Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 28, 21:08)
tikrai taip negali, nes pačiai neseniai buvo. 14dienų ir viskas, nebent daro pertrauką ir tęsia biliatenį. Taip man buvo pasakyta

aciu uz atsakyma smile.gif

QUOTE(andos @ 2010 04 28, 21:21)
Gali vienam 14 d., po to - kitam 14 d.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif ka tik skambinausi i Sodra, pasake ta pati smile.gif

SoDros telefonai, kuriuos man nurode siam klausimui issiaiskinti:
2108316
2108341
4u.gif
Atsakyti
Sergu nuo sausio 26d., operacija buvo, dabar ilgas gydymas laukia. Gudytoja sako, kad nedarbingumo pažymėjimą tęs 121d., toliau siūlys grupę, kurios aš ketinu atsisakyti. Tada vėl bus galima tęsti nedarbingumą, bet ar man už jį mokės? Susidūrinau visai. Kiek laiko aš galiu sirgti saugiau, nebijodama, kad darbdavys turi teisę mane atleisti iš darbo? Lyg prisimenu, kad pusės metų užtenka ir gali atleisti?
Ačiū iš anksto už atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
pakonsultuokit ir mane mergaites,
vyras "ant" biliotenio po operacijos ar as galiu imti bilioteni nes susirgo vaikas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 05 10, 19:42)
g.gif man pati gydytoja atspausdino ir tiek, net nesugalvojau paklaust ar reik mokėt. Prie manęs kompe pratęsė bilietuką ir viskas išejau namo. Kai baigsis pažymėjimas, sodroj reiks prašymą parašyt ir tiek.

o mane domina tas prasymas. anskciau darbe buchaltere duodavo popieriuka - prasyma, uzmpildai, rasai savo saskaita ir vezi i SODRA. db viskas kitaip, pasake issaiskinti kaip(uzpildyti online). Taigi kur galeciau rasti ta prasyma ir kokiu butu , kur kaip registruotis.

labai aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 05 11, 14:48)
o mane domina tas prasymas. anskciau darbe buchaltere duodavo popieriuka - prasyma, uzmpildai, rasai savo saskaita ir vezi i SODRA. db viskas kitaip, pasake issaiskinti kaip(uzpildyti online). Taigi kur galeciau rasti ta prasyma ir kokiu butu , kur kaip registruotis.

labai aciu! 4u.gif

Prašymą galima rasti www.sodra.lt, gyventojų portale. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas susiduret su panasia problema g.gif Su vaiku del plauciu uzdegimo gulejau KMUK ir biuleteni vaiko slaugai gavau nuo tos dienos kai atsigulem iki israsymo dienos imtinai (7d.). Kadangi i darzeli vaiko leisti dar nenoriu, galvojau biuleteni prates seimos gydytoja. Bet seimos gydytoja atostogauja, o pavaduojanti man tvirtina, kad kliniku biuletenis jau uzdarytas ir kita biuleteni ji man gali pradeti tik po vienos dienos pertraukos. Man si situacija atrodo absurdiska - iskart po ligonines as vaika nuvedu i drzeli, griztu i darba, o kita diena vel einu i poliklinika ir imu biuleteni blink.gif Ar tikrai taip yra - biuleteniu vieno paskui kita duoti negali?
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2010 05 11, 22:09)
Vat šiandien buvau pas gydytoją ir ji pasakė, kad neturi jokių popierių išduot. O kiek žinau, elektroniniai nedarbingumo pažymėjimai nesenai ir teatsirado 4u.gif Tai kaip iš tikrųjų yra?

Gydytoja neprivalo išduoti. Pačius biuletenius darbovietės buhalterė mato internetinėj programoj, su kuria visus dokumentus Sodrai siunčia. Tik jei gan maža darbovietė yra, mažiau nei 10 žmonių dirba, tai tada buhalterija internetu gali nesinaudot. Ir tik tada, sergantis žmogus gali prašyt iš gydytojo, kad jam atspausdintų pranešimą apie nedarbingumo pažymėjimą. kurį jis nuneš į darbovietę. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sig_nava @ 2010 05 11, 21:47)
Sveikos,
Gal kas susiduret su panasia problema  g.gif Su vaiku del plauciu uzdegimo gulejau KMUK ir biuleteni vaiko slaugai gavau nuo tos dienos kai atsigulem iki israsymo dienos imtinai (7d.). Kadangi i darzeli vaiko leisti dar nenoriu, galvojau biuleteni prates seimos gydytoja. Bet seimos gydytoja atostogauja, o pavaduojanti man tvirtina, kad kliniku biuletenis jau uzdarytas ir kita biuleteni ji man gali pradeti tik po vienos dienos pertraukos. Man si situacija atrodo absurdiska - iskart po ligonines as vaika nuvedu i drzeli, griztu i darba, o kita diena vel einu i poliklinika ir imu biuleteni  blink.gif Ar tikrai taip yra - biuleteniu vieno paskui kita duoti negali?

gydytoją galėjo išduoti ir nuo sekančios dienos... schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas susiduret su panasia problema  g.gif Su vaiku del plauciu uzdegimo gulejau KMUK ir biuleteni vaiko slaugai gavau nuo tos dienos kai atsigulem iki israsymo dienos imtinai (7d.). Kadangi i darzeli vaiko leisti dar nenoriu, galvojau biuleteni prates seimos gydytoja. Bet seimos gydytoja atostogauja, o pavaduojanti man tvirtina, kad kliniku biuletenis jau uzdarytas ir kita biuleteni ji man gali pradeti tik po vienos dienos pertraukos. Man si situacija atrodo absurdiska - iskart po ligonines as vaika nuvedu i drzeli, griztu i darba, o kita diena vel einu i poliklinika ir imu biuleteni  blink.gif Ar tikrai taip yra - biuleteniu vieno paskui kita duoti negali?

pasirodo gali isduoti su ta pacia diagnoze nuo kitos dienos ax.gif
Atsakyti
Man si situacija atrodo absurdiska - iskart po ligonines as vaika nuvedu i drzeli, griztu i darba, o kita diena vel einu i poliklinika ir imu biuleteni  blink.gif Ar tikrai taip yra - biuleteniu vieno paskui kita duoti negali?

Taip, situacija ši įdomi - nes slaugai iš vis tik 14 kal.dienų. Arba uždaro, tada "kita diagnozė" ir naujas biuletenis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 05 12, 16:19)
Taip, situacija ši įdomi - nes slaugai iš vis tik 14 kal.dienų. Arba uždaro, tada "kita diagnozė" ir naujas biuletenis  4u.gif

14 kalendorinių dienų biuletenis išduodamas vaiko slaugai gydantis ambulatoriškai, t.y. namie. Bet yra dar kitų sąlygų, pvz., jei vaikas iki 7 metų, tai gydymas ligoninėje gali būti iki 120 kalendorinių dienų. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki,

noreciau ir as paklausti.

Biuletenyje esu antra menesi, Mano atlyginimas - minimumas. Uz antra (uz visa balandi) menesi gavau 350 Lt. Gal kas suprantant, kaip paskaiciuoti. Man atrodo, kad labai mazai....

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2010 05 13, 11:07)
Sveiki,

noreciau ir as paklausti.

Biuletenyje esu antra menesi, Mano atlyginimas - minimumas. Uz antra (uz visa balandi) menesi gavau 350 Lt. Gal kas suprantant, kaip paskaiciuoti. Man atrodo, kad labai mazai....

Aciu  4u.gif

tiksliausią informaciją gautumėt nuėjus į sodrą. Kad paskaičiuoti tiksliau, reikia žinot pirmą biuletenio dieną. Imasi užpraeito ketvirčio pinigai, dalijasi iš to ketvirčio darbo dienų. Gaunasi 1 dienos uždarbis, kuris dauginamas iš biuletenio darbo dienų. Gaunasi suma, nuo kurios dar atsiskaito mokesčiai, ir lieka išmokama suma. 4u.gif
Atsakyti