Baltasis braskiu sapnas, puostas grietinele
QUOTE(gitule @ 2009 10 11, 18:11)
Gitule, o receptas?
QUOTE(Asseni @ 2009 10 11, 18:32)
Gitule, o receptas?
Aš ir tik pamačius šią nuotrauką apie tai pagalvojau. Ir štai ką man pateikė visagalis google:
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.
Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.
Truputis braškių tortui papuošti.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.
30 min. tortą laikome šaltai.
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis.
Užsuku pas jus pasidalinti kukliu receptuku... čia supaprastinta mano mėgstamiausio šokoladinio muso versija; reikėjo kažko "Nutellos" skonio, tad ir nusprendžiau musą šiuo atveju gaminti būtent iš šio šokoladinio kremo.
Šolokoladinio kremo musas
4 v.š. želatinos granulių,
3 kiaušiniai
50 - 80 g cukraus (pagal skonį)
Pakelis vanilinio cukraus arba pora lašų vanilės esencijos
1 stikl. pieno
Pusė indelio Nutella šokoladinio kremo
Želatinos granules užpilti puse puodelio šalto vandens ir leisti brinkti bent 5 min.
Kiaušinių trynius plakt iki putų, tada įstatyt į karšto vandens vonelę ir toliau planakt supilt cukrų, vanilinį cukrų ir kiek pašildytą pieną.
Supilt išbrinkusią želatiną ir plakti tol, kol granulės visiškai išsilydys ir ištirps šiltame skystyje. Nukelt nuo ugnies.
Toliau plakti, įstačius į šalto vandens vonelę. Įmaišyti šokoladinį kremą. (Jei tortas bus skirtas ne vaikams, šiame etape galima musą papildomai aromatizuoti tamsaus romo šlakeliu).
Šalto vandens vonelėje stovintį vis kartkartėmis pamaišyti, kol atvės iki kambario t-ros; tuo tarpu iki putų išplakti kiaušinių baltymus. Įmaišyti juos į bepradedanti stingti kremą.
Kremą užtepti ar supilti ten, kur jis bus stingdomas, ir palikti šaldytuve per naktį.
Šolokoladinio kremo musas
4 v.š. želatinos granulių,
3 kiaušiniai
50 - 80 g cukraus (pagal skonį)
Pakelis vanilinio cukraus arba pora lašų vanilės esencijos
1 stikl. pieno
Pusė indelio Nutella šokoladinio kremo
Želatinos granules užpilti puse puodelio šalto vandens ir leisti brinkti bent 5 min.
Kiaušinių trynius plakt iki putų, tada įstatyt į karšto vandens vonelę ir toliau planakt supilt cukrų, vanilinį cukrų ir kiek pašildytą pieną.
Supilt išbrinkusią želatiną ir plakti tol, kol granulės visiškai išsilydys ir ištirps šiltame skystyje. Nukelt nuo ugnies.
Toliau plakti, įstačius į šalto vandens vonelę. Įmaišyti šokoladinį kremą. (Jei tortas bus skirtas ne vaikams, šiame etape galima musą papildomai aromatizuoti tamsaus romo šlakeliu).
Šalto vandens vonelėje stovintį vis kartkartėmis pamaišyti, kol atvės iki kambario t-ros; tuo tarpu iki putų išplakti kiaušinių baltymus. Įmaišyti juos į bepradedanti stingti kremą.
Kremą užtepti ar supilti ten, kur jis bus stingdomas, ir palikti šaldytuve per naktį.
QUOTE(Asseni @ 2009 10 11, 16:32)
Gitule, o receptas?
Ups... Labai skubejau, tai pamirsau imesti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 10 11, 17:11)
Aš ir tik pamačius šią nuotrauką apie tai pagalvojau. Ir štai ką man pateikė visagalis google:
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.
Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.
Truputis braškių tortui papuošti.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.
30 min. tortą laikome šaltai.
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis.
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.
Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.
Truputis braškių tortui papuošti.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.
30 min. tortą laikome šaltai.
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis.
Taip, tas pats. Aciukas
Aciukas, Meian
QUOTE(gitule @ 2009 10 12, 00:14)
Ups... Labai skubejau, tai pamirsau imesti
Taip, tas pats. Aciukas
Be galo skanus tortas, kol kas jis man tortas Nr. 1
Kremo skonis nepakartojamas ir biskvitas, viskas viskas super
Taip, tas pats. Aciukas
O braškes šaldytas naudojai?
Sveikos kepejeles
Ateinu pagalbos ir patarimu ieskot
Gavau uzsakyma iskepti vestuvini torta, bet ji turi buti tik vieno auksto ir kokiu 5 kg svorio
Nori rugstaus, neriebaus...koki pasirinkti torta
Galvoju gal apie rafaelo, gerai sulaiscius cirtina ir pamazinus cukraus kieki, tai gal nebutu labai saldus. Kaip manot ar tiktu jis vestuviniui stalui
Ir koks svoris torot mazdaug gaunasi is cia nurodyti produktu
Idomu kike man reikia didinti produktu skaiciu
Busiu laaaabai dekinga uz pagalba
Ateinu pagalbos ir patarimu ieskot
Gavau uzsakyma iskepti vestuvini torta, bet ji turi buti tik vieno auksto ir kokiu 5 kg svorio
Nori rugstaus, neriebaus...koki pasirinkti torta
Ir koks svoris torot mazdaug gaunasi is cia nurodyti produktu
Busiu laaaabai dekinga uz pagalba
QUOTE(rasyte_ @ 2009 10 12, 09:42)
Sveikos kepejeles
Ateinu pagalbos ir patarimu ieskot
Gavau uzsakyma iskepti vestuvini torta, bet ji turi buti tik vieno auksto ir kokiu 5 kg svorio
Nori rugstaus, neriebaus...koki pasirinkti torta
Galvoju gal apie rafaelo, gerai sulaiscius cirtina ir pamazinus cukraus kieki, tai gal nebutu labai saldus. Kaip manot ar tiktu jis vestuviniui stalui
Ir koks svoris torot mazdaug gaunasi is cia nurodyti produktu
Idomu kike man reikia didinti produktu skaiciu
Busiu laaaabai dekinga uz pagalba
Ateinu pagalbos ir patarimu ieskot
Gavau uzsakyma iskepti vestuvini torta, bet ji turi buti tik vieno auksto ir kokiu 5 kg svorio
Nori rugstaus, neriebaus...koki pasirinkti torta
Ir koks svoris torot mazdaug gaunasi is cia nurodyti produktu
Busiu laaaabai dekinga uz pagalba
ką tik pasvėriau savo Rafaelą, tai puoštas 1 indeliu grietinėlės jis sveria 2310 g, minus 100 g padėkliukui po juo, tai kažkur 2,2 kg, tai tau nebent keturkampėj skardoj iš 2,5 normos kept, arba iš 2-gubos, nes papuošimas dar svers kažkiek. Pas mane skersmuo 24 cm tokio svorio....
QUOTE(Olesta @ 2009 10 12, 10:18)
ką tik pasvėriau savo Rafaelą, tai puoštas 1 indeliu grietinėlės jis sveria 2310 g, minus 100 g padėkliukui po juo, tai kažkur 2,2 kg, tai tau nebent keturkampėj skardoj iš 2,5 normos kept, arba iš 2-gubos, nes papuošimas dar svers kažkiek. Pas mane skersmuo 24 cm tokio svorio....
Aciu
Tortas turi buti apvalus
Dabar dar vienas klausimas
jei užsakovas garantuos, kad laikys tortą šaldytuve, tai gali dėt ir vaisius, antra vertus apskritimą turi išsikepti tokį, kad tilptų su padėklu puoštas į šaldytuvą, kuom bus puoštas žinai jau? skersmuo gausis nemažas
aš jį valgydama pagavau save galvojant, kad jame tiktų vaisiai ir aguonos
tortas galioja tol, kol gera grietinėlė, tai va nes aš ragavau rafaelą į trečią parą, jis dar skanesnis nei šviežias
QUOTE(Olesta @ 2009 10 12, 11:02)
jei užsakovas garantuos, kad laikys tortą šaldytuve, tai gali dėt ir vaisius, antra vertus apskritimą turi išsikepti tokį, kad tilptų su padėklu puoštas į šaldytuvą, kuom bus puoštas žinai jau? skersmuo gausis nemažas
aš jį valgydama pagavau save galvojant, kad jame tiktų vaisiai ir aguonos 
Del puosimo tai cia atsira istorija
Tai dabar net nezinau
Sake, kad laikytu balkone, manau kad dabar jau ten irgi pakankamai salta kaip saldytuve
Merginos, gal kas matėte kur nors torto "Puriena" receptą?
pirkti šiais laikais parduodamus ir aikšintis, kas ten sudėta - beviltiška, nes dabartinių skonis - tikra parodija










