va ir Tu sakai, kad ir pas Tave ji buvo normali. Na dabar 7 diena kai nuvaziuosiu jau tiksliai klausiu kodel. Na o jos tas saltumas mane i kampa uzspaude, as pati esu tokia sunkiai bendraujanti, labiau su savo mistimis(o patikek jos kartais buna tokios negeros) gyvenu, tai pasijutau nekaip. Na bet reikia del saves pakovoti, niekas gi to kitas nepadarys. Matysim. Tai Tau turiu pasakyti didziuli ir nuosirdu aciu, nes tik Tavo deka nuvaziavau i Santariskes, o taip ir buciau ko gero iki siol taip ir ,,tupejusi'' vietoj. Ir aplamai Tavo patarimai tikrai labai vertingi. VISA GYVENIMA VERTINU ZMOGAUS NUOSIRDUMA, NORA PADETI KITAM.Tai neikainuojama zmogaus savybe. Tikrai aciuTau.
Atsakyti
QUOTE(Lėliūnas @ 2009 08 17, 10:40)
Labukas visom ax.gif

Mane sudomino tas dvylikapirstes zarnos spenelis. As ir kazka girdejau kai gulejau Klaipedoj diagnostikos skyriuje, atseit jis gali duoti auksta amilaze. Bet taip ir liko tik nuogirdos.
Jammin, man Danapiene ir pasirode, kad zino savo darba. Man KT buvo daryta kovo men, bet dabar gydytoja nusprende padaryti  dar karta-kontrolini. Bus matyti kokie skirtumai nuo pirmosios. Bet as vieno nesuprantu, kodel taip auga ta amilaze, nuo 299 jau iki 539, salia auga ir p-amilaze. Kaunas man aiskina, kad pankr. didesnis rodiklis yra lipaze, o ji pas mane normali. Va ir Tu sakai, kad ir pas Tave ji buvo normali. Na dabar 7 diena kai nuvaziuosiu jau tiksliai klausiu kodel. Na o jos tas saltumas mane i kampa uzspaude, as pati esu tokia sunkiai bendraujanti, labiau su savo mistimis(o patikek jos kartais buna tokios negeros) gyvenu, tai pasijutau nekaip. Na bet reikia del saves pakovoti, niekas gi to kitas nepadarys. Matysim. Tai Tau turiu pasakyti didziuli ir nuosirdu aciu, nes tik Tavo deka nuvaziavau i Santariskes, o taip ir buciau ko gero iki siol taip ir ,,tupejusi'' vietoj. Ir aplamai Tavo patarimai tikrai labai vertingi. VISA GYVENIMA VERTINU ZMOGAUS NUOSIRDUMA, NORA PADETI KITAM.Tai neikainuojama zmogaus savybe. Tikrai aciuTau.

Leliūnas user posted image
Aš irgi tokia iš tų droviųjų esu, tokia su savo mintimis.. Aukštyn nosytę, meskit visas pilkas mintis į šalį. Kiek įmanoma labiau džiaukitės gyvenimu, juolab kai dabar nuėjus šitokį ilgą kelią, reikaliukai su sveikata irgi turėtų pradėti taisytis smile.gif
Labai džiaugiuosi, jei nors kruopelytę padėjau, visada gera pasidalinti patirtimi, jei tai kažkam padeda wink.gif
Laikykitės ir nenuleiskit rankų! Jau daugiau, nei pusė kelio įveikta smile.gif

P.S. Būtinai pasidalinkit, kai sužinosit tyrimų atsakymus blush2.gif

Atsakyti
Iveikiau pirmaja tema blush2.gif , dabar sia skaitineju nuo pradziu.
Jammin rasei, kad uzsinori staiga saldaus. Ir man taip buna,atrodo mirsiu,jei ko nesuvalgysiu blush2.gif
O sianakt beveik nemiegojau verysad.gif taip pute vidurius iki nuprotejimo iki asaru verysad.gif
nejau taip ta zuvis mano kasa uzgavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 17, 15:08)
"sugrišiju"

Vajei, išvis beraštė blush2.gif
Turėjau galvoje sugriešiju
Atsakyti
niu va...perskaiciau tema nuo pradzios iki galo mirksiukas.gif
cia buvo kalba, kad kasa gali sustreikuot daug alkoholio vartojetiems. tik va as ir busiu kaip jus ta isimtis, vartojanti vos vos labai retai, galima sakyti per didziasias sventes ir po nedaug smile.gif .juokiuos, kad visi gertu tiek kiek as, tai visos alkoholio daryklos bankrutuotu...
ir dar cia kalbejot, kad ligas nori nervams nurasyt...patikekit buvau papuolus pas tokia echoskopuotoja ir as, mane uz psichine ji palaike. mat gydytojas per nepilnus metus 2 kartus pasiunte echoskopijai, bet juk as jo neprasiau, siunte jis...pirma siki, bendram organizmo tyrimui, nes nei is sio nei is to pirma siki per savo gyvenimeli buvo du priepoliai(nualpus buvau),tai istyrinejo visa. o po kurio laiko man beprotiski pilvo skausmai nakti uzeidavo, putimas viduriu ir t.t.miegot negaledavau.tai gydytojas vel paskire echoskopija...pradejo manes echoskopuotoja klausinet kokie skausmai, ka jauciu,issipasakojau viska.tai paskui sako,jus cia jau du kartus pas mane,tipo ligos ieskau...nu *****...pradejo iskarpas is zurnalu rodyt,kad cia nervinio pobudzio viskas. vienu zodziu pagal ja tikrai visos ligos nuo nervu,tik viena jauciu nea:).Patare antidepresantus gert ir praeis. va taip,juokas pro asaras kai tokie gydytojai
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 17, 17:26)
niu va...perskaiciau tema nuo pradzios iki galo mirksiukas.gif
cia buvo kalba, kad kasa gali sustreikuot daug alkoholio vartojetiems. tik va as ir busiu kaip jus ta isimtis, vartojanti vos vos labai retai, galima sakyti per didziasias sventes ir po nedaug smile.gif .juokiuos, kad visi gertu tiek kiek as, tai visos alkoholio daryklos bankrutuotu...
ir dar cia kalbejot, kad ligas nori nervams nurasyt...patikekit buvau papuolus pas tokia echoskopuotoja ir as, mane uz psichine ji palaike. mat gydytojas per nepilnus metus 2 kartus pasiunte echoskopijai, bet juk as jo neprasiau, siunte jis...pirma siki, bendram organizmo tyrimui, nes nei is sio nei is to pirma siki per savo gyvenimeli buvo du priepoliai(nualpus buvau),tai istyrinejo visa. o po kurio laiko man beprotiski pilvo skausmai nakti uzeidavo, putimas viduriu ir t.t.miegot negaledavau.tai gydytojas vel paskire echoskopija...pradejo manes echoskopuotoja klausinet kokie skausmai, ka jauciu,issipasakojau viska.tai paskui sako,jus cia jau du kartus pas mane,tipo ligos ieskau...nu *****...pradejo iskarpas is zurnalu rodyt,kad cia nervinio pobudzio viskas. vienu zodziu pagal ja tikrai visos ligos nuo nervu,tik viena jauciu nea:).Patare antidepresantus gert ir praeis. va taip,juokas pro asaras kai tokie gydytojai

Ai, juk lengviausia viską nurašyti nervams doh.gif
Gerai, kad bent man nervų niekas "neįtarė". Su tokia liga galima ir kojas užversti, jei viską "paliksim" nervams doh.gif
Ir keista, kad dukart pasidarius echoskopiją vos ne ima įtarinėti ligų ieškant ir psiche esant biggrin.gif
Mane išvis tada turėtų ilgam uždaryti į psichuškę lotuliukas.gif Nes per pastaruosius metus, na gal kiek daugiau nei metus, turėjau apie 40(o gal net ir daugiau) echoskopijų ir nepasakosiu kiek dar visokių tyrimų lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 17 rugpjūčio 2009 - 17:28
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 17, 18:26)
Ai, juk lengviausia viską nurašyti nervams  doh.gif
Gerai, kad bent man nervų niekas "neįtarė". Su tokia liga galima ir kojas užversti, jei viską "paliksim" nervams  doh.gif
Ir keista, kad dukart pasidarius echoskopiją vos ne ima įtarinėti ligų ieškant ir psiche esant  biggrin.gif
Mane išvis tada turėtų ilgam uždaryti į psichuškę  lotuliukas.gif  Nes per pastaruosius metus, na gal kiek daugiau nei metus, turėjau apie 40(o gal net ir daugiau) echoskopijų ir nepasakosiu kiek dar visokių tyrimų  lotuliukas.gif  doh.gif

Bet cia tikrai rimtas faktas, si pavasari buvo. sakau pasijutau nezinau kaip,vos verkt nepradejau,norejau greiciau dingt is to kabineto ir prisiekiau jei kada dar sius pas ta gydytoja tikrai neisiu.Kaip i kvaile kokia ziurejo durnele,dar tos kalbos, sesute ir pradejo i mane ziuret...Vienzodz..As su ja nuosirdziai issipasakojau kad gelta sirgus kad su skrandziu bedu turiu,o ji...nervai mat cia viska sukelia visus skausmus.va kokiu pas mus "gydytoju"yra
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 18, 10:46)
Bet cia tikrai rimtas faktas, si pavasari buvo. sakau pasijutau nezinau kaip,vos verkt nepradejau,norejau greiciau dingt is to kabineto ir prisiekiau jei kada dar sius pas ta gydytoja tikrai neisiu.Kaip i kvaile kokia ziurejo durnele,dar tos kalbos, sesute ir pradejo i mane ziuret...Vienzodz..As su ja nuosirdziai issipasakojau kad gelta sirgus kad su skrandziu bedu turiu,o ji...nervai mat cia viska sukelia visus skausmus.va kokiu pas mus "gydytoju"yra

Ai, bet palyginus LT medikai ir medicina aukšto lygio smile.gif
Kai papasakojo draugai apie užsienio ligoninių ir įvairių klinikų darbą, tai net išsižiojau doh.gif
Aišku, yra ir čia visokių, bet jau tretinio lygio įstaigose tikrai mandagiai, gražiai ir kokybiškai konsultuoja(na beveik visada) smile.gif
O poliklinikose tai turbūt daugiau-mažiau visur yra blogiečių medikų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 18, 12:46)
Ai, bet palyginus LT medikai ir medicina aukšto lygio  smile.gif
Kai papasakojo draugai apie užsienio ligoninių ir įvairių klinikų darbą, tai net išsižiojau  doh.gif 
Aišku, yra ir čia visokių, bet jau tretinio lygio įstaigose tikrai mandagiai, gražiai ir kokybiškai konsultuoja(na beveik visada)  smile.gif
O poliklinikose tai turbūt daugiau-mažiau visur yra blogiečių medikų  doh.gif

Gerai butu,kad ant tokiu neuzsirautum. O gydytoju tikrai geru yra pritariu. Jau 2operacijos darytos man ir tikrai profesionaliai
Atsakyti
Na, kaip sveikatėlės? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 08 19, 10:22)
Na, kaip sveikatėlės?  4u.gif

labutis,
man siandien jau geriau(tik viduriai dar nesusitvarke,laisvi ir pucia),vakar tik dziuvesiai buvo,siandien darzoves troskintos, ryt meginsiu is zuvies farso ar kotletukus ar kukuliukus kokius daryt.bet aciu dievui jau nebeskauda taip ziauriai.tik va dabar galva pradeda skaudet,cia ir beda su ja turiu doh.gif
Atsakyti