Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių metukų vaiką leisti i darželį?

smile.gif+2009 06 01, 18:28-->
QUOTE(Emilytėsmile.gif @ 2009 06 01, 18:28)
Va cia man labai aktuali tema... Planuoju nuo rugsejo jau vesti savo aukseli i darzeli. Jam bus tik 18 men. Kodel noriu vesti taip anksti? O todel, kad matau kaip jam gera su vaikais. Tiesiog noriu, kad jis butu bendraujantis vaikas, neprisirises prie mamos. Jam reikia vaiku, todel ir galvoju, kad vesti nuo rugsejo... Norejau jusu paklausti - ar esate kuri taip anksti vedusi savo vaika? Ir kaip sekesi vaikuciui darzelyje?
Ir neramu vesti toki dar maziuka, bet...

manau geriau butu leisti i kokias mokykleles: muzikos, dailes, kur su vaikais uzsiima po valanda porakart i savaite. Ten ir su vaikais pabendrautu, ir ismoktu. O tokio amziaus vaikui geriausia yra buti su mama.
Pati dirbau darzelyje, maciau kokia situacija tiek lopselio grupese, tiek darzelio ir savo vaiko nezadu bent iki 4 metu leist i darzeli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutte86: 01 birželio 2009 - 17:32
smile.gif+2009 06 01, 18:28-->
QUOTE(Emilytėsmile.gif @ 2009 06 01, 18:28)
Va cia man labai aktuali tema... Planuoju nuo rugsejo jau vesti savo aukseli i darzeli. Jam bus tik 18 men. Kodel noriu vesti taip anksti? O todel, kad matau kaip jam gera su vaikais. Tiesiog noriu, kad jis butu bendraujantis vaikas, neprisirises prie mamos. Jam reikia vaiku, todel ir galvoju, kad vesti nuo rugsejo... Norejau jusu paklausti - ar esate kuri taip anksti vedusi savo vaika? Ir kaip sekesi vaikuciui darzelyje?
Ir neramu vesti toki dar maziuka, bet...

Vaikai labai skirtingi, todėl neaišku kaip bus su Jūsiškiu...
O kas liečia bendravimą... Tai ne tik darželyje jo gaunama: kiemuose pilna vaikų, yra spec. lavinamosios mokyklėlės, galu gale SM bendraamžių susitikimai smile.gif
Kol vaikas nemoka pats apsirengti, daryti ant puoduko, bent minimaliai kalbėti, tai manau tikra nesąmonė tokį leisti... Po to ir vaikšto tokie prisidarę iki vakaro, prieš atvykstant tėvams aptvarkomi ir viskas, o kas ten dienomis dedasi tai doh.gif
Mūsų darželiuose dar tikrai per didelės grupės, kad auklėtojos galėtų deramai pasirūpinti kiekvienu vaiku, o ką jau kalbėti apie lopšelius, kur pypliukai net pasisakyti negali ko jie nori...
Bet aišku, čia tėvų pasirinkimas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 01 birželio 2009 - 17:49
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 01, 18:31)
manau geriau butu leisti i kokias mokykleles: muzikos, dailes, kur su vaikais uzsiima po valanda porakart i savaite. Ten ir su vaikais pabendrautu, ir ismoktu. O tokio amziaus vaikui geriausia yra buti su mama.
Pati dirbau darzelyje, maciau kokia situacija tiek lopselio grupese, tiek darzelio ir savo vaiko nezadu bent iki 4 metu leist i darzeli

Labai protingai mąstote bigsmile.gif Aš pilnai su jumis sutinku 4u.gif

Atsakyti
Maniškė į darželį išėjo dvie metukų mirksiukas.gif
Atsakyti
As uz tai, kad iki 2-ju metuku vaikas augtu su mama! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2009 06 05, 03:29)

Aš taip,pat.Bet Justą jaunuo Rugsėjo leisiu į darželį.Jis lauke tai su manim nebebūna, bėga visur, tik aišku kaip ir visad būna kad pagauna zuikutį.
Atsakyti
mes i darzeli planuojam eiti beveik nuo 4 metuku 4u.gif
Atsakyti
as manau nuo 3 metuku pats tas thumbup.gif jei yra galimybe su vaiku ilgiau pabut tai net ir 4 metuku leist mirksiukas.gif as pati vesiu si rudeni bus be men 3 metukai ax.gif jei butu galimybe vesciau dar veliau verysad.gif
Atsakyti
Kiek zinau,geriausia vaikuti leisti nuo triju metuku i darzeli.Tai jai dabar,kai sukaks du metukai,nepakliusime tai labai nenuliusim.. smile.gif
Atsakyti
galvoju leist nuo 2m.,bet tik 7 dienas per men.,nes dirbu slenkanciu grafiku.gal ne taip greit liga pasigaus g.gif dukra leidau nuo 3m.,tai ne kart pastebejau,kad vaikai po miego susodinami ant puoduku,o langas atidarytas,kur ten nesusirgs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zioga @ 2009 05 07, 22:11)
Mes pas aukle pradejom leisti sunu nuo 1metuku. Apsiprato greitai ir gerai. Bet dabar nesuprantu kas darosi jam 1.8m. ir labai pradejo nenoreti eiti. Beto ir manes nepaleidzia is akiu. Ypac buna kaprizingas sveciuose bijo kad jo nepalikciau. Nesuprantu, ar vaikas paaugo ir daugiau pradejo suprast, ar kazkas su aukle tapo negerai (nors negaleciau ka nors blogo pasakyti apie ja)? O gal pyksta kam ji sodina ant puoduko (namie taip pat mokom). Beto ir alergija labai paumejo. Nezinau kazkas negerai tik priezastis neaiski. g.gif

Tai pakalbiek su aukle, gal jinai padies surasti priezasti g.gif

QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 18:03)
as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu  doh.gif  anksciausiai nuo keturiu.
O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu?  blink.gif

Nu manau ne gaug mamyciu gali paskirsyti visa laika vikui. Tai reikia namus sutvarkyti, tai valgyt paruosti, tai apsipirkti, galu gale i sporta neliekti..
Galima aisku i baseina koki nuvazioti (kaip viena mama kitoje temoje pasiule), bet kol susiruosi, nuvazioji, pabuni maksimim 2 valandas ir atgal doh.gif Koks vaikui malonumas tas ruosimas ir kelias tenai ir atgal blink.gif
Su vaiku pasivaikscioti tai gerai, bet jam liudna vienam, jam reikia kitu vaiku mirksiukas.gif Lavinti vaika irgi gerai, bet tada reikia puse parduotuves turieti namuose. Ar visa diena su vaiku uzsiminieti, bet vel gi kas turi tiek laiko tam... Bent as ne pazystu tokiu supermamu mirksiukas.gif

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 05 10, 12:49)
Šiaip literatūroje siūloma vesti tik nuo trijų metų, aš ir pati taip norėčiau, deja, bet man teks vesti mažiuką nuo dviejų metukų su kapeikomis - darbas laukia. tiesa, noriu paklausti mamyčių - aš prieš išeidama tėvystės atostogų, esu neišnaudojus gal du tris mėn. atostogų - ar galėčiau jas paimti po tėvystės atostogų ir išnaudoti vaiko grūdinimui prie darželio ( na kai pradžioje mamos palieka vaiką tik iki pietų ir vis ilgina laiką )? atostogos baigsis 08.24, darželis nuo 09, o jei dar du mėn. prisidurčiau, gal jis ir adaptuostųsi lengviau? kiek reikia laiko tai adaptacijai?

Ziurint kokia literatura skaityti. Kai kurie psihologai sako kad vaikas apie 9 menesius jau gali lankyti lopseli/aukle. Tiesiog mamom LABAI sunku paleisti savo mazyli. Cia tas pats su maitinimu krutimi
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2009 06 05, 02:29)

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Dziaugiuos,kad turejau galimybe nuo 2 iki 3metuku dukra leisti i menu mokyklele.Dabar jai islike patys silciausi prisiminimai.
O darzelis-lopselis siaip ar taip kova uz buvi,ten viskas kitaip.
Man butu skauda ziureti kai dvieju metu piplys jau turi kovoti uz savo viena,uz zaisla ir t.t..Juk ne paslatis,kad jei vienas paima,tai butinai ir kitas nori,o nugali tik stipriausi rolleyes.gif
Deja,tevams dabar lygiai taip pat sunkus laikotarpis ir kova uz buvi,todel lopseliai perpildyti kaip niekad verysad.gif (bent jau ten kur as gyvenu )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšniux: 06 birželio 2009 - 09:11