Įkraunama...
Įkraunama...

Mėnesinės :)

QUOTE(atigil @ 2009 05 13, 14:53)
Sveikos smile.gif
Mano panelytei 8 metai ir štai antra diena į kelnaites nulaša po du lašelius skaisčiai raudono kraujo (to lašelio didumas tasi kaip iš pradurto piršto). Ir ji vis pasiskundžia, kad paskauda pilvelį žemiau bambos. Man kažkaip neramu. ar gali tai būti jau menstruacijų pradžia 

Maniskei jau savaite skauda pilva zemiau bambos.Pasirodo labai tirstu isskyru,tokiu,kaip klijai.Gal tai pozymis,kad greitai pasirodys MM g.gif Musu gydytoja dabar atostogauja,pas pavaduojancia tokiu klausimu nenoreciau kreiptis.Dar mergyte susiges labai.Gal kas is mamyciu zino,kiek laiko buna tokios isskyros pries susergant g.gif Mes su ja jau ne karta esam snekejusios,ka reiketu daryti,jei pasirodytu kraujo.Gal jau ir paketuka ideti,kad mokykloje turetu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(block @ 2009 05 22, 12:46)
Nebesulaukiu menesiniu man 12 menesines gal pries 2 metus atsirado aisku buvo nepastoves. O dabar ju nebesulaukiu.
Pirmus metus siame amžiuje jis dažnai būna nereguliarus, užsilaiko keletą savaičių, kartais mėnesių. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2009 05 22, 12:56)
Maniskei jau savaite skauda pilva zemiau bambos.Pasirodo labai tirstu isskyru,tokiu,kaip klijai.Gal tai pozymis,kad greitai pasirodys MM g.gif Musu gydytoja dabar atostogauja,pas pavaduojancia tokiu klausimu nenoreciau kreiptis.Dar mergyte susiges labai.Gal kas is mamyciu zino,kiek laiko buna tokios isskyros pries susergant g.gif Mes su ja jau ne karta esam snekejusios,ka reiketu daryti,jei pasirodytu kraujo.Gal jau ir paketuka ideti,kad mokykloje turetu? g.gif

Kiek jai metu jei netu?
Atsakyti
QUOTE(Geroji_Meškutė @ 2009 05 23, 13:49)
Kiek jai metu jei netu?

kaip supratau, tai 9neri, greit 10 bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(driezukas @ 2009 05 19, 12:50)
sweikos mamos
jungiuosi ir aš į šitą pokalbį... nors mano dukrytei dar tik 9 m. ir lyg ir dar negresia greitu laiku tokios problemos kaip mėnesinės  ax.gif bet niekaip nesugalvoju kaip pradėti ir apie ką papasakoti jai, kad neišsigąstų ir kad suprastų  ką noriu jai pasakyti...
suprantu - sakysit aš bloga mama, kad jau senai reikėjo vaikui apie tai papasakoti, bet aš pati neturėjau jokios patirties - ta prasme - kad aš su savo mama niekada apie tai nekalbėjau, apie viską (mėnesines, seksą) sužinojau iš gatvės t.y. iš draugių ir TV... bet man tai labai nepatiko ir pasižadėjau, kad savo vaikam tikrai pati būsiu draugė ir viską pasipasakosim bei kalbėsimės....
su pasipasakojimais ir draugavimu tikrai neturiu problemų, bet kaip pradėt pokalbį ir apie ką kalbėt????..... niekaip nesiryžtu ir nežinau nuo ko pradėti... blush2.gif

patarkit ką man daryti, gal kas kokį pavyzdėlį pasakytumėt....  rolleyes.gif

Na,gal nebus ypač geras patarimas,bet pagalvojau..
Galbūt galite nupirkti jai knygutę (būna dabar gi visokių)apie mergaitiškus reikalus ir pasakyti,kad jei bus klausimų,klausk,ir panašiai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano seserei kiek žinau prasiėjo 13 metų, ir kaip sake 13 dieną penktadienį lotuliukas.gif

driezukas - ji apie viska suzinos vyresnese klasese 6-7 kalseses, tai nebus baisu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siara: 31 gegužės 2009 - 20:23
Sveikos,
Su vaiku gydytoja ta tema esu trumpai kalbejusi, bet mergaites jau buna atveju 9-10 metu suserga.
Sake labai anksti vaikai dabar bresta.Kazkaip net nesmagu, atrodo dukryte dar visai maza, o jau bresti pradeda. blink.gif
Atsakyti
http://www.apiebrend...lt/csp/student/ Galite pasiūlyti pasiskaityti.
Atsakyti
na 9 metu gal dar peranksti?
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2009 06 16, 16:04)
na 9 metu gal dar peranksti?

Dabar vaikai greičiau bręsta.
Atsakyti
sveikos, mamytes,
QUOTE(ačiū @ 2009 05 23, 16:30)
Na,gal nebus ypač geras patarimas,bet pagalvojau..
Galbūt galite nupirkti jai knygutę (būna dabar gi visokių)apie mergaitiškus reikalus ir pasakyti,kad jei bus klausimų,klausk,ir panašiai. drinks_cheers.gif

pabandžiau - nuėjau į knygyną - radau "Mergaitės knyga", bet kažkaip neišdrysau dar dukrytei duoti, nes pavarčius nusprendžiau - gal dar per maža kiek g.gif nes labai jau temos ir paveiksliukai žiauroki blush2.gif nors gal čia tik mano pastebėjimas... bet nusprendžiau pirma pati ją perskaityt, o paskui gal ir jai ateis laikas g.gif

QUOTE(Siara @ 2009 05 31, 21:22)
driezukas - ji apie viska suzinos vyresnese klasese 6-7 kalseses,  tai nebus baisu smile.gif

pati žinau, kad 6-7 klasėj sužinos - tik ar nebus per vėlu... g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driezukas: 17 birželio 2009 - 13:12
QUOTE(driezukas @ 2009 06 17, 14:11)
sveikos, mamytes,
pabandžiau - nuėjau į knygyną - radau "Mergaitės knyga", bet kažkaip neišdrysau dar dukrytei duoti, nes pavarčius nusprendžiau - gal dar per maža kiek  g.gif  nes labai jau temos ir paveiksliukai žiauroki  blush2.gif  nors gal čia tik mano pastebėjimas... bet nusprendžiau pirma pati ją perskaityt, o paskui gal ir jai ateis laikas  g.gif

Jūs neduokit jai gal dar jos, geriau pasisodinkit šalia ir kartu paskaitykit 4u.gif
Atsakyti