Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

milda02, gaila, kad neparašėte šio postuko Nukentėjusiųjų temoje. 4u.gif Nes tikrai patyrėte žalą.

Negalima skiepyti vaikučių jautrių bet kuriam vakcinos komponentui., pavyzdžiui, jautrių neomicinui.

Negalima skiepyti DTP, jei kuri nors vakcina nuo stabligės, difterijos, kokliušo, poliomielito (injekuojamoji) arba b tipo Haemophilus Influenzae buvo sukėlusi alerginę reakciją.
http://extranet.vvkt...i...68&Kalba=LT

FedeeSperanza, barclayte kiaušinio baltymo pėdsakų yra MMR, erkinio encefalito vakcinose. Netikrinau, ar jo yra dabartinėse vakcinose nuo gripo, bet anksčiau buvo.

Alergiškų vaikučių nerekomenduojama skiepyti šiomis vakcinomis. Jau esu apie tai rašiusi.

Hepatito B vakcinos pagamintos rekombinantinių mielių ląstelių (Saccharomyces cerevisiae pagrindu. Antigenas adsorbuotas aliuminio hidroksidu.
Negalima skirti asmenims, kurių padidėjęs jautrumas bet kuriam vakcinos komponentui arba kuriems buvo padidėjusio jautrumo požymių po ankstesnio vakcinos vartojimo.

Kol kas tikiu tokia hipoteze: per dažnas imuniteto stimuliavimas ,,įerzina" imuninę sistemą, ji gali prad4ti neadekvačiai reaguoti į nekaltus baltymus, pvz. maistą. Dėl to labiau skatinamos alerginės reakcijos.
Beja, vakcinose yra ligos sukėlėjų baltymų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 gegužės 2009 - 11:17
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 08:23)
Mes irgi nutarėm nebeskiepyti savo mažiaus, nors jis gavo visus skiepus iki 15 mėn.  verysad.gif  - per vėlai išgirdom apie "galimą" skiepų pašalinį poveikį  mega_shok.gif

O jums nėra nustatytas atopinis dermatitas?

AlfaBeta, labai teisingai viską surašei, tik kas taip domisi tomis reakcijomis po skiepų? Daugumai gydytojų nei motais visa tai. Manau dar nėštukės turėtų būti labai išsamiai informuojamos apie skiepus, jų reakcijas, kaip stebėti vaiką po skiepo ir pan. Ir kai skiepijamas tik gimęs vaikutis, tai kas pasakys ar jis yra kažkam alergiškas ar ne? Aš kai dabar atseku visą skiepų grandinę savo mažiui, tai visi bėrimai, konjunktyvitai, patekimas į ligoninę, galiausiai atopinis dermatitas buvo susiję su skiepais. Bet niekas iš gydytojų apie tai ir šiandien nekalba. Va tokia reali situacija. Todėl belieka tik patiems tėvams labai domėtis skiepais. Ir ne tuomet, kai jau kažkas po skiepo vaikui atsitinka, o dar nėščiai mamai bebūnant. Tą supratau pati jau po laiko, deja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 13:21)
AlfaBeta, labai teisingai viską surašei, tik kas taip domisi tomis reakcijomis po skiepų? Daugumai gydytojų nei motais visa tai. Manau dar nėštukės turėtų būti labai išsamiai informuojamos apie skiepus, jų reakcijas, kaip stebėti vaiką po skiepo ir pan. Ir kai skiepijamas tik gimęs vaikutis, tai kas pasakys ar jis yra kažkam alergiškas ar ne? Aš kai dabar atseku visą skiepų grandinę savo mažiui, tai visi bėrimai, konjunktyvitai, patekimas į ligoninę, galiausiai atopinis dermatitas buvo susiję su skiepais. Bet niekas iš gydytojų apie tai ir šiandien nekalba. Va tokia reali situacija. Todėl belieka tik patiems tėvams labai domėtis skiepais. Ir ne tuomet, kai jau kažkas po skiepo vaikui atsitinka, o dar nėščiai mamai bebūnant. Tą supratau pati jau po laiko, deja  unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 gegužės 2009 - 11:32
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 12:21)

Iki šiol tokios diagnozės mes neturėjom, ar bent jau ji mums nebuvo akcentuota g.gif
Reikės prie progos pavartyti mažiaus medicininę kortelę rolleyes.gif Kaip minėjau niekas mums to neakcentavo, neaiškino ir nesuteikė tam visiškai jokios reikšmės, išskyrus tą atvejį, kai veidelis buvo tapęs vientisa žaizda verysad.gif
Bet ir tada viską nurašė kažkokiai infekcijai doh.gif nors man dabar atsigręžus atgal visiškai aišku, kad tai buvo skiepų pasekmės verysad.gif

o dabar mus labiausiai kankina raustantys skruostai - odelė tarsi luobelė ir nesveikas raudonis; taip pat - paraudimas aplink išangę... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 11:47)
milda02, gaila, kad neparašėte šio postuko Nukentėjusiųjų temoje. 4u.gif  Nes tikrai patyrėte žalą.

Jeigu kam nors tai padėtų, galiu viską pacituoti ir Nukentėjusiųjų temelėje 4u.gif

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 11:47)
Kol kas tikiu tokia hipoteze: per dažnas imuniteto stimuliavimas ,,įerzina" imuninę sistemą, ji gali prad4ti neadekvačiai reaguoti į nekaltus baltymus, pvz. maistą. Dėl to labiau skatinamos alerginės reakcijos.
Beja, vakcinose yra ligos sukėlėjų baltymų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 13:44)
Jeigu kam nors tai padėtų, galiu viską pacituoti ir Nukentėjusiųjų temelėje  4u.gif
drinks_cheers.gif

Kilnus požiūris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 13:26)
Kilnus požiūris  smile.gif

Atleiskit, jeigu ne taip supratau, bet man pasigirdo pašaipi gaidelė unsure.gif

"Jeigu kam nors tai padėtų" - turėjau omeny, kad galbūt mano istorija padėtų kažkam apsispręsti dėl skiepų. O Nukentėjusiųjų tema yra labai skaudi ir labai primena mūsų išgyvenimus, todėl stengiuosi ten nesilankyti 4u.gif ax.gif
Išliejau širdį čia, nes, manau, kad sprendžiantys klausimą "skiepyti ar ne" tikrai lankosi šioje temoje rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 15:12)
Atleiskit, jeigu ne taip supratau, bet man pasigirdo pašaipi gaidelė  unsure.gif

"Jeigu kam nors tai padėtų" - turėjau omeny, kad galbūt mano istorija padėtų kažkam apsispręsti dėl skiepų. O Nukentėjusiųjų tema yra labai skaudi ir labai primena mūsų išgyvenimus, todėl stengiuosi ten nesilankyti  4u.gif  ax.gif
Išliejau širdį čia, nes, manau, kad sprendžiantys klausimą "skiepyti ar ne" tikrai lankosi šioje temoje  rolleyes.gif  4u.gif

Keista, kad Jūs išgirdote pašaipą mano poste blink.gif . Kaip aš galėčiau šaipytis iš tokių dalykų? verysad.gif Visiškai priešingai. Jūsų pasisakyme išgirdau kilnius motyvus, norą kitiems padėti.

Bet aš Jus irgi ne taip supratau. Maniau, rašysite į Nukentėjusių nuo skiepų temą. Savaime suprantu, kad tema skaudi. Tačiau jei galėjote pasidalinti skaudžia patirtimi šioje temoje, tai toje temoje ji tikrai būtų tikusi. Ji tam ir skirta - pasidalinti tokia pairtimi. Ir be reikalo toje temoje nesilankote, nes ten yra nemažai naudingos informacijos apie vakcinas.

Be abejo, pasisakydama ir šioje temoje, taip pat padedate kitiems apsispręsti arba suprasti, kaip turėtų elgtis, jei nutiktų panašiai. Jūsų teisė rašyti ten, kur, Jūsų nuomone, yra prasmingiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 gegužės 2009 - 13:48
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 14:31)
Kaip keista, kad Jūs išgirdote pašaipą mano poste. Kaip aš galiu šaipytis iš tokių dalykų?  verysad.gif Visiškai priešingai. Jūsų pasisakyme išgirdau kilnius motyvus, norą kitiems padėti.

Tada labai prašau man atleisti 4u.gif
Tikriausiai "sugrojo" įaudrintos mano emocijos, nes pasidalinus savo patirtim vėl atgijo visi patirti išgyvenimai, todėl sureagavau neadekvačiai blush2.gif ax.gif doh.gif
Tikrai nemaniau, kad mane pačią šitaip paveiks prisiminimai, nes iki šiol jie buvo paslėpti giliausiame kamputyje doh.gif
Visgi manau, kad mes po visų gautų skiepų išsisukom palyginti sėkmingai ir tikiu, kad nesulauksim vėlesnių baisesnių liekamųjų reiškinių rolleyes.gif
Dar kartą atsiprašau ax.gif 4u.gif
Peace 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 15:54)
Tada labai prašau man atleisti  4u.gif
Tikriausiai "sugrojo" įaudrintos mano emocijos, nes pasidalinus savo patirtim vėl atgijo visi patirti išgyvenimai, todėl sureagavau neadekvačiai  blush2.gif  ax.gif  doh.gif
Tikrai nemaniau, kad mane pačią šitaip paveiks prisiminimai, nes iki šiol jie buvo paslėpti giliausiame kamputyje  doh.gif
Visgi manau, kad mes po visų gautų skiepų išsisukom palyginti sėkmingai ir tikiu, kad nesulauksim vėlesnių baisesnių liekamųjų reiškinių  rolleyes.gif
Dar kartą atsiprašau  ax.gif  4u.gif
Peace  4u.gif

Puikiai suprantu. 4u.gif

Friendship console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 gegužės 2009 - 14:29
QUOTE(barclayte @ 2009 05 13, 11:36)
O mūsų niekas neklausė prieš skiepijant ar vaikas kam alergiškas schmoll.gif ,jei iš pažiūros atrodo gydytojai sveikas,tai vadinasi sveikas.
Jeigu gydytojai užsiminiau kad vaikas gali būti alergiškas(jis pats atsisakydavo valgyti visus pieniškus produktus.Keletą sykių buvau įsiūlius šiek tiek,tai labai viduriavo ir pabėrė smulkiai veiduką),ji tik numojo ranka,jei nenori tegul nevalgo blink.gif

o mūsų irgi niekas neklausė , o ir viduriavimus nurašydavo į normalų MP maitinamo vaiko tuštinimąsi sad.gif man iš tikro šito labiausiai ir trūksta - kad gyd ne tik duotų tau pasirašyti sutikimą, bet ir išsamiai informuotų apie sudėtį ir šalut. poveikius. nemanau, kad skiepai dėl visko kalti, jų tik tas blogumas buvo, kad alergenų šėrėm vaikui tuo metu, kai jis iš maisto jų dar negaudavo ir gal organizmas nebūtų taip stipriai įsijautrinęs jei būtų pradėjęs nuo 9 mėn kaip priklauso tik tuos mielinius produktus ragaut. o dabar jo organizmas labia jautriai reaguoja net i gerosiomis bakterijomis laikomas mieles, kurios net nieko bendro neturi su iprastomis mielemis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 15:14)
Puikiai suprantu.  4u.gif 

Friendship  console.gif

4u.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 11:44)
Iki šiol tokios diagnozės mes neturėjom, ar bent jau ji mums nebuvo akcentuota  g.gif
Reikės prie progos pavartyti mažiaus medicininę kortelę  rolleyes.gif Kaip minėjau niekas mums to neakcentavo, neaiškino ir nesuteikė tam visiškai jokios reikšmės, išskyrus tą atvejį, kai veidelis buvo tapęs vientisa žaizda  verysad.gif
Bet ir tada viską nurašė kažkokiai infekcijai  doh.gif  nors man dabar atsigręžus atgal visiškai aišku, kad tai buvo skiepų pasekmės  verysad.gif

o dabar mus labiausiai kankina raustantys skruostai - odelė tarsi luobelė ir nesveikas raudonis; taip pat - paraudimas aplink išangę...  unsure.gif

Ar rodėtės kada dermatologui? Jei ne, pabandykite. Paraudimas apie išangę dažnai rodo, kad pas vaiką yra vidinė alergija, kad kažkas vaiką alergizuoja. Pagal aprašytus jūsų vaikiuko skruostus spėčiau, kad vaikui gali būti atopinis dermatitas. Ar drėkinate odelę? Jei taip, kuo tepate ir kiek kartų dienoje? Patarčiau apsilankyti atopinio dermatito temoje, gal rasite naudingos info 4u.gif . Beje, ką apie jūsų vaikiuko skruostus ir išangę sako pediatrė?
Atsakyti