QUOTE(greitute @ 2009 08 18, 12:54)
Mes tai peštis nedaleidžiame ir visada įsikišame.

Ir džiaugiuosi, jog ir draugų tarpe tuo požiūriu sutariame.
Bet būdavo tokių situacijų kai ateidavo kaimynės sūnus pas mūsiškį į namus pradėdavo reguliuoti "žaisim su tuo ir nežaisim su tuo", o kai maniškis paprieštaraudavo šis pradėdavo gąsdinti, jog išeis ir nebedraugaus, rezultate mano sūnus sutikdavo su juo arba apsiverkdavo kad draugas išėjo.

Kalbėdavom su sūnum, jog jis tau ne draugas, jei taip elgiasi ir pan., bet barnio metu nesikišdavom.

Kol vieną dieną truko kantrybė ir pasakiau ką galvoju, žinoma gražiai ir tolerantiškai

. Nors nemanau, kad ši pastaba jam buvo naudinga

.
Aš irgi taip kartais pratrukstu. Nors ir labai diplomatiškai. Tokiais atvejais tiems vaikams mes atrodom kaip didžiausi baubai, kuriuos reiktų apeiti. Bet kaži ar tai duoda reikiamą rezultatą - apginti savo vaiką

. Geriau mokyti savo vaiką pastovėt už save. Nors tai lengviau pasakyti kai kuriais atvejais. Pavyzdžiui mano

. Mano mergaitė lėta, rami. Tai išvystė vieną gana bjaurią savybę visada skųstis. Kai pasako rimtus dalykus, tai aišku, labai gerai. Bet dažnai skundai būna, jei kas nors ko nedavė, ne taip pasakė ir t.t. Šią problemą sprendžiau susitarusi su ja, kad jei ji norės ką nors pasakyti, ateitų ir pasakytų man į ausį. Tokiu būdu neatstūmiau savo vaiko jo "didelėse problemose", o tuo pačiu mažiname tą bereikalingų skundų skaičių prie visų...
QUOTE(Amanika @ 2009 08 25, 14:16)
Manau, kad vaikai reaguoja į svetimus tik iki tam tikro amžiaus. Kiekvienam ta riba skirtinga.
Čia buvo diskutuota daugiausia apie darželinukus, kuriems svarbi suaugusiųjų nuomonė.
O ką daryti, kai jau į paauglius pretenduojantis berniukas nuolat skriaudžia mergaitę (mano dukrą)? Jau ne kartą su juo kalbėjau ir gražiuoju, ir piktuoju. Paskutiniu metu jis tiesiog šypsosi, kai aš jam ką nors sakau. Bandžiau kalbėtis su tėvais. Atsakymas mane parbloškė: jau tie vaikai, o ypač berniukai...
O tas chuliganizmas kaip tęsėsi, taip ir tebesitęsia.
Ir ką daryti? Kreiptis į policiją? Ar prilupti tą niekšelį už kampo nors tai ir nepedagogiška?
Ne tik kad nepedegogiška, bet ir neteisėta. Čia turbūt viena iš tų neišsprendžiamų problemų, kai iš vienos pusės turėtum ginti savo vaiką, bet iš kitos pusės nieko negali padaryti, nes skriaudėjo tėvų nuomone nieko čia tokio... pats skriaudėjas šypsosi ir daro savo...