Įkraunama...
Įkraunama...

____Mūsų virtuvės____

QUOTE(Lillita @ 2009 04 20, 20:30)
o cia kaip atsiliepia kai kurie zmones smile.gif
<<Viryklės su dujine orkaite yra pačios pigiausios ir skirtos varguoliams, nes turi esminį trūkumą - neįmanoma orkaitėje tolygiai paskirstyti šilumos, apačia visada bus įkaitusi stipriau, todėl dujinėse orkaitėse VISKAS SVYLA! Dėl šitos priežasties nors kiek rimtesnis gamintojas dujinę viryklę visada komplektuoja ELEKTRINE ORKAITE, kurioje atsiveria nuostabios galimybės maisto gamybai: apatinis ir viršutinis kaitinimas, vien tik apatinis, ar vien tik viršutinis, grilius, karšto oro ventiliatorius, tikslus termostatas ir dar ten visko būna pridėta. Be to - ir nelabai brangu: rimtas gamintojas deda rimtą termoizoliaciją, todėl elektrą naudoja tik įkaisdama ir po to termostatas trumpam įjungia tik palaikyti šilumai.>>

gerai, kad tik kai kurie....
va mano sesers uosviene puiki konditere ir kulinare bei mano kaimyne sitoje vietoje pasigincytu ir labai stipriai. jos abi pasikeite savo senasiai dujines cekiskas virykles i naujesnes su elektrinem orkaitem. modeliu nepasakysiu nes neuzsifiksavo atmintyje. bet kas kart skundziasi ir labai gailisi... nes siuose, pasak ju, ju kulinariniai sedevrai taip nekepa kaip senose.

o as, kadangi virtuveje makaluojuosi daugiau is pareigos jausmo, o ne is malonumo, tai renkuosi atsizvelgiant i busima elektros kaina. o ir praktiskai viska gaminu greitpuodyje, tai duju sanaudos minimalios. bet as cia jau nukrypau nuo temos.

vnz. dar gyliuose apmastymuose.

Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 04 21, 10:31)
Amerikietiško tipo dideli, dviduriai šaldytuvai ir man patinka  thumbup.gif  bet dėja, tokius labai jau retai kas stato .... dažniausiai tai būna prasto dizaino, plieno spalvos gremėzdai, kurie pagal mane, tikrai gadina vaizdą....  blush2.gif

siaip yra dviduriu saldytuvu ir labai graziu, tik jau kaina tai doh.gif
o jeigu kalbame apie imontuojamu saldytuvu talpa, tai galimas variantas ir montuoti dideli saldytuva be saldiklio, o saldikli imontuoti atskirai po stalvirsiu uz dureliu, taip tikrai turetu to saldytuvo uztekti ir didelei seimynai smile.gif tik virtuve turi buti ne mazyte..
Atsakyti
Aciu uz nuoruodas 4u.gif mirksiukas.gif

Einu zvalgytis!
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 04 21, 10:44)
Pasikartosiu, pas mus sita spalvyte numatyta. Ir dar matine. jauciu reik kazko praktiskesnio ieskot g.gif user posted image

sita plokste gamino Egger, bet, atrodo, naujausiose paletese ji isimta is gamybos. is tiesu, tai tikriausiai nieko praktiskesnio uz plokste nera, teplumo atzvilgiu. nors lukstas vistiek atrodo nepalyginamai graziau smile.gif tai ir rinktis reikia pagal tai, ko labiau reikia - ar atsparumo, ar naturalaus grozio smile.gif bet kaip jau minejau, kokybiskai pagaminti luksto fasadai (ir jei dar lakuoti pusiau matiniu laku) tikrai gerai laikosi ir valosi, nelabai tu pirstu antspaudeliu ir matyti.. as pati pablizginu retkarciais luksto fasadus su baldu poliroliu, kuris dar ir neleidzia dulkems prikibti ir apsaugo nuo dregmes, tai neturiu problemu su valymu..
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 04 20, 21:18)
Aš dar skaičiau straipsniuką, nežinau tiesa ar ne unsure.gif , kad išvis geriau butuose dujines virykles keisti elektrinėmis, nes gamtinės dujos degdamos išskiria nuodingas medžiagas ir mes jas sukvėpuojame g.gif Kadangi pas mus namuose pravestos dujos ir nelabai jų atsisakysi (kažin iš viso ar įmanoma g.gif ), tai palikau tik kaitlentę dujinę, o orkaitės nebenorėjau schmoll.gif Orkaitė bus elektrinė, tik aišku dėl tų galingumų ir pan. reiks konsultuotis su elektriku g.gif Dar nežinau..

del kenksmingu isdagu, kurias isskiria dujines orkaites, esu ir as girdejusi per buitines technikos seminarus, tik nenugincijamai argumentuoti negaleciau smile.gif kartais tie gamintojai pripasakoja visko smile.gif o del orkaites galingumo - tai paprastai jos buna ne tokios galingos, kaip kaitlentes, kurioms tikrai reikia isivesti i namus padidintos galios elektros ivadus. siaip, jei idomu, cia keletas buitiniu prietaisu galingumu, jei reikia kam apsiskaiciuoti kruvius (tik turekite omenyje, kad paprastai visi prietaisai vienu nebuna sujungti, tai sudejus bendra reikalinga pajeguma reikia skaiciuoti apie 40 % suskaiciuoto kiekio):
Elektros energijos pajėgumai, reikalingi šiems prietaisams (minimum-maximum):
1. Šaldytuvas: 0,3-0,5kW
2. Indaplovė: 0,8-1,05 kW
3. Orkaitė: 2,8-3,5 kW
4. Kaitlentė: 6,4-7,9 kW
5. Mikrobanginė: 0,8-1,3 kW
6. Gartraukis: 0,3-0,5kW
7. Kavos aparatas: 1,3 kW
8. Kavos aparato stalčius: 0,04 kW
9. Šaldiklis įmontuojamas: 0,12 kW
10. Vyno spinta: 0,3-0,5kW
11. Skalbyklė: 1,1-2,2 kW
12. Džiovyklė: 3,6-4,2 kW

Viso: 23,11 kW – 13,86 kW – (realus poreikis 40%)
13. Rekuperacinė sistema – 2-3 kW
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lillita: 21 balandžio 2009 - 13:07
QUOTE(elva @ 2009 04 21, 13:12)
vienos drauges saldytuvas triju metu senumo (Gorenje) sugedo (per didele temperatura saldytuve laikosi), tai galvoja pirkti nauja

Pasiūlykit draugei šaldytuvą 1-2 dienoms ištraukti į priekį, t.y. kad jis galine sienele ir šonais nesiliestų su kitais baldais (jei įmanoma) mirksiukas.gif . Temperatūra turėtų susitvarkyti ir kurį laiką vėl bus gerai iki kito per didelio šaldymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2009 04 21, 13:56)
o jeigu kalbame apie imontuojamu saldytuvu talpa, tai galimas variantas ir montuoti dideli saldytuva be saldiklio, o saldikli imontuoti atskirai po stalvirsiu uz dureliu, taip tikrai turetu to saldytuvo uztekti ir didelei seimynai smile.gif tik virtuve turi buti ne mazyte..

svarsčiau tokį variantą, nes vis tiek reikalingas šaldiklis. Bet vietos jam virtuvėj kaip ir nelabai yra .... nebet po orkaite g.gif bet nežinau ar taip galima (del techninių dalykų) ir be to, orkaitė montuojasi žemiau nei stalviršis g.gif tai lieka per mažai sukščio šaldikliui g.gif greičiausiai imsim standartinį šaldytuvą (su šaldikliu) ir dar šaldiklį atskirai statysiu garaže (jei vyras priims doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2009 04 21, 13:55)
gerai, kad tik kai kurie....
va mano sesers uosviene puiki konditere ir kulinare bei mano kaimyne sitoje vietoje pasigincytu ir labai stipriai. jos abi pasikeite savo senasiai dujines cekiskas virykles i naujesnes su elektrinem orkaitem. modeliu nepasakysiu nes neuzsifiksavo atmintyje. bet kas kart skundziasi ir labai gailisi... nes siuose, pasak ju, ju kulinariniai sedevrai taip nekepa kaip senose.

restoranuose tai tik elektrinės naudojamos. na, dar žinoma krosnys, bet ten jau dėl tikros ugnies esmė. mano mama irgi keikėsi, kad elektrinė jai bloga, bet pasirodo ji nemokėjo tinkamų programų nusistatyt...

QUOTE(Diija @ 2009 04 21, 16:31)
svarsčiau tokį variantą, nes vis tiek reikalingas šaldiklis. Bet vietos jam virtuvėj kaip ir nelabai yra .... nebet po orkaite  g.gif  bet nežinau ar taip galima (del techninių dalykų) ir be to, orkaitė montuojasi žemiau nei stalviršis  g.gif  tai lieka per mažai sukščio šaldikliui  g.gif  greičiausiai imsim standartinį šaldytuvą (su šaldikliu) ir dar šaldiklį atskirai statysiu garaže (jei vyras priims  doh.gif )

mes taip dėsim, daug konsultavausi, sakė, galima. o orkaitę montuosim suli stalviršiu, nebūtinai ji turi būti žemiau. kaip tik, dažniau būna sulig, siekiant simetrijos 4u.gif

o kad nuo orkaitės nekaista jokie šonai, tai pati įsitikinau. pas mane gorenje, tai atsidariau šoninių spintelių stalčius ir priglaudžiau ranką prie šoninės briaunos, jokio įšilimo, visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 21, 18:17)
mes taip dėsim, daug konsultavausi, sakė, galima. o orkaitę montuosim suli stalviršiu, nebūtinai ji turi būti žemiau. kaip tik, dažniau būna sulig, siekiant simetrijos  4u.gif

O kaip tada dar mikrobangė virš orkaitės? jau tada visai aukštai bus? g.gif gal jūs nededat mikrobangės, dėl to darot sulig stalviršiu... nes jei darosi su mikre, tai tada žemiau leidžiasi orkaitė....
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 04 21, 18:36)
O kaip tada dar mikrobangė virš orkaitės? jau tada visai aukštai bus?  g.gif  gal jūs nededat mikrobangės, dėl to darot sulig stalviršiu... nes jei darosi su mikre, tai tada žemiau leidžiasi orkaitė....

ne, mikrobangės iš viso neturiu, man jos nereikia. pasišildau orkaitėj. ilgiau trunka, bet tikriau kažkaip... o dabar pirksiu garinę orkaitę, susigundžiau biggrin.gif

dar nepradėjom gaminti nieko, tik planus turiu, dairomės kol kas medžiagų, plokščių ir t.t. bet projektuką turiu mūsų dizainerės, man patiko toks išdėstymas. ir labiausiai patiko didelis šaldytuvas bei atskiras šaldiklis biggrin.gif

nors dar labai noriu šaldiklio į rūsį, tokio didelio, kur filmuose lavonus slepia lotuliukas.gif
prisišaldyčiau grybų ir uogų ir daržovių be ribų biggrin.gif ot gerai būtų sunkmečiui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2009 04 21, 14:03)
10. Vyno spinta: 0,3-0,5kW

Kas čia tokio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 21, 19:26)
nors dar labai noriu šaldiklio į rūsį, tokio didelio, kur filmuose lavonus slepia  lotuliukas.gif
prisišaldyčiau grybų ir uogų ir daržovių be ribų biggrin.gif ot gerai būtų sunkmečiui biggrin.gif

thumbup.gif Ir as tokio norejau. Bet MB tik saldikliui su stalciais pasirase doh.gif .

QUOTE(Osvile @ 2009 04 21, 20:31)
Kas čia tokio? blush2.gif

Nu cia tipo saldytuvas tik vynam pritaikytas. Ir jis palaiko ne tokias zemas temp. kaip saldytuvas.
Atsakyti
garine orkaite - kas tas yr ir "su kuom ji valgoma"? g.gif
Atsakyti