QUOTE(georgiana @ 2009 05 04, 09:25)
taip sutinku kad kai buna tokia bloga nerimo nuotaika svarbiausia As, bet kazkaip mintys sussuka taip kad svarbiausia As nebepatampi o tik kazkokios berysio mintys, nei is sio bei to ilendancios i makaule ir isvyti ju neina:( beje ar tu vartojo kokius vaistukus ar tik homeopatines zolytes?
Puikiai suprantu! Man net mintys apie savizudybe kyla! O juk laukiuosi... Tureciau buti pati pati laimingiausia...Vartojau antidepresantus, bet dabar man nei gine, nei psichoterapeute nerekomendavo ju toliau vartoti. Tai teks palaukti, kol isnesiosiu ir ismaitinsiu...
Man skirtumas buvo nerealiai didelis - gyvenimo kokybe pagerejo 200 proc. Aplinkiniai net nesuprato, kas man darosi - speliojo ar isteku, ar laukiuosi...ir pan.
Pries kokius 5 metus lankiausi pas psichologe (terapija truko apie 2 metus) (ji vaistu israsyti negali, tai tik kalbedavome) - labai padejo, buvo nuolatine atrama. Bet pradzioje buvo labai sunku, nes kapste is paciu sielos gludumu visas imanomas nuoskaudas - neivardinciau, kiek kartu is kabineto iseidavau visa apsiverkusi ir prisiekinejanti, kad "daugiau cia niekada negrisiu". Nestumo metu toks stresas irgi nelabai geras...
Dabar mano gydytoja susitinka su manimi 1 karta per 2 svaites - pakalbam, paklausineja, jei reikia ir su vyru galiu ateiti...(kaip tik taip ir darysiu).
Dar variantas: girdejau, kad tokiais atvejais, kai negalili gydyti taves, terapija taiko tavo artimiausiam zmogui (vyrui, draugui ar pan.) ir jis savo besikeicianciu elgesiu padeda tau...
Jei idomu, galiu daugiau parasyti, nes sindien eisiu pas gydytoja?
Papildyta:
Man tik truputėlį keista, kad pastojot tokioje situacijoje kad be antidepresantų niekaip.
[/quote]
Na, depresija - ne narkomanija ar kita liga, kuria sergant negalima butu (ar butu nerekomenduojama) pastoto. Juolab, kad dazniausiai nestumas ir gimdymas su moterimis, kurios serga depresija, padaro stebuklus, t.y., depresija tiesiog praeina.. Bet visokiu atveju buna. Negali gi nuspeti, kaip bus - ar busi viena is 1000, kuriai bus blogiau, o ne geriau, kaip turetu buti...
Be to, geriau vaistus - gyvenimas tikrai atrode kitaip