QUOTE(Violeta* @ 2010 06 01, 07:38)
.kažin vertos nasturtos kad į jas iškeisčiau savo pelargonijas
labai gražios žiedų spalvos..kai tamsi raudona išsiskleis plačiau, prašom parodyt vėl..Ir dar man įdomu, o koks žiedų tankis būna ant lapų, ar gausus?
Noriu perspėt, kad daržuose nasturtos sėjamos, kad nuo daržovių nuviliotų kenkėjus - mat jo skanesnės nei kopūstai..O žiedai būtent vilioja baltukus, kuriem nasturtų žiedai primena jų jau sočiai kemšančius gentainius..tai čia pgr priešas, amarai irgi, šalutiniai. kad jų nėra, valio, kai įsižydės būtinai pradės rastis, užtat jau dabar reikia profilaktiškai purkšti, kol nereikia naikint.
Ačiū visoms
pelargonijos \turbūt gausiau žydi, net nežinau, nebandžius,bet kt metais galvoju vietoj petunijų dėt pelargonijas

nu arba vietoj nasturtų, jei pradės žiauriai kirminai
parodysiu, mačiau ir daugiau raudonų bus,tai gal prasiskleis greit. taip tik įdomiai, pas mane yra trys nasturtų loveliai, vienas visiškai dar nežydi, ant kito du žiedai tik, o šitam daugiausiai. o visi vienoj pusėj auga.. nesuprasi...
nu bet primegztu maciau tai pražįs//
Lapų turės daugiau nei žiedų, aišku, bet man čia gal taip tik į lapus daugiau davė, nes kitur mačiau lapus tokius menkus, nevešlius tai ir žiedai geriau matės. na bet man ir jų lapai patinka, vis žaluma, ir su ryškia spalva kontrastas geras.
kai jau prasiskleis daug,parodysiu vėl.
nu tai nieko nebus tada, reiks eit ieškot skysčio kuom purkšt.
kai ne lt (ir net ne angl) pavadinimai, tai kad nenugrybaučiau, ar čia specialus gėlėms skystys turi būt, ar bendrai isiems augalams, ką puola amarai, tiks?
nors nžn kas parduotuvėj bus iš ties