Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(editukassk @ 2010 03 18, 20:53)
laba diena, reikia pagalbos  4u.gif
biletenis 14 d. ant knygutes 800 lt. uz bileteni gavau 80,61 lt realu ?

Keistai čia gavot, reiktų sodroj pasiklausti, kodėl, tiek mažai? Bet jei atskaičius viską, gaunate minimumą, tai gali taip būti. Nes aš už vieną savaitę 7 d. gavau virš 80 lt. bet mano atlyginimas žymiai didesnis. Mano draugė minimumą gauna, žinau, kad už vieną ligos savaitę gavo apie 50 lt. Reikia būtinai pasiklausti sodroj.
Atsakyti
o jeigu mano nedarbingumas kovo mėn., tai iš kurio laikotarpio draudžiamųjų pajamų skaičiuos man biuletenį, iš liepos, rugpj., rugsėjo mėn.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 03 18, 16:42)
Keistai čia gavot, reiktų sodroj pasiklausti, kodėl, tiek mažai? Bet jei atskaičius viską, gaunate minimumą, tai gali taip būti. Nes aš už vieną savaitę 7 d. gavau virš 80 lt. bet mano atlyginimas žymiai didesnis. Mano draugė minimumą gauna, žinau, kad už vieną ligos savaitę gavo apie 50 lt. Reikia būtinai pasiklausti sodroj.

vai va kad as irgi pasiskaiciavau man gavosi grubiai apie 120 lt g.gif
Atsakyti
O gal galite kas nors atsakyti man ax.gif
Jeigu aš parašiau prašymą dėl atleidimo iš darbo ir neišdirbus 14dienų pasiimu nedarbingumo pažymėjimą, tai už kiek dienų man sodra mokės? Ar tiek kiek būsių ant biliatenio ar tik 5dienas kaip kažkas minėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 03 19, 21:38)
O gal galite kas nors atsakyti man ax.gif
Jeigu aš parašiau prašymą dėl atleidimo iš darbo ir neišdirbus 14dienų pasiimu nedarbingumo pažymėjimą, tai už kiek dienų man sodra mokės? Ar tiek kiek būsių ant biliatenio ar tik 5dienas kaip kažkas minėjo ax.gif

Už pirmas 2 dienas moka darbdavys, toliau už likusias sodra, bet pirmąją sav. tik 45 proc. atlyginimo. O jei žmogus neturi stažo 3 mėn. išvis nieko negauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bella: 19 kovo 2010 - 13:34
turiu klausimuka biggrin.gif vakar su pazystama susigincyjau biggrin.gif

na ji nuejo i darba kai suejo vaikui 2metai ir iskarto pasieme atostogas likusias uz kazkur 1.5metu g.gif atostogu metu pasieme biuleteni ir ji sako kad gavo pinigelius is sodros uz biuleteni g.gif
na ji praktiskai juk nedirbo o buvo vaiko priziuros atostogose tai ar cia taip gali but g.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 03 19, 14:34)
Už pirmas 2 dienas moka darbdavys, toliau už likusias sodra, bet pirmąją sav. tik 45 proc. atlyginimo. O jei žmogus neturi stažo 3 mėn. išvis nieko negauna.

tai viskas taspats kaip ir dirbdama, tik kad aš jau būsiu parašiusi prašymą išeiti iš darbo g.gif .
Ačiū už atsakymą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *grazuolyte*: 20 kovo 2010 - 13:55
QUOTE(viljana @ 2010 03 20, 12:51)
turiu klausimuka biggrin.gif  vakar su pazystama susigincyjau biggrin.gif

na ji  nuejo i darba kai suejo vaikui 2metai ir iskarto  pasieme  atostogas  likusias uz  kazkur 1.5metu g.gif  atostogu  metu pasieme biuleteni ir ji sako kad gavo pinigelius is sodros uz biuleteni g.gif
na ji praktiskai  juk  nedirbo o buvo  vaiko priziuros atostogose  tai ar  cia taip gali but g.gif

Jei nedarbingumo pažymėjimas slaugai imamas atostogų metu - už jį nemoka;
jei suserga pats atostogautojas - moka 4u.gif
O būdama vaiko priežiūros atostogose ji gavo pašalpą, turėjo reikiamą stažą, kai grįžo į darbą - man atrodo, viskas čia gerai, turėjo ji gauti už nedarbingumą (jei pati sirgo).
Atsakyti
Gal galite pasakyti man kvailai kaip skaiciuoja biliuteni,t.y.ziuri popierini atlyginima ar ka i rankas gauni? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 03 20, 20:44)
Gal galite pasakyti man kvailai kaip skaiciuoja biliuteni,t.y.ziuri popierini atlyginima ar ka i rankas gauni? blush2.gif

popierinį, užpraeito ketvirčio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PostFactum @ 2010 03 23, 23:53)
popierinį, užpraeito ketvirčio 4u.gif

Labai aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andos @ 2010 03 20, 18:10)
Jei nedarbingumo pažymėjimas slaugai imamas atostogų metu - už jį nemoka;
jei suserga pats atostogautojas - moka  4u.gif
O būdama vaiko priežiūros atostogose ji gavo pašalpą, turėjo reikiamą stažą, kai grįžo į darbą - man atrodo, viskas čia gerai, turėjo ji gauti už nedarbingumą (jei pati sirgo).

nedarbingumo pasalpa skaiciuojama pagal pries vaiko prieziuros atostogas dirbta laika; cituoju "Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo išleistas vaiko priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas šiam asmeniui skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas"
Atsakyti