Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikai išsiaiškins patys?

QUOTE(just me @ 2014 06 30, 23:41)
Nesistengiu gint dukros ji turi ismokti apsigint pati.

O, nemanote, kad vaikas jaučiasi paliktas vienas g.gif Ypač, jei ji turi tvarkytis ne tik su mergaite, bet dar ir su jos mama. Mama turėtų ir nagais ir ragais ginti savo vaiką nuo aplinkinių, o jūs, gaunasi, kaip ir paliekate ją vieną: ir prieš tą mergaitę ir priedo dar prieš jos motiną g.gif
Atsakyti
Šešiamečių mergaičių konfliktas darželyje ; grasinama - jei šypsosis užmuš, šaipomasi, pravardžiuojama pamaiva, storule. Mergaite pradėjo lankyti nuo rudens ir nesibaigia patyčios. Tyčiojasi 2 grupės mergaitės iš jos. Ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2015 02 11, 15:08)
Šešiamečių mergaičių konfliktas darželyje ; grasinama - jei šypsosis užmuš, šaipomasi, pravardžiuojama pamaiva, storule. Mergaite pradėjo lankyti nuo rudens ir nesibaigia patyčios. Tyčiojasi 2 grupės mergaitės iš jos. Ką daryti?

darykit tevu susirinkima, tevus ir darzelio valdzia, dar ir psichologas ne pro sali blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
Mūsų ir kaimynų mergaitės yra vienmetės, sakyčiau, dar labai mažutės, vienai 3 metukai, kitai 2,5 smile.gif Bet man net nesinori, kad mergaitės bendrautų.. Ta mano kaimynė, apsikrovusi psichologine literatūra, aiškina, kad viską jos turi išsiaiškinti ir susitarti pačios. Vadinasi, mano mergaitė visada bus nuskriausta, nes yra mažesnė ir lėtesnė. Taip ir yra. Anoji atėjusi į mūsų kiemą ima ką tik nori, vadovauja, atiminėja žaislus, o maniškė, atėjusi pas juos, gauna tik tai ką jai duoda arba neduoda, kitaip kyla baisus skandalas, jeigu maniškė paliečia ne tą žaislą..
Dar buvo taip, kad per anos mergytės gimtadienį ant torto buvo trys poniukai. Trys nagliausios panelės juos pasičiupo, o visi kiti mažiuliai liko apsiašaroję. Jubilijatės tėvai visiškai nesikišo, tipo, vaikai patys išsiaiškins. Įdomu, kaip jie turėjo išsiaiškinti? mirksiukas.gif Besiaiškinant ir iš torto galėjo likti tik šlapia vieta.. Tai laimė, kad atsirado vienas protingas drąsus tėtis, kuris įsikišo ir įtikino tas tris mažąsias "nachalkas" pasidalinti su visais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 13 vasario 2015 - 18:19
Giedruole biggrin.gif vienas prie vieno zinok mano situacija. tik skirtumas tas, kad tai ne kaimyne su vaiku, o vyro brolio zmona. vyresniuju berniuku amziaus skirtumas nepilni metai. taipogi, gelezine nuostata, jei vaikai susipyksta, nepasidalina zaislo-konflikta turi isspresti patys. kadangi ivykiu apogejuje maniskiam buvo vos 1.7 o josios vaikui kazkur 2.6 m tai vaizda ir konflikto baigti galima l.lengvai isivaizduoti. vaikui zodzio negalima nevartojo iki kazkur 3 metu, kol gime ju antras vaikas. budavo totalus kosmaras. as tuo metu irgi laukiausi antrojo, vengdavau tos seimynos. bet pas mus tarp kiemu nera tvoros.. o tam vaikui galima eiti visur kur nori. keletas pavyzdziu: ateina i svecius, atsinesa mandarinu ir bananu. maniskis tiesia rankutes i mandarina, tas berniukas-neduot, mama jo sako -duok as palaikysiu, kad Xxukas nepaimtu. iseidami issinesa nesuvalgytus vaisius. jei maniskis paciumpa ir prakanda obuoli to berniuko ar ka, tas ima zviegt, mama labai rimtu veidu prie manes ir mano vaiko pradeda aiskint, kad turi saugoti savo nuosavybe, pasidek arba duok pasaugoti man, jei nesaugosi tai nieko neturesi. pirmus kartus buvau stupore, dar veliau galvojau kad man jau su galva nebegerai, kad man vaidenasi. nes nesitiki, kad issilavines zmogus taip elgtusi.
gimtadienio vaizdelis. likus 2 torto gabaliukams mama pareiskia kad jie lieka jubiliatui biggrin.gif nu, maniskis vakis tortu ir siaip nelabai, tai net demesio neatkreipe, bet as vos susiturejau nepasakius "zhaba tu".
bet.. tai nesitese amzinai, nors ir gimines ir gyvenam salia. as tiesiog atsiribojau. visiskai. esu 100 proc tikra, kad ta neoekomamyte nesuprato kodel. bet man dzin. kai eilini syki auksinis berniukas pradedavo savo numerius, as imdavau savaji uz rankos ir be zodziu eidavom namo, net jei tai vykdavo ir musu kieme, beveik visada ten ir vykdavo smile.gif matomes tik per sventes smile.gif bo ir vyro tevai ten gyvena (dar vienas likimo pokstas man). bet as visada kisenej turiu atsarginiu saldainiu, masinyciu, jei lyderio asmenybes dvasia auklejamas vaikis ima terorizuoti dabar jau du mano vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotus9: 13 vasario 2015 - 18:58
Vadinasi, galima drąsiai daryti išvadą, kad stipresnių ir naglesnių vaikų tėveliai yra už tai, kad vaikai santykius aiškintųsi patys. Nes jie žino, kad jų vaikas visada nukentės mažiau negu kitas, mažesnis ir lėtesnis..
Atsakyti
Giedruole jus turit auksine kantrybe! 4u.gif

Mano istorija tokia. mergaite mano ramaus budo, muses nenuskriaus. Bet ir labai jautri.
Kai buvo kokiu 2-3-4 metu visada isikisdavau i konfliktus, nes pati apsiginti negalejo. Ir tame nematau nieko blogo!

Turime ir mes tokiu kaimyniu kurios nesikisdavo i'' vaiku reikalus''. Bet as niekada negalejau suprasti, kodel mano vaikas turi kenteti del to,kad ji yra mazesne ar letesne?

Mano taktika buvo tokia. Jei dukryte paima draugo zaisla, o jis jai neleidzia ( nesidalina), tai visada paraginu ja, ta zaisliuka atiduoti, nes tai ne musu. Bet jei vaikas atima dukros zaisla, arba ji nenori dalintis, tai tam draugui pasiulau kazka kito. Tai yra dukros zaislai ir kodel ji turi atiduoti ji kitam jei dar pati nepazaide? Tegul draugas palaukia savo eiles, arba ima kita.

Jei prasideda stumdimasis arba smelio pilstimas ant galvos( daznai pasitaiko), visada isikisu! Sudrausminu abu. Gal ne visoms mamoms tai patinka, bet as nesiruosiu sedeti ir laukti, kol kita mama prades drausminti savo vaika. O gal visai neprades, gal jiems tai normalu.

Vaikai, ypac ramesni, jautresni turi zinoti,kad yra uznugaris, kad yra zmogus kuris ji apsaugos ir palaikys. O kas gi daugiau nei mama?

Kai paaugo, aisku ir kisuosi maziau, bet jei iskyla konfliktine situacija tarp bendraamziu, visada pasiulau variantu kaip ja galima butu isspresti. Jei butu patycios, reaguociau nedelsiant! Tai reikia spresti, kol neisismarkavo.

Beje istorija del teveliu kurie nesikisa i konfliktus baigesi tuo, kad tas berniukas uzsirove ant dar kietesnio ir gavo gerokai i aki! Po to ivykio mama pakeite poziuri i konfliktus. doh.gif

Kantrybes mergaites biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
giedruole, tas taip, bet kita vertus, vaikas turi išmokti socializuotis, išmokti pakovoti už save, turi pasijausti blogai ir kt., visa skalė potyriu, na negali mama "visą gyvenimą" stovėti šalia ir dulkeles nuputinėti. Žinoma, kol maži, tol atitinkama priežiūra, bet vėliau reikia visko, įvairių spalvų. Taip, gyvenime ne vien geruoliai ir tvarkinguoliai, draugiški ir mieli, bet gi niekas ir nežadėjo, kad taip bus.
Atsakyti