QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 01:59)
Blogiausia, ką gali daryt tėvai, tai drausti ir per stipriai kontroliuoti. Nepamirškit, kad net patys mažiausi vaikai yra atskiros asmenybės, o kuo toliau, tuo labiau jos pasireiškia. Galiu pasakyt, ko man labiausiai trūko būnant paaugle šiuo klausimu- patarimų apie kontracepciją (tai kas, kad žinojau turbūt daugiau už mamą, bet vistiek norėjosi rūpesčio) be jokių ten "nekišk nagų, kur nereikia", pasitikėjimo. Nors ir nebuvau šventuolė, bet buvau nuolat įtarinėjama, o tai tik dar labiau skatino maištauti.
Nuo meilės kančių neapsaugosit, galit su tuo susitaikyt... Visiems lemta tą patirti, tik kad ne per skaudžiai
Tai jau tikrai taip yra

.
Ir ankstyvieji paaugliukai "įsimyli", vaikiškai ir taip, bet vis tiek

. O ką, ar mes kitokie buvome? Svarbiausia kalbėtis, aptarti, patarti, bet nepasijuokti, nes tai bus labai skaudu. Pati dar prisimenu save tokio amžiaus

.
Papildyta:
QUOTE(oaze @ 2009 07 06, 18:15)
Sūnui 15 metų ir užgimė pirmoji meilė

. Lyg ir būtų viskas gražu, pasipasokojo ir apie bučinį, nuotraukas rodė

, bet va, artėja atostogos, kurias praleidžiam ne Vilniuj ir teks 2 savaites praleist be mylimosios

. Viešpatie, netikėjau, kad vaikas taip kardinaliai pasikeis

- irzlus, piktas, grasina bėgt iš namų, šaukia, rėkia klaikiausias frazes ir kaltinimus

.. Pirmąkart gyvenime nenoriu ir bijau atsotogų. į diskusijas nesileidžia , visuos mūsų argumentuotės jam grynos nesąmonės ir nupušimas... neįsivaizduoju iš kur semtis stiprybės

. dar prieš porą savaičių svaigo apie darbelį kokį vasarai, suradom. Apsigalvojo, nebedirbs, kad tik nei akimirkos nepraleistų be mylimosios.. Varge varge.. Suprantu aš jį, žinau, koks nenugalimas tas pirmasis karštis

, bet negi dabar sudegint ant jo pirmosios meilės aukuro visos šeimos atostogas ? Ką daryt, neįsivaizduoju....
Tikrai sudėtingai.. O gal blogiausiu atveju pasiūlyti jam pasilikti Vilniuje, gal tada pats norėtų važiuoti su jumis?
Papildyta:
QUOTE(Via Lattea @ 2009 07 11, 19:02)
Aš patariu nesijuokti, nesityčioti iš vaikų, paauglių meilės

Patikėkit, žinau ką reiškia kai visa šeima juokiasi iš tavo jausmų. Man 15. Draugauju su klasioku (negaliu pasakyti kad jis yra mano vaikinas, tačiau aš žinau ką jis man jaučia ir jis žino ką aš jam jaučiu) jau nuo 13 metų. Smagu kai yra žmogus, kuris tave supranta, paguodžia kai reikia, nuo kurio nesinori net trauktis, o bet koks prisilietimas nukrato tave lyg elektra. Bet labai dažnai prigesina jausmus tėvai ir brolis, kurie tyčiojasi iš manęs.
Žinokit, jeigu erzinate, tyčiojatės iš savo atžalų meilės, tai jūs juos vis daugiau tolinate nuo savęs, jie pradeda jumis nepasitikėti, vis mažiau jūsų klauso ir tada jau gali visokių šposų pridaryti su anūkais
Labai graži pirmoji meilė

.