Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Fliansiukas @ 2009 06 08, 18:17)
mano gydytojas pasake,kad jei tyrimo rezultatai bus negeri...reiks daryt konizacija....tikiuosi,to neprireiks...

Dar biopsija reikia atlikti
Atsakyti
QUOTE(Gulia @ 2009 06 11, 21:15)
Dar biopsija reikia atlikti

Jei trumpai ir aiskiai,kas tai yra biopsija???Kur tik paskaitau apie sia baisia liga,tai tik asaros rieda...
Siandien skambinau gydytojui,tai dar tyr atsakymo nera unsure.gif
Atsakyti
As pasiemiau siuntimą ir kalbėjau šiandien su pažįstama gydytoja pas kurią darysiuos konizaciją, tai ji man užsiminė kad neskubėčiau, dėl to kad mažai laiko po gimdymo praėjo ir panašiai. Kad kaklelis tokiais atvejais sunkiai gija. unsure.gif Tai važiuoju pirmadienį į onkologinį su siuntimu ir asmeniškai pakalbėsiu. Bet kaip įdomiai mano ginė sako daryti konizacija, o ji taip lyg ir neskubėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliansiukas @ 2009 06 11, 21:29)
Jei trumpai ir aiskiai,kas tai yra biopsija???Kur tik paskaitau apie sia baisia liga,tai tik asaros rieda...
Siandien skambinau gydytojui,tai dar tyr atsakymo nera unsure.gif

Biopsija, tai kai is gimdos kaklelio yra isgnybama dalis audinio, is kurio veliau daromi tyrimai. atlikus biopsija galima tiksliau nustatyti lasteliu pakitimus, negu atlikus tepineli.
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2009 06 11, 22:45)
As pasiemiau siuntimą ir kalbėjau šiandien su pažįstama gydytoja pas kurią darysiuos konizaciją, tai ji man užsiminė kad neskubėčiau, dėl to kad mažai laiko po gimdymo praėjo ir panašiai. Kad kaklelis tokiais atvejais sunkiai gija.  unsure.gif  Tai važiuoju pirmadienį į onkologinį su siuntimu ir asmeniškai pakalbėsiu. Bet kaip įdomiai mano ginė sako daryti konizacija, o ji taip lyg ir neskubėti  unsure.gif

na mano gine,irgi gazdina,kad reik kaska daryt,jug ten pastovus uzdegimas.o onkologas pataria nieko nedaryt,tiesiog stebet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 12 birželio 2009 - 19:21
QUOTE(Neringucia @ 2009 06 10, 12:43)
Sužinojau savo biopsijos atsakymą CIN2, taip kad važiuosiu pasiimti siuntimo konizacijai  verysad.gif

nenusiminkit, man dare konizacija pries metus, buvo cin3, zymus pakitimai, o dabar po konizacijos liko cin1. visai nebaisi ta konizacija, tik po to atsakymo laukti labai nesmagu blink.gif
Atsakyti
Taigi siandien pasiskambinau ginekologei suzinoti atsakymo onkocitologinio, pasirodo as esu jos juodajame sarase, kadangi yra pakitimu....taip ir pradejo asaros byreti, jau nebegirdejau ka ji ten toliau snekejo, bet zodziu einu kt savaite pasisnekesim ir paziures su kolboskopu, o po keturiu menesiu tures pakartotinai paiimti onkocitologini verysad.gif
Susiradau daug info, pasiskaiciau, na lyg ir ramiau, atrodo kad dar cia nieko baisaus, bet vistiek drebu verysad.gif
Jei pakartotinas rodys taip pat pakitimus, tai kas toliau manes laukia?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 06 16, 10:45)
Taigi siandien pasiskambinau ginekologei suzinoti atsakymo onkocitologinio, pasirodo as esu jos juodajame sarase, kadangi yra pakitimu....taip ir pradejo asaros byreti, jau nebegirdejau ka ji ten toliau snekejo, bet zodziu einu kt savaite pasisnekesim ir paziures su kolboskopu, o po keturiu menesiu tures pakartotinai paiimti onkocitologini verysad.gif
Susiradau daug info, pasiskaiciau, na lyg ir ramiau, atrodo kad dar cia nieko baisaus, bet vistiek drebu verysad.gif
Jei pakartotinas rodys taip pat pakitimus, tai kas toliau manes laukia?

Aciu

O nepasake kokie tie pakitimai? tada pasidaryk dar biopsija, su kolposkopu vizualiai ji matys, bet nepasakys, kokio laipsnio pakitimai. Bent jau man pirma buvo kolposkopija, paskui PAP ir veliau biopsija. Kitas dalykas as gyvenu su mintim, kad ir koks bus atsakymas, kito kelio ir pasirinkimo as neturesiu - tik sveikti smile.gif biopsija gali pasidaryti dabar, kam tau laukti 4 menesius ir dar kankintis. As irgi esu juodajame sarase ir kas? mane stebes, ir tai, kaip sako gydytoja dar nera vezys, tai pagydoma. Zodziu pasidaryk dabar ta kolposkopija ir biospija, tuomet aiskesnius turesi atsakymus ir zinosi, ka daryti toliau 4u.gif
P.S viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 06 16, 12:12)
O nepasake kokie tie pakitimai? tada pasidaryk dar biopsija, su kolposkopu vizualiai ji matys, bet nepasakys, kokio laipsnio pakitimai. Bent jau man pirma buvo kolposkopija, paskui PAP ir veliau biopsija. Kitas dalykas as gyvenu su mintim, kad ir koks bus atsakymas, kito kelio ir pasirinkimo as neturesiu - tik sveikti smile.gif biopsija gali pasidaryti dabar, kam tau laukti 4 menesius ir dar kankintis. As irgi esu juodajame sarase ir kas? mane stebes, ir tai, kaip sako gydytoja dar nera vezys, tai pagydoma. Zodziu pasidaryk dabar ta kolposkopija ir biospija, tuomet aiskesnius turesi atsakymus ir zinosi, ka daryti toliau 4u.gif
P.S viskas bus gerai smile.gif

Bet tai kodel apie biopsija ji man nieko nesake?Cia ta pati ginke ja padaro, ar reik kitur kur eiti?
Na man irgi ispradziu su tuo mikroskopu ziuri, paskui paima tepineli, ir ta PAP...A gal blogai ziurejo?Nes sake atsimenu kad viskas tvarkoj.....nors siaip pasitikiu as ja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 06 16, 12:45)
Bet tai kodel apie biopsija ji man nieko nesake?Cia ta pati ginke ja padaro, ar reik kitur kur eiti?
Na man irgi ispradziu su tuo mikroskopu ziuri, paskui paima tepineli, ir ta PAP...A gal blogai ziurejo?Nes sake atsimenu kad viskas tvarkoj.....nors siaip pasitikiu as ja unsure.gif

pati pasakyk, kad nori ja pasidaryt. gali but, kad pakitimai tik 1 laipsnio tai ir nesake. nes man dare biopsija, bet sake galiu dar nedaryt, laukti, as nparasiau, kad rekomenduoju, bet tu kaip nori. tai sutikau pasidaryt, atliko mano ginekologe. Siaip is viso a[rasymo matyti, kad tau nezymus pakitimai turetu buti, nes nestrojina taves gydytoja. maziau pergyvenk smile.gif Cia dar ne pasaulio pabaiga ir viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 06 16, 13:41)
pati pasakyk, kad nori ja pasidaryt. gali but, kad pakitimai tik 1 laipsnio tai ir nesake. nes man dare biopsija, bet sake galiu dar nedaryt, laukti, as nparasiau, kad rekomenduoju, bet tu kaip nori. tai sutikau pasidaryt, atliko mano ginekologe. Siaip is viso a[rasymo matyti, kad tau nezymus pakitimai turetu buti, nes nestrojina taves gydytoja. maziau pergyvenk smile.gif Cia dar ne pasaulio pabaiga ir viskas susitvarkys  4u.gif

Aciu uz gerus zodzius 4u.gif
Kai daugiau suzinosiu, parasysiu kaip ten kas....niekad negalvojau, kad rasysiu sitoj temoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 06 16, 14:41)
pati pasakyk, kad nori ja pasidaryt. gali but, kad pakitimai tik 1 laipsnio tai ir nesake. nes man dare biopsija, bet sake galiu dar nedaryt, laukti, as nparasiau, kad rekomenduoju, bet tu kaip nori. tai sutikau pasidaryt, atliko mano ginekologe. Siaip is viso a[rasymo matyti, kad tau nezymus pakitimai turetu buti, nes nestrojina taves gydytoja. maziau pergyvenk smile.gif Cia dar ne pasaulio pabaiga ir viskas susitvarkys  4u.gif

na manau viskas bus gerai,svarbu patoviai lankytis pas gin.As jau tam juodajam sarase esu gal kokie 5 metai Is pradziu kas metaj onkocitol.daryt,paskui kas puse ,o dabar kas 3 men.Man kai mano gin.pasake kad yra onkolog.pakitimai ir maniau kad nesulauksiu ,kol pas onkol.nuvaziuosiu.Onkocitol.dabar rodo LSIL,tai dar ne vezys,O biopsija rodo uzdegima.Tik niekaip nesuprantu tai tas uzdeg.niekad ir nepraeis,kartais raso antib.nuo uzdegimo,ar zvakuciu nuo pienliges.As manau kad svarbu pasirinkt gera gyditoja,ir kad atliktu citologini teisingai.Nes kiek raso,kad daznai juos neteisingai paima,ar ne tuo laiku.Geriausia po mm.
Dar norejau del Zpv,as klausiau onkolog.kaip su tuo virusu iseina,jei man pries 2 metus jis buvo teigiamas,po geru puses neig,po to vel jis yra?jei as zinau kad ir niekur daugiau jo negalejau gaut ,tai sako kad teoriskai nuo to pacio vyro ir kali kiekviena syk gaut,jis yra ir pas viena ir pas kita.Jei imunine sist.stipri ji sunaikina,bet kai nusilpsta tai vel gauni is vyro .Tai tada as tikrai nebematau tikslo ji tirtis ar turi ar ne.Nes as dabar ne nzn.ar ji turiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 16 birželio 2009 - 14:48