Mes taip pat labai skrandukus mėgstame.
Beje taip pat gaminame tiek skrandukus, tiek širdeles. Skrandukus aš išverdu pasūdytame, su lauro lapais vandenyje. Verdu pakankamai ilgai, kol suminkštėja. (Širdeles virti reikia trumpiau) Paskui pakepinu juos su svogūnais ir šiaudeliais supjaustytomis morkomis. Pabaigoje supilu grietinėlę, įberiu šiek tiek vegetos.
aš darau tokį skanumyną iš skrandukų: skrandukus susmulkinu, kepinu su paprika ir čili pipiriuku, susuku į lavašą, dar ant viršaus uždėjusi šviežių svogūnų ir pateikiu su majonezu. taip pat galima ir jau sususktus lavašus apkepinti. gaunasi aštriai, bet žiauriai skanu
o dar galima kepinant skrandukus pridėti ir kokių konservuotų raudonų pupelių, gausis a la meksikietiškas patiekalas


QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 21:25)
Troškinys su džiovintom slyvom - niam niam!
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
apetitnai atrodo



vau kaip skaniai gavosi
na as tik morkas su abrikosais dejau , svogunu ir papriku nea
cia vadinasi pasidariau rytdienai pietus, o dabar pati nenueinu nuo keptuves



na as tik morkas su abrikosais dejau , svogunu ir papriku nea

cia vadinasi pasidariau rytdienai pietus, o dabar pati nenueinu nuo keptuves

QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 22:25)
Troškinys su džiovintom slyvom - niam niam!
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
šitas receptukas suintrigavo, bandysiu šįvakar gaminti

QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 22:25)
Troškinys su džiovintom slyvom - niam niam!
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
Tikrai tikrai labai skanu


As isverdu skrandukus vandenyje su prieskoniais. Tada skrandukus smulkiai supjaustau, dedu i keptuve, idedu smulkiai pjaustyto svoguno, kai apkepa siek tiek, idedu grietines tiek kiek noriu padazo, padaza paskaninu druska ir prieskoniais. Patiekiu su ryziais.
O is to sultinio kur vire skrandukai, galima isvirti sriuba. Ideti makaronu, tarkuota morka ir Magijos kubeli (ar kelis, priklauso nuo to koks kiekis ir kiek suriai megstat)
O is to sultinio kur vire skrandukai, galima isvirti sriuba. Ideti makaronu, tarkuota morka ir Magijos kubeli (ar kelis, priklauso nuo to koks kiekis ir kiek suriai megstat)

kaip susigundziau pasigaminti skranduku, niam niam

As irgi taip, laaabai skanu!
QUOTE(Miaška @ 2005 08 29, 18:15)
Aš irgi mėgstu, beje, kalakutienos skrandukai irgi skanūs.
Ruošiu taip: iš vakaro pasipjaustau skrandukus mažesniais gabaliukais (į 2-3 dalis), užbarstau mėgstamų mėsos prieskonių ir palaikau per naktį. Tada apkepinu ant didesnės ugnies ir troškinu apie valandą ar daugiau - reikia ragauti, kad nebūtų kieti. Garnyrui pasitroškinu daržovių ir išsiverdu ryžių.
Ruošiu taip: iš vakaro pasipjaustau skrandukus mažesniais gabaliukais (į 2-3 dalis), užbarstau mėgstamų mėsos prieskonių ir palaikau per naktį. Tada apkepinu ant didesnės ugnies ir troškinu apie valandą ar daugiau - reikia ragauti, kad nebūtų kieti. Garnyrui pasitroškinu daržovių ir išsiverdu ryžių.
tAI KAD NEBUTU KIETI IS VAKARO REIKE JUOS PARUOSTI SU PRIESKONIAIS IR MINKSTINANCIOS DRUSKOS ZIUPSNELI IDETI
QUOTE(Rigedora @ 2006 11 15, 00:42)
šiaip išvirti ir sujaustyti šiaudeliais naudojami salotoms 
l;abai skanu pas kiniečius tokios salotos...

l;abai skanu pas kiniečius tokios salotos...

Labai domina receptas kinietisku salotu

QUOTE(minimaus @ 2009 01 31, 00:23)
Kadangi niekas neparašo tai pabandysiu parašyti kokias salotas darau aš. Jas nusikopijavau iš kiniečių restorano. Tikslių proporcijų negaliu parašyti nes darau iš akies. Skrandukus 1 kg paverdu kelias minutes tada pakeičiu vandenį ir verdu pusvalandį su vištienos sultinio kubeliu. Kai išverda supjaustau plonomis juostelėmis ir apkepinu su aliejumi keptuvėje (jie turi būti truputį apskrudę), dedu juodųjų pipirų, tabasco padažo arba čili pipirų ar miltelių čia pagal skonį kas mėgsta aštriau tas gali daugiau dėti ir gausiai pašlakstau sojų padažu kažkur apie 80-100 ml ir palieku kad atvėstu.
Didesniam inde suplėšau kininį kopūstą, jo neturėtų būti daug ( kažkur puse kopūsto nedidelio) supjaustau plonais šiaudeliais 2 nedidelias morkas ir vieną žalią ilgąji agurką t.p šiaudeliais (aš morkas ir agurką pjaustau su tuperware pjaustykle) uždedu atvėsusius skrandukus išmaišau ir ragauju jei dar ko trūksta dadedu, truputį pastovi ir valgau.
Skanaus
