Bandau pražydinti namuose pirmą kartą ir jau kyla įtarimas, kad blynas svyla
O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja.
Nusprendziau dar ir krokus pasisodinti. Baisiai graziu spalvu misinuka nusipirkau. Dabar tik reikia laukti ar isdyks ir suzydes?!
QUOTE(zosse @ 2005 10 19, 17:51)
O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja.
as galvoju, kad jie isvis dar neturetu buti islinde
kada tu pasodinai? o gal pas tave rudeniniai krokai?
QUOTE(zosse @ 2005 10 20, 13:48)
Nu kad ne, ne rudeniniai. Prašyta: sodinti rudenį, laikyti šaltai, žydės pavasarį.
Sodinau rugsėjo pabaigoje.
Sodinau rugsėjo pabaigoje.
gal tada per anksti pasodinai
bet jauciu ir mano tulpanai per anksti prades lysti
gal reik ikisti i kamera
na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu?
kokio dydzio daigelius jau reikia nesti i siluma?
QUOTE(san @ 2005 11 22, 17:27)
na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu?
ne ne, nieko nenešk. tie daigeliai šaltyje neaugs, jie tokie ir 'stovės'. jiems dar per trumpai šalčių, kad kalėdoms žydėtų. ir neaišku ar kokybė bus gera, nebent turi daug vazonikų. geriau po naujamečio. o kada tie šalčiai ateis tai dar neaišku, kol kas dar ne šalčiai.
o šiaip tu juos kur laikai?
Mano tai jau pasodinti krokai išdygo. Dabar jau teks laukti žiedų. Bet pasodinti jacintai niekaip neišdygsta jau beveik du mėnesius
Kaži kas čia jiems nutiko
QUOTE(elos @ 2005 11 22, 16:45)
istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke.
o jei paspaustu kokie -10, ar nenusaltu tie daigeliai niekuom nepridengti?
o kad reiktu juos papildomai palaistyti, taip turbut nebuna?
QUOTE(san @ 2005 11 23, 10:10)
istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke.
sutinku, kai jau bus -10 tai nelabai gerai. pas mane tas pats
jeigu labai dziusta zeme siek tiek laistyti reikia, nes turi buti siek tiek dregna (ir vel to reikia saknims, kad nenudziutu).
del jacintu - (oi
QUOTE(elos @ 2005 11 23, 09:26)
del jacintu - (oi
galima rašyti su lietuviškom raidėm), tai jei jau labai knieti žinoti, gali atsargiai su pirštu pakrapštyti žemę ir pažiūrėti ar ten kas gyvo yra. Šiaip nebūtinai turi išlysti iš žemės (sorry, neatsimenu kas išlenda kas ne
)
Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų
QUOTE(Samanta @ 2005 11 23, 13:20)
Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų

antraip galima skųstis kokiems nors vartotojų teisių apsaugos tarnybai, kad parduotuvės nežinia ką parduoda..
aišku, gali būti ir toks variantas, kad kokie nors negeri prekybininkai pardavinėjo pvz. pernykščius svogūnus, kurie jau mirę (nors niekad neteko laikyti jokių svogūnų nepasodintų metus, tai nežinau ar jie sudžiūsta ar laikosi).