Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(l'eau @ 2010 12 21, 19:53)
pirmas dvi dienas apmokės darbdavys, pašalpa sieks nuo 80 iki 100 proc. algos (priklauso nuo darbovietės), trečią dieną apmokės sodra, išmoka sieks 40 proc. algos.
beje nieko painaus, aiškia lietuvių kalba parašyta

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324

Ačiū. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
prireike man jusu profesionalios pagalbos smile.gif, nepikit jeigu pasikartosiu su savo prasymu 4u.gif

gal man kas galite tiksliai paskaiciuot uz koki laikotarpi man bus skaiciuojama ligos pasalpa. Kalbu apie nedarbinguma slaugant vaika. 2010.07.15 vaikui sukako 2 metai, dirbti pradejau nuo s.m. spalio 1 dienos, nedarbinguma pasiemiau nuo gruodzio 8 iki 17 dienos. Siandien is sodros gavau pranesima apie pasalpos priskaiciavima, tai vos nenugriuvau doh.gif , dienos vidurkis toooks jau mizernas apskaiciuotas ir nesuprantu uz koki laikotarpi skaiciavo verysad.gif

Busiu laaabai jums dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
pasižiūrėkite auksčiau paskelbtą nuorodą, viskas labai aiškiai surašyta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 12 21, 20:56)
pasižiūrėkite auksčiau paskelbtą nuorodą, viskas labai aiškiai surašyta mirksiukas.gif

na man tai nelabia aisku blush2.gif
gerai, bandau garsiai mastyt biggrin.gif , jei cia apie mane: "Nuo 2010-07-01 kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas ligos pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 3 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį.

Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2010-07-01, kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2010-03-01 iki 2010-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų."

tai reiskia kad man skaiciavo uz 6, 7 ir 8 men g.gif , ar paemie laikotarpi 3 men iki motinystes atostogu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 12 21, 21:41)
Sveiki 4u.gif
prireike man jusu profesionalios pagalbos smile.gif, nepikit jeigu pasikartosiu su savo prasymu 4u.gif

gal man kas galite tiksliai paskaiciuot uz koki laikotarpi man bus skaiciuojama ligos pasalpa. Kalbu apie nedarbinguma slaugant vaika. 2010.07.15 vaikui sukako 2 metai, dirbti pradejau nuo s.m. spalio 1 dienos, nedarbinguma pasiemiau nuo gruodzio 8 iki 17 dienos. Siandien is sodros gavau pranesima apie pasalpos priskaiciavima, tai vos nenugriuvau doh.gif , dienos vidurkis toooks jau mizernas apskaiciuotas ir nesuprantu uz koki laikotarpi skaiciavo verysad.gif

Busiu laaabai jums dekinga uz atsakyma 4u.gif

Jei nedarbinumas 12 men, tai 11 men. praleidzia ir ima 10, 9 ir 8 mėnesius. Tai jums tušti gaunasi net du mėnesiai.
Mano situacija tokia pati, dabar turiu nedarbingumą. Tai man įdomu, ar tuos mėnesius kai negauni pašalpos trečius VPA metus skaičiuoja tuščius ar nuo minimalios algos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 12 22, 14:59)
Jei nedarbinumas 12 men, tai 11 men. praleidzia ir ima 10, 9 ir 8 mėnesius. Tai jums tušti gaunasi net du mėnesiai.
Mano situacija tokia pati, dabar turiu nedarbingumą. Tai man įdomu, ar tuos mėnesius kai negauni pašalpos trečius VPA metus skaičiuoja tuščius ar nuo minimalios algos g.gif

Atrodo kad nuo minimalios algos paskaiciuota g.gif

aciu jums 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Esu antro vaiko prieziuros atostogose. Ar vaiku tetis gali imti biuleteni pirmo vaiko slaugai?
Atsakyti
pildziau pazyma skirti nedarbinguma vaiko slaugai per EGAS sistema internetu,nesupratau,nes ten tik viena forma nedarbingumo pasalpai gauti ar ta pacia pildai ir kai pats susergi,ir vaiko prieziurai? o sodra jau atsirenka pagal kitus duomenis,koks cai nedarbingumas? ar kazko nedaziurejau?
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2011 01 04, 16:48)
pildziau pazyma skirti nedarbinguma vaiko slaugai per EGAS sistema internetu,nesupratau,nes ten tik viena forma nedarbingumo pasalpai gauti ar ta pacia pildai ir kai pats susergi,ir vaiko prieziurai?  o sodra jau atsirenka pagal kitus duomenis,koks cai nedarbingumas? ar kazko nedaziurejau?

taip, ta pati prašymo forma.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima. Vienas vaikas apsirgo. nuo 2010 12 23 turejau biuleteni. tada 27 d apsirgo antras vaikas. biuletenis man galimas tik 14 d?tai yra iki 2011 01 05? nesvarbu kad antras vaikas dar vis serga ir antibiotikus geria?
Atsakyti
Sveikutės,
Gal patarsit blush2.gif Turim 2 vaikus - vyresnėliui 3 metai ir 3 mėnesiai, mažyliui 9 mėnesiai, esu mažojo vaiko priežiūros atostogose. Reikės daryti operaciją vyresnėliui, į ligoninę gulsis tėtis. (Tėtis dirba.)
Ar priklauso tėčiui gauti biuletenį dėl vaiko slaugos, ar teks imti neapmokamas atostogas?
(Mūsų situacija turbūt panaši į Rusneliuko rolleyes.gif )
Ačiū, jei galėsit atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina.n: 08 sausio 2011 - 17:31
QUOTE(rusneliukas @ 2011 01 03, 16:40)
Laba diena. Esu antro vaiko prieziuros atostogose. Ar vaiku tetis gali imti biuleteni pirmo vaiko slaugai?

Nebent vaikas gules ligonineje.
QUOTE(rumba @ 2011 01 05, 13:08)
Sveiki, turiu klausima. Vienas vaikas apsirgo. nuo 2010 12 23 turejau biuleteni. tada 27 d apsirgo antras vaikas. biuletenis man galimas tik 14 d?tai yra iki 2011 01 05? nesvarbu kad antras vaikas dar vis serga ir antibiotikus geria?

Uzdarys 1biuleteni ir atidarys kita(kitam vaikui).Man katik taip buvo.Dar po 14d.vel galima atidaryti pirmam vaikui(as taip supratau).
Papildyta:
QUOTE(Lina.n @ 2011 01 08, 18:30)
Sveikutės,
Gal patarsit  blush2.gif  Turim 2 vaikus - vyresnėliui 3 metai ir 3 mėnesiai, mažyliui 9 mėnesiai, esu mažojo vaiko priežiūros atostogose. Reikės daryti operaciją vyresnėliui, į ligoninę gulsis tėtis. (Tėtis dirba.)
Ar priklauso tėčiui gauti biuletenį dėl vaiko slaugos, ar teks imti neapmokamas atostogas?
(Mūsų situacija turbūt panaši į Rusneliuko  rolleyes.gif
Ačiū, jei galėsit atsakyt  4u.gif

Tetis gali imti biuleteni ir slaugyti vaika ligonineje.
Papildyta:
Siaip tai cia gan aiskiai raso:

http://www.sodra.lt/index.php?cid=332

Tik del tu 14d.nevisai aisku.Bet man gydytoja dave 14d.1vaiko slaugymui,o paskui kito vaiko slaugymui virs 10d.(14dienu mums nebereikejo).

Mano supratimu-galeciau vel imt 14d.biuleteni bet kuriam vaikui jei liga butu ne ta pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 08 sausio 2011 - 17:54