Įkraunama...
Įkraunama...

Mėnesinės :)

QUOTE(driezukas @ 2009 05 19, 11:50)
sweikos mamos
jungiuosi ir aš į šitą pokalbį... nors mano dukrytei dar tik 9 m. ir lyg ir dar negresia greitu laiku tokios problemos kaip mėnesinės  ax.gif bet niekaip nesugalvoju kaip pradėti ir apie ką papasakoti jai, kad neišsigąstų ir kad suprastų  ką noriu jai pasakyti...
suprantu - sakysit aš bloga mama, kad jau senai reikėjo vaikui apie tai papasakoti, bet aš pati neturėjau jokios patirties - ta prasme - kad aš su savo mama niekada apie tai nekalbėjau, apie viską (mėnesines, seksą) sužinojau iš gatvės t.y. iš draugių ir TV... bet man tai labai nepatiko ir pasižadėjau, kad savo vaikam tikrai pati būsiu draugė ir viską pasipasakosim bei kalbėsimės....
su pasipasakojimais ir draugavimu tikrai neturiu problemų, bet kaip pradėt pokalbį ir apie ką kalbėt????..... niekaip nesiryžtu ir nežinau nuo ko pradėti... blush2.gif

patarkit ką man daryti, gal kas kokį pavyzdėlį pasakytumėt....  rolleyes.gif

Manau pradžioj reikėtų kažkaip sudominti.. g.gif
Jei sudominsite dukrą ji ir pati mielai paklausinės kas ją domina ir pnš. Pirmą žingsnį žengti nėra lengva, bet reikia.. Nors mano nuomone Jūsų dukra dar per jauna g.gif
Tokio amžiaus vaikams dar ne tokie dalykai rūpi ir nesupranta jie tokių dalykų, nors kita vertus nuo vaiko daug priklauso.
Atsakyti
QUOTE(driezukas @ 2009 05 19, 11:50)
patarkit ką man daryti, gal kas kokį pavyzdėlį pasakytumėt....  rolleyes.gif
Labutis 4u.gif As su savo dukra kalbejau 10 metu,taip kaip ji alpo ir visi sake kad cia jau arteja menesines ax.gif taip ir buvo, susirgo 11 metu thumbup.gif
As paaiskinau apie higiena ir kaip reikes tas dienas saugotis, pvz ne kelti sunkaus ne sportuoti,ir visada su savim i mokykla tureti iklotu.kad gali skaudeti pilvas,suktis galva,skaudeti krutine.kai jau tai pajaus iskart sakyti man, o jai mokykloi tai seselei arba aukletojai. smile.gif
zinai o apie seksa irgi jau ne senei kalbejau,ji paraudonavo kaip burokelis blush2.gif ir supratau kad dar anksti apie tai kalbeti, dar maza, tik 12 metu 4u.gif
tai man atrodo kiekvienas vaikas reagoja savaip i visa sita bigsmile.gif yra tokiu vaiku kurie tiesiog ne nori klausyti ka sako mamyte ir suzino apie viska per draugus,skaito,mokykloi ir t.t

Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 05 19, 21:42)

tai man atrodo kiekvienas vaikas reagoja savaip i visa sita  bigsmile.gif yra tokiu vaiku kurie tiesiog ne nori klausyti ka sako mamyte ir suzino apie viska per draugus,skaito,mokykloi ir t.t

gal ne nenori, o gėdijasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozyteaa @ 2009 05 19, 21:46)
gal ne nenori, o gėdijasi  g.gif
Man atrodo kad irgi gedijasi blush2.gif bet dar per anksti, gal kokiu 14 metu reiketu apie seksa kalbet ax.gif kas cia reiskia,kad seksas per ankstivas labai blogai doh.gif ir t.t
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 05 19, 21:50)
Man atrodo kad irgi gedijasi blush2.gif  bet dar per anksti, gal kokiu 14 metu reiketu apie seksa kalbet ax.gif kas cia reiskia,kad seksas per ankstivas labai blogai doh.gif ir t.t

išties aš pati tokių temų vengiu.. man geriau apie tai padiskutuoti internete, su draugais etc. ar galų gale knyga pasiskaityti, nei su mama ar artimaisiais šnekėtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozyteaa @ 2009 05 19, 21:52)
išties aš pati tokių temų vengiu.. man geriau apie tai padiskutuoti internete, su draugais etc. ar galų gale knyga pasiskaityti, nei su mama ar artimaisiais šnekėtis  g.gif

mano tevai is vis apie tai ne kalbejo kai man buvo 18, pradejau su savo busimoju vyru to uzsiimineti blush2.gif bet po 6 men pastojau nestuke.gif mama mane norejo uzmusti,bet yra ir jos kalte, kodel man ne paaiskino kaip gali gautis vaikelis wub.gif bet nieko, dabar turiu patirties ,bet anksciau ar veliau vistiek kalbesiu su dukra, kaip nors as ja paruosiu tam pokalbiui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 05 19, 22:05)
mano tevai is vis apie tai ne kalbejo kai man buvo 18, pradejau su savo busimoju vyru to uzsiimineti  blush2.gif bet po 6 men pastojau nestuke.gif mama mane norejo uzmusti,bet yra ir jos kalte, kodel man ne paaiskino kaip gali gautis vaikelis wub.gif bet nieko, dabar turiu patirties ,bet anksciau ar veliau vistiek kalbesiu su dukra, kaip nors as ja paruosiu tam pokalbiui 4u.gif

na taip, manau Jūsų laikais tokios informacijos daug ir nebuvo, o dabar vos ne ant kiekvieno kampo ji mėtos..
aišku, geriau yra papasakot dukrai, suartėtumėt manau tuo pačiu, pradėtų labiau pasitikėti Jumis, bet aišku, jei matosi, kad dukra nenori apie tai kalbėti, tai versti irgi nereikėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozyteaa @ 2009 05 19, 22:09)
na taip, manau Jūsų laikais tokios informacijos daug ir nebuvo, o dabar vos ne ant kiekvieno kampo ji mėtos..
aišku, geriau yra papasakot dukrai, suartėtumėt manau tuo pačiu, pradėtų labiau pasitikėti Jumis, bet aišku, jei matosi, kad dukra nenori apie tai kalbėti, tai versti irgi nereikėtų g.gif

As ir rasau kad dar per anksti,ir su laiku begant ja tam paruosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
mamoms reiktų būti korektiškoms ir diskretiškoms šiuo klausimu. t.y. mėnesinės ir brendimas yra privatu, ir nederėtų to aptarinėt su pašaliniais, netgi namie garsiai kalbėt kitiems šeimos nariams girdint.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 20, 01:22)
netgi namie garsiai kalbėt kitiems šeimos nariams girdint.
Cia suprantamas dalikas mirksiukas.gif iki as su ja kalbu apie menesines kai niekas ne girdi 4u.gif
Atsakyti
su manim mama niekada apie tai nešnekėjo, tik kai pirmą kartą susirgau pamokino ir patarė kaip elgtis 4u.gif bet "žalia" niekada nebuvau, kadangi maždaug 8-10 metų (tiksliai nepamenu) gavau iš tėvų dovanų knygelę tą juodą "Mergaitės knyga" berods, tai iš ten viską sužinojau ko man reikėjo 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes turiu problemyte.
Esu aktyvi, pradejau jau gal puse metu valgyt sveika maista jokiu cipsu ir pan. ir svoris nukrito. Bet atsitiko kita problema. Nebesulaukiu menesiniu man 12 menesines gal pries 2 metus atsirado aisku buvo nepastoves. O dabar ju nebesulaukiu. Ka daryt, nes as labai bijau verysad.gif
Atsakyti