Įkraunama...
Įkraunama...

Mėnesinės :)

Ši situacija dar labai priklauso nuo mergytės būdo, charakterio... Man pačiai, kai mama bandė paaiškint, aš visuomet su isterijomis išbėgdavau iš kambario, nors man ir būdavo įdomu, bet aš taip darydavau iš principo, man būdavo gėda. Nors paslapčiomis sklaidydavau knygeles apie menesines. Šiuo atveju tikrai reikėtų knygelės, bet visvien reikėtų rasti momentą ir viską paaiškinti. Mano mama (kai buvau jau truputį paaugus) rado momentą ir paaiškino. Klausiausi nenoriai, bet supratau, jog tai reikalinga situacija. Bet jei mergytė yra rami ( ir netokio triukšmingo charakterio kaip aš buvau biggrin.gif ) tai tikrai reikėtų su ja pasikalbėti ramiai, nors šiaip betkuriuo atveju knygutė pravers biggrin.gif
Atsakyti
o man išvis niekas nieko nepasakojo, viską sužinojau pati ir iš esmės tuo džiaugiuos, nes apie tai kalbėt su tėvais, giminėm, tikrai nejaukiai jausčiaus...
o žinau tikrai daugiau, nei dauguma draugų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(_eg0iste_ @ 2009 06 18, 21:58)
o man išvis niekas nieko nepasakojo, viską sužinojau pati ir iš esmės tuo džiaugiuos, nes apie tai kalbėt su tėvais, giminėm, tikrai nejaukiai jausčiaus...
o žinau tikrai daugiau, nei dauguma draugų  cool.gif

na manau kad apie tokius dalykus su mama tikrai neturėtų būt gėda kalbėt mirksiukas.gif o apie gimines nieks nešneka 4u.gif Jei jau kalbėt turėtų, tai manau nebent mama smile.gif Nors dabar geras švietimas, vaikus jau 6 klasėj moko apie tokius dalykus, būna įvairios paskaitėlės, plius dar draugių pasakojimai, filmai, internetas, žurnaliukai smile.gif Juk mato vaikas ir tas paketų reklamas ir t.t., jei nežinos kas tai yra, manau - paklaus.. rolleyes.gif
Bet šiaip mamos pasikalbėjimas su dukra apie mėnesines, manau dar labiau suartins, dukrai teiks didesnį pasitikėjimą, kad viską galima sakyt mamai..
Kad nebūtų tokio atvejo, kaip mano pažįstamai - 12 metų susirgo mėnesinėm, ir tik 13 tai sužinojo mama doh.gif Ji net paketus pirkosi už mokyklai duodamus pinigėlius, nes mamai pasakyt buvo gėda.. Tai va kad tokių dalykų nebūtų, gal ir gerai pasikalbėt su dukra.. unsure.gif
Atsakyti
ačiū merginos už patarimus...
dabar dukrytė atostogauja pas močiutę, atėjus vasarai nelabai yra laiko pasikalbėt - kiemas, draugai, filmai, internetas, žaidimai... o man irgi darbas, daržai ir kt. darbai, aišku čia ne pasiteisinimas, bet vis dar manau, kad aš turiu dar šiek tiek laiko - taigi - prisikaupsiu drąsos ir psichologiškai pasiruošus - manau, pradėsiu pokalbį..... o jei kas turit gerų minčių -pasakykit ir ačiū už jas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(driezukas @ 2009 06 25, 07:04)
ačiū  merginos už patarimus...
dabar dukrytė atostogauja pas močiutę, atėjus vasarai nelabai yra laiko pasikalbėt - kiemas, draugai, filmai, internetas, žaidimai... o man irgi darbas, daržai ir kt. darbai, aišku čia ne pasiteisinimas, bet vis dar manau, kad aš turiu dar šiek tiek laiko - taigi - prisikaupsiu drąsos ir psichologiškai pasiruošus - manau, pradėsiu pokalbį..... o jei kas turit gerų minčių -pasakykit ir  ačiū už jas... 4u.gif

Sveikos. Na man patarimai irgi labai praverstu. Maniskei 9 metukai, bet kai pagalvoju, kad man menesines prasidejo kai buvau devineriu, tai kazkaip neramu, laikas papasakoti, bet nezinau nuo ko pradeti doh.gif Man turbut labiau geda negu jai blush2.gif Buciau labai dekinga jei patartumete.
Atsakyti
Manyskei jau 13, bet dar menesiniu nesusilauke.. Nors matyt is jos kuno tuoj tuoj prasidies. apie menesines kalbame, net pati pora kart paklause kada turi prasidiet.. Kalbame daug apie alkoholio vartojima(kai kurie klasiokai jau yra paragave)Daug nelaimiu atsitinka merginom butent per ji..
Atsakyti
na, mane turbut palaikysit pacia blogiausia mama, nes mano dukrai jau 14m, ji jau serga menesinemis, bet as dar nesugebejau su ja apie tai pasikalbeti. kadangi mano ir dukros santykiai nera ypatingai geri, tai su ja sunku apie tai pakalbeti. be to, as matau, kad ji pati vengia tokiu temu.
maniske suzinojo is drauges, veliau (3-4 klasese) buvo pakankamai pasakojama mergaitems apie menesines, nestuma ir panasiai. o kas dejosi velesnese klasese net nepasakosiu. vos ne kiekviena savaite mergaites buvo supazindinamos su menesinemis. joms jau nusibodo apie tai kalbeti, drasiai galiu teigti, kad ji zino viska. tikiu, kad jei bus kas neaisku ji paklaus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte270: 27 birželio 2009 - 17:45
QUOTE(saulyte270 @ 2009 06 27, 17:43)
na, mane turbut palaikysit pacia blogiausia mama, nes mano dukrai jau 14m, ji jau serga menesinemis, bet as dar nesugebejau su ja apie tai pasikalbeti. kadangi mano ir dukros santykiai nera ypatingai geri, tai su ja sunku apie tai pakalbeti. be to, as matau, kad ji pati vengia tokiu temu.
maniske suzinojo is drauges, veliau (3-4 klasese) buvo pakankamai pasakojama mergaitems apie menesines, nestuma ir panasiai. o kas dejosi velesnese klasese net nepasakosiu. vos ne kiekviena savaite mergaites buvo supazindinamos su menesinemis. joms jau nusibodo apie tai kalbeti, drasiai galiu teigti, kad ji zino viska. tikiu, kad jei bus kas neaisku ji paklaus. mirksiukas.gif

Be reikalo taip galvoji. Kiekvienas vaikas yra skirtingas. Mano drauge abidvies mergytes nesake mami apie menesines doh.gif kol jinai pati nepaklause kai vienai buvo 15 o kitai 16 metu. Didzioji po dveiju metu is viso doh.gif atiejo ir sako mamai: myliu vaikina ir isteku. Mamai buvo sokas
Atsakyti
na, jeigu man taip su vestuvem padarytu, tai net nezinau ka daryciau. bet mes esam su dukra apie tai kalbejusios. ji sake, kad tikrai nedarytu tokios klaidos kaip mes (nesusilauktu vaiko ir neisteketu 20m). tad esu pakankamai rami. bet nieko, ateis 16m, prades jaustis labai suaugusi...
Atsakyti
as pati susirgau 11 metu 4u.gif
labai dziaugiuosi,kad mama jau nuo mazu dienu aiskino apie menesines viska,manau labai svarbu apie tai kalbetis su dukromis ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Audrulle @ 2009 06 25, 21:49)
Sveikos. Na man patarimai irgi labai praverstu. Maniskei 9 metukai, bet kai pagalvoju, kad man menesines prasidejo kai buvau devineriu, tai kazkaip neramu, laikas papasakoti, bet nezinau nuo ko pradeti  doh.gif  Man turbut labiau geda negu jai  blush2.gif Buciau labai dekinga jei patartumete.

papasakok,kad taip jau buna visoms mergaitems,kad jos reikalingos tam,kad subrendusi ji galetu susilaukti vaikuciu mirksiukas.gif patariu sneketi ramiu tonu,kaip ir apie yprastus dalykus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpea: 05 liepos 2009 - 21:02
Maniskei jau savaite skauda pilva zemiau bambos.Pasirodo labai tirstu isskyru,tokiu,kaip klijai.Gal tai pozymis,kad greitai pasirodys MM g.gif Musu gydytoja dabar atostogauja,pas pavaduojancia tokiu klausimu nenoreciau kreiptis.Dar mergyte susiges labai.Gal kas is mamyciu zino,kiek laiko buna tokios isskyros pries susergant g.gif Mes su ja jau ne karta esam snekejusios,ka reiketu daryti,jei pasirodytu kraujo.Gal jau ir paketuka ideti,kad mokykloje turetu? g.gif

Nereikia jai dar jokių paketų. rolleyes.gif
Baltas tirrštas, tarsi klijai "varvalas" pasirodo tik 1 ar 2 likus iki mėnesinių. ax.gif Na jei žinoma gausiai tie vadinami "klijai" pradės bėgti, tai tuo atveju praverstų paketas.
O kolkas neverta jaudintis.Tai - brendimo požymis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(driezukas @ 2009 06 25, 10:04)
ačiū  merginos už patarimus...
dabar dukrytė atostogauja pas močiutę, atėjus vasarai nelabai yra laiko pasikalbėt - kiemas, draugai, filmai, internetas, žaidimai... o man irgi darbas, daržai ir kt. darbai, aišku čia ne pasiteisinimas, bet vis dar manau, kad aš turiu dar šiek tiek laiko - taigi - prisikaupsiu drąsos ir psichologiškai pasiruošus - manau, pradėsiu pokalbį..... o jei kas turit gerų minčių -pasakykit ir  ačiū už jas... 4u.gif

Nežinau ar jums tiktų, bet siūlyčiau elementarų būdą. Per tv dažnai rodo paketų reklamas ir pan. Gal tiesiog po vienos jų paklauskit dukters, kam jos manymų tie paketai reikalingi.. Būtų proga pradėti pokalbį.
Atsakyti