Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūninės gėlės vazonuose

Aptile cia g.gif
Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda g.gif Rodos dar anksti g.gif
Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ikuška @ 2005 12 12, 09:08)
Aptile cia g.gif
Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda  g.gif  Rodos dar anksti  g.gif
Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ?  g.gif

nieko nedaryk, lai stovi sau balkone. tie jų daigiai gan atsparūs šalčiams. po naujamečio, sausio mėn., jei kartais užeis dideli šalčiai, galėsi parsinešti ir į kambarį. Žinoma, jei norėsi, kad anksti pražystų.
pas mane irgi mačiau viena tulpė partizanė gan didelį daigą išleido, o visi kiti kultūringai, tik žali 'stulpeliai'.
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 12 13, 09:31)
nieko nedaryk, lai stovi sau balkone. tie jų daigiai gan atsparūs šalčiams. po naujamečio, sausio mėn., jei kartais užeis dideli šalčiai, galėsi parsinešti ir į kambarį. Žinoma, jei norėsi, kad anksti pražystų.
pas mane irgi mačiau viena tulpė partizanė gan didelį daigą išleido, o visi kiti kultūringai, tik žali 'stulpeliai'.

pas mane taip pat po viena daiga dviejuose vazonuose kyso g.gif
Atsakyti

pasižiūrėjau savo užrašuose - pernai įtempiau vazonus su svogūnais į kambarį apie sausio vidurį, tai po 2 sav. pražydo krokai ir žydrės, o narcizai ir tulpės kažkur po 25 dienų, taip kad galite maždaug primesti ir pasižiūrėti kada norite turėti žydinčių gėlyčių. vienintelis jų trūkumas, kad žydi gan trumpai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2006 01 10, 08:51)
pasižiūrėjau savo užrašuose - pernai įtempiau vazonus su svogūnais į kambarį apie sausio vidurį, tai po 2 sav. pražydo krokai ir žydrės, o narcizai ir tulpės kažkur po 25 dienų, taip kad galite maždaug primesti ir pasižiūrėti kada norite turėti žydinčių gėlyčių. vienintelis jų trūkumas, kad žydi gan trumpai  cool.gif

kadangi nupuosem jau egles, tai pamaniau, kad vazonus su tulpemis jau galima butu "itempti" i namus ir i darba smile.gif
Bet stai, kas man rupi: kaip su apsvietimu? ar reikia papildomai laikyti lempa virs vazonu jau inesus i patalpa? ar uztenka laikyti ant lango g.gif
Noriu atsinesti viena toki vazoniuka i darba, tik beda - stalines lempos nera sad.gif o jei papildomai reikia apsvietineti - tai jau nekas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ikuška @ 2006 01 10, 13:04)
Bet stai, kas man rupi: kaip su apsvietimu? ar reikia papildomai laikyti lempa virs vazonu jau inesus i patalpa? ar uztenka laikyti ant lango  g.gif

rekomenduočiau per daug neskubėti.
užtenka ant palangės, nereikia papildomai šviesti. žinoma, su papildomu apšvietimu gal mažiau nutįsę būtų augalai, bet jei pro langą apšvietimas normaliai arba darbe pastoviai šviesa įjungta, tai neverta terliotis papildomai.
Atsakyti
O stalinė lempa ar tionka, ar nereikia dienos šviesos lempos? g.gif
Atsakyti
labas rytas, viena vazoniuka isinesiau, nes jau apie 1 cm daigiukai, o salnas juk zada - tai pabijojau, kad nesusaltu g.gif
Elos,, tu cia gal didziausia zinove, na arba bent jau patirties turi daugiau - tai kaip manai, ar tresi reiktu ir kiek daznai laistyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikuška: 18 sausio 2006 - 08:14
QUOTE(ikuška @ 2006 01 18, 09:13)
labas rytas, viena vazoniuka isinesiau, nes jau apie 1 cm daigiukai, o salnas juk zada - tai pabijojau, kad nesusaltu  g.gif
Elos,, tu cia gal didziausia zinove, na arba bent jau patirties turi daugiau - tai kaip manai, ar tresi reiktu ir kiek daznai laistyti  g.gif

tręšti nereikia. o laistyti, kad neperdžiūtų, skandinti irgi nereikia, žodžiu "normaliai" ax.gif
Atsakyti
Sveikos.Aš irgi norėčiau pasigirti. blush2.gif Rudeny pasodinau į vazoną jacintus ir tulpes,gruody jas įnešiau į kambarį.Pražydo,labai gražu.Tik vienas jacinas supuvo.Tikriausiai perlasčiau ax.gif
Atsakyti
vakar parėjusi vakare namo radau, kad balkone visų mano vazonų su svogūnais žemė sukietėjusi, t.y. per dieną nukrito temp. žemiau nulio. į kambarį nešti nesinori vis dar man, tai tik įsinešiau 3 mažus vazonėlius, o visus kitus palikau stovėti užšalusiame balkone (nu šįryt buvo ten -4C), tai dabar misliju, išgyvens ar neišgyvens tie svogūnai g.gif g.gif žodžiu bandysiu 'eksperimentuoti g.gif g.gif taip pat palikau šalti pušelę, puskiparisį ir buksmedį g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2006 01 19, 15:04)
vakar parėjusi vakare namo radau, kad balkone visų mano vazonų su svogūnais žemė sukietėjusi, t.y. per dieną nukrito temp. žemiau nulio. į kambarį nešti nesinori vis dar man, tai tik įsinešiau 3 mažus vazonėlius, o visus kitus palikau stovėti užšalusiame balkone (nu šįryt buvo ten -4C), tai dabar misliju, išgyvens ar neišgyvens tie svogūnai  g.gif  g.gif žodžiu bandysiu 'eksperimentuoti  g.gif  g.gif taip pat palikau šalti pušelę, puskiparisį ir buksmedį  g.gif  g.gif

as taip pat viena tulpiu vazona dar palikau balkone net nepridengta g.gif ir net nzn kiek mano balkone yra salcio g.gif
Tai tie svoguniukai gali ir susalti unsure.gif
Atsakyti