Įkraunama...
Įkraunama...

kaip "nesubobėti" atsiradus vaikeliui?

QUOTE(bankininke @ 2010 09 26, 23:16)
manau, kad mes ne subobejame, bet SUMAMEJAME.OT! wink.gif

tai kaip pažvelgsi. kai sumamėjimas pirmoj vietoj, tai katastrofa kaip ir subobėjimas.
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 26, 10:01)
subobejims, manau, igimta dalykas. PAziurekim i savp mamas, tokios ir busim mirksiukas.gif Laiko klausimas.
As tik po 2 gimdymu uzsidejau miniaka..Tai pasako, ko gero, apie bobejima ar ne bobejima

Įdomu ar mini sijonas parodo subobėjimo ar sumamėjimo nebuvimą mastau.gif

Na, o pažiūrėjus į mamas... tai kaip kurios mama. Maniškė niekad nebuvo nei subobėjusi, nei sumamėjusi. tongue.gif
Atsakyti
Nebijokite subobeti, bijokite "sumameti". Sis reiskinys yra baisesnis... Jus tik paskaitykite tarpusavyje bendraujanciu mamyciu postus, tiesiog zoodziu truksta.........Toks perdetas rupinimasis ir nuosirdumus kitais, savo vargu ir dziaugsmu aprasymas, tikintis palaikymo......... Mamos praleiskite maziau laiko virtualioje erdveje, nes cia jau tiesus kelias i realybes praradima.

Atsakyti
As labai stengiuosi nesubobeti, ir aciu vyrui leidzia laiko sau skirti truputi kai kudikis miega. Tai ir kauke uzsidedu ir visada stengiuosi makijaza pasidaryti iseinant is namu. Dabar tik palauksiu kol vakelis paugs ir sausiu tiesiai i kirpykla ir i sporto kluba drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kam vyras reikalingas? Tegul pasidžiaugia tėvyste, kol pati tave dominančiais reikalais užsiimi. Susiderinkit abiems palankų vaikelio priežiūros laiką ir subobėjimas negrės. smile.gif Juk vaikiukas abiejų. Kas kita,kai tas „subobėjimas“ (ar sumamėjimas) mamytei malonus. Tokiu atveju, manau, neverta per prievartą domėtis tuo, kas tuo metu nelabai domina. Džiaukitės motinyste ir nesukit sau galvos. Praeis tas etapas ir interesų ratas savaime prasiplės. O kol rūpi tik lėliukas,tai juo ir rūpinkitės.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Skaičiau skaičiau - visko neperskaičiau, bet dauguma čia kalba apie save, apie leliukus savo, apie išėjimą su draugėmis, ar sėdėjimą namie ir pan. O kaip su vyrais? Ta prasme tas "subobėjimas" , ar jis jaučiasi ir kaip jaučiasi bendravime su savo nuosavu vyru? Gi pastojusi moteris daugiau mažiau pasikeičia, na kažkiek pakinta poreikiai, atsiranda kažkokie negalavimai ir pan. Paskui atsiranda leliukas, prie kurio reikia derintis abiems tėvams.
Mes vaikų neturim, bet pavasarį jau būsim trise. Labai laukėm nėštumo ir labai juo džiaugėmės, bet kuo toliau, tuo labiau ima baimė. Vyras išeina su draugais, nedraudžiu, net džiaugiuosi, kad turi su kuo pabendraut, pasportuot, krepšinį pažiūrėt. Tuo metu sėdžiu namie viena. Nu kur aš vakare sutemus viena grūsiuos? Pirmus tris mėnesiu tikrai silpna buvau, o ir dabar energijos ne kalnai, noriu lėtesnių, ramesnių užsiėmimų, o ne lakstyt po kokius barus ar diskotekas. Vis dažniau iš vyro girdžiu, kad "šiuo metu tu negali patenkinti mano poreikių, todėl aš ieškau, kas gali" ir pan.
Turim vienus draugus, kurie augina lelių. Kol laukėsi, tai mes visada eidavom pas juos į svečius, nes mamytė nėščia ir jai namie patogiau. Dabar kai yra leliukas mes taip pat einam pas juos,nes jiems su vaiku namie patogiau. Jei aš blogai jaučiuosi, vyras eina pas juos vienas. Apskritai jam tokie poreikia atsirado dabar - į klubus nori, į diskotekas. Man irgi siūlo, nors žino, kad neisiu sad.gif Sakau, kas bus kai bus vaikelis - su juo gi į šokius tikrai nevarysi, tai tada jis man iškelia pavyzdžiu tuos mūsų draugus -" va, matai, ji su vaiku namie sėdi, o jis visur vienas ar su draugais vaikšto".
Nu bet man tai pikta kažkaip. Aišku, reikia ir galima atskirai vienas nuo kito, su savais draugais papramogaut, bet gi kažkas ir bendro turi likt. Negi, mamos, pagimdžiusios ar besilaukiančios visos taip? Vyrai sau o jūs sau? Gal aš čia be reikalo nervinuosi? Nes man atrodo, kad galima kažkokių užsiėmimų susigalvot, kad vienas prie kito ir prie vaikelio prisiderinti...

Ai, prirašiau čia. Tiesiog vaiko dar nėra, o jau dabar jaučiuosi uždaryta namie ir subobėjusi, bei niekam neįdomi. Pasiskundžiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nojura: 08 lapkričio 2010 - 12:37
Cia nuo kiekvienos asmeniskai priklauso.Moterys uzsisedi namie, rutina priima kaip suprantama dalyka, vaikutis lauktas mylimas, todel viskas aplink JI, laiko sau?...Kaip cia sau, juk reikia rupintis vaiku, namais, vyrui vakariene padeti, isklausyti drauge telefonu kaip jai blogai, jei skambina mama paplepeti apie sveikatos sutrikimus ir vaistus ir t.t.Va tuomet ir grimstama i "bobejimo"liuna.
Po antro gimdymo man tai visiskai viskas apsiverte aukstyn kojom, pasijauciau pilnavertiskiau, seksualiau, atsirado noras tobuleti visame kame, jausmas, kad vel pradedu gyventi is naujo, noras buti graziai ir siekti daugiau, planuoti ateiti, darbo perspektyvas ir t.t.Kol kas dar sunku, mat tik geras menuo praejo, bet kasdien po truputi jau "skleidziasi sparnai" 4u.gif
Atsakyti
Prisimink laukimo džiaugsmą, nerimą... Prisimink apie ka svajojai, kokį įsivaizdavai gyvenimą, vaikelį... Gyvenimas įgavo tikrą prasmę, juk mes moterys sutvertos motinystei. Džiaukis ir didžiuokis atlikusi didelį žygdarbį- tu pagimdei naują gyvybę, kuri tures reikšmės ne tik tavo bet ir kitų gyvenime. Turi sveiką vaiką! Kokios dar gali buti depresijos??? Nepasiduok paviršutiniškajam ego. Vyrui busi įdomi kai spindėsi džiugesiu, kai ir kitos spalvos kakutis suteiks džiaugsmo smile.gif . Tiesiog, įžvelk šiame periode gilesnę prasmę... juk nėra viskas taip blogai.
Atsakyti
QUOTE(Daire @ 2010 07 18, 19:44)

Užsidarymas namuose neturėtų apsiriboti tik vaiku, juk namuose yra internetas, galima domėtis ir skaityti viską. Be to, nemanau, kad žmonės sėdi namuose 24/7. Juk vis tiek bendraujama su aplinka. O su kokia aplinka bendrauji jau renkiesi pats. Ir jei pasirenki tik mamų ratą, kitaip ir nebus.

Pilnai pritariu Daires žodžiams... drinks_cheers.gif Bet čia matyt galioja viena išimtis jeigu norėsi tai niekas tavęs neuždarys namuose o jei jau tau tiks toks variantas daryk ka nori,sėdėsi namuose ir tik bambėsi kad viskas blogai ,nematysi nieko o tik vaika ir keturias sienas mirksiukas.gif Sderinti manau galima viska reikia tik NORĖTI ir galimybės atsiras...ne tik vienai bet ir su vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 26, 10:01)
subobejims, manau, igimta dalykas. PAziurekim i savp mamas, tokios ir busim mirksiukas.gif Laiko klausimas.
As tik po 2 gimdymu uzsidejau miniaka..Tai pasako, ko gero, apie bobejima ar ne bobejima

oj ne, aš labai į savo mamą nepanaši biggrin.gif
ji tai tikrai nesubobės smile.gif juokauju, kadmano dukra paaugus galės visus jos drabužius perimti smile.gif

nojura
labai užjaučiu verysad.gif man buvo panašiai su pirmu, tik taip atvirai dėl poreikių nesakydavo ir į klubus jis iš principo neeina. Bet po gimdymo atsilikau nuo jo, o jis vis dar lakstė...

Apie tokius dalykus butina kalbėti, tartis... Kol vyras išejęs, gali susitikti su drauge, ta kuri su leliuku mirksiukas.gif sugalvokit sau užsiemimų kartu - nereikia tau būt visyškai priklausomai nuo jo... wink.gif. Pabėk į kokį mamų klubą, nestuke.gif kursus - vyras vis gi ne visa visata ir aktyvus gyvenimas - ne tik diskotekos mirksiukas.gif
Atsakyti
O as apie vyru role seimoje kiek kitokios nuomones. I diskotekas tai tikrai neleisciau... Na nebent as savo uzsiemimams tureciau pakankamai laiko ax.gif Nes juk vaiku norejom abu, todel ir abu juos turim augint. Ir isvis pasigavau uosviu ideja "visur kartu"! Kartu negalim - nedarom, neinam, nevaziuojam. Na, aisku, visad yra issimciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ilgakojuke @ 2010 11 16, 14:12)
O as apie vyru role seimoje kiek kitokios nuomones. I diskotekas tai tikrai neleisciau... Na nebent as savo uzsiemimams tureciau pakankamai laiko ax.gif  Nes juk vaiku norejom abu, todel ir abu juos turim augint. Ir isvis pasigavau uosviu ideja "visur kartu"! Kartu negalim - nedarom, neinam, nevaziuojam. Na, aisku, visad yra issimciu  blush2.gif

Iš esmės tai pritariu, tik nepririši juk žmogaus namie prie radiatoriaus. Na, vyras su klubais lyg ir aprimo, matyt čia toks "paskutinis pasispardymas" prieš leliuką buvo.
Atsakyti