Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikai išsiaiškins patys?

QUOTE(Nikkita @ 2009 06 03, 15:59)
Mano bernelis baisus peštukas. Pas jį net kibinimo taktika - prieiti ir duoti su kuo nors.  doh.gif  Dabar jau ir vyras sutinka, kad tokiam amžiuje mokyti duoti atgal, jei kas muša, neteisinga(čia vyro auklėjimo vaisiai. Kad ir kiek bandžiau piktuoju ir gražiuoju jam šitą situaciją nuspėti, tol kol pats akivaizdžiai nepamatė, tol nesutiko). Nes jis tai suprato, ne tik tada duot atgal, jei kas muša, bet ir šiaip, jei kas nepatinka. Paprasta situacija - užsilipo mano vaikis ant tokios grojančios mašinos. Vyresnė mergaitė bandė nustumti, jis atsilaikė. Tada ji stipriai trukt tą mašiną, suveikė fizikos dėsnis ir mano mažius atbulinis krito ant žemės. Na taip, ta mergaitė negerai padarė, nors nemanau, kad ji suprato, jog toks staigus truktelėjimas galėjo labai stipriai sužaloti krentantį ant galvos. Bet mano vaikio reakcija irgi ne ką geresnė - nudribęs jis ėmė klykti ir iš gulimos padėties spardyt tą skriaudikę. Tokių santykių vaikų tarpe NEGALI būti. Aišku, kaip jau anksčiau minėjau, tos mergaitės mama nedrausmina dukros, jai viskas galima. Bet man svarbiau, kad mano vaikas elgėsi negerai.

Na jusu mastyma steisingas, bet tai kad pavizdziui is situacijos su sese jusu sunus elgesi taip kaip ji elgesi su juo, kodel ji nepaprase kad jis nuliptu, kodel ji istrauke ta masinele ir tai kad ji nesuprato kad jis negrius , cia tik jusu pateisinimas mergaites.O uz tai visa ji gavo atgal ir nematau cia nieko blogo, o blogai yra tai kad cia normalus bendravimas jusu vaikams, todel atejus kitam vaikui sunus ir taip elgesi net nesigilindamas.Zimot va drauges sunus labai kandziojosi ir darzelyje jau visiem atsibodo, viena diena vel jis apkandziojo nemazai vaiku, tai aukletoja sustate tuos vaikus ir visi ejo kaddo jam , rezultatas - po tos dienos daugiau niekada nesikandziojo.Tai manyciau jum pabandyt ai jis sudauze kur vaikui tai lai tai jam pasakykite kad tai labai skauda ir blogai ir lai tas vaikas duoda jam atgal, tik jokiu budu ne jus patys.

O seip as manau kad daznai tevai kisasi bereikalo, vaikai pykstasi taikosi kas 5 min. bet aiskus jai vaikas jau nebesusitvarko ir praso pagalbos tai turi isikisti.Tik as visada pries tai issiaiskinu visa situacija, nes daznai jie net nesuvokia kodel ivyksta mustynes, mazdauig sedziu , manes kazko papraso, as neduodu ir musasi, o kai pradedi aiskintis tai pasirodo kad neduodamas dar pasijuokia ar ka nemalonaus pasake.Arba turejom situacija mokykloj, mokytoja sako zinot vieno vaiko mama atejo , sake berniukas verkia, nenori eit i sporta nes jusu sunus su juo nedraugauja, nepriema i zaidimus.Kai pradejau aiskintis, tai tas berniukas visada is visu juokiasi, aiskina kad visi pralaimetojai , nesugeba nieko sporte tik jis vienas viska moka ir zino, susnus sako o taip nera ir del to juos jis pykdo ir nenori jie su juo ziasti.
Tai va pries kaltinant ar barant vaika manau visada reikia issiaiskinti situacijas.
Ir dar niekada neleidziu kitiem tevam barti ar aiskint ka mano vaikam, galit pasakyt man ir as pati isisaiskinsiu , beje pati ir niekada nebaru svetimu vaiku, manau tai neturi teises daryt nei vienas zmogus apart tevu mirksiukas.gif
Atsakyti
Man rodos, čia jau priklauso nuo situacijos smile.gif

user posted image
Atsakyti
Aš irgi esu už tai, kad nereikia kištis į barnius, bet kontroliuoti situaciją suaugusiems reiktų ax.gif
Atsakyti
As tai kisuosi. Bet per daug nesigilinu. Jiems yra pasakyta, jeigu jau konfliktas tai keliaus gyvent i atskirus kambarius, todel geriau tegul patys issiaiskina ir susitaiko, kol as neisgirdau smile.gif o po viena jiem labai liudna
Atsakyti
Kaip kada. Kartais kai matau, kad bus neįmanoma išsiaiškinti, tiesiog šiaušia abu į savo kambarius, ir kiekvienas perskaito po knygos lapą ar du. Arba, kokią užduotį mokyklinę padaro. Taip ir pasakiau, jei plieksitės tarpusavyje, tai bent mokslo būsit daugiau išmokę lotuliukas.gif Kadangi mokytis papildomai nenori, be reikalo, tai stengiasi tarpusavyje viską greit išsiaiškinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 03 07, 10:43)
Kaip kada. Kartais kai matau, kad bus neįmanoma išsiaiškinti, tiesiog šiaušia abu į savo kambarius, ir kiekvienas perskaito po knygos lapą ar du. Arba, kokią užduotį mokyklinę padaro. Taip ir pasakiau, jei plieksitės tarpusavyje, tai bent mokslo būsit daugiau išmokę  lotuliukas.gif Kadangi mokytis papildomai nenori, be reikalo, tai stengiasi tarpusavyje viską greit išsiaiškinti  biggrin.gif

Kaip sauniai sugalvota thumbup.gif Reikia nepamirsti iki kol pati vaiku turesiu biggrin.gif
Atsakyti
Kol saugu, tol tegul aiskinasi tarpusavyje. As irgi uz tai.
Atsakyti
Kadangi pas mane jie dar pakankamai mazi tai nubaudziu abu. I kampus sustatau (niekas nesuvienija vaiku taip gerai kaip bendra bausmė mirksiukas.gif ). Arba liepiu tvarkytis kambarius. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,kai mano 7-te pastuma vieneriu broli tai subaru. Bet va kas liecia lauke ar mokykloje stengiuos nesikist i barnius,nebent pareitu suzalota. Bet teko ne karta susidurt su vienos mergaites mama. Ta mergaite tikrai velniu priedus. Ne karta maniske apkaltino nebutais dalykais,o parejus namo skusdavos mamai,kad mano dukra ja uzkabina. Tai ta mama ne karta man skambino. Dukrai liepiau jos vengt tiesiog eit i sali,bet klase nera didele. Nesistengiu gint dukros ji turi ismokti apsigint pati.
Atsakyti
Pritariu. Manau svarbus ir auklejimas, pasakojimas, aiskinimas, bet taip pat ir nevisose situacijose. Savarankiskumo ukdymas taip pat svarbu.
Atsakyti
manau, kad reikia būti barnių moderatorium, bet ne galutiniu sprendėju smile.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Ir dar svarbiau būti GERU moderatoriumi smile.gif
Atsakyti