Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(cvvilnius @ 2012 06 15, 10:05)
Negalvok, kad sekretorei reikia mokėti tik spausdintuvą įsijungti. Jei reikia rengti raštus, sutartis, atskaitas, reikia bent minimaliai žinoti kaip visa tai daroma pagal visas raštvedybos taisykles. Dažnoj įmonėj reikia žinoti kaip pagal visus dokumentus žmogų priimti į darbą, atleisti, išleisti atostogų ir tt. Ne kiekvienas darbdavys norės, kad tu šių dalykų mokytumeisi darbo vietoje ir darytum klaidas.

aš baigiau teisę, atlikau praktiką, kur reikėjo rengtis įvairius dokumentus. tai nereikėtų labai manęs mokyti.. aišku, šiek tiek specifikos būtų priklausomai nuo įmonės, pvz., ar jie turi duomenų bazes administruoti, ar ne..
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2012 06 15, 10:14)
aš baigiau teisę, atlikau praktiką, kur reikėjo rengtis įvairius dokumentus. tai nereikėtų labai manęs mokyti.. aišku, šiek tiek specifikos būtų priklausomai nuo įmonės, pvz., ar jie turi duomenų bazes administruoti, ar ne..

Tai tuomet viskas suprantama. Tuomet reikia darbdaviui į motyvacinį laišką taip ir įrašyti, kad baigei teisę ir atlikai dokumentų rengimo praktiką. Gal tada kitaip žiūrėtų.
Atsakyti
aš per mėnesį radau darbą, įsidarbinau į kitokią poziciją nei esu dirbus, aišku, pirmas dienas tamsus miškas pasirodė smile.gif bet kuo toliau tuo geriau sekas. Iš vis manau, kad nepaisant to ar pozicija tokia pati, kokioje jau esi dirbęs vistiek labai daug dalykų reikia mokytis iš naujo.
Atsakyti
cvv vilnius, grikute,
as ieskau darbo mokykloje. mano zingsniai. nusiunciu CV pirma. po keliu dienu paskambinu. ar tinka taip?

kokia apraga, makiazas einant i pokalbi? ypac makiazas?
ka manot apie nelaimes? mano vienas pirstas lb apibintuotas, atsiduriau traumpunke, su blenderiu susikapojau pirsta, skiepijo net nuo kraujo uzkretimo. ar direktorei nebus mirtinas ispudis- visgi ne i aki sirse igele? g.gif
Atsakyti
O aš ryt einu į darbi pokalbį. Baisu doh.gif Tikiuosi sugebėsiu atsakyti į visus klausimus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 17, 17:17)
cvv vilnius, grikute,
as ieskau darbo mokykloje. mano zingsniai. nusiunciu CV pirma. po keliu dienu paskambinu. ar tinka taip?

ka manot apie nelaimes? mano vienas pirstas lb apibintuotas, atsiduriau traumpunke, su blenderiu susikapojau pirsta, skiepijo net nuo kraujo uzkretimo. ar direktorei nebus mirtinas ispudis- visgi ne i aki sirse igele?  g.gif

Asmeniskai as pati bandyciau skambintis ir tartis del pokalbio, arba net nueiti tiesiai i mokykla.

Sveiki, kaip suprantu jus ieskote mokytojos darbo.Apie apranga ir mokytojo stiliu, siais laikais sunku kazka pasakyti, nes tai sakyciau nebetelpa i remus.
Nors ryskaus makiazo tai tikrai nereikia wink.gif

Kad pirstas apibintuotas, nieko blogo, bet kam taip gali nutikti. Tik per pokalbi taip nepasakokite kaip mums;) Nes tokie zodziai kaip "traumpunkte", "susikapojau" kaip pedagogui pliuso neprides wink.gif Tiesiog uzsiminkite, kad netycia susizalojote pirsta ir tiek, nesileiskite i smulkmenas.

O jus turite darbo patirties? Rekomendaciju?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 17, 16:17)
cvv vilnius, grikute,

ka manot apie nelaimes? mano vienas pirstas lb apibintuotas, atsiduriau traumpunke, su blenderiu susikapojau pirsta, skiepijo net nuo kraujo uzkretimo. ar direktorei nebus mirtinas ispudis- visgi ne i aki sirse igele?  g.gif

Kiek tenka bendrauti su mokyklomis, tai vienintelis kelias pakliūti tai skambinti ir tartis dėl pokalbio. Niekas neskaitys tavo CV, pati pagalvok, mokslo metų pabaiga, plius visokie egzaminai ir pan. Na nebent labai darbuotojo reikia.
Apranga suderintas kostiumėlis, makiažas minimalus. O dėl traumų tai nereikia teisintis, jei paklaus, tai pasakysi, kad tiesiog susižalojai ir viskas. Smulkmenų niekam nereikia. Be to čia tik pirštas, o ne kokia lūžusi koja, dėl kurios negalėtum atlikti savo darbo.
Atsakyti
Grikute, tikrai atskiriu tokius dalykus del kalbos stiliaus. ax.gif cia forume tikrai esu ne as, tikroji, atsipalaiduoju ir turiu savo nicka, savo stiliu. isprotet butu galima, jei dabar visi rasytume kaip medikai teisininkai, ar pan. doh.gif doh.gif
forumas yra forumas, tai virtualus gyvenimas, ir cia visai kita tema tokia kaip "ar siejate save ir savo nicka 100proc?"

bet aciu uz ats vis tiek smile.gif

cvvvilnius, aciu smile.gif
Atsakyti
Per vėlu jau mokykloje darbo ieškoti, konkursai beveik visur vyksta gegužės mėnesį. Dabar nebent kažkas rugpjūčio pabaigoje išeis ir liks laisva vieta. Be to nuo šios savaitės nemažai direktorių jau atostogauja, grįš nebent liepos pradžioje pasirašyti 12-okų atestatų. Pakalbėsit su sekretore ar l.e. direktoriaus pareigas. Be to dabar nauja priėmimo tvarka, realiai ne vienas direktorius turi spręsti, kurį kandidatą priimti, turėtų būti rengiamas pokalbis, kuriame dalyvauja tėvų ir mokinių atstovai, o tada jau iš visų kandidatų pasirenkamas geriausias.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 18, 09:59)
Grikute, tikrai atskiriu tokius dalykus del kalbos stiliaus.  ax.gif cia forume tikrai esu ne as, tikroji, atsipalaiduoju ir turiu savo nicka, savo stiliu. isprotet butu galima, jei dabar visi rasytume kaip medikai teisininkai, ar pan. doh.gif  doh.gif
forumas yra forumas, tai virtualus gyvenimas, ir cia visai kita tema tokia kaip "ar siejate save ir savo nicka 100proc?"

bet aciu uz ats vis tiek smile.gif
cvvvilnius, aciu  smile.gif

Given, nenorejau izeisti.
Tiesiog buna zmoniu, kurie ir pokalbio metu jauciasi labai atsipalaidave, "atsipute" wink.gif O tada ir tokie zodziai islenda ir direktoriui pradeda "tujinti", draugeliu pasidaro wink.gif

Del aprangos tai tikrai nebutinas kostiumelis. Tiesiog tvarkinga apranga,atitinkanti jusu profesija. Jei esate fiz. lavinimo mokytojas, tai su treningais neikite wink.gif, bet jei esate daugiau prie meno, turite savo stiliu, pilnai tinka.
Atsakyti
Na va, pajudėjo ir pas mane ledai mirksiukas.gif pasinaudojau cvvilnius pasiūlymu ir nuėjau į rekomendacinį pokalbį dėl darbo Kaune. Pasidalinom mintimis apie darbo rinką, aptarėm, ką reikia keisti gyvenimo aprašyme, ir va, po visų pakeitimų einu į pokalbį thumbup.gif Žinoma, čia dar tik pirmasis pokalbis, bet prieš tai net į juos nekvietė. Na, laikykit ryt už mane kumščius, papasakosiu kaip viskas praėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanėlė: 20 birželio 2012 - 21:01
Sveiki, artimiausiu laiku turiu eiti į pokalbį dėl darbo. Bet ar neatrodys kvailai ar dar kaip nors jei prieš pokalbį paskambinsiu atsakingam asmeniui pasitikslinti dėl mano sutarto atvykimo, įmonės pavadinimo ir dar keletos dalykų? Esmė tame, jog per visus stresus, užsirašiau vieną įmonės pavadinimą, o galvoje įsiminė kitos įmonės, bet beveik identiškas pavadinimas doh.gif doh.gif
Atsakyti