teoriškai jie turėtų būti pakankamai atsparūs šalčiui, tik nežinia iki kokios temperatūros. nes lauke gi irgi žiemoja, tik dar būna sniego sluoksnelis
ir šį pavasarį noriu turėti žydinčių svogūninių balkone, tai nėra prasmės į tą kambarį dabar nešti, tai tikiuosi kad iki kokių -5 C atlaikys...
QUOTE(elos @ 2006 01 19, 17:55)
teoriškai jie turėtų būti pakankamai atsparūs šalčiui, tik nežinia iki kokios temperatūros. nes lauke gi irgi žiemoja, tik dar būna sniego sluoksnelis :hm :hm ir šį pavasarį noriu turėti žydinčių svogūninių balkone, tai nėra prasmės į tą kambarį dabar nešti, tai tikiuosi kad iki kokių -5 C atlaikys... :hm
Skaičiau aš čia, skaičiau apie pasodintas gėles vazonuose. Prisijungiu, nes irgi turiu pabandymui pasodinus lovelyje tulpių. Sodinau todėl, kad man tulpes parvežė vėlai rudenį, todėl neberizikavau sodinti jų lauke, pamaniau, kad nespės iki šalčių įsišaknyti.
Dabar jos pas mane rūsyje, iki tol buvo tokiam namo priestate, bet gi dabar kai tokie šalčiai užėjo, tai sunešiau į rūsį. Bet jau galvoju apie pernešimą į kambarį, nes norisi žydinčių tulpių ne tik Kovo 8-ąją. Kažin, jūsų nuomone, kada man jos pražystų, gal spėtų Valentino dienai, jei dabar į kambarį įneščiau?
QUOTE(Gricė @ 2006 01 20, 13:09)
Skaičiau aš čia, skaičiau apie pasodintas gėles vazonuose. Prisijungiu, nes irgi Bet jau galvoju apie pernešimą į kambarį, nes norisi žydinčių tulpių ne tik Kovo 8-ąją. Kažin, jūsų nuomone, kada man jos pražystų, gal spėtų Valentino dienai, jei dabar į kambarį įneščiau?
na, as ne "didele" zinove, bet galvoju, kad iki valnetino dienos prazydetu
Tulpiu tai nezinau,bet hiacintai per 1,5men prazysta atnesti i kambari ir padeti sviesioj,siltoj patalpoj.Tik nereiktu skatinti liejimu,nes leis ne ziedus,o lapija.Tiesiog neformuos ziedu.Tam irgi reikalingas periodas.
Sveiko,
stai kaip istyso mano tulpes
Bet kazkodel man atrodo, kad jos nezydes, nes tik po viena lapeli
QUOTE(ikuška @ 2006 01 31, 09:45)
Sveiko,
Bet kazkodel man atrodo, kad jos nezydes, nes tik po viena lapeli 
kokio dydžio buvo svogūnėliai?
žiedai lenda iš tarp lapų paprastai
QUOTE(elos @ 2006 01 31, 10:50)
kokio dydžio buvo svogūnėliai?
tos kur nežydi, tai iš pradžių būna tik 1 lapas, o jei žydi, tai nors 2 lenda viens po kito
jei buvo pakankamo dydžio svogūnėliai, tai žydės, nekur dėsis 
na svoguneliai rodos pakankamo dydzio buvo
Lauksiu ziedu dabar
Kur pradingot "svogunininkes"
Deja, man nepsiseke
- pirmojo inesto vazono tulpes isleido tik didelius - ilgus lapus, kurie isvirto i sonus (nors ir padariau grazia "tvorele"), o ziedu nematyti 
Na tikiuosi, kad nors vien tulpe przydes is antrojo vazono
Deja, man nepsiseke
Na tikiuosi, kad nors vien tulpe przydes is antrojo vazono
aš įnešiau sausio 18 jacintus į kambarį, tai vienas vakar pražydo
vieną lovelį su visokiu mixu savaitgalį įtempiau kambarin. atrodo, kad bent jau krokusai -12C balkone atlaikė
Papildyta:
QUOTE(ikuška @ 2006 02 08, 13:34)
Deja, man nepsiseke
- pirmojo inesto vazono tulpes isleido tik didelius - ilgus lapus, kurie isvirto i sonus (nors ir padariau grazia "tvorele"), o ziedu nematyti 
tiesa, jų ir įneštų prie radiatoriaus geriau nestatyti, visgi tai augalai, kurie žydi kai dar vėsu
Sveikos merginos,
prašau labai nesijuokti, bet iš manęs tokia gėlininkė...
Žodžiu, pasakoju istoriją.. Susigundžiau maximoj beveik pražydusiais krokais vazonėly ir parsitempiau namo porą.
Tai jie pražydo, ištyso ir iškart nužydėjo.... Stovi dabar tokie išvirtę... Tai dabar prisiskaičiau jūsų patirties ir juokas iš savęs ima
Klausimas toks: ką dabar man su jais daryt? Ar kažkaip numarint ir sodint rudenį ar kaip, nieko nesuprantu. Turbūt gi neišmest...
Būtų gaila...
Žodžiu, nesu gyvenime turėjus svogūninių gėlių
Tai nežinau, kaip elgtis. Beje, rašėt, kad juos reik sodint po žeme, o čia svogūniukai ant paviršiaus, lipa tiesiog iš vazono, ir apskritai jiems ten vietos vazone nebuvo rasta, net laistyt problematiška...
Padėkit, please
prašau labai nesijuokti, bet iš manęs tokia gėlininkė...
Tai jie pražydo, ištyso ir iškart nužydėjo.... Stovi dabar tokie išvirtę... Tai dabar prisiskaičiau jūsų patirties ir juokas iš savęs ima
Klausimas toks: ką dabar man su jais daryt? Ar kažkaip numarint ir sodint rudenį ar kaip, nieko nesuprantu. Turbūt gi neišmest...
Padėkit, please
QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 15:11)
Būtų gaila...
Žodžiu, nesu gyvenime turėjus svogūninių gėlių
Tai nežinau, kaip elgtis. Beje, rašėt, kad juos reik sodint po žeme, o čia svogūniukai ant paviršiaus, lipa tiesiog iš vazono, ir apskritai jiems ten vietos vazone nebuvo rasta, net laistyt problematiška...
na, lengviausias kelias- tai išmesti
jei patinka gėlininkystė, jei turi žemių, vazonų ar daržą, tai kol kas biški palaistydama dar tuos svogūnus iki kokio balandžio, paskui ištrauk, apdžiovink ir laikyk kur sausai, o rudenį vėl galėsi pasodinti. bet apskritai tai geriau naudokis pirmuoju patarimu, bus paprasčiau
Namu salygom kitaip augalam,nei kai jie prazysta lauke.Namie nera tokiu salygu laikyt,kad ir vesumos butu ir sviesos.Kuo ilgesnis periodas-tuo didesni ziedynai,tuo ilgesnis zydejimas.Namu salygom viskas paskubintai.Todel,jei nebutu buve salciai,geriau butu lovelius,vazonus nors dienai laikyt balkone(uzdengus jei salciau).Tiesiog ne visi augalai tinkami siomis salygomis butuose.