Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Marija1 @ 2010 07 08, 10:02)
Pati parašiau pati ir atsakysiu, pasirodo plaučio plyšimas yra liga, o ne trauma, keistai jie traktuoja, bet....

ar trauma ar liga, bet jei tai atsitiko derbe (plyso tai nuo traumos ar nuo kokios ligos, kaip plauciu uzdegimas?), tai gal bbiuletenis turetu buti 100% vistiek?
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2010 07 08, 15:44)
ar trauma ar liga, bet jei tai atsitiko derbe (plyso tai nuo traumos ar nuo kokios ligos, kaip plauciu uzdegimas?), tai gal bbiuletenis turetu buti 100% vistiek?

Bet daktarai sako, kad tai liga, nes neivyko jokia avarija, o parase spontaninis pneumotoraksas, greitąją jau esant poliklinikoje darbo metu iškvietė šeimos gydytoja. Pasijuto blogai pakeliui i darbą.
Atsakyti
O popierini biletenio varianta vis dar galima nunest i Sodra ar viskas tik elektroniniu budu? Jei taip, tai ligonine turi ji atspausdint ar kaip?
Atsakyti
Laba diena,

Norejau tokios informacijos, gal kas galetu pagelbeti. Iki liepos 12d. buvau vaiko auginimo atostogose iki 3 metu (trecius metus jokiu pajamu negavau), turejau grizti i darba, bet susirgau ir nuo vakar biuletenis. Imoneje kur dirbu sustabdyta veikla, gal galit man pasakyti, ar imone mokes man uz 2 tas dienas, kur privalo moketi darbdavys? O imone turi kazka pateikti i sodra? Ar tik man duos pasirasyta biuleteni, kuri as pati nusinesiu i sodra ir parasiusi prasyma gausi kazkiek pinigu, tik man idomu, ar jie man is viso priklauso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gundia @ 2010 07 13, 10:18)
Laba diena,

Norejau tokios informacijos, gal kas galetu pagelbeti. Iki liepos 12d. buvau vaiko auginimo atostogose iki 3 metu (trecius metus jokiu pajamu negavau), turejau grizti i darba, bet susirgau ir nuo vakar biuletenis. Imoneje kur dirbu sustabdyta veikla, gal galit man pasakyti, ar imone mokes man uz 2 tas dienas, kur privalo moketi darbdavys? O imone turi kazka pateikti i sodra? Ar tik man duos pasirasyta biuleteni, kuri as pati nusinesiu i sodra ir parasiusi prasyma gausi kazkiek pinigu, tik man idomu, ar jie man is viso priklauso doh.gif

tokiais atvejais geriau skambinti i sodra (arba nueiti) tai tiksliai paaiskins 4u.gif
Atsakyti
turiu toki klausimuka:
jei mama nedirba ir stovi darbo birzoje ar gali tetis imti bilioteni su vaiku ir ar uz ji jam sodra mokes?
Atsakyti
kaip reikia elgtis gavus biuleteni blush2.gif

daktare ji israse;
as paskambinau i darba;

ka daryti toliau, kai ji uzdare?

reik pranest darbe, kad jau baigesi? ar reik nest i darba biuleteni? ar nest tiesiai i sodra?
Atsakyti
Toks klausimelis ax.gif
Kaip galima pamatyti savo el.biuleteni jei gyd.man neatspausdino?
Prisijungus prie sodros (per savo banka) jokios info nera rolleyes.gif
Aciu wub.gif
Atsakyti
nu va, turejau el biuleteni. uzdare ji. pasukau i darba, parasiau prasyma pasalpai. gaunu ats, kad darboviete turi kazka uzpildyt tiksliai ir pan, tik tada gausiu pasalpa... tai dabar kaip neblogai - ka man su ta zinute daryt? kaip skolos lapeli naudot? dabar eik aiskinkis domekis, ir pan, o ka... turi uzpildyt darboviete sp nd kazkokius biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(svetelis @ 2010 07 02, 11:00)
siaip automatiskai jei vaiko slaugos biuletenis, atostogu nenukelia. bet man reikejo rasyti prasyma, kur nurodau nauja atostogu laika.

o dar geriau atsiverst darbo kodeksa ir pasiskaityt smile.gif

jei susergama atostogu metu arba vaikas suserga, atostogos arba pratesiamos tiek dienu kiek sirgot, arba atsaukiamos atostogos. tik, zinoma, reik susiderint su darbdaviu.
Atsakyti
Vat ir man ta oati beda su el.biliuteniu.Jame buvau nuo geguzes pabaigos iki birzelio vidurio,tada kai ji uzdare isejau is darbo,o kai liepa pradejau dometis kodel negaunu pasalpos pasake,kad darbdavys turi kazka uzpildyti.Tai iki siandien dar negavau pasalpos ir manau,kad nebegausiu,nes su piktuoju teko iseiti is darbo,tai nemanau,kad buves darbdavys pildys popierius uz mane. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 08 13, 06:22)
Vat ir man ta oati beda su el.biliuteniu.Jame buvau nuo geguzes pabaigos iki birzelio vidurio,tada kai ji uzdare isejau is darbo,o kai liepa pradejau dometis kodel negaunu pasalpos pasake,kad darbdavys turi kazka uzpildyti.Tai iki siandien dar negavau pasalpos ir manau,kad nebegausiu,nes su piktuoju teko iseiti is darbo,tai nemanau,kad buves darbdavys pildys popierius uz mane. schmoll.gif

as galvoju,gal as blogai irasiau darboviete...
pas mane buhalterija ir tt yra savivaldybeje, o as dirbu savivaldybes administracijos seniunijoje. taip ir irasiau kad seniunijoj, bet ji pati neturi statuso ir pan, tai yra tik skyrius...
eisiu siand darbe pasiaiskint
Atsakyti
buhalterija kur bedirbtumėte turi pateikti NP-SD formą. skirtumas yra tik toks, ar įmonė naudoja elektroninį paraša ar ne. nes jei nenaudoja, jums reikia eiti į buhalteriją ir nunešti pilkinikoje atspausdintą pažymą apie elektroninio nedarbingumo pažymėjimo išdavimą. tik tokiu atveju buhalteris galės užpildyti reikiamą formą. jei darbdavys neturi elektroninio parašo, kai kurie Sodros skyriai reikalauja, kad tą formą atneštu pats darbuotojas, kai kurie skyriai priima iš įmonės buhalterio. betvarkė čia gaunasi didžiausia.
bet jums bet kokiu tatveju reikia kontaktuoti su buhlaterija. nes jei buhteris neturi galimybes prisijungti prie elektonines sistemos, jis nematys jūsų e-biuletenio duomenų ir formos negalės užpildyti.
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 08 13, 07:37)
as galvoju,gal as blogai irasiau darboviete...
pas mane buhalterija ir tt yra savivaldybeje, o as dirbu savivaldybes administracijos seniunijoje. taip ir irasiau kad seniunijoj, bet ji pati neturi statuso ir pan, tai yra tik skyrius...
eisiu siand darbe pasiaiskint

nesvarbu, ką įrašėte, duomenys e-sistemoje suvaikšto pagal jūsų asmens kodą.
Atsakyti