Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

QUOTE(borjomi @ 2010 05 30, 16:53)
pries kelis metus ir auginau nasturtas balkone, bet i vasaros pabaiga uzpuole viksrai (nuo kopustiniu drugeliu), tai kazkaip nemalonu prisimint net... nepadejo nei purskimas, nei rinkimas, nors is toli tai graziai atrode balkonas - ryskiai zydejo  ax.gif

tpfu tpfu, tikiuos, kad taip nebus...

pasirodau,
Sulaukiau savo nasturtų žiedų ax.gif bigsmile.gif Fainai, kad ne vienos spalvos bus
ir ta tamsi raudona vos ne kaip pilna atrodo...

gavau ir pagyrų iš kaimynės blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
nasturtos man labai grazu, bet jas be proto megsta amarai doh.gif zodziu, jau apsirupink priemonemis ir purkšk, purkšk purkšk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 05 31, 15:09)
nasturtos man labai grazu, bet jas be proto megsta amarai  doh.gif  zodziu, jau apsirupink priemonemis ir purkšk, purkšk purkšk  4u.gif

nu mes namie kiek esam auginę, nei kart nebuvo jokių kenkėjų g.gif augo bujojo, nebent jei buvo ten, kur mes nematėm g.gif

dabar palauksiu dar nepurkšiu nieko, kad nieko nėra, jei jau užmatysiu ką nors,tada reiks žiūrėt g.gif

o tai jie ant žiedų metas ar ant šaknų g.gif g.gif
Atsakyti
grange, kokie žiedai bigsmile.gif spalvytės wub.gif jaučiu kai dar labiau sužydės, bus pasakiškai gražu thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi girčiau jei būčiau ta kaimynė. wub.gif..labai vykęs derinukas, per lodžijos groteles tokia vešli lapija ir tie žiedai lengvi tokie..vis pagalvoju..kažin vertos nasturtos kad į jas iškeisčiau savo pelargonijas rolleyes.gif

labai gražios žiedų spalvos..kai tamsi raudona išsiskleis plačiau, prašom parodyt vėl..Ir dar man įdomu, o koks žiedų tankis būna ant lapų, ar gausus?

Noriu perspėt, kad daržuose nasturtos sėjamos, kad nuo daržovių nuviliotų kenkėjus - mat jo skanesnės nei kopūstai..O žiedai būtent vilioja baltukus, kuriem nasturtų žiedai primena jų jau sočiai kemšančius gentainius..tai čia pgr priešas, amarai irgi, šalutiniai. kad jų nėra, valio, kai įsižydės būtinai pradės rastis, užtat jau dabar reikia profilaktiškai purkšti, kol nereikia naikint.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 06 01, 07:38)
.kažin vertos nasturtos kad į jas iškeisčiau savo pelargonijas rolleyes.gif

labai gražios žiedų spalvos..kai tamsi raudona išsiskleis plačiau, prašom parodyt vėl..Ir dar man įdomu, o koks žiedų tankis būna ant lapų, ar gausus?

Noriu perspėt, kad daržuose nasturtos sėjamos, kad nuo daržovių nuviliotų kenkėjus - mat jo skanesnės nei kopūstai..O žiedai būtent vilioja baltukus, kuriem nasturtų žiedai primena jų jau sočiai kemšančius gentainius..tai čia pgr priešas, amarai irgi, šalutiniai. kad jų nėra, valio, kai įsižydės būtinai pradės rastis, užtat jau dabar reikia profilaktiškai purkšti, kol nereikia naikint.

Ačiū visoms 4u.gif

pelargonijos \turbūt gausiau žydi, net nežinau, nebandžius,bet kt metais galvoju vietoj petunijų dėt pelargonijas g.gif nu arba vietoj nasturtų, jei pradės žiauriai kirminai doh.gif

parodysiu, mačiau ir daugiau raudonų bus,tai gal prasiskleis greit. taip tik įdomiai, pas mane yra trys nasturtų loveliai, vienas visiškai dar nežydi, ant kito du žiedai tik, o šitam daugiausiai. o visi vienoj pusėj auga.. nesuprasi...
nu bet primegztu maciau tai pražįs//
Lapų turės daugiau nei žiedų, aišku, bet man čia gal taip tik į lapus daugiau davė, nes kitur mačiau lapus tokius menkus, nevešlius tai ir žiedai geriau matės. na bet man ir jų lapai patinka, vis žaluma, ir su ryškia spalva kontrastas geras.
kai jau prasiskleis daug,parodysiu vėl.

nu tai nieko nebus tada, reiks eit ieškot skysčio kuom purkšt.
kai ne lt (ir net ne angl) pavadinimai, tai kad nenugrybaučiau, ar čia specialus gėlėms skystys turi būt, ar bendrai isiems augalams, ką puola amarai, tiks?
nors nžn kas parduotuvėj bus iš ties g.gif
Atsakyti
Ir as dar viena klausima i tema prijungsiu. O kuo profilaktiskai purkti petunijas nuo miltliges? Nes man liepa visada isimeta miltlige, tai noreciau jau profilaktiskai pradeti purskalioti. Lauksiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
grange, kaip graziai tavo gelynas atrodo wub.gif

Tik nesuprantu, kodel taip is anksto merginos tais amarais gasdinat? ax.gif Gal pas grange ju nebus, o ir gelynas ne darze. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2010 06 01, 10:43)
Tik nesuprantu, kodel taip is anksto merginos tais amarais gasdinat?  ax.gif Gal pas grange ju nebus, o ir gelynas ne darze.  tongue.gif

pas amne gelynas mieste, darzu jokiu ner, bet amarai masturtas puole kaip pasele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2010 06 01, 10:43)
grange, kaip graziai tavo gelynas atrodo  wub.gif

Tik nesuprantu, kodel taip is anksto merginos tais amarais gasdinat?  ax.gif Gal pas grange ju nebus, o ir gelynas ne darze.  tongue.gif

puola mieste ir amarai, ir kopūstiniai baltukai. Dar būna ir skruzdės lauko sienom gan aukštai užropoja, o vieną vasarą per langą (4aukšte) įšoko didžiulis žiogas. Lyginant su darže matomais, toks monstrų monstras blink.gif tongue.gif
Atsakyti
nebešnekėkit, žiogų laaaaabai nemėgstu brrrrrrrrrrrrrrrrrr schmoll.gif swoon.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 06 01, 11:09)
nebešnekėkit, žiogų laaaaabai nemėgstu brrrrrrrrrrrrrrrrrr  schmoll.gif  swoon.gif  blush2.gif

nu va, o kaip tik ruošiau padėt susigaudyt su belgiškais insekticidais lotuliukas.gif Nea, tai nea biggrin.gif
Atsakyti