Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(shrekiuke @ 2009 10 05, 13:04)
Asseni labai noriu padėkoti už šį NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖS receptuką, savaidgaliui dariau antrą kartą šį tortą, tortas gavosi 5,5kg o žmonių buvo 26, neliko nei lašo per keleta valandų visi labai gyrė ir sakė skanesnio napaleono nėra valgę smile.gif ačiū dar kartą smile.gif

Labai dziaugiuosi, kad patiko. Reikia ir man kada nors ji paragaut biggrin.gif
Sakyk, o darei su riesutais ir razinom?
Atsakyti
Norejau Asseni,arba mergaiciu paklausti del dziovintu vaisiu ir riesutu torto paklausti.Ar teslai naudojat virta kondensuot piena ar ne?ir del riesutu ar kepinat juos ar ne? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvii @ 2009 10 07, 22:06)
Norejau Asseni,arba mergaiciu paklausti del dziovintu vaisiu ir riesutu torto paklausti.Ar teslai naudojat virta kondensuot piena ar ne?ir del riesutu ar kepinat juos ar ne? g.gif  4u.gif


Paprasta kondensuota piena, ir riesutai nepakepinti... bent as taip darau smile.gif
Atsakyti
Aciu. smile.gif Tiesa,pasakius jis jau toks ir guli pas mane saldytuve,kai padariau tada pagalvojau gal reikejo kitaip. smile.gif
Atsakyti
O riešutus irgi mirkyt reikia, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(MeGu @ 2009 10 08, 09:11)
O riešutus irgi mirkyt reikia, ar ne?

nereikia
Atsakyti
negaliu skaityt temos .. iškart klaviatura nuo seilių sudrėko bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos ,merginos. As cia retai pasirodau ,nes neturiu progu kepti tortukams. Stai prireike man jusu pagalbos. Ruosiuosi kepti sita torta.Marjolaine (prancūziškas klasikinis tortas) (Mairūnas lietuviškai) Esu ji kepus ,tai galiu pasakyti ,kad labai skanus. Tik va man tas morengas is pradziu gaunasi trapus virsus ,o vidoj tai nelabai ,o paskui net nepanasus i morenga ,kada jau valgom torta. Zinoma skonis labai geras ,tik jau jo negaliu pavadinti morenginiu. Esu skaiciusi kazkada ,kad Cypciukas kepa 5 valandas 100 C orkaitej. Tai gal ir man taip pabandyti. Tik dabar nezinau ar durele palikti praviras orkaitej ar ne. ir ar galima kelis blynus kepti iskarto<nes juk jei reiks kokiu 3 blynu ,tai nekepsiu 15 valandu lotuliukas.gif . Laaabai prasau jusus pagalbos
Atsakyti
Niekaip nerandu "Napoleono iš vaikystės" recepto, perverčiau visas temas verysad.gif . Gal galit kuri padėt?
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2009 10 08, 18:36)
Niekaip nerandu "Napoleono iš vaikystės" recepto, perverčiau visas temas  verysad.gif . Gal galit kuri padėt?



napoleonas is vaikystes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2009 10 08, 19:36)
Niekaip nerandu "Napoleono iš vaikystės" recepto, perverčiau visas temas  verysad.gif . Gal galit kuri padėt?

NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖS

Siak tiek istorijos kodėl butent is vaikystes. Paprase mano pazistami iskepti Napoleona, sako norim kad butu toks kaip vaikysteje skanus, su ismirkytais riesutais ir razinom Pagalvojau Gi mano vaikysteje nebuvo tokio Napoleono Kaip dabar ji padaryt. Sako, mano amzinatilsi mociute kepe, labai skanus buvo, tik va recepto neturim. Sako dejo ten ir kiausus ir grietine i tesla, bet kaip ir kas nezinom. Zodziu, as kaip tik buvau pas savo kolege Rokiski ir ji vaisino Napoleonu, sake, kad viena mociute kepa jau gal 50 metu. Paprasiau recepto. Sujungiau norus ir recepta ir stai kas gavos

Is kart pasakau, kad is pilnos (zemiau parasytos) normos gaunasi DIDZIULIS net 5,5 kg tortas per visa orkaites skardos dydi.



Teslai:
Miltu - 1200 gr. + lakstams kociot
Grietine - 700 gr.
Sviestas - 600 gr.
Kiausiniu tryniai - 2 vnt. (L dydis), jeigu mazi, tai gali buti ir 4 vnt.

Kremui:
Pienas - 1 litras
Miltu - 200 gr.
Cukraus - 200 gr.
Kiesiniai - 2 vnt.
Sviestas - 500 gr.
Kondensuotas pienas - 2 indeliai po 385 gr (berods), standartiniai

Papildomai:
Pora sauju lazdynu riesutu ir pora sauju razinu, cukraus pagal skoni. Spanguoliu uogenes arba tiesiog trintu, net be cukraus.

Gamyba.
paruosiam riesutus ir razinas.
Riesutus smulkiai supjaustom, uzpilam karstu vandeniu, kad tik padengtu riesutus sudedam cukru, kokius pora valg. saukstu ir pastatom ant ugnies, pavirti kokias 10 min. paskui tame sirupe ir palikti iki torto tepimo. Razinas uzpilam karstu vandenuku ir paliekam isbrinkti. Paskui siek tiek susmulkinam.

Tesla
Miltus susmilkinti su sviestu peiliu arba kokia kita lopetele iki smulkiu kruopeliu, sudeti trynius ir grietine, viska gerai ismaisyti ir ideti i saldytuva.
Tesla gaminau kombaino pagalba, uztrukau tik 5 min. Dariau per du kartus, nes toks kiekis netelpa. Sudejau puse miltu ir puse kiekio sviesto supjaustyto mazais kubeliais, sumaliau iki kruopeliu

Sudejau grietine ir trynius (viskas puse kiekio)

Stai kokia tesla gavos

Taip pat padariau ir antra dali teslos.

Kepti 200 C temperaturoje apie 10 min. Subadyti sakyte, labai iskila pusles, tai as kepant atidarineju orkaite ir siek tiek sprogdinu tas dideles pusles. Iskepti lakstai labai trapus. Susitraukia mazdaus po 1,5 cm. Man gavosi 10 vnt per visa skarda lakstu. 8 sunaudojau tortui 2 trupiniams

Kremas

Krema taip pat dariau per du kartus.
Pradzioje gaminam plikyta krema: 400 ml. pieno uzvirinti su 50 gr. sviesto. Tuo pat metu isplakti 1 kiausini su 100 gr. cukrumi, supilti 100 ml. salto pieno ir sudeti 100 gr. miltu. Viska gerai ismaisyti ir plona srovele, visa laika plakant, supilti i ka tik uzvirinta piena. Pastatyti ant silpnos ugnies ir virti kokias 5 min. iki visisko tirstumo, nuolat maisant. Palikti atvesti iki kambario temperaturos.
Dabar gaminam sviestini krema. Atskirai isplakti kambario temperaturos sviesta iki baltumo ir plakant polaipsniui supilti kambario temperaturos kondensuota piena. Viska gerai isplakti ir atsargiai sujungti su atvesusiu plikytu kremu. Isplakti iki vientisumo.
Ta pati padaryti su kita produktu norma.

Sujungia riesutus su razinom, vandenuka nupilam ir pradedam tepti torta. Lakstas, kremas, riesutai su razinom, ir taip kiekviena laksta. I kas antra sluoksni kartu su kremu dejau trintu spanguoliu.
Sitas tortas nera riebus, nes sujungti 2-ju tipu kremai.
Atsakyti
Dariau su riešutais ir razinom ,tik dedu daug daugiau nei po saują. Šį kart dariau su riešutų mišinių, nuo migdolų nuėmiau odelę, nes ji tokia nefaina buvo, tai jautėsi daug riešutų ir razina dėjau dideles tokias. Na sakau man jis tortas kaip tortas, tik va kur buvo daugiau kremo tai man skaniau, tai sakykim tešlą dariau ne iš pilnos normos, o kremą iš visos, tai sakyčiau man netgi biški trūko kremo dar. Bet čia skonio reikalas, o va kas mėgsta napaleoną, tai sakau kartojo ir čepsėjo. Labai labai patiko, sulaukiau labai daug komplimentų, tai buvo nerealiai smagu ir paglostė savimeilę smile.gif pasijutau kaip didžiausia specė :)Nors jį dariau tik antrą kartą. Antrą kartą jis man pasidarė daug greičiau, gal dėl to, kad gerai atitaikiau tešlos konsistenciją, tai su juo netaip jau ir daug to darbo, nes lakštai lengvai gaminasi, pas mane jų buvo 15 plius dar ltešlos likučius trupiniam sunaudojau smile.gif
Atsakyti