isejo 2m 4men ir puikiai viskas
Musiskis pradejo eit nuo 1,2metu. Kadangi as mokiausi dieniniam, o vyras dirbo, aukles nenorejau, man atrode patikimiau darzelis, be to vaikas aktyvus, megsta zaisti, su vaikais buti, tai pabandem ieskot aukles, pas pora apsilankem pakalbet ir supratau kad cia ne musu vaikui. aisku vaikas vaikui nelygus, bet musiskis tiesiog pritapo grupej nuo pirmuju dienu, bet pradzioj pratinom po pora valndu tik, po to ilginom. Neramu buvo tik del to kad jis uzmigdavo ant ranku, supt reikdavo, taip pripratintas isdykes lepunelis
po to klausiu aukletojos kaip jis miega, nes as arba turiu pagulet prie jo arba supt, sako labai normaliai, su visai vaikuciais gulasi ir pirmas "nuluzta", sako aisku mes ju vienu nepaliekam ir sedim miegamajame, jei kuris pabunda kad neissigastu. viena diena sako aukletoja jus soskes galit nebenesti,jam nebereikia, as atejus vis spintelej rasdavau,o namie be jos irgi niekaip. na darzelis mums daug ka dave, namie bandziau pradet sodint ant puoduko, tai niekaip, o darzely prisiziurejo ir pradejo daryt i puoduka, taipogi labai nustebau kai aukletoja pasake kad ant puodo jis ne tik sedi bet ir visus reikalus atlieka
na mane tik dziugino viskas.anksti pasidare savarankiskas, ko namie budamas dar tikrai ilgai to nedarytu, o darze mato kaip kiti, tai ir jis neatsilieka.
Be to aukletoja sake kad daug greiciau pripranta tokie maziukai metinukai, nei vyresni, sako kai atveda nuo 3 metu buna kad ir visai nepripranta ir rekia kiekviena ryta kai tevai atveda.
Papildyta:
ne, tai jau cia visai kas kita, gerai jei mama gali paziuret, tai aisku ramiau jausies, nors as ramiai jauciuos kai maniskis darzelyje, ir aukletojos gal ne tokios geros jums papuole, pas mus viska detaliai isdesto kaip ir kas, ir ant ranku vaikus nesioja,neatstumia ir nepalieka rekianciu, pastoviai tai is ryto, tai kai ateinu vaika pasiimt is darzo tai pas jas ant ranku ar ant keliu sedi tai vienas tai kitas vaikas, ir savo pradzioj buvau ne syk radus,jei kuriam vaikui uzsinori svelnumo daugiau ar ko... mano asmeniskai mama irgi dirba ir negaletu ziuret vaiko, bet netgi ne visos mamos vienodos, kartais tikriau buna geriau darze nei su mociute palikt, buna ispopina toki mamyciuka, po to mokykloj vaikui sunkiau pritapt ar apsigint nes buna meme. Na cia as nekalbu kad visalaik taip yra, kiekvienas vaikas skirtingas ir kiekvieno nuomone skirtinga..

Be to aukletoja sake kad daug greiciau pripranta tokie maziukai metinukai, nei vyresni, sako kai atveda nuo 3 metu buna kad ir visai nepripranta ir rekia kiekviena ryta kai tevai atveda.
Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2009 05 08, 18:38)
As nezinau,as esu nusiteikus pries darzelius
mes pradejom eiti i darzeli nuo dvieju metu,puse metu ejom,tai is ligu neislindom ir aukletojos man visko nesake,kas mane domino. Buvo nemazai atveju,kad musu persalimai baigdavosi ligonineje. Ten praleisdavom kelias savaites. Del to paprasiau mamos pagalbos. Dabar zinau,ka mano vaikas daro,ka valge,trumpiau tariant viska. O del bendravimo,tai jie nuo ryto iki pietu miego praleidzia parkelyje,kur yra jo amziaus vaiku,ir po miego iki vakaro irgi ten buna. Bendrauja kiek tik nori. O del ugdymo,as su juo uzsiemu,mokau skaiciuoti,visokiausiu kalbu,daineliu.
Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone

Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone

ne, tai jau cia visai kas kita, gerai jei mama gali paziuret, tai aisku ramiau jausies, nors as ramiai jauciuos kai maniskis darzelyje, ir aukletojos gal ne tokios geros jums papuole, pas mus viska detaliai isdesto kaip ir kas, ir ant ranku vaikus nesioja,neatstumia ir nepalieka rekianciu, pastoviai tai is ryto, tai kai ateinu vaika pasiimt is darzo tai pas jas ant ranku ar ant keliu sedi tai vienas tai kitas vaikas, ir savo pradzioj buvau ne syk radus,jei kuriam vaikui uzsinori svelnumo daugiau ar ko... mano asmeniskai mama irgi dirba ir negaletu ziuret vaiko, bet netgi ne visos mamos vienodos, kartais tikriau buna geriau darze nei su mociute palikt, buna ispopina toki mamyciuka, po to mokykloj vaikui sunkiau pritapt ar apsigint nes buna meme. Na cia as nekalbu kad visalaik taip yra, kiekvienas vaikas skirtingas ir kiekvieno nuomone skirtinga..

Aš irgi auginsiu dukrytę iki 2metukų,o paskui bandysim į darželį

Uzrasem i darzeli 2010 rudeniui, jei bus vietu eis nuo 2 m 4 men.
Jau dabar sirdi man skauda pagalvojus kad reiks issikirt...
Jau dabar sirdi man skauda pagalvojus kad reiks issikirt...

Mes pradejome zygiuoti i lopseli nuo 1metuku ir 6menesiu
Kadangi auginu hiper aktyvu vaika nebuvo kitos iseities,patare gydytoja
,o dabar taip dziaugiames ir vaiko elgesys siek tiek pasikeite,ir prie zaislu nors porai minuciu priseda,ir kalbeti pradeda,ir mokosi draugiskai elgtis su vaikais

maniskis eis nuo rugsejo , tada jam bus 2,3m.
Labas vakaras
aktualus ir mums jau lopšelio klausimas
neturim kito pasirinkimo ir bandysim eiti nuo liepos mėnesio
nežinau, kas gausis, bet bandysim
nuomonių prisikaičiau visokiausių
ir pritariu, kad labai daug kas priklauso nuo vaiko 
aišku auklyčių būna visokių, bet ir tėvelių būna visokių
Iš vienos pusės pavydžiu mamytėms, kurios turi galimybes neleisti vaiko į darželį iki 3 metukų, bet kita vertus, tikiuosi, kad būsim iš tų kurie sėkmingai praeis adaptaciją lopšiuke.
ir dar vienas dalykas, kaip kažkuri mamytė rašė, dažnai mamai būna sunkiau nei vaikui
Sėkmės visiems

aktualus ir mums jau lopšelio klausimas

nuomonių prisikaičiau visokiausių

aišku auklyčių būna visokių, bet ir tėvelių būna visokių

Iš vienos pusės pavydžiu mamytėms, kurios turi galimybes neleisti vaiko į darželį iki 3 metukų, bet kita vertus, tikiuosi, kad būsim iš tų kurie sėkmingai praeis adaptaciją lopšiuke.
ir dar vienas dalykas, kaip kažkuri mamytė rašė, dažnai mamai būna sunkiau nei vaikui

Sėkmės visiems

Mūsiškei irgi panašiai bus kai pradėsim eiti

As tikriausiai bandysiu vesti 2m6men
aisku jei pripras ten ir nebus jokiu oziuku