Įkraunama...
Įkraunama...

____Mūsų virtuvės____

QUOTE(janna @ 2009 04 21, 22:59)
garine orkaite - kas tas yr ir "su kuom ji valgoma"?  g.gif

TAI ORKAITE, kuri turi ir iprastines funkcijas kaip ir elektrines orkaites, ir turi maisto ruosima garuose funkcijas.
Gamindami maistą garuose ir nenaudodami riebalų, išsaugosite jo natūralų skonį ir maistingąsias medžiagas. Jūsų patiekalai bus ne tik sveikesni, bet ir geresnės išvaizdos bei kokybės.
AEG garine orkaite

Electrolux garine orkaite

Atsakyti
QUOTE(janna @ 2009 04 21, 22:59)
garine orkaite - kas tas yr ir "su kuom ji valgoma"?  g.gif

Kiek domėjausi, tai alternatyva mikrobangų krosnelei, kas jos nenori ax.gif Greit pašildo maistą ir pan.
Atsakyti
QUOTE(rrasulyte @ 2009 04 22, 00:17)
TAI ORKAITE, kuri turi ir iprastines funkcijas kaip ir elektrines orkaites, ir turi maisto ruosima garuose funkcijas.
Gamindami maistą garuose ir nenaudodami riebalų, išsaugosite jo natūralų skonį ir maistingąsias medžiagas. Jūsų patiekalai bus ne tik sveikesni, bet ir geresnės išvaizdos bei kokybės.
AEG garine orkaite

Electrolux garine orkaite

labai aciu uz info ir linkus 4u.gif

QUOTE(Rasma @ 2009 04 22, 07:04)
Kiek domėjausi, tai gera alternatyva mikrobangų krosnelei, kas jos nenori ax.gif  Greit pašildo maistą ir pan.

reiks rimciau susidometi. aciu!!!
va tokios alternatyvos mikrobangei ir man reiktu, kadangi su mikrobange nedraugaujame.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 21, 20:26)
ne, mikrobangės iš viso neturiu, man jos nereikia. pasišildau orkaitėj. ilgiau trunka, bet tikriau kažkaip... o dabar pirksiu garinę orkaitę, susigundžiau biggrin.gif

dar nepradėjom gaminti nieko, tik planus turiu, dairomės kol kas medžiagų, plokščių ir t.t. bet projektuką turiu mūsų dizainerės, man patiko toks išdėstymas. ir labiausiai patiko didelis šaldytuvas bei atskiras šaldiklis biggrin.gif

nors dar labai noriu šaldiklio į rūsį, tokio didelio, kur filmuose lavonus slepia  lotuliukas.gif
prisišaldyčiau grybų ir uogų ir daržovių be ribų biggrin.gif ot gerai būtų sunkmečiui biggrin.gif

oi, nenoriu ir aš tų mikro bangų namie, bet kadangi du vyrai pas mane, tai be manęs net sriubos nemokės be mirkobangės pasišildyt doh.gif

Aš viena ausim girdėjau apie garines krosneles? ar čia ir bus tos pačios orkaitės? g.gif Gal tikrai rinktis tokį dalyką, jei bus paprasta su ja šildyti maistą? g.gif

rrasulyte, gal gali daugiau apie jas papasakoti? blush2.gif Siemens jas taip pat gamina?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 04 22, 09:23)
Aš viena ausim girdėjau apie garines krosneles? ar čia ir bus tos pačios orkaitės?  g.gif  Gal tikrai rinktis tokį dalyką, jei bus paprasta su ja šildyti maistą?  g.gif

Garinių orkaičių ir konvekcinių krosnelių veikimo principas kitoks nei mikrobangų. Sveikatos atžvilgiu - daug geriau. Konvekcines krosneles senai įsigiję visos padoresnės maitinimo įstaigos, kuriuos ruošia iš pusfabrikačių ar šildo gatavą maistą. Išvaizda tai nelabai kuo nuo mikrobangų krosnelės ir skiriasi ax.gif
Tik kaina skiriasi ir dažnokai - netgi labai ax.gif

Gera konvekcinė krosnelė turi kelis režimus: sausą kepimą (30-300°C), virimą garuose (30-100°C), paprastą virimą (101-130°C), ar mišriai verda-kepa. Kai kurios turi taip vad. "dušą", bet aišku kasdienėje buityje to ir nereikia gal..
Garinės orkaitės 'verda garuose', jos paprastesnės, bet manau pilnai užtektų namuose.
Yra mikrobangės su konvekcija, bet tai ne tas pats schmoll.gif Išvis man tai kažkoks keistas derinys g.gif

Apie modelius nieko neišmanau, kurie geri, o kurie ne blush2.gif Normalios neįpirkčiau, tai ir nesidomiu ax.gif
Atsakyti
kazkada ziurinejau konvekcines krosneles. bet man inetas "ismete" tik pramoninius modelius skirtus kepykloms,restoranams ir pan.... na, ne buiciai skirtas. bet kinos ju doh.gif doh.gif doh.gif

gal kam pavyktu.... rasti tokio tipo ....

macia, kad mieles turi orkaites elektrines su konvekcijos funkcija. bet tik funkcija, o ne konvekcine krosnys. kiek tame skirtumo ir ar yra jis apskritai ... nepasakysiu..
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 04 22, 09:23)
oi, nenoriu ir aš tų mikro bangų namie, bet kadangi du vyrai pas mane, tai be manęs net sriubos nemokės be mirkobangės pasišildyt  doh.gif

Aš viena ausim girdėjau apie garines krosneles? ar čia ir bus tos pačios orkaitės?  g.gif  Gal tikrai rinktis tokį dalyką, jei bus paprasta su ja šildyti maistą?  g.gif

rrasulyte, gal gali daugiau apie jas papasakoti?  blush2.gif Siemens jas taip pat gamina?

Na pabandysiu papasakoti apie garines orkaites. Jos nera alternatyva mikrobangu krosnelei. Mikrobangine yra mikrobangine, kaip sakau, jos del greito pasildymo, turbut niekas nepakeis. O apie "draugyste'su jomis kiekvienas renkasi pagal save.
Tai gi, garu orkaite - tai svelnus maisto gaminimo budas zemoje temperaturoje dregmes prisotintoje aplinkoje. Toks gaminimo budas - tinkamiausias, jei norite, kad patiekalai butu sultingi ir aromatingi. Gaminimas garuose padeda islaikyti naturalu maisto produktu aromata, o produktai issaugo savo spalva. Naturalus produktu skysciai islieka - tai patiegalai bus sultingesni ir mikstesni. orkaitese su garu f-ja valdymo sistema reguliuoja ne tik garu isskytima, bet ir kaitinima, grili, konvekcija. Garu f-ja galima derinti su kitais rezimais-pvz. kepam garuose, o pabaigoje galime virsu apskrudinti griliumi ir t.t. Galima siose orkaitese kepti vienu metu skirtingus patiekalus - kvapas nesusimaisys.
Viso sio aprasymo ese apie garines orkaites - jose kepdami jus turite - skonis, kvapas, traskumas, vitaminai ir maistines medziagos. Garsios firmos turi garines orkaites AEG, Electrolux, SIEMENS ir t.t
clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 04 22, 10:13)
Gera konvekcinė krosnelė turi kelis režimus: sausą kepimą (30-300°C), virimą garuose (30-100°C), paprastą virimą (101-130°C), ar mišriai verda-kepa. Kai kurios turi taip vad. "dušą", bet aišku kasdienėje buityje to ir nereikia gal..
Garinės orkaitės 'verda garuose', jos paprastesnės, bet manau pilnai užtektų namuose.

QUOTE(rrasulyte @ 2009 04 22, 10:42)
Tai gi, garu orkaite - tai svelnus maisto gaminimo budas zemoje temperaturoje dregmes prisotintoje aplinkoje. Toks gaminimo budas - tinkamiausias, jei norite, kad patiekalai butu sultingi ir aromatingi. Gaminimas garuose padeda islaikyti naturalu maisto produktu aromata, o produktai issaugo savo spalva. Naturalus produktu skysciai islieka - tai patiegalai bus sultingesni ir mikstesni. orkaitese su garu f-ja valdymo sistema reguliuoja ne tik garu isskytima, bet ir kaitinima, grili, konvekcija. Garu f-ja galima derinti su kitais rezimais-pvz. kepam garuose, o pabaigoje galime virsu apskrudinti griliumi ir t.t.  Galima siose orkaitese kepti vienu metu skirtingus patiekalus - kvapas nesusimaisys.
Viso sio aprasymo ese apie garines orkaites - jose kepdami jus turite - skonis, kvapas, traskumas, vitaminai ir maistines medziagos. Garsios firmos turi garines orkaites AEG, Electrolux, SIEMENS ir t.t
clap_1.gif

Viskas, ieškosiu konevekcinės krosnelės ir garinės orkaitės bigsmile.gif tikiuosi surasiu kąnors už priimtiną kainą.... ax.gif Tiesa, o pirolizė būna prie garinių orkaičių?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 04 22, 10:19)
Viskas, ieškosiu konevekcinės krosnelės ir garinės orkaitės  bigsmile.gif  tikiuosi surasiu kąnors už priimtiną kainą....  ax.gif  Tiesa, o pirolizė būna prie garinių orkaičių?

pirolizes, deja, nebuna, nes tai nesuderinama su kai kuriomis detalemis, naudojamomis garinese orkaitese, jos tiesiog neatlaikytu labai aukstos temperaturos, kuri yra naudojama pirolizes metu (iki 600 laipsniu C), taciau joms nelabai ir reikalinga si funkcija, nes gaminant gaaruose, beveik niekada niekas neprisvyla prie orkaites soneliu, nes garai viska "atlipina", ar kaip cia issireiskus smile.gif
Atsakyti
Paieškos konvekcinės krosnelės bergždžios unsure.gif primetė googlas krūva kažkaokių puodų, kurie vadinami konvekcinėmis krosnelėmis doh.gif ir dar kažką panašaus į tai ką įsivaizduoju, bet čia jau pramoniniai įrengimai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diija: 22 balandžio 2009 - 10:38
QUOTE(Diija @ 2009 04 22, 11:19)
Viskas, ieškosiu konevekcinės krosnelės ir garinės orkaitės  bigsmile.gif  tikiuosi surasiu kąnors už priimtiną kainą....  ax.gif  Tiesa, o pirolizė būna prie garinių orkaičių?

Pas mane orkaite su galimybe gaminti garuose AEG B-9820, tai joje nera pirolizes. Orkaitese su pirolize visai kitokios tarpines, kurios atsparios 500 laipsniu karsciui. Kaip pas kitu firmu orkaites su garais negaliu pasakyti. Bet labai didelio pirolizes pranasumo as nematau schmoll.gif Nes ijungus pirolize reikia kaitinti orkaite netrumpa laiko tarpa tai turbut ir elektros nemazai "privynioja" ir tuo metu kai "pirolizuojasi" ne itin malonus kvapas buna namuose. Neisivaizduoju kiek turetu buti priaugusi riebalais orkaite, kad man reiketu pirolizes... As tai ipratus visuomet kol dar silti riebalai juos nuvalyti skudureliu su valikliu.
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 04 22, 11:42)
Pas mane orkaite su galimybe gaminti garuose AEG B-9820, tai joje nera pirolizes. Orkaitese su pirolize visai kitokios tarpines, kurios atsparios 500 laipsniu karsciui. Kaip pas kitu firmu orkaites su garais negaliu pasakyti. Bet labai didelio pirolizes pranasumo as nematau  schmoll.gif Nes ijungus pirolize reikia kaitinti orkaite netrumpa laiko tarpa tai turbut ir elektros nemazai "privynioja" ir tuo metu kai "pirolizuojasi" ne itin malonus kvapas buna namuose. Neisivaizduoju kiek turetu buti priaugusi riebalais orkaite, kad man reiketu pirolizes... As tai ipratus visuomet kol dar silti riebalai juos nuvalyti skudureliu su valikliu.

Po tam tikro laiko orkaite pati meta funkcjija - pirolize. Isbandziau karta, orkaites vidus buvo kaip naujas thumbup.gif Nei vieno pridegusio lasiuko neliko thumbup.gif Puikus dalykas drinks_cheers.gif Kol ji taip sakant pirolizuojasi nera jos ko ten darineti,o kai nedarineji nera jokio kvapo,nes baigusi darba ja reikia palikti pastoveti ji issivedina thumbup.gif
Atsakyti